Napisane przez TOMKX roommate1000 bez urazy, ale patrząc na te rozdania i to, że zostałeś sędzią to moim zdaniem niepowinieneś oceniać rozdań do PLO25 włącznie - ponieważ gra jaką reprezentujesz nijak ma się do dynamiki tych stawek.
Dobra, na dzisiaj koniec grindu, wynik w sumie fajny. Na plo50 deep poszlo pare coolerow, ale mimo to jest dobry profit z tej 2dniowej sesji. Wkleje na szybko 2 spoty, moze jutro poszukam czegos ciekawego.
Tutaj imo, najlepsza łapa do bluffraiseowania tego bordu. When called mamy spokojnie 30% equity vs OP, przy dynamice z clickraiseami możemy floatować z sensownym equity, mamy masę dobrych T do barellowania i zrzucamy air villaina.
Tutaj w sumie można mocno zastanawiać się nad callem, ale nie bardzo podoba mi sie guessing game na river. Patrząc na strukturę bordu, można spokojnie założyć, że villain prawie nigdy nie ma NF w rangeu, ponieważ na flopie miał by TP+FD które raiseował by na tak głębokich stakach. Plan na river to shove praktycznie każdej karty oprocz wysokich :club:, moja agresja na river jest akurat tak niska, ze w tym konkretnym spocie spodziewam się sporego fold equity.
Napisane przez TOMKX roommate1000 bez urazy, ale patrząc na te rozdania i to, że zostałeś sędzią to moim zdaniem niepowinieneś oceniać rozdań do PLO25 włącznie - ponieważ gra jaką reprezentujesz nijak ma się do dynamiki tych stawek.
Tutaj w sumie można mocno zastanawiać się nad callem, ale nie bardzo podoba mi sie guessing game na river. Patrząc na strukturę bordu, można spokojnie założyć, że villain prawie nigdy nie ma NF w rangeu, ponieważ na flopie miał by TP+FD które raiseował by na tak głębokich stakach. Plan na river to shove praktycznie każdej karty oprocz wysokich :club:, moja agresja na river jest akurat tak niska, ze w tym konkretnym spocie spodziewam się sporego fold equity.
Tutaj imo, najlepsza łapa do bluffraiseowania tego bordu. When called mamy spokojnie 30% equity vs OP, przy dynamice z clickraiseami możemy floatować z sensownym equity, mamy masę dobrych T do barellowania i zrzucamy air villaina.
Fajne spoty, jednak łatwiej by się je analizowało jakbyś odpowiedni opis dawał do odpowiedniego rozdania, a nie zamieniał je między sobą :nh
Vs agresywny reg, spodziewam się, ze wiekszosc czasu bedzie gral raise z nut/secnut fd na flopie ktory mnie nie trafia, wiec jego raise jest bardzo spolaryzowany, ja juz pare razy pokazalem, ze potrafie grac raise/call z niskimi kolorami w takich spotach wiec nie spodziewam sie dostac shove'a od blokerow.
Moja ręka ma 0 equity, ale tak naprawde blokuje wiekszosc rak, ktore sa w stanie zniesc agresje na tym bordzie, spokojnie jestem w stanie wyfoldowac do rivera OP, pair + gs, nie spodziewam sie zeby villain zniosl agresje na 6,7,J,Q dodatkowo kazda 3,4,A,T daje mi equity.
Między innymi Ty jesteś "pan mechanik". Pan mechanik nie musi dobrze jeździć w wyścigach, żeby potrafił naprawiać samochody wyścigowe - czyt. nie musisz dobrze grać, żeby dobrze oceniać rozdania (ale musisz wiedzieć jak grać dobrze). Jeśli dobrze grasz to jest większa szansa, że będziesz dobrze oceniał rozdania, ale to też nie jest regułą bo możesz mieć problemy z przekazywaniem wiedzy w sposób zrozumiały. Więc się zastanawiałem czy tak na serio chcesz za argument na Tomkxa zarzut użyć wstawiony wykres, w dodatku z małej próbki. Bo wg mnie lepsze by były po prostu linki do ocenionych rozdań. Albo niech Tomkx wklei te, które mu nie pasują
Why so serious ? Cytat poszedl tylko dla tego ze fajnie pasowal do wykresu
tutaj masz wszystkie lapy z 25 jakie rozegralem w tym miesiacu:
Spoiler
Dalej maly sampel, ale chyba jednak jakos sobie radze z tym limitem.
Jesli chodzi o oceniane przezemnie rozdania, to tomx'owi raczej chodzilo o lapy wklejane na bloga. W ocenie rozdan staram sie trzymac w ryzach moj fancy play syndrome
Where so serious? Właśnie do cytatu mi ów wykres nie pasował w ogóle.
