-700k pln w 6msc'y
Imo g.od job :challenge
gierki sa dzis trudne i jezeli dodamy do tego gruby multitabling i slabe/brak table selection to bardzo ciezko wygrywac
Ci ktorzy krytykuja pewnie nie zagrali nawet 1 rozdania na nl1000
Napisane przez hellYeahEnT
gierki sa dzis trudne i jezeli dodamy do tego gruby multitabling i slabe/brak table selection to bardzo ciezko wygrywacCi ktorzy krytykuja pewnie nie zagrali nawet 1 rozdania na nl1000
to nie dodawajmy grubego multitablingu i róbmy table selection
Napisane przez hellYeahEnT
gierki sa dzis trudne i jezeli dodamy do tego gruby multitabling i slabe/brak table selection to bardzo ciezko wygrywacCi ktorzy krytykuja pewnie nie zagrali nawet 1 rozdania na nl1000
a jak Entowi idzie?
To nie ma znaczenia czy grasz NL10 czy NL10000 . Tu i tam masz 100 BB na start i straty stacka są porónywalne z bankrollem . No chyba ,ze robisz shot na NL1000 z 10 BI.
Napisane przez jerry2008
To nie ma znaczenia czy grasz NL10 czy NL10000 . Tu i tam masz 100 BB na start i straty stacka są porónywalne z bankrollem . No chyba ,ze robisz shot na NL1000 z 10 BI.
Porownywalne, tu przegrywasz kase na pizze/kino = 1bi, a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive
No tak ale jezeli ktos na to tak patrzy to raczej nie ma skilla na grę na takim poziomie. Zawsze możesz patrzyć na to z drugiej strony .
Tu wygrywasz kase na pizze/kino = 1bi ,a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive.
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz . Pieniądze , które posiadasz to te, które masz na MB lub w banku , a najlepiej w gotówce.
Napisane przez jerry2008
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz
Aha.
Edit: chociaż w sumie masz rację. Mam rolla na FTP i faktycznie - są to pieniądze, których nie posiadam
Fizycznie tych pieniędzy nie masz. Ja na początku wszystkie pieniądze z pokera trzymałem na roomie. Jednak przywiązanie do pieniądza było dla mnie duze i odbijało sie to na mojej grze. Dlatego stwierdziłem,ze lepiej grac dużej na mikro niż przechodzić wyżej , wtedy wypłaciłem cześć rolla , który miał być nietykalnym zarobkiem
I tak robię co jakiś czas . Dziele pieniądze na te , które już zarobiłem i na te , które zarabiają .
Napisane przez jerry2008
No tak ale jezeli ktos na to tak patrzy to raczej nie ma skilla na grę na takim poziomie. Zawsze możesz patrzyć na to z drugiej strony .
Tu wygrywasz kase na pizze/kino = 1bi ,a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive.
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz . Pieniądze , które posiadasz to te, które masz na MB lub w banku , a najlepiej w gotówce.
Teoretyzowac kazdy potrafi, a jak przydjzie wrzucic flipa za 1200 euro to sprawa inaczej wyglada: )
Teges jest świetnym graczem lepszym niż my tu wszyscy. Problem jest taki że obecnie gierki na nl1k wyglądają faktycznie na total dead.
Trochę szkoda tego swinga bo jestem przekonany że na nl400 by dalej crashował i robił masakryczne hourly.
Jak nagle się okazuje że wpieprzyłem 50BI na nl1k to muszę zejść niżej.
Problem w tym że Tegesowi pewnie nie chodziło tak bardzo o kase a o to żeby być jak najlepszym i grać jak najwyżej. No i niestety za to zapłacił.
To też niech świadczy jak trudno teraz robić kasę w Holdemie na midstakes + a Teges nie bumhuntował tak jak reszta.
Sytuacja wygląda teraz trochę tak że wszyscy polują na fisha na midstakes+ bo edge's są już za małe.
swinga? swinga? sorry, ale3 swing to był ten up +100k w 5k hands - którego mu wszyscy gratulowali. Jak tego nie liczymy to mamy gracza tóry dołożył $100k do interesu
LOL
a skąd masz takie info o rakebacku? Ja widzę zupełnie inne liczby, znacznie niższe...
Kiedyś Teges wspominał, że na koniec roku uda mu się uzyskać (teraz nie pamiętam czy 2 czy 1) bonus ten za 75k i chyba ten za 50k, oraz inne specjalne promocje dla niego i myślę, że 100k wyjdzie. Najlepiej jak sam Teges by się wypowiedział, ale myślę, że taki gracz zna BRM i jakby nie miał rolla to nie grałby NL1k, a zszedłby niżej.
To forum to co prawda tylko mały fragment rzeczywistości, ale jak widać doskonale obrazuje polskie społeczeństwo ...