Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.5 K Wyświetlenia
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Parę dni nie pisałem - czas na krótki update.

Nadal run jest niespecjalny. Ostatnie dni nie są już może tak fatalne jak to wyglądało wcześniej, teraz miałem chyba z 3 czy 4 sesje, gdzie w końcu zapowiadał się miły win, a kończyłem rozczarowującym break even.

Mój mini-goal z bonusem na starsach został osiągnięty. W sumie to taki żaden konkretny goal nie był, ale w jakiś magiczny sposób, ustawienie sobie nawet takiego zadanka i raz na jakiś czas podglądanie progresu, ułatwia mi dążenie do celu. Tak więc na pewno będę co jakiś czas takie cele sobie stawiał, mniejsze i większe, i używał bloga do trackowania postępu.

Przy okazji grindowania fpp na starsach, jednego dnia tak się rozkęciłem, że kolejny raz machnąłem 10k handów (nawet chciałem więcej, ale akurat dojechałem od dołu do break even, więc skończyłem). No i przy takiej sesji zapoczątkowałem niezłą górkę fpp na kolejny bonus. Ale to raczej powoli, teraz chcę się skupić na grindowaniu strategy pointsów.

Na tą chwilę wykończyć muszę first depo bonus na ipokerze i rozbudować tam rolla aby grać wyżej.

Goals:
Destination: Stars Supernova bonus - Mission Complete :sdrink
Destination: first depo bonus - 12,5% left.
Destination: Black Member - 173k SP left.

cya

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Ha.

Nareszcie parę normalnych dni gdzie trzymam się EV i nawet nie najgorzej gram. Bankroll nadal w dupie, wzmożone wydatki nie pomagają, ale powoli może się wygrzebię z zimowej dziury.

Miałem zacząć studiować Math.. of Poker, ale projekt niestety odrobinę się przesunie. Wkrótce, czyli od przyszłego piątku zaczynam małe wakacje od wszystkiego i przez dobry tydzień robię mega grind. Już nie raz tu o takich świętach pisałem, i nie raz wspominałem, że zwykle to się źle kończyło dla mojego rolla i zdrowia. No może ostatnim razem results nie były najgorsze, ale pamiętam jeden sick grind przez niewiadomo ile godzin, po którym chyba przez 3 dni czułem się jak zombie.

Aby nie zwariować, dla balansu będę miał oczywiście inne zajęcia. Ale jak najmniej alkoholu, unikać sesji powyżej 24h pod rząd, dobrze jeść, myć się i trzymać porządek w najbliższym otoczeniu. Nie planuje multitablować, bo to w dłuższym okresie nieźle potrafi smażyć mózg.

Głównie będę leciał z grindem strategy pointsów na ipokerze, ale ostatnio tam soft lubi się sypać, więc w takich przypadkach przełączę się na starsy. Docelowo jak najwięcej gemstonów i SP, ale konkretnego pułapu sobie nie określam.

Reload bonus zaraz skończę, to nie chce mi się pisać, że zostało pewnie z 6%. Wkrótce jakiś nowy minigoal sobie wymyślę, a główny pozostaje:

Destination: Black Member - 171k SP left.

Coś mało przybyło od ostatniego razu, ale miałem 2 dni grindu na starsach. Wczoraj tiltowałem się tym jak mi idzie w supernova freerollu, przy okazji gamblując na 5c omaha. AQs < 66 i nie wygrywając tego cudownego flipa odpadłem będąc już blisko pierwszych pozycji cashowych. Ale dość uczciwie - wcześniej jednego flipa wygrałem. Shove dałem na całkiem sporej ilości bb - no na pewno dobrze powyżej 10, może koło 20 ale nie więcej mając 77 z BB vs open 3x z BU. Dostałem call z T8. Szczęśliwie holdnąłem. No ale to dobry był call? Kto calluje tu z T8? Chyba tylko Gustav:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Poddaję się... :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Tak, powyższy rysunek nie napawa mnie szczęściem.

