Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ŚniokersPoker

100 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
2,248 Wyświetlenia
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Hero (BTN): $2 (100 bb)
SB: $2.07 (103.5 bb)
BB: $2.59 (129.5 bb)
UTG: $2 (100 bb) vpip 11 pfr 9
MP: $7.12 (356 bb)
CO: $2.08 (104 bb)

Preflop: Hero is BTN with A A
UTG raises to $0.08, MP calls $0.08, CO folds, Hero raises to $0.32, 2 folds, UTG raises to $1.07, MP folds, Hero raises to $2 and is all-in, UTG folds

:nh

Gościu dał sobie możliwość profitowego wrzucania na mnie {A2s+, AA} i folduje... Jednak jak miałbym wybierać to wole takie coś. Nie płacę rake i mam 100% na wygraną.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Wreszcie! od czasu gdy zepsuł się komputer byłem poniżej wartości oczekiwanej na showdownie. Trzy ostatnie sesje to zmieniły, sprzedałem jednego potężnego suckouta 2 pary> K high kolor łapiąc na river fulla oraz dwa razy połamałem pocket asy swoimi królami, po za tymi mało pochlebnymi momentami grałem przyzwoicie co się przełożyło na wynik. Trzeba utrzymać tę tendencję a wszystko będzie dobrze. Na tę chwilę roll przerósł to co włożyłem na Starsy jednak brakuje jeszcze troszkę do wyjścia na 0 (odzyskać rakeback i część first depo bonus). Trzymać swoją linię gry, nie robić nic głupiego i będzie plus.

Brzmi banalnie, ale brak doświadczenia + ostatnia moja przypadłość: głupio agresywna gra to utrudnia. Wcześniej miałem problemy ze zbyt pasywną grą, teraz zbyt brutalną - to znak, że podejmuję próby poprawy swojej gry i znalezienie równowagi to kwestia czasu.

Na tą chwilę muszę zwiększyć WWSF bo jest mniejszy niż 40% a obniżyć WTSD (32). Jeżeli dobrze rozumuję to tak wysoki WTSD oznacza zbyt niskie zakłady aby wysiągnąc value a WWSF pokazuje, że łatwo mnie wyrzucić z gry.

Na koniec ręka vs największy maniak jakiego do tej pory spotkałem

BB: $4.70 (235 bb)
Hero (UTG): $3.61 (180.5 bb)
MP: $5.64 (282 bb)
CO: $1.67 (83.5 bb)
BTN: $3.68 (184 bb)
SB: $0.63 (31.5 bb)

Preflop: Hero is UTG with K J
Hero raises to $0.08, MP raises to $0.14, 4 folds, Hero calls $0.06

Flop: ($0.31) 4 Q 3 (2 players)
Hero checks, MP bets $0.40, Hero calls $0.40

Turn: ($1.11) 2 (2 players)
Hero checks, MP bets $0.34, Hero calls $0.34

River: ($1.79) 3 (2 players)
Hero checks, MP bets $3.14, Hero calls $2.73

Results:

Spoiler

$7.25 pot ($0.25 rake)
Final Board: 4 Q 3 2 3
Hero showed K J and won $7 ($3.39 net)
MP showed K 9 and lost (-$3.61 net)

oraz coś z innym graczem, który nie lubi all in'ów (dlatego taki bet na Turnie)

UTG: $1.52 (76 bb)
MP: $7.87 (393.5 bb)
Hero (CO): $3.69 (184.5 bb)
BTN: $1.68 (84 bb)
SB: $5 (250 bb)
BB: $5.26 (263 bb)

Preflop: Hero is CO with A A
UTG folds, MP raises to $0.10, Hero raises to $0.30, 3 folds, MP calls $0.20

Flop: ($0.63) Q 3 9 (2 players)
MP checks, Hero bets $0.61, MP calls $0.61

Turn: ($1.85) 4 (2 players)
MP checks, Hero bets $1.79, MP calls $1.79

River: ($5.43) 4 (2 players)
MP checks, Hero bets $0.99, MP folds

Results:

