To nie jest jakiś jeden konkretny leak. Każdy gracz ma leaki, ale taki wykres jest obrazem Twojego stylu gry. Utrzymanie obydwu linii na plusie w longrunie jest mało realne. Zajebiście dużo blefujesz skutkiem czego niebieska linia spada za każdym razem kiedy łapią blefy. To wcale jeszcze nie znaczy, że nie dostajesz wypłat. Jeśli marzy Ci się czerwona na takim plusie jaki masz teraz lub podobnym, a niebieska nad nią to zejdź na ziemię. Szukasz dziury w całym w tym momencie. Póki masz rosnące EV grasz dobrze.
Napisane przez BloodPet
To nie jest jakiś jeden konkretny leak. Każdy gracz ma leaki, ale taki wykres jest obrazem Twojego stylu gry. Utrzymanie obydwu linii na plusie w longrunie jest mało realne. Zajebiście dużo blefujesz skutkiem czego niebieska linia spada za każdym razem kiedy łapią blefy. To wcale jeszcze nie znaczy, że nie dostajesz wypłat. Jeśli marzy Ci się czerwona na takim plusie jaki masz teraz lub podobnym, a niebieska nad nią to zejdź na ziemię. Szukasz dziury w całym w tym momencie. Póki masz rosnące EV grasz dobrze.
Nie mam aż tak wygórowanych marzeń
Po prostu mam wrażenie, że coś jest do poprawy i mógłbym osiągnąć lepsze wyniki grając mniej spewy. Zaczne chyba od pracą nad sec barellem, bo jak widać w spocie u góry czasami ciężko mi się zatrzymać. Wiadomo, robię to mając dobre equity tylko że czasem brakuje mi tam folding equity
Myślę, że podstawowym błędem jeśli chodzi o to konkretne rozdanie było to, że sklupiłeś się na tym co możesz wyfoldować nie przydzielając mu wcześniej range. Trudno o tym rozmawiać nie znając statystyk i historii. To mógł być reg, który na Ciebie slowplayuje w ten sposób np KK76, bo uważa że jesteś spewy i nie chce się izolowac na flopie, a mógł to być typ 80/10, który nic nigdy nie folduje i nie zastanawia się nad tym co możesz mieć. Tak czy inaczej jak ktoś calluje w 3betowanej betpota na flopie to niezbyt często folduje na blanku.
Spoiler

Dzisiaj koncze wczesniej sesje, nie chce mi sie za bardzo grindować z takim runem: http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4330495_EB9F2885B1
W sumie to jest kolejny z moich leaków, nie dość że nie flipuje to jeszcze mnie oversetuja/trafiaja sety kiedy jestem na top rangeu w 3bet pocie. Jakies pomysly jak sie tego pozbyc ?:)
Napisane przez roommate1000
W sumie to jest kolejny z moich leaków, nie dość że nie flipuje to jeszcze mnie oversetuja/trafiaja sety kiedy jestem na top rangeu w 3bet pocie. Jakies pomysly jak sie tego pozbyc ?:)
Kazdy tak ma!
Tu sytuacja vs gość co ma staty: 94/58/ 3bet 36
Spoiler
BTN: $25.00
Hero (SB): $10.00
BB: $30.70
UTG: $40.66
MP: $34.55
CO: $10.00
Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10, 6 players post ante of $0.02
Pre Flop: (pot: $0.27) Hero has Q♠ 9♠ 4♦ Q♦
UTG raises to $0.47, MP calls $0.47, fold, fold, Hero calls $0.42, fold
Flop: ($1.63, 3 players) Q♣ K♣ T♦
Hero checks, UTG bets $1.20, MP calls $1.20, Hero calls $1.20
Turn: ($5.23, 3 players) T♥
Hero checks, UTG bets $3.30, MP calls $3.30, Hero raises to $8.31 and is all-in, UTG calls $5.01, fold
River: ($25.15, 2 players) 6♠
Hero shows Q♠ 9♠ 4♦ Q♦ (Full House, Queens full of Tens) (Pre 31%, Flop 20%, Turn 3%)
UTG shows K♦ 7♦ 4♠ K♥ (Full House, Kings full of Tens) (Pre 69%, Flop 80%, Turn 97%)
UTG wins $12.04
UTG wins $12.04
Nie ma sie co uzalać i płakać nad rozlanym mlekiem.
Skoro jest taka możliwośc że on ma tam wyzszego seta to raz na jakiś czas go trafi, tak samoi w druga strone, pomyśl ile razy wygrałes z lepszym setem.
Spinaj pośladki i napier... !
Napisane przez roommate1000 Jakies pomysly jak sie tego pozbyc ?:)
przestań grać jak agro małpa, nawet Bocian traci na czerwonej i ciężko to zmienić, a szczególnie na micro.
Twój showdown leży i kwiczy - tzn słabe ręce doprowadzasz a za często z mocnymi wyrzucasz słabsze equity u rywala bo wszystko grasz prze bet/raise/stackoff.
Roommate dla pocieszenia masz mój wykres z tego miesiąca pierwszy raz mam miesiąc pod EV
Spoiler

