Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Milion w 2 lata : >

916 Posty
195 Użytkownicy
2001 Reakcje
109.8 K Wyświetlenia
babel92
Oldschool Grinder

brawo, tak jak Cię uczyłem - przed sesją 3rd barrelujesz kebaba, później ch/r chleba z cebulą i są efekty! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Siema! Jak ktoś będzie chciał sie ze mną skontaktować to przez najbliższe półtorej tygodnia będzie ze mną utrudniony kontakt. Melanż pochłonął mojego lapka i tylko dorywczo będę wbijał u kogos na PS więc są większe szanse że odpisze na PMa niż na skypie.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

Odpowiedz
Cytat

Roommate, zaczynam się wkurwiać. Długo masz zamiar ciągnąć tę szopkę? X(

Odpowiedz
Cytat

Na skype jestem ignorowany, tu też nie pokusiłeś się o priva. Widzę jednak, że regularnie przeglądasz forum, więc może tu przeczytasz.

Rummejt, wyślij $ najpierw, a potem hand history. Bo ja wolałbym już hajs zobaczyć w kasjerze, zanim się pojawią wiadomości o złamanej wtyczce od internetu/pobycie w szpitalu/whatever.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

tak jak obiecalem tak wklejam, ulubiona linia na ostatnie 100 handow ->x/f river ale po chuj sie tlumacze ;) Generalnie chyba po tym u mnie najbardziej widac swingi na deepach, czerwona spada = nuts z flopa nie holdnal.

ev adj this month: 8,48
rake paid this month: 52.56usd

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

dlaczego widuję Cię na PLO5? :D

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Bo przegrałem rolla a reszte przechlałem z moja ulubiona prostytutką ale hughe upswing pozwolil mi grac na 3bi na plo25....

A tak serio, widuje to chyba ciut za duzo powiedziane biorac pod uwage 2 sesje z kumplem przy piwku gdzie przy jednej tlumaczylem a przy drugiej on gral sam ;)

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

bez bulwersów man, tak pytam,
skojarzyłem nickname i pomyślałem, że wszedłeś sobie odtiltować wrzucając any four allin, ale coś staty mi nie pasowały do takiej teorii :),
anyway, gl na 25 czy tam 50tkach :)

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Dobra, ja przed 24 juz pewnie do stolow nie siadam bo mam pare rzeczy do ogarnięcia więc dalej trzymam się obietnicy co do wykresów, teraz sam zoom z ostatnich 2 dni, w sumie bardziej z ostatniej doby

Spoiler

Chyba jednak moim głównym leakiem są problemy we flipowaniu :).
Ogolnie jak ktos czuje, ze ma jakies leaki preflop to polecam klikanie 2 stolow zooma, ma sie wtedy czas caly czas myslec o dynamicznych rangeach zamiast klikac na automacie 4 ;)

Odpowiedz
Cytat
Deasu
PokerStrategist

Zakropkuje sobie ;p

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez Deasu
Zakropkuje sobie ;p

Niepotrzebnie, pewnie bedzie torba:

Spoiler

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4308929_6D2F95E4C2

w sumie mam pare fajnych close spotow, ale nie wrzucam bo i tak nie umiem grac :<

edit:miałem quitnąć palenie, ale czuje ze nie gram A game bez przerwy na fajke więc chyba nic z tego xD

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

ładnie nonshowdown idzie :D
nie łam się, na spokojnie wszystko przejdzie, ja własnie odrobiłem 14BI zjazd w ciągu jednego dnia i powiem Ci że fajnie że dostalem takiego kopa i mobilizacje do nauki i gry. Dziś już mam inne podejście i inny sposób na gre i nauke a przeciez wszystko działo sie kilka dni temu.
Życze Ci tego samego!
Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Uwierz, jestem wystarczająco zmobiliziowany będąc kilkanaście k pod ev w tym roku :) Te wykresy nie są po to żeby się żalić tylko wstawiam je dla osób które się dojebały do moich -3,5bb/100 lifetime na starsach.

