Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od początku!!!

57 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,030 Wyświetlenia
Skibcio
PokerStrategist

Jeśli zagrasz cbet to przeciwnik nie może zagrać check... tu się podstawy kłaniają.
Ja co prawda gram FR, no ale... Granie tight na prawde przynosi efekty. Ja wybrałem FR bo mogę sobie przynitować 12/10, mam wtedy mało problematycznych decyzji. Na sh też to pewnie zadziała.
Wklejasz badbety i tylko na nie patrzysz, czy nie sądzisz, że w innych miejscach nie popełniasz błędów??
Bardzo ważna jest selekcja stołów. Na nl2 masz ogromny wybór stolików, wybieraj tylko te najlepsze.
Na mikro valubet się liczy. Trafisz takich przeciwników co i twojego overbeta sprawdzą z niczym... Niebieska idzie wtedy masakrycznie do góry. Mi na FR na ~17k rąk nawet czerwoną na 0 udało się utrzymać. A jedyne co mam do tej pory to jakotakie pojęcie o rękach startowuych.

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Ja miałem prf na poziomie 14/17, ale na 6 osobowym stole to chyba ok, trochę szerszy zakres rąk, ale jak piszesz, że na FR lepiej idzie to sprobuje tam, Dziekówka za radę. Pozdro!!!

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

Siemka, masz moje blogoslawienstwo w spinaniu sie na wyzsze limity o ile rzeczywiscie bedziesz sie uczyl codziennie 1h i gral 1h, a nie gral 2h :x

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Nie chodziło o check tylko call, to miałem na mysli. Przestałem stealować i jest jakiś efekt, niestety wpadł bad beat, ale to chyba klucz. Dopuki nie trafie murka to nie stealuje i przynosi to efekt. Zagrałem dwa turki dzisiaj, ale dwa razy skończyłem na bublu. Na jednym KK poległo do AK, zdarza sie, w drugim za to AT przegrało z KK. No nic nie ma załamki powracam, za dwa i pół tygodnia. Pozdro dla Wszyskich co odpisuje i tych co tylko patrzą!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Dawno mnie tutaj nie było, ale najwyzszy czas coś napisać! Po powrocie z urlopu ztorbiłem dużą cześć bankrolla i nie miałem ochoty na pisanie. Zostało mi 25 baksów.
Po kilku dniach powoli wrociłem do $38 i prę do przodu. Na wakacjach nastawilem sie na szybki zysk co skończyło się crashem bankrolla. Nie wiem co mi dobiło zacząlem grać jak zwierzak speed holdem. Za dużo grałem klasyczny przypadek tiltu:) Czas na trochę nauki i do spania.

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Lol!
Spać nie mogłem, naukę odłożyłem na jutro i pograłem jeszcze trochę z pozytywnym skutkiem.
Skończyłem na $57,04 szło dobrze flopy wpadały pod kartę, ale miałem jakies dziwne przeczucie, że niebawem przyjdzie moment gdzie wystackuje się z AA lub Kk więc lepiej wyłączyć kompa.
O... to właśnie częstomnie spotyka, ne mogę przestać grać bo dobrze idzie i przychodzi pani sprawiedliwość ktoś sklada moje AA z 75o i trace to co ugrałem. Pozdrawiam Dobranoc ludziska,

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Napisane przez tojaczajka
oj nie tak mialo być

Wydawało mi sie że koleś próbował kraść tym raisem, więc zrobilem to co zrobiłem, były dwie karty drawujacę, a pre flop nie był nic agresywny.

Cześć hej ;).

Skoro koleś wydawał się kraść (a nawet jakby po prostu nie był super nitem) to to jest easy 3bet preflop z BTN.

Flop: miniraise, fuuu?

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Witam!!!
Wczoraj nic nie grałem, zrobilem małą przerwę, trochę TV itp.
Dzisiaj trochę poczytałem, i trochę pograłem z pozytywnym skutkiem po raz kolejny:)
Bankroll troche sie podniósł 67,68 $.
Unikałem trudnych spotow. Zrzuciłem kilka razy AQo i AKo post flop. Nie probowałem squizzować za każdym razem bo na off suitach wypłaciłem sie już kilka razy. W szczególności z graczami kórzy mieli małe stacki.
Jeszcze trochę nauki mnie dzisiaj czeka więc spadam.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

A co do ręki która jest powyżej patrząc na nią po raz kolejny, nie mam pojecia, co ja tam zrobiłem. Musiałem chyba patrzeć tylko na ready , bo innego wytłumaczenia nie mam. Powinien być szybki fold, a tak to sie wypłaciłem.

