Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Na Party jest o tyle fajnie, że ludzie z NL2k i NL3k, to te same osoby co przy 1k, tu po tym rozdaniu jedna wazna notka napłynęła do mnie za nim on zagral check zastanawiał się, wiedziałem, ze ma zachaczony board, dlatego wiedziałem że stacki i tak pójda na stół, a na tak mokrym boardzie i tak nie zrzucę secika. Wcześniej miałem sytuację, ze na boardzie 864 szły staki ja mialem 66, akurat z Pyszałkiem gadałem na skype i mówie mu koles ma albo 88, albo 44, ale i tak kasa musi iśc na stół, gdybym wiedział że na T spadnie 4 odpuściłbym, a to mu pomogło, bo mial gorzej na flopei ;]. Ofc jest opcja zagrania call, ale na T może spaść tyle kart, które all moga popsuć. Do tego bardzo waznaa informacją było, ze koleś ma Won $ when c\r flop po 15k rozdaniach ;] tylko 37% co znaczy, ze z wszelkiego rodzaju drawami tu wrzuca i może to byś ATs, A5s, a może nawet inne Ax chociażby pzez to, ze na call ma 1.6k do puli 4.4, co daje mu 38%, że musi być dobry a jak mi doaje op, a ma Axs to zawsze callnie ;].

Ale pomysle jeszcze nad tym ;].

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Mocno zdegustowany jestem jego ręką...

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Party
Hero ($3,532)
BB ($1,006)
UTG ($1,839)
UTG+1 ($742)
CO ($1,000)
BTN ($4,821)

Dealt to Hero 9♣ 9♠

fold, fold, CO raises to $30, fold, Hero calls $25, BB raises to $135, fold, Hero raises to $250, BB raises to $1,006 (AI), Hero calls $756

FLOP ($2,042) Q♣ 3♠ 9♦

TURN ($2,042) Q♣ 3♠ 9♦ K♥

RIVER ($2,042) Q♣ 3♠ 9♦ K♥ Q♥

BB shows Q♠ 9♥
(Pre 32%, Flop 8.8%, Turn 4.5%)

Hero shows 9♣ 9♠
(Pre 68%, Flop 91.2%, Turn 95.5%)

BB wins $2,039

Odpowiedz
Cytat
sahalidis
Oldschool Grinder

Siema,

W$ when c/r flop to ciekawa statystyka. Rozumiem, że to custom stat (chyba, że słabo szukałem)? Jeśli tak, czy mógłbyś wkleić wzór?

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

W HM jest ta stata po rozwinięciu stat Showdown :). Oczywiście, zeby była miarodajna, trzeba miec bardzo dużą próbkę rąk, tak samo jak W4W Rise Flop or Turn, jednak każdemu polecam, jak koles ma 75%, to zawsze macie eZ muck ;].

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

ema teges. Co do reki vs diamencik ^ nie gram mtt wiec moje myslenie moze byc bledne. Sam na stole postrzegalem sie jako normlanie otwierajacego gracza chocby dlatego ze poczatek to byl straszny card dead, 3b byl moze z 1 , zadnego 4 betu. Co do stacka pamietam ze mielismy po 130bb, ale nie duzo wiecej. Robilem niskiego 4b, max FE i wykorzystujac pozycje.imo QQ AK gram call, nie widze sensu tego 4 betowac. Twoj push za caly stack za 130bb na 2 poziomie blindow? nie wiem wydaje mi sie ze mozna to foldowac. Ale pewny nie jestem , Pozdro dobry event :)

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Dokładnie dobry event :).

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Oldschool Grinder

Won $ when c\r flop

Hmm tak sie zastanawiam, ze ta statystyka niewiele mowi jesli nie widzielismy Showdownu, bo moze za kazdym razem wyrzucac przeciwnikow raisem or betem na turnie/riverze i wtedy to chyba nie jest takie miarodajne rajt? Nie mowilaby wiecej statystyka Won showdown when c\r flop?

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Ofc mój błąd chodzi o W $ at Showdown when ...

Odpowiedz
Cytat
sahalidis
Oldschool Grinder

Teges, sprawdziłem, fajnie widać tendencje niektórych przeciwników. Fajnie, ponieważ u niektórych przeciwników w podobnej próbce, o której Ty pisałeś (15k i 11k), przy podobnych, niskich częstościach check/raise - ok. 7-8% widać, że jeden zawodnik robi to tylko z mocnymi drawami - czyli tak jak pisałeś - W$SDwCR F 37%, a inny - 80%. To naprawdę zastanawiająca sprawa :)

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Oldschool Grinder

A wolicie W $ at Showdown when c/r F czy Flop raise? I dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Ja korzystam z obu stat :).

Z Party dostałem dziś iPad'a - LOL myslałem, że to bedzie iPod :), ale jest jakaś zabawka ;]. Co najważniejsze to miałem niby cos płacic za przesyłkę i wogóle, ale dostałem za free ;].

Odpowiedz
Cytat
sahalidis
Oldschool Grinder

Może wypełniający kwity miał dysgrafię ;) Odkąd używam iPhone, jestem wielkim fanem Apple. Na pewno iPad ze względu na przyzwoitej wielkości wyświetlacz może się przydać do oglądania filmików pokerowych leżąc na kanapie :)

Odpowiedz
Cytat
LeonidasPL
Oldschool Grinder

Albo do przeglądania neta w kiblu. :) Zamiast nosic gazety...

Odpowiedz
Cytat
sahalidis
Oldschool Grinder

Do tego iPhone w zupełności wystarcza :)

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Mi do tego Leonidas styka E52 ;].

Odpowiedz
Cytat
elvismichal
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
LeonidasPL
Oldschool Grinder

Ale ile przewijać na telefonie trzeba, a na tablecie od razu cala strona na ekranie. Mega komfort. :)

Nie wiem, czemu mi sie taki lazienkowy klimat zalaczyl, ale przypomialo mi sie jeszcze jedno duze udogodnienie, ktore niesie ze soba posiadanie iPhona/iPada. Otóż, gdy zaistnieje potrzeba udania sie w wiadome miejsce, a nie na wszystkich stolikach zdazyly dojsc do nas blindy, to z pomoca przychodzi aplikacja TeamViewer. :) Wiadomo- 24 stolow sie na iPhonie nie obsluzy, ale z kilkoma nie ma problemu. :D

Odpowiedz
Cytat
elvismichal
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
LeonidasPL
Oldschool Grinder

Moze i przesada. Na razie raz testowalem i mysle, ze w awaryjnych sytuacjach mozna te kilka rozdan dograc w kibelku zamiast sie meczyc przy biurku. ;)

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Szczególnie kiedy grasz np. turniej i jesteś już w późnej fazie :D

Odpowiedz
Cytat