Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Milion w 2 lata : >

916 Posty
195 Użytkownicy
2001 Reakcje
109.8 K Wyświetlenia
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Sesja mocno pod ev wykrecila moj leveling na poziom 10 gdzie uznalem, ze bocian nie ma w utg opening rangeu rak ktore daja tam top two, setow etc wiec jest na czyms w stylu fd + oesd etc ;) czlowiek sobie spaznie od czasu do czasu i juz zwoluja komisje sledcza ;)

Odpowiedz
Cytat
Bejkker
PokerStrategist

Bocian tam dokladal wtedy jako ktoras tam osoba 4 czy 5 i byla pula 3 betowana wiec jak on tam odpala psb to ejst mega izi fold

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

dzieki

board: Ah4c7c
Hand Equity Wins Ties
A478, Ac7c8h9d, KcTJQc, 5678:cc 57.63% 345,577 403
AKJ9 42.37% 254,020 403

nie pamietam dokladnie, bordu ale jakos tak bylo

Odpowiedz
Cytat
Bejkker
PokerStrategist

No ok jak go obstawiales na jakeis drawy, to dlaczego nie zagrales shove, aby gracze za toba zrzucili cale swoje eq i nie dawac im dobeirac z jakims random fd, oesd itd

Dla mnie to nadal jest mega izi fold

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Bawiłem się w PPT tym rozdaniem gdyż mnie zaciekawiło a widzę, że Twója analiza jest trochę niedbale zrobiona (no offence), więc może się Tobie przyda albo innym skoro juz się naklikałem ;)

Tak bym widział najbardziej prawdopodobny range, który może bocian donkować w takim multiwayu. Chociaż te Qs65ds z FD trochę naciągane, ale niech będzie.. dużo i tak nie zmienia
http://www.propokertools.com/simulations/show?b=As4s7h&g=oh&h1=9cKhJcAc&h2=%28A7%5B56%2B%5D%3Ass%24np%2C+77%5B88%2B%5D%24ds%2C+%5BQ%2B%5Ds56%3Ass%24ds%29%3A20%25%21AA&s=generic

Jeśli faktycznie, tak jak piszesz, bocian potrafiłby w 5 way pocie tak zagrać na flopie z gołym NFD to ship (ale raczej nie call) byłby usprawiedliwiony
http://www.propokertools.com/simulations/show?b=As4s7h&g=oh&h1=9cKhJcAc&h2=%28A7%5B56%2B%5D%3Ass%24np%2C+77%5B88%2B%5D%24ds%2C+%5BQ%2B%5Ds56%3Ass%24ds%2C+Ks%5B9%2B%5D%5B9%2B%5D%5B7%2B%5D%3Ass%29%3A20%25%21AA&s=generic

btw samo rozdanie:

Spoiler

Poker Stars $0.25/$0.50 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2228994
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

pq1993 (BTN): $17.00
Kittikee90 (SB): $63.73
Smokedaces1 (BB): $51.84
Fejhoa (UTG): $61.61
xopods (MP): $50.17
MDUczuczukwe (CO): $89.22

Pre Flop: ($0.75)
Fejhoa raises to $1.50, xopods calls $1.50, MDUczuczukwe raises to $6.75, pq1993 calls $6.75, Kittikee90 calls $6.50, 1 fold, Fejhoa calls $5.25, xopods calls $5.25

Flop: ($34.25) 7 :heart: 4 :spade: A :spade: (5 players)
Kittikee90 checks, Fejhoa bets $32.71, xopods folds, MDUczuczukwe calls $32.71, pq1993 folds, Kittikee90 raises to $56.98 all in, Fejhoa calls $22.15 all in, MDUczuczukwe calls $24.27

Turn: ($203.07) Q :heart: (3 players - 2 are all in)

River: ($203.07) 9 :spade: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $203.07
Kittikee90 shows T :spade: K :spade: T :heart: 2 :heart: (a flush, Ace high)
Fejhoa shows 7 :club: 4 :club: 8 :diamond: A :diamond: (two pair, Aces and Sevens)
MDUczuczukwe shows 9 :club: K :heart: J :club: A :club: (two pair, Aces and Nines)
Kittikee90 wins $4.24
Kittikee90 wins $196.33
(Rake: $2.50)