Seba:
Ale widze ze jesli chodzi o EV winrate to poprawiłeś grę i ci podskoczył
Bejkker:
Za bardzo lubię flipować
TOMKX:
Leży i kwiczy przez EV, lifetime mam nonSD na poziomie B/e czy lekko do przodu nawet. To że gram jak agro małpa to wiem doskonale, czasami poprostu zapominam, że mam dynamikę z kimś i dojdzie ze mną luźniej do SD kiedy napierdalam w capped range. To, że Bocian nie ma nonSD na + nie znaczy, że to nie jest profitowe, na zoomach dobrze sie sprawdza ale nie spieram się, że są pewnie bardziej profitowe style gry do czego staram się dojść. Też mój nonSD może być wynikiem większego fold to stl i fold to cbet na zoomie u innych graczy + szerokiego defendowania BB i 3betowania vs BU gdzie wyżej redzy już tak chętnie nie odpuszczają IP vs 3bet jak na PLO25.
Seba:Ale widze ze jesli chodzi o EV winrate to poprawiłeś grę i ci podskoczył
![]()
Kilka sesji omahy na żywo wiele mnie nauczyło ^^
P.S obczaj PW
Zagraj kilka sweatów z kimś kto gra spokojniej, bardziej zwraca uwage na kontrolę puli, realizowanie equity itp. Może będzie potrafił wykminić w których miejscach niepotrzebnie betujesz turna i poprawiasz na river albo zamiast oglądać showdown to vbetujesz zbyt thin/próbujesz zrzucić przeciwnika z mocnego rangeu. Samo się nie naprawi a świeże spojrzenie na pewno szybciej coś pomoże niż jak sam będziesz analizował z dość subiektywnym nastawieniem
Napisane przez pomurz
Zagraj kilka sweatów z kimś kto gra spokojniej, bardziej zwraca uwage na kontrolę puli, realizowanie equity itp. Może będzie potrafił wykminić w których miejscach niepotrzebnie betujesz turna i poprawiasz na river albo zamiast oglądać showdown to vbetujesz zbyt thin/próbujesz zrzucić przeciwnika z mocnego rangeu. Samo się nie naprawi a świeże spojrzenie na pewno szybciej coś pomoże niż jak sam będziesz analizował z dość subiektywnym nastawieniem![]()
To jest fakt, ze akurat Rocky nie jest mistrzem w powstrzymywaniu mnie od betowania "mamy equity, to bet nie bedzie zly" ;). Kacper sie chyba juz poprostu przyzwyczail do mojego stylu gry i w sumie oprocz uwag 'fold pre' malo mowi
Ok, nity, to ktory chetny na sweata ?
Nity? Czy ty nie grasz 18/15, czy coś się diametralnie zmieniło odkąd cię widywałem na zoomie plo50?
:< musiales wszystkim rozgadac ? image mi zjebales...
Gram cos w okolicach 22/16/7 w tym momencie
Napisane przez insanePL1
Gram cos w okolicach 22/16/7 w tym momencie![]()
NIT
quituje pokera bo wszyscy wiedza ze jestem nitem :<
Roommate jak możesz dostawać tak na showdownie skoro grając pre 22% rak masz tam prawie same premium hands ^^ ?
Ja ostatnio osiągnąłem swój mały sukces i skupiając się mocno na ograniczeniu ilości rąk granych preflop zszedłem z VPIP poniżej 30%

Dobry gracz. Solid nicior jak trzeba ;D. Jak mnie sweatuje to wygrywam mnóstwo dolarów mimo ze ledwo znam zasady
Polecam stakowanie tego gracza na limity powyżej Nl50 bo granie niżej dla niego to walka z rake a nie z przeciwnikami. Sam wezmę 5% jakby coś wystawił ;D