Przeliczywszy wszystkie dolary, całkując po wszystkich pokerroomach i portfelach, otrzymany wynik zachęcił mnie do podjęcia shoota na moje stare stawki. Zwłaszcza, że stoliki akurat wychaczyłem soczyste. Jak się skończyło - no cóż, dobrze widać na załączonym grafie. Podjęcie ataku akurat było całkiem spoko, nie nadwyrężyłem za mocno rolla. Niestety run demotywuje dalej. I do tego to, że to co przez tydzień ukulałem z wielkim trudnem, poszło tak łatwo za okno. Na minus to, że faktycznie potem gdzieś po 600 ręce włączył się B game. Na to chyba muszę w szczególności uważać. Bo gdyby nie ta godzina lub dwie słabszej gry to sesja nie wyglądałaby tak tragicznie. Oh boy....

No to wracam do gryzienia gleby. Jak wiadomo, na wyższych stawkach straty bolą podwójnie, więc... trochę czasu minie aż ponownie zagram na PLO200.

Dziś zatem trening i potem grind plo2 :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

3 am - std full tilt gumbol na HT HU - double or nothing za rolla

kiedyś się tak puszczę z torbami :rage:

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

:f_thumbsup:
Strasznego pecha miałeś, że zaczynając od 7$, dopiero na 1000$ udało się wygrać. :D

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Mój mega grind week coraz bliżej, zaczyna się już w piątek późnym wieczorem i trwa 9 dni do przyszłej niedzieli. Mam nadzieję, że do tego czasu nie zbustuję. Dobrym pomysłem byłoby unikanie takich akcji jak wczoraj/dziś w nocy, no i ogólnie trzymanie dobrego poziomu gry. Z tym ostatnio niestety różnie, więc lepiej szybko się ogarnąć.

Pisałem, że będę unikać multitablingu w tym okresie. Odwołuję już :D (zaczyna się nieźle, zanim zacząłem to już zmieniam zasady). Otóż, trochę sobie pokombinowałem i znalazłem jakieś hotkeysy darmowe, gdzie małym skryptem zmieniam sobie pod klawiszami ustawienie okien. Tak więc teraz mogę multitablować ipokera, mając okna w stacku i jak jest akcja - hop - i okno przeskakuje ze stacka na slot obok i widzę całą akcję. Koniec rozdania - klik - okno wraca do stacka.

Natomiast na pewno nie będę cały czas tak grindował. W trakcie dnia bywa za mało stołów, więc taki tryb tylko gdy są do tego warunki i mogę odpalić 16 stołów.

Pooglądałem sobie trochę sqoich statów w bazie na większej próbce. Znalazłem kilka rzeczy, leaków i innych nieoptymalności do naprawy. Krótkie overview zapodaję poniżej. Nie chcę w niepotrzebne szczegóły wchodzić, w końcu u każdego to wygląda inaczej, na różnych roomach itd., ale jak ktoś chętny napisać jak to wygląda u niego, lub ma jakieś cenne rady lub pytania - zachęcam do dyskusji.

1. Gra na SB.
Wychodzę niewiele lepiej niż jakbym 100% foldował. Co uważam za kiepski wynik. Problem w tym, że często wydaje się, że mamy mały discount, jest już open, call przed nami - to za luźno tu dorzucam. Tym bardziej niekomfortowa jest sytuacja, że BB może wtedy dać squeeze - i palimy jeszcze więcej hajsu. Gra SB to szeroki temat i na pewno na to kiedyś poświęcę więcej czasu, w chwili obecnej potrzebne szybkie fixy dające największą poprawę. Takie 80/20 - Pareto dla pokera. Myślę, że najłatwiej mi będzie mocno tutaj zacieśnić grę, a vs open z późnych pozycji częściej grać przez 3bet. Mam mocny range, open jest z szerokim, to trzeba atakować. Oczywiście zawsze dobrze spojrzeć czy przeciwnik stwarza problemy w 3betowanych pulach, czy też gra mocno fit or fold i można go ciągle profitowo 3bet/cbetować.