Spoiler

$5.43 pot ($0.19 rake)
Final Board: Q 3 9 4 4
MP mucked and lost (-$2.70 net)
Hero mucked A A and won $5.24 ($2.54 net)

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

MP: $2 (100 bb)
CO: $1.48 (74 bb)
Hero (BTN): $2.14 (107 bb)
SB: $1.04 (52 bb)
BB: $9.82 (491 bb)
UTG: $2.07 (103.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with A A
UTG calls $0.02, MP raises to $0.08, CO folds, Hero raises to $0.24, SB folds, BB raises to $0.40, UTG calls $0.38, MP raises to $2 and is all-in, Hero raises to $2.14, BB calls $1.74, UTG calls $1.67 and is all-in

Flop: ($8.36) K T Q (4 players, 2 are all-in)
Turn: ($8.36) 4 (4 players, 2 are all-in)
River: ($8.36) 6 (4 players, 2 are all-in)

Results: $8.36 pot ($0.29 rake)
Final Board: K T Q 4 6
MP showed K A and lost (-$2 net)
Hero showed A A and won $8.07 ($5.93 net)
BB showed A 5 and lost (-$2.14 net)
UTG showed 9 8 and lost (-$2.07 net)

:f_cool:

Chyba znalazłem swój złoty środek jeżeli chodzi o rozgrywanie sesji. Wcześniej robiłem dużo krótkich (po 35 minut) przy 4-6 stołach. Teraz robię po 60-90 minutowe na 8 lub 9 stołach. Wcześniej stoły były poukładane obok siebie a teraz w stosie.

Na początku był to tylko eksperyment i jak już 5 sesja z rzędu pokazuje, że bardzo udany. Mniej czasu na kombinowanie przez co nie gram bardzo marginalnych czy wręcz przynoszących strat rąk. Sam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, po raz kolejny (n-ty) widzę, że nie ma co się wysilać aby przyzwoite sumy blindów odbierać swoim kolegom od stolików.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Dzisiejsza noc upływa pod znakiem siedzenia tak długo jak się da by jutro wstać jak najpóźniej. Dla zabicia czasu grałem w pokera. Szybko zrobiły się stoły niestandardowe ponieważ przeciętnie każdy gracz miał po 200-250bb. Nie chciało mi się zmieniać stołów więc zostawałem. Jednak nie pobiłem rekordu największego stacka. Jeden z gości siedział przy stole z 1100bb więc moje niecałe 660bb to mały pikuś. Dwie ciekawe ręce pozwolę sobe wkleić.

MP: $5.47 (273.5 bb)
CO: $3.04 (152 bb)
Hero (BTN): $5.38 (269 bb)
SB: $4.83 (241.5 bb)
BB: $5.46 (273 bb)

Preflop: Hero is BTN with K K
MP calls $0.02, CO folds, Hero raises to $0.10, SB calls $0.09, BB folds, MP calls $0.08

Flop: ($0.32) A 3 6 (3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets $0.26, SB calls $0.26, MP folds

Turn: ($0.84) K (2 players)
SB checks, Hero bets $0.66, SB raises to $1.32, Hero raises to $3, SB raises to $4.47 and is all-in, Hero calls $1.47

River: ($9.78) 3 (2 players, 1 is all-in)

Results: $9.78 pot ($0.30 rake)
Final Board: A 3 6 K 3
Hero showed K K and won $9.48 ($4.65 net)
SB showed K A and lost (-$4.83 net)

Tak się kończy slowplay! płać i płacz

SB: $6.12 (306 bb)
BB: $2.44 (122 bb)
Hero (CO): $10.77 (538.5 bb)
BTN: $4.97 (248.5 bb)

