Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.5 K Wyświetlenia
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

wiadomo, że nad ev ;)

Wczoraj świętowałem i prawie nic nie grałem, dziś siadłem już na 20 min i oddałem 2 stacki, więc wieczorem będzie ostre grindowanie no i liczę na dobry wynik. Jak pójdzie dobrze to pewnie jutro będę się niczym dumny paw chwalił wykresem, jak pójdzie źle - cóż.... pewnie nic nie napiszę :D

WSOP się zaczął i to niestety na pewien czas będzie czynnik dekoncentrujący gdyż uwielbiam oglądać wszelkie pokerowe streamy... Mam też postawionego beta na to, że Ivey lub DNeg zdobędą braceleta, więc czasem może się lekki sweat trafić.

W ramach ostatnio poczynionych kroków, muszę też jakiś plan edukacyjny sobie wynaleźć. Prawdopodobnie zacznę od dużej ilości video z Zooma, potem jak już nazbieram swoją próbkę z ostatniej gry - to więcej pracy w bazie. Jakieś mindsetowe pierdoły pewnie też będę odprawiał, aby nie popaść przypadkiem w jakiś spontaniczny gumbol na HU Hyperturbo za rolla (kogo ja oszukuje, to jest nie-uni-knione).

Mam też w głowie parę koncepcji teoretycznych, których nigdzie nie widziałem/sam wymyśliłem i chętnie bym je kiedyś wypróbował, ale to za jakiś czas. Nie chcę wszystkiego na raz wdrażać i jak nabiję sobie większego rolla i będę miał na balla życie w wakacje, to pomyślę nad spazzowaniem nowych strategii.

To na dziś tyle, logout i gl.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

...i wczoraj już nie runowałem tak dobrze, jak na dzień dziecka X(

Niestety oglądanie WSOPa w trakcie sesji mi nie służy. Jest to poważny problem w obecnej chwili i nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, chyba po prostu z nudniejszych final tables zrezygnuję, a jak będą najciekawsze to albo nie będę wtedy grał, albo tylko 2 stoły, albo z przerwami.... Dziś tylko grind, zobaczymy czy będzie lepiej.
Jutro jeśli Negreanu będzie na FT 2-7 lowball, to na pewno ostro sweatuje jego walkę o bracelet'a.

W weekend zapowiada się trochę imprezowania, więc wtedy niestety volume spadnie. Jest to o tyle niedobre, że przez grę na 50tkach, odczuwalnie wolniej punkty zbieram i bonusy duuuuużo rzadziej wpadają. Wniosek z tego jeden, jak najszybciej odpalać PLO100. Ale jeszcze trochę pogram 50tki - tak myślę, że przynajmniej przez tydzień. Wykresu dziś nie wrzucam, bo niewiele się zmieniło. Za jakiś czas wrzucę z większego sample'a.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Pierwsze chmury. Na szczęście - nie są to czarne chmury. Lece nawet lekko nad EV, wjechał dzień dobrego grindu gdzie winnings dalej pojechało w górę. Wczoraj niestety już było gorzej.

Gorzej bo sweatowałem Daniela, który przegrał HU :rage: - a już miałem nadzieję, że wybram bracelet beta. Do tego nie udało mi się w ogóle nie grać. Co gorsze - stwierdziłem, że będzie ciężko grać zooma omahę i oglądać streama, więc odpaliłem NL'a :badteeth:

Racja o tyle po mojej stronie, że łatwiej gra się dwie karty na autopilocie, oglądając cały czas inny ekran. Szczęśliwie udało mi się odnotować niewielki plusik i trochę FPP, tak więc nie mogę narzekać, ale... mimo wszystko, miałem nie wykręcać już takich numerów. Publicznie się przyznaję - odpalam sobie za karę 2 dni pokuty o chlebie i wódzie no i po imprezowym weekendzie wrócę do dalszego uczciwego grindu PLO.