2. JJxx.
Chwyciłem się za głowę jak zobaczyłem ile gównianych JJxx gram. Za dużo. To już nie jest tak silna pocket pair. QQxx już w omahę nie jest petardą a co dopiero JJ. Jednak jakoś tak z rozpędu za często gram jakieś randomowe JJ i tam w zasadzie tylko pozostaje trafić seta albo uciekać. Szybki fix - grać tylko connected/suited dobre JJxx. JJ42 - feeeee.....

3. Ahigh wrapy z suitem.
Tutaj jest ciekawa kwestia. Ręka jest dobra. Fajnie w multiwayach. Jednak mam przy niej tendencje do różnych spew. Muszę na to uważać. Zwłaszcza flopy z Axx. Mój A jest często wtedy słaby i calluję vs range gdzie jest ABBx i tam oddaję dużo bb. Lub też łapię gorszą 2 parę. Chyba lepiej będzie A używać jako blockera i raisować flopa z A z odpowiednią frekwencją niż flatować vs villain, który i tak dobrze mnie wybarreluje na dalszych streets.

4. River call.
Odrobinę jestem calling station na river (albo i bardzo a nie odrobinę). Zawsze znajdzie się mi kilka blefów w rangu przeciwnika, które chcę łapać, albo sobie mówię, że jak on tu nigdy nie blefuje to robi błąd - no ale jak nigdy nie blefuje, to po co mu się wypłacać. Fold, fold, fold.... Winning by folding.

5. Raise flop.
Niby wiem tu co i jak. Ale ostatnio mam wrażenie, że powinienem to i tak robić częściej eksploitując villainów, którzy kiepsko sobie radzą jak ktoś im raisuje cbeta. Poszerzyć range'e do tego zagrania, zmniejszyć flat call na flopie.

6. 3 barrel.
To zdecydowanie za rzadko robię dla blefu. Jacosław FTW. To tylko omaha.
Bet, bet, bet...

To w skrócie, po tygodniu z dużym volume, zobaczę jak w bazie te punkty będą wyglądać i czy to poprawi wyniki.

Na koniec progress bar:

Destination: Black Member - 168k SP left.

I coś ostrzejszego do posłuchania na doładowanie przed mega grindem.

PLOzdro

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez kacper3k
Otóż, trochę sobie pokombinowałem i znalazłem jakieś hotkeysy darmowe, gdzie małym skryptem zmieniam sobie pod klawiszami ustawienie okien. Tak więc teraz mogę multitablować ipokera, mając okna w stacku i jak jest akcja - hop - i okno przeskakuje ze stacka na slot obok i widzę całą akcję. Koniec rozdania - klik - okno wraca do stacka.

Natomiast na pewno nie będę cały czas tak grindował. W trakcie dnia bywa za mało stołów, więc taki tryb tylko gdy są do tego warunki i mogę odpalić 16 stołów.

Nie masz problemow z ipokerem? Z wiekszoscia ludzi z jaka rozmawiam od jakiegos czasu ipoker zaczal zrec straszne ilosci zasobow komputera. U mnie (najczesciej 9-12 stolow) po 45min srednio co 10min jest zwiecha na 30sek i mam sitouty na 4-6 stolikach. Jedyna opcja zeby troche dluzej pograc to wylaczyc wszystko poza hemem i stolikami, nie sprawdzac raportow w hemie, itd.

Straszna meczarnia...nigdy wczesniej tak na ipoker nie mialem.

No i jakbys zapodal nazwe tego skryptu to bylbym wdzieczny :)

pzdr,
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

@kejsper - Nic takiego nie mam. Gram przez poker770. Jedyne co - faktycznie ostatnio soft potrafił się wywalić, tak raz na sesję, ale ostatnie parę razy już nic takiego nie miałem. Kompa nie mam jakiegoś super mocnego, natomiast sam HM mi długo się ładuje, ale to przez dużą ilość handów.