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Znowu mialem przerwe w pisaniu, ale brak czasu i niepowodzenia daja w kosc, jeszcze astme u mnie wykryto, ale nie poddam sie. Nie poswiecam tyle czasu na nauke ile mowilem, ale powod jest inny. Czytajac za duzo robie sobie niezly metli w kapuscie i czasem wydaje mi sie ze gram zle. Storbilem calego bankrolla na poker 770 jekies 60 baksow. wplacilem 50 na p* i cisne od nowa. Nie napalam sie jak przedtem. czas mam jeszcze bardziej ograniczony bo po paru latach zaczalem kopac ponownie w pilke.
Mam zagadke, czy dochodowe jest pushowanie AK po 3becie pre flop na nl2? Jak tak to na jakich graczy. Mam wylaczony HM2 wiec bazuje tylko na tym jakie ludzie maja stcki na cash tablach. Gram na zoomie fr. Mam duzy problem z takimi rekami nie wiem czy grac 4bet, call czy push?

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Witam!!!
moze mi ktos napisac jak konwertowac rece z p*.
Nie wiem o co kaman z ta baza danych?
Z jakaiego folderu mam wkleic ta reke? Pokerstars/handshistory?
Z gory dzieki!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Może ktoś miał podobny problem?
Kopiuje rękę z natychmiastowej Historii Rozdań wklejam w konwerter, jest w języku ang., nie ma spacji w nazwie użytkownika, nawet sprwdziłem żaden użytkownik nie ma.
Klikam konwertuj i zonk:(
Myślałem wczoraj, że zle coś robie, ale dzisiaj specjalnie włączyłem filmik, żeby mieć pewność. Z góry dzięki.

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Wielki sukces to nie jest, ale wreszcie się udało i pękła pierwsza stówka. Raz już było blisko, ale przez przypadek zarejestrowałem się do sitka 15 buy in. I skończyłem dość szybko.
Obiecałem sobie, że teraz bedzie więcej nauki. Przestałem grać cash, bo zbyt czesto tiltowałem, a sng idzie mi lepiej. Mam nadzieję, że teraz bedzie szło lepiej.
Ide zaraz lulu na weekend robię przerwę, bo zawsze kończę na minusie choćbym starał sie z całych sił. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
Pozdro!!!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Ja jebie nie mogę się ogarnąć. Nic nie idzie, ani cash ani sitki, AA łamane raz po raz przez kolejne gówna. Złość mnie ogarnia. Po co jest ten river. Ja pierdolę!
Tydzień przerwy, bo nie wyrobię.
80% moich rąk w pushach polega do slabszych rąk preboard, a borad wysadza mnie w powietrze raz za razem.
Spać, zapomnieć, spać , zapomnieć, spać zapomnieć!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Dostalem 50$ (5x10) od wujka Williama Hilla, więc trzeba coś z tym zrobić.
Wiem,że bankroll nie pozwala na granie turniejów za dolara, ale spróbuje.
Będe grał SNG Double Up.
Będę grał tight i postaram się wykorzystać cały bonus i dobić co najmniej do 100$
Nie ograniczam tego wyzwania czasem, ponieważ bonus uwolni się w całości dopiero po 5 tyg.
Nie jest to wielki challenge, ale mam nadzieję, że zmobilizuje mnie to do ciężesz pracy.
Gram głównie na P*, więc bedę musiał to jakoś podzielić. Przede wszystkim muszę wyrabiać rake, żeby uwolnicć cały bonus, więc na początku skupię sie na tym by uwolinić bonus i być do przodu. Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Tubaris
Poker Player

Dajesz dajesz :f_thumbsup: Czekam na jakieś podsumowania dnia / wykresy :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