I nie chcę łap z tego miesiąca przecież żadnych wykresów nie chcę. Za to bym chciał mieć taki wykres :fdrink bo nigdzie nie pisałem, że nie radzisz sobie z tym limitem. Nie pisałem też że nie radzisz sobie z ocenianiem :f_rolleyes:. Więc jeszcze raz: wykres nijak się ma do cytatu. Tylko tyle.
Blog jest fajny. Rozdania wrzucasz fajne. Na filmikach takich rozdań jest mało a można na nich zarobić umiejętnie je wprowadzając do gry.
Wstawię jeszcze kilka emot, żeby nie było zbyt poważnie: :nh :nh ♠_cool: ♠_wink:
Siema, dobry blog, kojarzę Cię jeszcze z poprzedniego.
Ktoś wczesniej sugerował, że mógłbyś nagrac filmik jak grasz na deepach, w sumie byłoby to ciekawe, jako, że sam deepów nie gram, ale wiadomo jak to w omaszce bywa, czasem na stolikach 100 bb ludzie maja i po 500 bb.
Co do gierek na 100bb zaręczam, ze roommate1000 gra bardzo solidnie, gdyby tylko lechrumski to widział na pewno wręczyłby Ci medal absolwenta akademii plo
Jak jest zainteresowanie, to moge pogadac z mirażem i cos nagrac. Ale na 100% nie uda mi sie tego zrobic w czerwcu. Musze powalczyc o 'bezpieczna przyszlosc' zwiazana ze skonczeniem studiow
Napisane przez kejsper
na jednym stole jeden gosc na plo25 ma 50bi stacka? WTF?!
fisho reg, gra mega loose i mial po prostu dobry dzien, siadaly mu akcje typu cold 4bet 6689ds, call 5beta i set na na bordzie JQ6 VS AAKT na stakach 600-700bb
Zreszta te gry robia sie czest naprawde mega deep, w sumie 1000bb effective jest dosc standardowe wiec nikogo juz nie dziwia jakies light 5bety, bo wiadomo, ze AA maja slaba grywalnosc na tych stakach i ciezko jest z nimi wytrzymac presje
Chwilowo musze odpuscic granie jakichkolwiek deep gierek. Wyplacilem wiekszosc rolla z jakichs tam powodow i musze szybko wygrindowac nowego. Mocno rozwazam jakis stacking, bo malo komfortowo czuje sie bez solidnego BRM przy moim zajebistym runie.
Przykład z dzisiaj:
Spoiler
Jeszcze do tego 'zajebisty' nonSD spowodowany x/foldowaniem niezliczonej ilości top setów etc -_-
Dzisiaj jeden spot na szybko bo musze siąść do nauki
tutaj imo całkiem spoko defence vs wąski range utg, spokojnie mogę exploitować gości otwierających 10% z tej pozycji, bo będę miał ogromne fold equity na bordach jak ten i spokojnie wystarczy mi equity z jakichs GS, FD + draw do seta, trafiam chyba jeden z lepszych bordów, mam mase kart do barellowania więc fajerwerki etc
W bonusie tip na szybkie przejście mikro: Jeśli chcesz, zwiększyć swój winrate zadbaj o dobre seat selection. Może się wydawać, że PLO2-50 jest zafiszwane co jest w sumie prawdą, ale nasz winrate znacząco wzrośnie, jeżeli będziemy mieli nitów po naszej lewej stronie vs których możemy z czystym sumieniem stlować 60-70% BU i sporo CO.
W weekend powrzucam jakieś rozdania, coś tam mam powybierane tylko nie mam teraz czasu ich opisać
Naprawdę na PLO25 average reg tak łatwo odpuszcza, czy trochę readów i dynamiki w tych raisach masz? Sam często jakiś stabbing uskuteczniam, ale na flop/turn przynajmniej na plo10 mało kto zrzuca nawet marginalne equity.
A dla czego ma nieodpuszczać ? Jeżeli nie ma na mnie dużego sampla to na unka nie zrobi calldownu z OP a 2pair/setów prawie nigdy tutaj nie ma. Jeżeli ma sampla, to wie, że jestem agresywny i że OP nie wytrzyma tutaj agresji do rivera, dodatkowo bord tak naprawde nie trafia jego rangeu więc top jego rangeu tutaj to OP/9x. Z tą konkretną ręką mamy całkiem spoko equity vs te ręce i niezłą grywalność przy 2h bdfd:
board: 9s3h5c
Hand Equity Wins Ties
9JQK, AA67,KK67 53.27% 146,761 0
TcTs6s8c 46.73% 128,759 0
na tego tyu bordach naprawde gs +2bdfd, bottom pair +bdfd etc mają wystarczające equity + fold equity żeby je raiseować na bordach które nie trafiają rangeu utg.