Ściągnąłem to:
http://ahkscript.org/download/
To działa na wszystkie aplikacje - w sensie nie dotyczy tylko roomu, więc należy mieć to na uwadze. Taki skrypcik mam:

-------------------------------------------------------------------
SetTitleMatchMode, 2

q::
WinGetActiveTitle, Title1
WinMove, %Title1%,, 0, 0
return

w::
WinMove, %Title1%,, 877, 0
return

e::
WinMove, %Title1%,, 0, 450
return

r::
WinMove, %Title1%,, 879, 450
return

----------------------------------------------------------------

Klawisze i pozycje na ekranie łatwo sobie zmienić w zależności od potrzeb i rozdzielczości.
Robisz plik costam.ahk i tam wrzucasz ten skrypt. Odpalasz go przez tego AutoHotKeys'a i śmiga.

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez kacper3k

1. Gra na SB.
Wychodzę niewiele lepiej niż jakbym 100% foldował. Co uważam za kiepski wynik. Problem w tym, że często wydaje się, że mamy mały discount, jest już open, call przed nami - to za luźno tu dorzucam. Tym bardziej niekomfortowa jest sytuacja, że BB może wtedy dać squeeze - i palimy jeszcze więcej hajsu. Gra SB to szeroki temat i na pewno na to kiedyś poświęcę więcej czasu, w chwili obecnej potrzebne szybkie fixy dające największą poprawę. Takie 80/20 - Pareto dla pokera. Myślę, że najłatwiej mi będzie mocno tutaj zacieśnić grę, a vs open z późnych pozycji częściej grać przez 3bet. Mam mocny range, open jest z szerokim, to trzeba atakować. Oczywiście zawsze dobrze spojrzeć czy przeciwnik stwarza problemy w 3betowanych pulach, czy też gra mocno fit or fold i można go ciągle profitowo 3bet/cbetować.

Ostatnio wiekszosc czasu gralem z toba na zoomie gdzie shorciles ale nie do konca zgodze sie ze granie bardziej tight zwiekszy twoj winrate ze sb.

Nie wiem jak wyglada u ciebie hud, ale pierwsza rzecz, ktora polecam zrobic to wpakowac do huda fold bb vs sb i trzymac sie prostej matmy, villain folduje wiecej niz 55%, otwieramy 90% bb i exploitujemy ta tendencje. Villain folduje 50-45% i malo 3betuje, dalej otwieramy szeroko. Jesli villain defenduje wiecej i sporo 3betuje zaciesniasz range i poszerzasz swoj 4betting range.

Zbudować limp/calling range. Na deepach robi sie to dosc standardowym zagraniem, na 100bb niestety nie, ale skoro w NLH ta strategia sie sprawdza to w PLO tez powinna dawac rade biorac pod uwage equity rak preflop.

Zacząć Sqzować więcej vs regów. CO open std rega to jakies 30-35% na ten moment, ludzie z buttona 3betuja bardzo duzo, wiec ich flatting range bedzie weak, taki sqz bardzo często niesie za sobą sporo fold equity. CO ma fatalna pozycje relatywna i bedzie foldowal sporo w takim spocie, zostajemy w puli HU na niskim spr vs slaby range buttona, imo 100x bardziej wole taka sytuacje niz flatowanie ze sb i granie 4waya z kiepska pozycja relatywna przez wiekszosc czasu.

Imo musisz miec tez dramatyczny wr z bb i tam tez duzo poluznil bym gre vs wszystkie pozycje

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Ja zawsze polecam zmiane jednego ustawienia która moim zdaniem daje dużą różnice w działaniu HM, a mianowicie zmiana ustawien pliku holdemmanager.config który znajduje sie u mnie na windows 7 w folderze
C:\Users\Moja_nazwa_uzytkownika\AppData\Roaming\HoldemManager

MaxHandsCachedPerGBofRAM_Hybrid" Value="20000"

Nie wiem ile domyślnie jest ustawione, ale ja mając 8GB ramu ustawiłem na 20k i widzę różnicę działania , Hm2 działa prawie jak zwykły program ;D

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

@roommate - dzięki za uwagi _thumbsup:

Zdecydowanie się z tym zgadzam o czym napisałeś. Teraz tylko głównie chodzi mi o to też pod kątem multitablowania 16 stołów. Wiem, że wtedy oddaję tam sporo value w takich spotach, ale taka jest tego cena.

