Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia
kalamasz
PokerStrategist

-700k pln w 6msc'y :f_thumbsup: Imo g.od job :challenge

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

gierki sa dzis trudne i jezeli dodamy do tego gruby multitabling i slabe/brak table selection to bardzo ciezko wygrywac

Ci ktorzy krytykuja pewnie nie zagrali nawet 1 rozdania na nl1000

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301
Oldschool Grinder

Napisane przez hellYeahEnT
gierki sa dzis trudne i jezeli dodamy do tego gruby multitabling i slabe/brak table selection to bardzo ciezko wygrywac

to nie dodawajmy grubego multitablingu i róbmy table selection

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Napisane przez hellYeahEnT

a jak Entowi idzie?

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Lepiej wygrywać na n10 niz tracić kasę na nl1000.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

To nie ma znaczenia czy grasz NL10 czy NL10000 . Tu i tam masz 100 BB na start i straty stacka są porónywalne z bankrollem . No chyba ,ze robisz shot na NL1000 z 10 BI.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Napisane przez jerry2008
To nie ma znaczenia czy grasz NL10 czy NL10000 . Tu i tam masz 100 BB na start i straty stacka są porónywalne z bankrollem . No chyba ,ze robisz shot na NL1000 z 10 BI.

Porownywalne, tu przegrywasz kase na pizze/kino = 1bi, a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive :P

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

No tak ale jezeli ktos na to tak patrzy to raczej nie ma skilla na grę na takim poziomie. Zawsze możesz patrzyć na to z drugiej strony .
Tu wygrywasz kase na pizze/kino = 1bi ,a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive.
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz . Pieniądze , które posiadasz to te, które masz na MB lub w banku , a najlepiej w gotówce.

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Napisane przez jerry2008
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz

Aha.

Edit: chociaż w sumie masz rację. Mam rolla na FTP i faktycznie - są to pieniądze, których nie posiadam

Odpowiedz
Cytat
WaszkaG21
PokerStrategist

pieniądze z rolla należy traktować jak pieniądze za las

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Fizycznie tych pieniędzy nie masz. Ja na początku wszystkie pieniądze z pokera trzymałem na roomie. Jednak przywiązanie do pieniądza było dla mnie duze i odbijało sie to na mojej grze. Dlatego stwierdziłem,ze lepiej grac dużej na mikro niż przechodzić wyżej , wtedy wypłaciłem cześć rolla , który miał być nietykalnym zarobkiem :P I tak robię co jakiś czas . Dziele pieniądze na te , które już zarobiłem i na te , które zarabiają .

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Napisane przez jerry2008
No tak ale jezeli ktos na to tak patrzy to raczej nie ma skilla na grę na takim poziomie. Zawsze możesz patrzyć na to z drugiej strony .
Tu wygrywasz kase na pizze/kino = 1bi ,a tam skutera, czy 2 tyg. wakacje 4* w egipcie all inclusive.
Z resztą roll to nie sa twoje pieniądze , które posiadasz . Pieniądze , które posiadasz to te, które masz na MB lub w banku , a najlepiej w gotówce.

Teoretyzowac kazdy potrafi, a jak przydjzie wrzucic flipa za 1200 euro to sprawa inaczej wyglada: )

Odpowiedz
Cytat

Teges jest świetnym graczem lepszym niż my tu wszyscy. Problem jest taki że obecnie gierki na nl1k wyglądają faktycznie na total dead.
Trochę szkoda tego swinga bo jestem przekonany że na nl400 by dalej crashował i robił masakryczne hourly.
Jak nagle się okazuje że wpieprzyłem 50BI na nl1k to muszę zejść niżej.
Problem w tym że Tegesowi pewnie nie chodziło tak bardzo o kase a o to żeby być jak najlepszym i grać jak najwyżej. No i niestety za to zapłacił.
To też niech świadczy jak trudno teraz robić kasę w Holdemie na midstakes + a Teges nie bumhuntował tak jak reszta.
Sytuacja wygląda teraz trochę tak że wszyscy polują na fisha na midstakes+ bo edge's są już za małe.

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

A zresztą nvm

Odpowiedz
Cytat

swinga? swinga? sorry, ale3 swing to był ten up +100k w 5k hands - którego mu wszyscy gratulowali. Jak tego nie liczymy to mamy gracza tóry dołożył $100k do interesu

LOL

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

Dolicz jeszcze jakieś 100k $ rakebacku i 30k $ z turniejów i jest na plus.

Odpowiedz
Cytat

a skąd masz takie info o rakebacku? Ja widzę zupełnie inne liczby, znacznie niższe...

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

Kiedyś Teges wspominał, że na koniec roku uda mu się uzyskać (teraz nie pamiętam czy 2 czy 1) bonus ten za 75k i chyba ten za 50k, oraz inne specjalne promocje dla niego i myślę, że 100k wyjdzie. Najlepiej jak sam Teges by się wypowiedział, ale myślę, że taki gracz zna BRM i jakby nie miał rolla to nie grałby NL1k, a zszedłby niżej.

Odpowiedz
Cytat

To forum to co prawda tylko mały fragment rzeczywistości, ale jak widać doskonale obrazuje polskie społeczeństwo ...

Odpowiedz
Cytat