Preflop: Hero is CO with A A
Hero raises to $0.08, 2 folds, BB calls $0.06

Flop: ($0.17) 2 2 A (2 players)
BB checks, Hero bets $0.12, BB calls $0.12

Turn: ($0.41) Q (2 players)
BB checks, Hero bets $0.30, BB calls $0.30

River: ($1.01) T (2 players)
BB checks, Hero bets $0.76, BB raises to $1.94 and is all-in, Hero calls $1.18

Results: $4.89 pot ($0.17 rake)
Final Board: 2 2 A Q T
BB showed 3 4 and lost (-$2.44 net)
Hero showed A A and won $4.72 ($2.28 net)

Myślałem na flopie nad mniejszymi zakładami, ale byłoby to stratą value.

Tak więc to co kiedyś pisałem i ciągle się powtarza nowym jest prawdą - mając silny układ gra się "bet flop bet turn bet river" i się zbiera profit :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Dziś do jednego ze stolików dosiadł się Ukrainiec (supernova) i po dwóch rundkach cały stolik dał sitout'a.

Kolejna dobra sesja za mną. Jakoś nie mam weny do grania, troszkę zmęczony jestem i dodatkowo kilka innych spraw nie daje mi spokoju więc nie mogę się skupić na grze. Dlatego wole przestać zawczasu niż później liczyć straty.

Na osłodzenie posta dołączam rozdanie. Nie rozumiem czym ten człowiek się kierował, ale chcę takich ludzi jak najwięcej! Nie wiem czy nie powinienem był już na flopie na jego przebicie wrzucić całego stacka, ale nie chciałem go spłoszyć.

MP: $2.44 (122 bb)
CO: $2 (100 bb)
BTN: $2.34 (117 bb)
SB: $2 (100 bb)
Hero (BB): $2 (100 bb)
UTG: $3.40 (170 bb)

Preflop: Hero is BB with A K
UTG raises to $0.07, MP calls $0.07, 3 folds, Hero raises to $0.30, UTG folds, MP calls $0.23

Flop: ($0.68) A A 7 (2 players)
Hero bets $0.49, MP raises to $0.98, Hero calls $0.49

Turn: ($2.64) 6 (2 players)
Hero bets $0.72 and is all-in, MP calls $0.72

River: ($4.08) 7 (2 players, 1 is all-in)

Results:$4.08 pot ($0.14 rake)
Final Board: A A 7 6 7
MP showed Q K and lost (-$2 net)
Hero showed A K and won $3.94 ($1.94 net)

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Dostałem się na AGH. Plan awaryjny jak widać nie potrzebny (to dobrze bo go nie miałem). Mam kilkanaście dni na dostarczenie papierów. Chcę za jednym zamachem załatwić wpis na studia, złożyć papiery o miejsce w akademiku i stypendium socjalne. Najlepiej będzie za jednym razem to wszystko upchnąć. Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać.

Cały dzień bez internetu (nie wiem czy to zemsta ISP za niepłacenie czy awaria, nie wnikam) więc nie grałem.

Dodam też, że niestety z odłożonych PLNów na poczet nowego komputera już połowa została wydana na inne (bardzo pilne) rzeczy. Nie wiem ile z tego zostanie do końca lipca, ale pewnie nie za dużo więc ponownie termin kupienia czegoś sensownego się oddala o co najmniej miesiąc. Jak dobrze pójdzie (tj. nie będzie nowych nieprzewidzianych wydatków) to do października uda mi się złożyć jakiegoś peceta.

Na tą chwilę nie zasiadam do stołów bo nie wiem jak stabilny jest teraz internet i czy nie przestanie działać za jakiś czas więc pogram troszkę w QL i idę spać.

Odpowiedz
Cytat

Graty z AGH o/ Jaki kierunek?

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Inżynieria materiałowa.

Odpowiedz
Cytat

No i to jest właśnie jeden z za***istych kierunków. Szczere gratulacje!