Hej!
Niestety mam maly problem z graniem tych turniejów, mianowicie traffic na iPoker jest tragiczny, wszyscy graja speed holdem, a na sng ludzi brak. Rozegralem do tej pory 15 sng z czego wygralem 9, kolejny problem to wysoki rake. 15*1.2=18 9*2=18, wiec w sng jestem na zero. Niestety podkusilo mnie by zagrać 50 cent rebuy'a i wkupilem sie za 3.5$ i tyle tez jestem w plecy. Odpadlem pechowo z calkiem duzym stackiem mo JJ poległo do ATo
kolo betował jak wariat przed przerwą, więc dałem overbeta on oczywiście call. Mialem over parę na rainbow flopie bez więc wsadziłem go all in on oczywiście call i zlapał A na river:(
Wykresów niestety nie mam bo nie mam hud. Komp mi sie zamula, ale wpażdzierniku kupie nowe cudo:) Więc bedę, cos wrzucał.
Pozdrawiam!!!
Jesli chodzi o nl2 na starsach to po przejściu nl2 spadlem z powrotem w dół, ponad 20 baksów zainwestowałem w staking AceBestini i mam nadzieję,że wyhaczy coś w tych wcopach, to tego przyplatała sie okutna sobota i na dzień dzisiejszy br jest trochę ponad 70 zielonych. Do piątku chccę przekroczyć 80. W weekend nie gram, bo żle to sie kończy. Niewiadomo jakbym się starał zawsze jestem w plecy, szczególnie w sobotę. Jak już gdzieś pisałem KK poleglo mi 6 razy po rząd z czego 4 razy preflop!!! Zawsze jak dostawałem AA to siedziałem na BB i zero callsow (4h grania), za każdym razem gdy wpadlo JJ do flop mnie składał bo spadało AKx or AQx or AKQ!

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka Autor wątku
tojaczajka
PokerStrategist

JA PIERDOLE KURWA MAC JAK TU W SOBOTE GRAC!
ZAWSZE W SOBOTE W PLECY. GRAM TIGHT STARAM SIE OTWIERAC DOBRE RECE Z POZYCJA, CIULAM BAKSY POWOLI NO I ZAWSZE JEST TAK ZE PREMIUM HANDY SA ROZPIERDALANE W PYL. SET DYSZEK POLEGL DO FLUSHA NA RIVERZE GDZIE NA TURNIE WSADZILEM GOSCIA ALL IN ZEBY ODDSOW NIE MIAL DO CALLA, ALE OCZYWISCIE CALNAL I CHUJ AS DZWON I SET LEZY, CO WIECEJ MIAL JTs, LEPSZE TO SET AAA POLEGL DO T3o, KOLES UZUPELNIL GUTSHOTA NA RIVERZE, TRAFILEM SETA WIEC MOWIE SOBIE DAM MU ZABETOWAC, BO OCHOCZO SPRAWDZIL 3BET, A ON JEB 3/4 PULI NO TO JA RAISE JAK ON TAK OCHOCZO BETUJE, ON ALL IN JA ALL IN BANG BANG, TURN RIVER QJ, SMIERC SETA, POCKET KK OTWIERAM ZA 4BB KOLO 3 BET JA ALL IN ON CALL POKAZUJE A2o OCZYWISCIE SPADA A NA TURNIE, KURWA MAC!!! DAMY DWA RAZY POLEGLY DO AA, NA SMALL BLINDZIE!!! DO TEGO JESZCZE AK DO MALYCH STACKOW, KTORE ALL INOWALY PRE FLOP, RAZ NIEPOTRZEBNIE SPRAWDZILEM KOLESIA Z AKs PRZY FLOPIE 345 10 OUTOW NIE POMOGLO NA JJ MOJ BLAD.
8 BI POSZLO W PIZDU, TYLE BAD BEATOW CO MAM W SOBOTY TO PRZEZ CALY TYDZIEN NIE UZBIERAM!
JKA TU GRAC?!

Odpowiedz
Cytat
Tubaris
Poker Player

Bez mindseta nie pograsz.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

hehe fajny post :D "As Dzwon"
Keep going -& remember karty nie maja pamieci,wiec nie warto wymagac teraz good runa;]

Odpowiedz
Cytat