Na koniec obecny wykres, póki wygrywam, jest ładny i nie ma się czego wstydzić... :D

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez kacper3k
...więc odpaliłem NL'a :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Przeżyłem. Dwa dni ostrej dewastacji za mną. Dziś już destination regeneration - czyli dzban witaminy C, drugi dzban zielonej herbaty i oglądam Opole a potem jak Daniel Negreanu wygrywa WSOPa :D Podjąłem też jedną jakże ważną pokerową decyzję - kontynuuję urlop, czyli jeszcze jeden dzień bez grindu. :fdrink

Na żaden ambitniejszy wpis dziś mnie nie stać, więc na koniec pozostawiam brzmienia ostatniej nocy...

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Ostatnie dwa dni grałem do dupy. W głowie jeszcze jakieś weekendowe szumy, za oknem nieznośne upały a na drugim ekranie stream WSOP'a. Ale akurat i chciałem pooglądać galfonda na FT w poniedziałek, wczoraj natomiast WCGRider zgarniał bracelet'a, więc też nie mogłem sobie odpuścić. No i gra na tym ucierpiała.

Na szczęście nie tak źle, bo wynik ev w okolicach b/e, a wyjątkowo variance postanowiło pomóc. Wygląda na to, że czerwiec to najlepszy pod tym względem dla mnie miesiąc w roku. W 2013 też sobie przypominam niezły run jaki mi się wtedy włączył. I dobrze, było za co gumblować w wakacje. Może i w tym miesiącu też będzie :D

No ale 3ci dzień z rzędu na szczęście lepiej nie liczyć. Dziś streama żadnego chyba nie ma - tak więc siadam do uczciwego grindu. Mindset dobry, parę zoomowych filmów przepracowałem w dość dokładnym trybie, players pool też juz mi jest coraz bardziej rozpoznany. Nic tylko klepać hajs. Jutro plan podobny, a w piątek...oh well :fdrink

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Nieoglądanie wsopa wydaję się być ev+, ale w najbliższych dniach jeszcze dokładniej będę musiał zbadać te korelacje:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Na czas MŚ stawiam sobie kolejny challenge - żadnego obstawiania meczy.

Może to być EV- biorąc pod uwagę moje ogólne rezultaty w tej dziedzinie oraz mój pociąg do gamblingu, ale nie chcę temu poświęcać obecnie aż tyle czasu. Aż tyle, czyli ile? No nie wiem dokładnie, ale coraz częściej jak się za coś zabieram, to robię to dość sumiennie i mocno się danej rzeczy oddaję. Teraz mam dużo innych celów ważniejszych, więc w tym temacie pozostanę tylko leniwym obserwatorem, a value generować będę na stolikach PLO.

Wkrótce planuję zrobić mały update moich ogólnych pokerowych goals, a co z tym idzie myślę też na delikatną zmianą nazwy bloga. Gambling zawsze pozostanie mi w sercu i w działaniu, ale cele są teraz bardziej konkretne i pro. Zatem zabawę w wyrzucanie pieniędzy na ruletkach czy slotach chcę zredukować do minimum, a skupić się almost exclusively na wspinaniu się w PLO. W zasadzie nowy podtytuł już mam w głowie.... wkrótce się pojawi, wraz z wpisem na ten temat.

Na koniec wpisu brazylijskie rytmy:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

No to challenge się nie powiódł :badteeth:
Wczoraj miał być dzień bez pokera. Wieczorem wychodziłem na party hard, wcześniej miałem egzamin, nie było czasu na grind. No i jak mignęły mi gdzieś reklamy bukmacherskie.... no cóż, chociaż na taki gambling muszę sobie pozwolić. Cóż...wynik meczu zaskoczył chyba nie tylko mnie. :rage: :rage: :rage:

Powoli przechodzi kac, więc dziś chyba lekki grind wjedzie, ale tylko tak w miarę możliwości. Natomiast najbliższe 2 tygodnie zapowiadają się bez przepierdalania czasu i hajsu na mieście - za to będzie "ciężka praca" i mam nadzieję, że sporo grindu. Punkty na obecnych stawkach powoli mi lecą, a chciałem jeszcze trochę posiedzieć na 50tkach. Może do końca miesiąca? Zobaczę jaki run będzie się utrzymywał.

....a już jutro....

Spoiler

jutro!!!