Pamiętaj, że to nie są proste studia, a uczelnia elitarna. Vh przez pierwszy rok na budownictwie siedział w projektach większość życia, a później też niemało. Życzę dużo zapału w nauce i pokerze! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Dzisiejsza sesja była ekstremalnie krótka: 22 minuty i 4 bi w plecy. Od razu skończyłem aby nie grać później przez pryzmat złego początku. Bardzo pechowo się zaczęło: 2x dwie pary vs trójka, overpara vs dwie pary (druga para doszła na turnie, na flopie miał TPGK) i jeszcze mój kolor K-high został złamany przez parę Asów (kolor A-high na river).

Wychodzę z założenia, że lepiej teraz odpuścić i innym razem usiąść aby zminimalizować wpływ negatywnych odczuć po takiej serii. Poker nie zając, nie ucieknie.

Dziś cały dzień przeglądałem listę potrzebnych dokumentów, zaświadczeń, ośwadczeń. Tyle tego jest, że wyjdzie niezła sterta. Muszę załatwić to jak najszybciej i nie wracać do tego tematu do końca września aby nie rozpraszało mnie to.

Ponadto sprawdzałem plan zajęć poprzedniego rocznika i wyglądał całkiem przyjemnie. Pierwsze trzy dni tygodnia obłożone od rana do późnego popołudnia (co dwa tygodnie), ale czwartek i piątek prawie cały wolny. Więc czasu powinienem mieć sporo. Myślę, że jak dobrze się zorganizuję to nie będzie problemu z wygospodarowaniem czasu na karty (co prawda nie tyle co teraz bo poświęcam temu prawie cały dzień :f_grin: ).

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Kawa... "nie chcem, ale muszem". W takie wieczory nie ma dla mnie innego ratunku niż ta czarna trucizna :( Dużo słabszych graczy więc trzeba to wykorzustać.

Ostatnie sesje to kilka dziwnych remisów bądź brak przyjaznych kart wspólnych więc siłą rzeczy nie wychodzę na plus.

Idę zrobić tą kawę i wracam do stolików.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Jutro rano wypad mały do Krakowa złożyć dokumenty. Nie wiem czy tego samego dnia wrócę, ale tak planuję.

Pogodziłem się z Zoomem. Jest w nim coś co mnie tam przyciąga. Ciężko mi to opisać, ale bardziej mi odpowiada niż zwykłe stoły. Nauka zaprocentowała. Kiedyś traciłem wszystko bądź miałem za wykres coś przypominającego "/\/\/\/\/\/\/\/\/\" tak teraz bardzo solidnie zielona linia pnie się w górę. Na tą chwilę mam 12bb/100 więc wynik jest naprawdę bardzo dobry a próbka śmiesznie mała (10k). Jednak nic nie zapowiada by naglę to co gram zaczęło być złą strategią.

Ilość playmoney lada moment umożliwi mi zapoznanie się z NL5. Jeszcze tylko 2-3 sesje utrzymując ten poziom to w weekend wejdę na nowy limit.

Na tą chwilę wyszedłem na zero. To wspaniałe uczycie jak i świadomość, że przy stolikach prawie nie ma ludzi grających lepiej ode mnie (bo już dawno poszli wyżej :D). Wiem, że mam masę błędów do poprawy w swojej grze, ale jak widać to co do tej pory wypracowałem wystarcza.

Gram bardzo nitowatym stylem 15/13 rodem z FR jednak działa bez zarzutu. Z czasem jak nabiorę więcej finezji w grze postflop będzie można spokojnie poluźnić grę.

Na pożegnanie z NL2 planuję zrobić sobie małe wyzwanie. Cel to: zgromadzenie jak największej ilości blindów przy stole w przeciągu jednej sesji.