Jeśli chodzi o moj redline, nie mam pojecia czemu tak jest, chyba gram w inną gre niż wszyscy.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Wklejania wykresów ciąg dalszy:

Spoiler

Jak by ktoś ogarniający filtry i dłubanie w HMie powiedział mi co mam sprawdzić, żeby wiedzieć co robię nie tak, że wszystkie linie są poprzestawiane było by słodziutko :) Mówię w tym momencie poważnie, bo irytuje mnie coraz bardziej fakt, że każdy wygrywający reg wygrywa na SD a wpierdala/ma b/e nonSD więc gdzieś muszę mieć solidnego leaka albo po prostu goście mi się nie wypłacają całe życie (to jest akurat sick, jak można nie zapłacić agro maupie ?)

edit: a w sumie wkleje wam spota i skomentuje go tak, nawet nie wiecie ile razy można przy 70sekundowym timebanku u villaina pomyśleć "no foldnij kurwa tą 8mkę"

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4319428_A36D47E76C

jeśli chodzi o decyzje pre flop, za mną był jakiś ziomek 18/16 więc nie spodziewałem się wielu cold calli a typ który otwierał dużo foldował do 3betów więc jak dla mnie ez 3bet żeby wjebać deepa w ostatniej orbicie ;)

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Co do wykresu to wydaje mi sie że za dużo hero callujesz/raisujesz turnów i riverów i dlatego showdown jest nisko a non wysoko, bo albo gośc gra fold i wygrywasz albo ma mocniej lub przyfarci i wtapiasz na SD.

Co do reki to wydaje mi sie że masz problem z PotControl, nie znam dynamkimi PLO25 bo nie gralem nigdy ale nie masz dużego szału w tej rece, generalnie liczysz tylko na fold eqiuty i str8 a mucisz 2 razy max.

P.S spotkaliśmy się na PLO5 :P

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez Orlo007
Co do wykresu to wydaje mi sie że za dużo hero callujesz/raisujesz turnów i riverów i dlatego showdown jest nisko a non wysoko, bo albo gośc gra fold i wygrywasz albo ma mocniej lub przyfarci i wtapiasz na SD.

Co do reki to wydaje mi sie że masz problem z PotControl, nie znam dynamkimi PLO25 bo nie gralem nigdy ale nie masz dużego szału w tej rece, generalnie liczysz tylko na fold eqiuty i str8 a mucisz 2 razy max.

P.S spotkaliśmy się na PLO5 :P

To jest 4way pot, trafiam chyba jeden z lepszych bordów który jest cholernie suchy i nie trafia rangey murków coldcallujących 3beta więc idę poprostu po max folding equity potując to. Nie bardzo widze sens uzywanie tam mniejszego sizingu skoro nie chce widzieć żadnego T a SPR i tak jest już na poziomie 2,2 więc stawiam chłopaków w sytuacji shove or fold mając dobre equity i blokując ręcę trafiające ten bord (5678, 4567)

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

na plo25 wątpię byś nawet zrzucał u kogoś 8 na takim flopie właśnie ;) A poza tym nawet jeśli już poszedł raise na flopie to nie za bardzo widzę jaką rękę przeciwnik zrzuci na turnie ;) tym bardziej że ty nie masz ani jednego kara wiec zwieksza to troche szanse ze przeciwnik mogl jeszce złapać FD na turnie

Właśnie takie szukanie foldu u przeciwnika z każdym drawem może powodować, że twój wykres wygląda jak wygląda bo jeśli przeciwnik spasuje to rośnie Ci czerwona linia a jeśli sprawdzi to niebieska spada bo czeście drawa nie trafisz niż trafisz

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez Sebkrol
na plo25 wątpię byś nawet zrzucał u kogoś 8 na takim flopie właśnie ;)

Na pewno nie u ciebie ! Sorka, nie moglem sie powstrzymać ;*

Odnośnie tych kar, założyłem że villain poprostu mucknie wszystko co nie hitneło dodatkowego equity w T, odnośnie braku blokerów do :diamond: masz faktycznie rację, zobacze na ile to zmniejsza moje folding equity przy założeniach że pair + GS/OSD muckuje tego T. Ogólnie wrzucanie każdego A, K możliwe że Q (na pewno Q :heart:/ :club:) powinno być profitowe, dodatkowo parujące się T oprócz 8.

Ale F bet dalej uważam za spoko, bord jest cholernie suchy a ja mam dobre equity i nie mam nic przeciwko żeby stakować tutaj OESD+pair+2BDFD wiedząc że przez sporą ilość czasu zgarniam dead money. Z T betem głównym problemem może być to, że założenia odnośnie dodatkowego equity często są błędne ;)

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Napisane przez roommate1000

Napisane przez Sebkrol
na plo25 wątpię byś nawet zrzucał u kogoś 8 na takim flopie właśnie ;)

Na pewno nie u ciebie !

No dokładnie ja tak samo zagrałbym slowplay z 8 ^^

Odpowiedz
Cytat