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

Naprawdę grałeś Hiszpanię? :D Przecież to była tak piękna klęska mistrzów, że łoo.. ;).
Żartuję, ale przecież za takie niespodzianki kochamy futbol :)

No... nie można zaprzeczyć, że zaskakująca ale.. to drużyna która zdobyła wszystko, wszędzie, jak ich zmotywować? Cookolwiek, jak zdobywali w 2010 mistrzostwo świata to też przegrali pierwszy mecz :)

acz, tak przy okazji wtrące że jak nie byłem za nikim podczas tych mistrzostw to widząc tę bezwględność Holendrów w karaniu mistrzów Europy i Świata - każdy musi, kurwa musi być pod wrażeniem i zwyczajnie Holandia to mój nowy faworyt :)

btw. mundial nie pomaga w robieniu volume bo jak tu grać jak w najlepszym czasie dla grindu grają Anglia - Włochy :O.

ed: o chuj mi chodziło to nie wiem :D :D :D

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

podkradając z innych znanych blogów:

Nowa nazwa bloga: zrealizowana

@ smack91: Zgadza się. Na Hiszpanię. Mimo wszystko oddsy takie złe moim zdaniem nie były. I dziś pewnie ponownie bym tak postawił :badteeth: Wczoraj chciałem na Włochów, ale stwierdziłem, że już więcej nie będę tiltował na typach... :rage:

Ale to prawda, mecze, wsopy i inne utrudniają dobry grind.

Co do zlotu - w lipcu się okaże. Obecnie moje plany naukowe trochę psują mi okres wakacyjny i jeszcze nie wiem jak się wszystko ułoży. Ale jak będzie coś wolnego czasu, to grindnę diament w lipcu i po sprawie.

To co z tą nazwą? Poprzednia była bardziej gamblerska, teraz czas na science :D BTW, ciekawe czy ktoś pamięta moją pierwszą nazwę tego bloga?

Zatem... poza pokerem mam też dość rozwinięte "naukowe" zainteresowania. Kiedyś trzaskałem więcej postów w tej kategorii, teraz postaram się trochę wrócić do tego trendu. 95% książek, które mam do studiowania (trochę przesadzam z tymi procentami ;) ) zaczyna mi się od słów "Quantum Theory of..." zatem w tym duchu postanowiłem nazwać bloga. No i Quantum to takie chwytliwe. Natomiast sam poker z fizyką kwantową ma bardzo mało wspólnego. Nie jest grą kwantową, więc teorie kwantów tutaj się za bardzo nie sprawdzą. Ale może będę próbował stosować kwantowe metody do szukania rozwiązań różnych zagadnień i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jedyne co, może kiedyś będzie komputer kwantowy, to wtedy na pewno bardzo szybko rozwiąże nam pokera i będzie trzeba zmienić zajęcie :pcuser:

To tyle słowa na dziś, czas szykować się na niedzielny grind :fdrink

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Jak Phil Laak wygra wsopa w PLO to przerzucam się na badugi :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Na szczęście nie wygrał, więc gram dalej w PLO ;) Ale w tym tygodniu może być słabo z wpisami bo mam konferencję dla kwantowych nerdów a w weekend będę ją odreagowywał. Grindu i innych pokerowych rozkmin niestety też za dużo nie będzie, ale za to zanosi się, że zakończę miesiąc okej plusem no i w końcu nie mogę narzekać na EV. Oby to był dobry znak na nadchodzące wakacje (stary klasyk aby poczuć troszkę słońca):

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Przeżyłem i przeżyłem. Zatem czas wracać do ostrego grindu. W najbliższych dniach mam w planie to, edukację pokerową i poza pokerową bo zbliża się mi egzamin na następny etap podbijania świata nauki i kwantów.

Dziś jeszcze pewnie na relaksie bo jestem po party hard, do tego świętuję zwycięstwo tego o to pana:

gdyż obstawiałem na nich (ivey + dneg) bracelet beta. :fuckyeah

Ostatni okres spowodował spadek volume a wydatki niestety narastały, tak więc prawdopodobnie jeszcze trochę sobie pogrinduję niżej i wkrótce wrócę na setki. Natomiast całościowo miesiąc i tak jest na niezłym plusie. Dziś jeszcze chyba jakiś freeroll dla goldów jest na starsach, więc atakuję strategią AI any2 i double or nothing.