Dokładniejszy opis (jak coś wymyślę jeszcze) napiszę później. Na tą chwilę najwięcej ile widziałem przy stoliku to 23$. Mam zamiar pobić ten wynik :pokerface:

Bardzo chaotyczny post (znowu) wyszedł, ale co tam. Idę spać bo rano chyba nie wstanę.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sniokers
Na pożegnanie z NL2 planuję zrobić sobie małe wyzwanie. Cel to: zgromadzenie jak największej ilości blindów przy stole w przeciągu jednej sesji.

To jest naprawdę głupi cel imo. Tworzysz przed samym sobą oczekiwania finansowe, które w pokerze są fundamentalnie błędne ponieważ nie masz nad nimi kontroli.

Poza tym jak ja grałem Zooma to zawsze miałem przy stolikach 100bb (jak miałem 130-140, resetowałem stolik) i tak mi się grało komfortowo. Tzn. nie mówię, że to złe co robisz, ale po prostu mówię, że to też jest opcja.

Poza tym fajnie, że masz upswing, ale niech Ci nie przychodzi do głowy nic głupiego. Zoom jest ultra swingowy, więc równie dobrze mogłeś grać tak samo i być -12bb/100. Ja wczoraj miałem sesję, gdzie po 2,5h gry byłem na ponad -6BI, po 4h skończłem na +135bb xD Potem sobie człowiek pluje w twarz, że przetiltował/przekombinował jeszcze te 90bb w najgorszych momentach.

Anyway, co chcę powiedzieć. Graj swoje, pracuj, cały czas, stale, to samo. Cały czas do przodu z poprawnością swoich decyzji. Looknij na mój challenge (zaczynam jutro porannym bieganiem xD) i zobacz jaki mam nadrzędny cel do osiągnięcia.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

właśnie wróciłem do domu z Krakowa, wszystkie plany się popsuły i nic nie wyszło tak jak chciałem :nh Mówi się trudno i żyje dalej. Dzisiaj wieczorna sesja przede mną i spanie.

Na pociąg zdążyłem tylko dzięki życzliwości dwojga ludzi, którzy przepuścili mnie w kolejce do kasy. Stałem ponad 35 minut i nie byłem rekordzistą. W ostatniej chwili wbiegłem do pociągu. Nie było miejsc siedzących :rage: i dopiero w Kielcach mogłem usiąść.

Cel jak na ten limit nie jest trudny do wykonania i raczej chcę go zrobić jako mały wyjątek ponieważ gdy gram w Zooma to mając ponad 125bb resetuje stolik. Teraz chcę zrobić coś takiego by poczuć się "fajny". Od dawna chodził mi ten pomysł po głowie i wnioskuję, że to jest próba dowartościowania się. Jego natręctwo mnie powoli zaczyna męczyć więc po prostu go zrealizuję aby mieć "z głowy". A ten limit jest do tego najodpowiedniejszy bo wyżej już nie będę mógł liczyć na tak naiwną grę "stolikowych kolegów".

Gram cały czas swoje (a przynajmniej nie zauważam odstępstw). Wiem, że w każdej chwili mogę zostać "sprowadzony do parteru". Jednak od dłuższego czasu nie miałem większego swinga na Zoomie niż 100bb, który w przeciągu tysiąca rozdań zamieniał się w potężnego plusa. Prawdopodobnie kwestia limitu.

Oczywiście wchodzę na NL5 mając 30bi . Dzisiaj na pewno już nie zasmakuję "5". Wolę pograć minimalnie dłużej NL2 i jutro będąc wypoczętym spróbować swoich sił wyżej.

Tak więc dzisiejszy wpis upłynął pod znakiem " " i jeszcze na koniec dnia sentencja jaką mnie ojciec dzisiaj uraczył "widzisz Błażej musisz tak ćwiczyć codziennie [odnośnie powrotu do uprawiania sportu] i grę w pokera też. Inaczej nie wyjdziesz na ludzi"

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

NL5>>Śniokers

Sporo moich błędów, troszkę brakło szczęścia. Karty wspólne to istne piekło (TTJ, AAK, KK9 itd). Brak akcji dla moich monsterów chyba, że ktoś ma lepszą rękę (dwie pary na strita itd).