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

:f_cool: zawsze chcialem byc gwiazda ;) Wyluzujcie chlopaki, ja sobie zdaje sprawe ze spaznalem, tylko ze jestem po zagraniu 5k handow gdzie wszystko tyra mnie jak skurwysyn, wiec sobie spaznalem levelujac sie na Bociana. Nikt nie jest perfekcyjny, do samej gry dochodzi sporo czynnikow i z tego powodu pojawiaja sie bledy, nie uwierze ze jak bym przejzal baze kogos z was nie znalazl bym tam chujowego zagrania.
Zrobilem sobie 40 minut przerwy bo zauwazylem ze troche mnie przytiltowalo i wracam do grindu co tez wam polecam zrobic ;)

Jesli chodzi o moja analize w PPT, bejker pytal sie o tok rozumowania w tym konkretnym momencie, wiec napisalem jaki byl ;)

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Ja się nie napinam. Chcę Ci pomóc z rozdaniem tak jak Ty mi pomagasz z tymi co wrzucam do działu ocen ;)

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

kk, dzieki ;) po prostu wiedziazielm ze pojawia sie zaraz komentarze na blogu gdzie w sumie nie jestem pewny czy jeszcze przed kliknieciem przyciska call bylem swiadomy ze nie mam tu dobrego calla, czy dopiero po kliknieciu ;)

Gdzies chyba pisalem ze niestety zdarza mi sie swiadomie podejmowac bledne decyzje przez bycie result oriented i jest to moim najwiekszym leakiem, ktory mocno bije mnie po kieszeni ;)

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Bloger Maja - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Siema! ostatnio nie było zbyt wielu wpisów bo w sumie nie dzieje się u mnie nic ciekawego. Do zakończenia roku akademickiego zostało mi 10 dni roboczych i szanse na to, że nie zostanę wyrzucony są raczej niewielkie, więc przez wakacje będę musiał podjąć decyzję czy chce kończyć studia medyczne bo z jednej strony szkoda trochę 3 lat poświęconych na to a z drugiej czeka mnie 4 lata studiów ogólnych + rok przeprawy z nostryfikacją + kolejne X lat poświęconych na specjalizacją więc nie jestem pewny czy to wszystko jest tego warte skoro te studia mnie nie jarają. 2 miesiące czasu przedemną, zobaczymy co przyniosą. Na pewno chce się poświęcić przez te 2 miechy pracy nad grą i klepaniem solidnego volumeu, wiem, że to jest coś czemu mógłbym się poświęcić. Nigdy nad niczym tyle nie pracowałem, nie myślałem etc. Kwestia ogarnięcia mindsetu, kultury pracy, sensownego zarządzania kapitałem i nie mówię tutaj o rollu tylko o środkach potrzebnych do życia i powinno być spoko. Dzisiaj chce w końcu przysiąść i dopieścić moje popupy bo dalej mi w nich coś nie pasuje.

W wakacje kminie też nad jakimś semidegingiem z Kacprem we lwowie, praca z Odds Oraclem i grind przeplatane wódką i pokerem live brzmią sensownie, tylko żeby nie skończyło się na przewadze wódki.

Szczerze mówiąc ujebałem ten rok nie tylko przez grind, mocno alkohol spierdolił mi plany zaliczenia roku, przykładem są święta wielkanocne które spędziłem na Ukrainie, żeby nadrobić zaległości a jedyne co się udało zrobić to pobić osobisty rekord w piciu alkoholu. To jest trochę sick, że na codzień nie pije, ale kiedy zacznę potrafię walić przez tydzien-dwa bez najmniejszych oporów. Gdyby nie moja dziewczyna pewnie zamelanżował bym się na śmierć już na pierwszym roku studiów xD.

Dobra, wam się wyżaliłem, czas poinformować rodzinę, że pojawiła się nowa czarna owca ^^.

Spotów dzisiaj żadnych nie będzie, czas wyleczyć się z FPS i przejść low stakes ;)

Odpowiedz
Cytat
bersu
Elite Grinder

z tym piciem to jest hardkor.. mogę nie pić przez miesiąc-dwa i wtedy mega volume, ogarnięcie pokerowe, etc.. a jak zacznę to jest jazda przez kilka dni (najczesciej nie tylko z alkoholem) - później kilka dni zdychania i pokerowo spadam znowu na sam dół..
to się chyba nazywa - alkoholizm (?) :rage:

a btw. zajebisty blog!

