Przejdź do forum
PLO SH/HU by SirSli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLO SH/HU by SirSlim

23 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
652 Wyświetlenia
sirslim Autor wątku
sirslim
Oldschool Grinder

Napisane przez whiler

Napisane przez sirslim

Niestety HM w momencie gdy gram hu w EUR ub GBP źle wylicza dochód w zakładce Reports natomiast dobrze podaje w zakładce Sessions.
Wie ktoś może jak to naprawić ?

Pzdr

wpisuj sobie codziennie rano aktualny kurs po jakim przelicza iPoker w options -> settings -> currency _thumbsup:

Ok, tylko nadal ciekawi mnie dlaczego w zakładce Sessions jest wszystko ok:)) skąd on jednak wie o kursie/ilości wygranych $ ?

sirslim Autor wątku
sirslim
Oldschool Grinder

I kolejny dzien (415 hands) prawie na 0 a dokadnie - 4 $ + 5 $ bonusu daje + 1 i
BR = 534 $

Co do sesji to miałem dzisiaj lekki test mindsetu - wiekszość rąk grałem z jednym villainem, który zbyt często dostawał "coś lepszego" ode mnie. Gdy miałem średniego strita - on nutsowego, flush - on full, ja second nutsa - on nic i fold itp...aż doszło do sytuacji gdy na mojego tripsa A dostał runner runner quada Q :)...co było w tym dobrego - to, że cały czas myślałem żeby do każdej ręki podchodzić chłodno, niezależnie jak do tej pory idzie i wydaje mi się że przegrałem minimalną ilośc $$ jak na moje aktualne umiejętności :)

Jedyny problem to jednak pewna obawa "że znowu trafił" i bez mega mocnej ręki bałem się betować-raisowac-callować, tym bardziej, że taka próba najczęsciej kończyła się oddaniem $$. Nie wiem jak sobie z tym radzić, może najlepiej odejść od stołu i zagrać z kimś innym..z drugiej strony zawsze chce się zmierzyć z kimś dobrym żeby wyciągnąć z tego potem wnioski - tym bardziej na tym poziomie na którym jestem.

Druga sprawa to faktycznie ogromny rake w stosunku do bb i stacków przez co dochodzi do sytuacji, że po 1,5 h gry z jednym villainem gdybym zabrał cały jego stack i tak byłbym na minusie z gry z nim (przez wiekszość gry ja dokładałem do swojego stacka) ponieważ rake przekroczył 100 bb. Generalnie wg moich obliczeń rake zabiera 30 bb/100 więc trzeba mieć jednak spora przewagę żeby wychodzić na + ... no nic, mimo wszystko mój br na razie nie pozwala mi na gre na PLO50 więc zaciskamy zęby i walczymy...:)))

Pzdr

sirslim Autor wątku
sirslim
Oldschool Grinder

Dobra, dawno nic nie pisałem, a to dlatego że po pierwsze nie dużo grałem, po drugie nie było czym sie chwalic itp:))

Generalnie w tym miesiącu rozegrałem w PLO hu wg HMa 2869 hands z wynikiem - 28$ + jakies tam bonusy więc jestem na mniej wiecej 0.

Większość grałem na PLO20 $ i tu o dziwo mam + 184 $ :), sporo straciłem w jednej sesji na PLO20 eur i PLO 50 (nie było z kim grac na PLO20 ) :)))

W każdym razie na 2243 h na plo20 usd wg HMa oddałem 124 $ rake co daje wg 620 bb/22 = ca 28bb/100 co wg mnie jest mega dużo.

Z uwagi na to oraz brak specjalnych materiałów (poza kilkoma filmikami dla PLO hu postanowiłem nauczyć się jednak grac i przejść kilka limitów na PLO sh.... i tak zaczynam gre na PLO10 z BR na poziomie 250 $.

Co do reszty planów na sierpien to odpaliłem huda, wstawiłem kilka rąk do oceny, zaliczyem kilka filmików itp ale teraz wrzesień ma służyć do powtórzenia jeszcze raz podstaw i ogarnięcia tego limitu. Jak osiągnę 25 BI na wyzszy limit to przechodzę na niego.
Mam nadzieję, że w tym miesiącu będzie na to wszystko więcej czasu i blog będzie częściej aktualizowany.

Pzdr