Ze 150$ stosunkowo szybko zrobiło się 127$. Następną sesję rozegram na NL2 aby się odbudować do 150$ i znowu zaatakuję. Może następnym razem będę w stanie się tam zadomowić.

Po 3k rąk widzę jednak małe różnice pomiędzy tymi limitami. Na NL5 częściej dostawałem check/raise czego na najniższym limicie prawnie nigdy nie ma. Agresywniejsza gra, wąsko grający przeciwnicy. Linia bet flop bet turn check river będąc OOP nie zdaje egzaminu i w większości wypadków dostawałem bet prosto w twarz zamiast darmowego SD.

Teraz muszę odpocząć od pokera (pewnie pogram w QL) i wieczorem trzeba będzie znowu zoomować+ wrzucę troszkę rąk z nowego limitu do oceny by wyłapywać błędy.

edit: dodam, że najlepsze rezultaty dawało mi slowplayowanie. AA callopen na izolacje jakiegoś fisha przez LAGa i w nagrodę dostaję 3 streety value od TPWK.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

jakie to prawdziwe...

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Ostatnio dopadły mnie gorsze dni więc prewencyjnie nawet nie siadam do stolików by nie narobić głupot. Zaraz zacznę pracować nad tym czemu tak się stało, mam nadzieję, że powód zostanie szybko zlikwidowany.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Na tą chwile wszystkie sprawy papierkowe związane ze studiami mam zamknięte.

Odnośnie pokera:

od dłuższego czasu nie grałem (dopadł mnie dziwny stan o którym wcześniej pisałem). Dziś się przełamałem pograłem ze dwie godziny. Na razie tyle wystarczy. Nie mogę się skupić. Chyba to odbicie się od NL5 mnie zniechęciło, jednak takie ociąganie się nie jest niczym dobrym dlatego walcze z tym. Wcześniej nie siadałem "na siłę" bo gra ma być przyjemnością więc zmuszanie się jest złe jednak zaczyna to przekraczać pewne granice i ponownie biore się w garść.

Nie pokerowo:

spędzam zbyt dużo czasu przed komputerem. Zacząłem czytać książkę jednak nie bardzo chce mi sie. Musze się przymusić. Odkąd złożyłem papiery na uczelnie, nie wyszło mi z wejściem na nowy limit, zaczęły się słoneczne dni dopadła mnie niechęć do wszystkiego. Źle się z tym czuję

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Jak to mawia mój brat: "ogarnąłem kuwetę". Wróciłem do gry aby zniszczyć swój limit. Odrobiłem połowę swoich strat z ostatniego podejścia do NL5 grając NL2. Poszło łatwo, szybko i bezproblemowo. Szturmowałem NL5 (wszystko na Zoomie), to było zbyt proste :f_cool: Jedna godzinna sesja 3BI na plus, mała przerwa na obiad itd i drugi atak: godzinna sesja +2BI oraz ostatnia już "do poduszki" również godzinna +1BI przy czym każda sesja to niecałe 700 rąk (nie było to zamierzone, po prostu tyle jestem w stanie komfortowo rozegrać przy 2 stolikach) a ostatnia zakończyła się tak małym plusem ze względu na to zagranie

BTN: $2.88 (57.6 bb)
SB: $5.76 (115.2 bb)
BB: $6.93 (138.6 bb)
Hero (UTG): $8.30 (166 bb)
MP: $5.41 (108.2 bb)
CO: $7.77 (155.4 bb)

Preflop: Hero is UTG with J J
Hero raises to $0.17, MP calls $0.17, 4 folds

Flop: ($0.41) 3 J T (2 players)
Hero bets $0.29, MP raises to $0.58, Hero raises to $1.74, MP calls $1.16