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

To się nazywa Polska ;P

Odpowiedz
Cytat
TeemTeem
Poker Player

"Tutaj pijesz gdy sie cieszysz, pijesz gdy jestes smutny. Ludzi zmienili milosc do zycia w milosc do wodki."

Odpowiedz
Cytat
mat2000
PokerStrategist

Napisane przez TeemTeem
"Tutaj pijesz gdy sie cieszysz, pijesz gdy jestes smutny. Ludzi zmienili milosc do zycia w milosc do wodki."

pih rlz ;)
Mój problem z alko skończył(?) się w momencie gdy dotarło do mnie dlaczego ludzie ładują i, że to w gruncie rzeczy średnia rozrywka. Wódę piję bardzo sporadycznie.A kilka patologicznych historii z autobiograficznym wątkiem mógłbym w tym temacie opowiedzieć :O

Ale ja tu nie po to ;)

Roommate pisałeś, że pomagałeś komuś w poprawie gry. Jeżeli nadal prowadzisz taką działalność i byłbyś chętny jestem zainteresowany. Główne chodzi mi o analizę spotów na deepach, graczy z tych stołów, ewentualnie jakiś sweat. Nie musi być już, ale na przykład za miesiąc.
Mój skype mateusz_p1988.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Jak juz lecimy z rapem w tych klimatach ;)

Ja do tej pory nie wiem czemu ładuje. Przez cały czas nie mam ciśnienia, żeby się najebać, nie myślę o tym etc ale wystarczy, że wyjdę na 1 piwo to kończy się u mnie przynajmniej 6 w jednym barze, 2 do obiadu i afterem u kogoś na mieszkaniu.
Jak na pierwszym roku mieszkałem w akademiku to wyjałowiłem się do tego stopnia, że w końcu złapałem jakąś przejebaną grzybiczną infekcję i przeleżałem z tydzień w szpitalu.

Odpowiedz
Cytat
Chmielu89
PokerStrategist

siema do plo 100 grałeś od samych micro na PLO :)??

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Nigdy nie gralem online nizej niz nl/plo25. Ja zaczynalem grac live i w ten sposob wygrindowalem sobie rolla ;)

Odpowiedz
Cytat
mat2000
PokerStrategist

Roommate, to jak z tym coachingiem, odezwiesz się na skypie?

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez mat2000
Roommate, to jak z tym coachingiem, odezwiesz się na skypie?

matt, poslalem ci juz wczoraj zaproszenie na skype ;)

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

PLO25 you are so fckin hard to beat :O

Spoiler

Ostatnio nie pisalem bo wpierdalalem hajs, wiec po co pisac i wklejac miliony coolerow ? Wpierdalanie vs quadsy, strit flushe, sick runouty, miliony x/foldow i coolerow w potach po 500bb to nic ciekawego. Stwierdzilem, ze zejde na plo25 deep bo przy tym runie nie ma co naciagac brm no i obv wariancja sie usmiechnela na nizszych stawkach, no ale przynajmniej nie musialem na dlugo tam wracac ;)

Wczoraj tez przytulilem jackpota w kasynie za wpierdolenie quadsow vs strit flusha, wiec to potwierdza, ze nawet z quadsami nie umiem wygrac. Ale jackpot w sumie nie dal mi jakiegos mega boosta, bo wjebalem pota za 1/4 jackpota z tymi quadsami, pozniej pare flipow wjebanych w 4bet potach na deepach, wjebane KK vs 67 stakowane pre w pocie za 800bb i koniec koncow dwa dni grania przyniosly mi 1k usd profitu. Obiecuje, ze powklejam jutro jakies fajne spoty, dzisiaj chce pograc skoro zre.

Ale skoro nie bylo zadnych spotow od dluzszego czasu to moge wkleic to:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/3632300_B5B29B9AFF

no wlasnie, do jakiej czesci rangeu to wsadzacie i czemu ? :)

+ dwa spoty z serii "tak sie valuebetuje"

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/3636533_21905A7D57

http://weaktight.com/5888432

Odpowiedz
Cytat