GL i do usłyszenia wkrótce.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Wróciłem już do regularniejszego grindu. Krótka, tygodniowa przerwa była ok - nie dostawałem na szczęście białej gorączki z powodu nie grania (może i nie jestem uzależniony ?( ); ale dobrze jest wrócić na stoliki i wpychać żetony na środek stołu.

Ostatni dzień miesiąca i chciałoby się zrobić już podsumowanie, bo wiele rzeczy zrealizowałem zgodnie z planem, co bardzo cieszy, ale o tym już napiszę jutro.

Na dziś zatem mam tylko taką krótką auto-analizę ostatniej sesji. Przy okazji dawno nie było żadnego wykresu, a zwłaszcza jakiegoś fajniejszego comebacku.

Ot taki wykres. Proszę jak ładnie EV mi się trzymało :D

Niestety jestem bardzo niezadowolony z siebie. Ok, udało się wrócić na zero, można spokojnie iść spać, ale.... No początek fatalny. I to dobrze wiem dlaczego. Niestety - wsopy, mecze, kobiety... przeszkadzają w grze. Szkoda, że tak późno (~hand #1500) w tej sesji to sobie uświadomiłem. Mógł być niezły wynik gdybym od razu grał porządnie.... a tak solidne b/e. Szkoda. Dziś już nie popełnię tego błędu.

Mógłbym się jeszcze przyczepić siebie odnośnie grania tak długo, aż zrobie comeback... ale o dziwo tutaj to prawie taki standardowy rozmiar mojej sesji. Akurat tak się zbiegło, że zbliżał się czas kiedy normalnie bym już kończył i akurat wtedy zacząłem dotykać linii break even. Z drugiej strony sam nie wiem... miałem już dobre skupienie i flow - może powinienem grać dalej ?(

Dziś przed sesją wyłączam co się da. Jedyne na co sobie pozwalam - to co godzinę przerwa na brzuszki/pompki i zerknięcie na update'y z One Dropa. Całe szczęście, że nie dają z tego streama :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Czerwiec to chyba mój najlepszy miesiąc w tym roku :D Podobnie było rok temu, ale to chyba tylko przypadek. Wcześniej tego roku miałem bodaj miesiąc z lepszym winratem, ale jeśli chodzi o stabilność mojej gry, założone cele itp. na pewno teraz odniosłem większy sukces. Nie gamblowałem na hyperturbo HU (może dosłownie pojedyncze gry zagrałem na stawkach typu 7$, 15$), nie grałem MTT poza freerollem gold+ gdzie znów fantastycznie odpadłem grając dosłownie dwie ręce (raz K-high flush przegrałem vs A-high, potem AJ<TT i gg), chyba tylko jednego dnia nitowałem w holdema, nie było ruletek, slotów i full tilt pokera. :truestory:

Minusem tylko było bardzo niskie volume, ale to akurat wynikało z pozapokerowych aktywności.

Co na ten miesiąc?

Początek będzie wolny, bo zbliża mi się egzamin do którego dobrze muszę się przyszykować. Potem już 100% grind mode z ewentualną dziurą na wakacje. Prawdopodobnie do egzamu pogram sobie jeszcze plo50 na zoomie, aby nie łapać większych swingów i się za mocno nie spinać grą. Po egzamie już siedzę na 100tkach gdzie pewnie posiedzę minimum ugranie kolejnej supernovy (w zeszłym roku zrobiłem to w 1,5 miesiąca) i jak już to zrobię, spojrzę na wyniki i jak będę z nich zadowolony to zasłużony powrót na PLO200. Fajnie tylko jakbym przez wakacje nie wydał całego rolla...

A na dziś wyjątkowo planuję mało gry, albo prawie wcale. Nauka + będę sobie śledził update'y z one dropa...

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Dawno mnie tu nie bylo ale widze, ze niewiele sie zmienilo :coolface:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Napisane przez wukaesiak

:ayfkm:
A nowy tytuł bloga?

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez kacper3k

Napisane przez wukaesiak

:ayfkm:
A nowy tytuł bloga?

A no tak, chociaż do tego o gumboleniu mam jakoś tak większy sentyment :coolface:

Odpowiedz
Cytat