Turn: ($3.89) 4 (2 players)
Hero bets $2.80, MP raises to $3.50 and is all-in, Hero calls $0.70

River: ($10.89) K (2 players, 1 is all-in)

Results: $10.89 pot ($0.45 rake)
Final Board: 3 J T 4 K
Hero showed J J and lost (-$5.41 net)
MP showed Q A and won $10.44 ($5.03 net)

Dziś ponownie zasiądę do stolików by zmierzyć się z softem. Postawiłem sobie ważny z pokerowego punktu widzenia. W tym miesiącu zdobędę "GoldStar". Do tej pory nie udawało mi się wyrobić "SilverStar" jednak teraz jestem na wyższym limicie więc wszystko pójdzie szybciej.

Ostatnio narzekałem na fakt, że nie mogę zgromadzić środków na zakup komputera. W tej chwili mam odłożone prawie 2500 PLN tylko na ten cel więc nie pozostało mi nic innego jak przemyślenie czego dokładnie chcę. Waham się pomiędzy dwiema opcjami: komputer stacjonarny oraz laptop. PC będzie w tej samej cenie bardziej wydajny. Laptop ze względu na fakt mojego wyjazdu na studia może okazać się bardziej praktyczny.

Reasumując: przerwa bardzo dobrze na mnie zadziałała. Ponownie zgromadziłem w sobie siły i motywację do gry. Pozwoliła dodatkowo w pełni skupić się na innych ważnych sprawach i zakończyć je co przekłada się teraz na pełen spokój.

Odpowiedz
Cytat
sniokers Autor wątku
sniokers
Oldschool Grinder

Kolejna sesja za mną. 2 ciekawe rozdania

Z cyklu: jakiego to pecha ja mam :f_p:

BTN: $2.47 (49.4 bb)
SB: $5.62 (112.4 bb)
Hero (BB): $7.12 (142.4 bb)
UTG: $3.88 (77.6 bb)
MP: $5.72 (114.4 bb)
CO: $3.58 (71.6 bb)

Preflop: Hero is BB with 7 7
3 folds, BTN calls $0.05, SB raises to $0.20, Hero calls $0.15, BTN raises to $0.35, SB calls $0.15, Hero calls $0.15

Flop: ($1.05) 8 7 Q (3 players)
SB checks, Hero bets $0.85, BTN raises to $1.70, SB folds, Hero raises to $6.77 and is all-in, BTN calls $0.42

Turn: ($5.29) A (2 players, 1 is all-in)
River: ($5.29) 9 (2 players, 1 is all-in)

Results: $5.29 pot ($0.22 rake)
Final Board: 8 7 Q A 9
BTN showed A A and won $5.07 ($2.60 net)
SB mucked and lost (-$0.35 net)
Hero showed 7 7 and won $0.00 (-$2.47 net)

oraz to co tygryski lubią najbardziej

Hero (BTN): $16.24 (324.8 bb)
SB: $4 (80 bb)
BB: $12.23 (244.6 bb)
UTG: $7.36 (147.2 bb)
MP: $8.83 (176.6 bb)
CO: $5.07 (101.4 bb)

Preflop: Hero is BTN with A 2
3 folds, Hero raises to $0.17, SB folds, BB calls $0.12

Flop: ($0.36) 6 8 4 (2 players)
BB checks, Hero bets $0.26, BB calls $0.26

Turn: ($0.88) 2 (2 players)
BB checks, Hero bets $0.63, BB calls $0.63

River: ($2.14) 3 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.55, BB raises to $5.16, Hero raises to $15.18, BB calls $6.01 and is all-in

Results: $24.48 pot ($1 rake)
Final Board: 6 8 4 2 3
Hero showed A 2 and won $23.48 ($11.25 net)
BB mucked 5 5 and lost (-$12.23 net)

Odpowiedz
Cytat