Co do SB to głównie mi chodziło właśnie o flatowanie w sytuacjach typu CO - open, BU calls. Nie wiem czemu tak często pipkowato call dusiłem. Wtedy zdecydowanie sqz jest bardziej profitowy i unikam sytuacji, że bb mi (nam) to zrobi. Jak są foldy do mnie, to myślę, że wtedy z moim sb nie jest już tak źle. Fold bb vs sb steal mam cały czas pod ręką.

BB chyba nie jest najgorzej z wr, ale na pewno da się poprawić. W drugiej kolejności się tym zajmę.

Odpowiedz
Cytat
Countit
BlackMember
Odpowiedz
Cytat

Mozesz cos powiedziec wiecej o tym sprawdzaniu sie limp calling rangeu. Limpowanie wydaje sie dosc glupie np na przykladzie 6 handed. Jestesmy na utg limpujemy i mid CO i BU otworza conajmniej tyle samo ile otwieraja kiedy foldujemy - wiec tu nic nie zyskujemy, sb czesciej duzo doplaci niz callnie mr ale ma dobre oddsy dosc wiec nie jestem pewien czy tez duzo nam to daje, no i bb ze free realizuje equity. Beda grac dosc fit or fold no ale i tak wole podbic o 1bb wiecej niz limp i przez to mid CO i BU sprawdza mniej niz otworza, jak 3betna to i tak by to otworzyli keidy limpujemy, no i sb duzo folduje no i bb tez folduje calkiem sporo.

A pytam, bo mam takiego jednego rega i dziwi mnie to. Najlepiej ze on robi tak: limp, ja open 3bb on raise do 13bb. czyli daje 12bb zeby wygrac 5,5 (w tym 1 jego) wiec czesto to musi wyjsc jako blef. Ciekawy tez jestem jak oni konstruuja ten limp/raise range. No bo musza miec tam tez JJ-AA + AK no ale jak oni maja to w limpie no to jak otwieraja z 12% nawet tylko z tego utg i maja po 50% open i limp no to mamy auto profit 3bety na ich zwykly open range, a jak bedzie duzo 4betowal bo bedzie mu sie wydawalo ze ma 12% to moze duzo 4betowac vs np 15% 3beta no to mu shipujemy light co chwile.

W omahe moze to ma wiekszy sens ale tez go nie widze. Argumenty takie same oprocz 3betowania i 4betowania bo w omahe sie malo folduje xD

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Zwróc uwage, ze pisalem o konkretnym spocie sb vs bb. Limpowanie wczesnych pozycji wydaje sie slabe, na ten moment w plo sa dwa koncepty dotyczace limping rangeu. Jeden z nich dotyczy gry z buttona vs bigblind ktory defenduje bardzo szeroko. Zamiast minraiseowac otwieramy 3x czesc rangeu a reszte limpujemy ze wzgledu na brak fold equity preflop. Drugi koncept zwiazany z limpowaniem to sb vs bb. Jest to sytuacja gdzie wiekszosc dobrych regow zaczynajac juz od lowstakes defenduje 70%+ i 3betuje bardzo szeroko, wiec znowu nie mamy fold equity pre + bardzo czesto nadziejemy sie na 3bet, znowu w takiej sytuacji powinnismy zaczac budowac limp/calling range zlozony z rak ktore dadza profit wiekszy niz -50bb/100, ale sa zbyt slabe do grania w 3bet potach.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Dobra jest.

Wielkie grindowanie czas zacząć.

W zasadzie już rozpoczęte. Zacząłem od impulsywnej, degeńskiej sesji na zoomie. Początek był fajny, potem się zjebało, potem sobie powiedziałem, że będę grał aż odrobię - no i jestem.

Ale starsów już za dużo nie będzie. Zaraz zaczynam grindować strategy pointsy.

Ogólnie ostatnio w omahę zaczęło iść lepiej. I gra się poprawiła i run. No ale odbiło mi i po jakimś (de)motywującym video holdemowym, oddałem znów sporo na zoomach holdemowych. I run zły i po graniu PLO mój fold to 3bet wynosił około 20% a to chyba nie jest dobrze w NL. 87s nie trafia tak flopów jak 9876ds i długo to do mnie nie docierało. Tak więc już mam dosyć. Roll znów udupiony, wracam do grindu omahy i obym nie zbustował :rage:

Będę tu często raporty pisał jak idzie i jakie odczucia mam itp. Wstępnie mam tak, że najbliższe 8 dni sobie dokładnie rozplanowałem co robię. Mam po 2-3 sesje pokera, codziennie dwa krótkie treningi - jeden typu pompki/drążek/przysiady, drugi tylko brzuch. W ramach innych zajęć oglądam modę na sukces, robię obliczenia fizyczne do publikacji i ćwiczę granie death metalu na gitarze. Jak wypiję odpowiednią ilość piwa to będę też tak ryczał :fdrink

To zabieram się za grind i skoro tak death metalowe zrobiłem zakończenie to jako bonus Obscura:

Ave!

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Pierwszy dzień mega grindu trwa. Co prawda jeszcze nie jest tak meeeegaaaa meeeegaaaa - dziś jak na tą chwilę zaledwie 2k rąk zrobiłem. Nie licząc tych co w nocy bo wczoraj do 4 am mieliłem. Dziś jest profit, nawet ev trochę pomaga, cały plan dnia ładnie wykonuję, więc ogólnie jestem zadowolony. Jak tak uda się przez cały tydzień to i poprawi się mój roll i umiejętności gitarowe i parę innych.

Zatem za chwilę kończę chillowanie i odpalam wieczorną sesję. Mam nadzieję, że trochę wcześniej skończę niż wczoraj. Okolice 2am lub 3am byłyby idealne, bo tak do 4am to dziś np. za późno wstałem i trochę zombie mode mi się zrobił na pół dnia.

Następny wpis jutro.
Ciao

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Jaki masz nick na ipoker jesli to nie tajemnica ? :)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

@Sebkrol - pokervvvip ;)

A tak serio to na ipokerze ze 3 konta mam przez różne skiny i się ukrywam i trzymam w tajemnicy. Chociaż możliwe, dobrze teraz nie pamiętam, że którymś się tu już kiedyś przypadkowo chwaliłem.

Natomiast mogę powiedzieć, jakiego nie mam. Bo doszły mnie pewne insynuacje jakoby 'spoconejaja' to ja. Niestety to nie ja. Niestety, bo bardzo sexy nick i chciałem taki, ale był zajęty dlatego wziąłem

Spoiler

:pokerface:

Tak. Napierdalam i napierdalam. Dla równowagi jadę też co jakiś czas starsy. Tam coraz bliżej kolejny bonus, to możliwe, że jak zacznie mi rolla brakować to tam zwiększe volume by go wyrobić może na 5c PLO. Wczoraj już po chyba 8h gry, na koniec II sesji trochę bolała mnie głowa i ogólnie doznałem mocnego spadku formy. Ale to był dzień bo 5h snu + jakiś browar itp. - dziś jest lepiej.

Niestety dziś moje pozapokerowe plany trochę się posypały. Może to przez to, że niedziela. Zaraz postaram się nadrobić naukowe i gitarowe czynności, trochę pompek i brzuszków, potem jakieś dobre jedzonko.

A muzycznie dziś inne klimaty towarzyszą: trancowo-progresywne. M.in. taki o to stary klasyk mi się dziś w winampie wylosował, który od pierwszego odsłuchu ma miejsce w moim muzycznym sercu:

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez kacper3k
@Sebkrol - pokervvvip ;)

Natomiast mogę powiedzieć, jakiego nie mam. Bo doszły mnie pewne insynuacje jakoby 'spoconejaja' to ja. Niestety to nie ja.

:heart: :heart: :heart:

Podobno pokervvvip zluzowal ostatnio, widzialem jego staty i wygladaly SENSOWNIE :truestory:

Odpowiedz
Cytat