Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nowe rozdanie FR

90 Posty
7 Użytkownicy
2 Reakcje
1,729 Wyświetlenia
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Hehe. Dobre skille :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Michail00
PokerStrategist

:f_eek: :f_drink: :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

W przyrodzie równowaga musi być. Starsy dały, starsy zabiorą.

Od początku gry na nl10 18bi pod EV. Masakra.

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Pokrótce o zakończonym roku. 2014 mogę bez wątpienia uznać za najgorszy rok w życiu, w którym zrobiłem co najmniej kilka kroków do tyłu. W żadnej dziedzinie życia nie dokonałem postępu. Było kilka momentów, w których dostawałem motywacji do działania, ale było to chwilowe odstępstwa od mojego pogłębiającego się regresu. Na początku poprzedniego roku postawiłem sobie jedno postanowienie: spełnianie postawionych sobie celów. Niestety, żadnego celu nie udało mi się spełnić.

Kilka dni temu robiąc w głowie podsumowanie kończącego się roku, dostrzegłem, że nastąpiła negatywna zmiana w sferze moich przekonań. Wydaje mi się, że powodem tego było towarzystwo, z którym się zadawałem. A są to osoby, które mało myślały o swojej przyszłości, a większość czasu spędzali by na imprezowaniu. Tak więc teraz następuje całkowita zmiana osoby jaką byłem w tamtym roku.

Z najważniejszych planów na ten rok to:
:diamond: udział w lipcu w triathlonie na dystansie 1/8 Iron Mana
:diamond: przeczytanie 1 książki miesięcznie
:diamond: 500k h w tym roku
:diamond: praca nad zmianą przekonań
:diamond: unikanie osób, które działają na mnie toksycznie

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Pierwsze dni nowego roku nie upłynęły po mojej myśli. Najpierw okazało się, że na tracker jakiego używam, HM Cloud został nałożony limit 100k rozegranych rąk. Tak więc siłą rzeczy zostałem zmuszony do zakupu HMa 2 za 60$. Niestety mój komputer nie radzi sobie z tym programem, przy włączonych starsach i HMie gra jest pokazem slajdów. Nie mam pomysłu jak temu zaradzić, bo gra bez statystyk nie ma dla mnie sensu, a gra z włączonym HMem powoduje u mnie tilt.

Książka na styczeń:

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Miałem ten sam problem ze słabym lapkiem ( używam go do dziś ). Jeśli masz taka możliwość i chęć to format kompa. Jeśli nie to polecam założyć sobie nowego użytkownika i używać go tylko do pokera. Nie odpalać żadnych programów tylko restart, HM i Starsy. Mi to naprawdę znacząco pomogło. Jeśli wciąż będzie ciąć podczas gry to jest jeszcze jedno rozwiązanie, mniej wygodne ale idzie się przyzwyczaić : po pierwsze zanim zaczniesz grać, po odpaleniu HMa odpal sobie jakąkolwiek rękę z replayera i zostaw na 5 min to pozwoli HMowi wgrać wszystkie staty, unikniesz wtedy problemu gdzie po odpaleniu starsów na początku nie wyświetlają się staty bo dopiero się " ładują " , dwa : rozwiązanie zawieszania się kompa - w HMie w opcjach importu odznacz sobie foldery z których HM importuje ręce na bieżąco, dzięki temu komp nie będzie mulił bo nie będzie wgrywał co każde rozdanie statów. HUDy ze wszystkimi statami jakie masz do tej pory będą się normalnie wyświetlać, wtedy gdy robisz sobie przerwę np. co godz. , wejdź w import, zaznacz na nowo foldery, daj refresh żeby HM wgrał sobie wszystkie ręce z poprzedniej godziny i wtedy odznacz znowu i graj dalej sesję. Problem zawieszania kompletnie zniknie bo HM będzie wyświetlał jedynie info które ma w bazie, mały minus jest taki, że nie będziesz miał na bieżąco nowych stat, tylko dopiero co przerwę Ci je zaimportuje gdy zaznaczysz znowu foldery do importu ale z drugiej strony, na regów cóż to za problem, że przez te kilka orbitek nie wyświetli Ci ich najnowszych zagrań. Aha, przy zakładaniu nowego użytkownika na kompie, będziesz musiał skopiować sobie foldery starsów i HMa z Appdata czy coś takiego. Jak byś potrzebował pomocy to pisz, u mnie zadziałało idealnie.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Masz możliwość rozbudowy komputera? Pomoże to pewnie nie tylko Hold'em Managerowi, ale także innym programom.

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Dzięki za rady chriskwns. Najpierw spróbuje sposobu z nowym kontem użytkownika.

Napisane przez Skibcio
Masz możliwość rozbudowy komputera? Pomoże to pewnie nie tylko Hold'em Managerowi, ale także innym programom.

Niestety możliwość rozbudowy jest bardzo ograniczona, ponieważ mam 6cio letniego laptopa. W moim przypadku trzeba myśleć o nowym sprzęcie.

Po kilku nieplanowanych wydatkach mój roll wynosi 130$, więc znowu czeka mnie gra na nl5. Teraz odpalam sesję planowo do 6tej. Poszukam też szczęścia w Bigu za 4,4$.

Odpowiedz
Cytat

:banana:

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

W chuj blisko bogactwa...

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Do starego lapka możesz teraz kupić dysk SSD. Masz w nim pewnie SATA 2 i będzie działać na ~30% swojej szybkości, ale i tak będzie to o wiele lepiej niż stary HDD. A dysk możesz przełożyć do nowego laptopa/stacjonarki.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Gratulacje za Sunday Storma

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Napisane przez Skibcio
Do starego lapka możesz teraz kupić dysk SSD. Masz w nim pewnie SATA 2 i będzie działać na ~30% swojej szybkości, ale i tak będzie to o wiele lepiej niż stary HDD. A dysk możesz przełożyć do nowego laptopa/stacjonarki.

Teraz można pomyśleć o takiej inwestycji. Poleciłbyś jakiś dysk ssd?

Napisane przez chriskwns
Gratulacje za Sunday Storma

Dzięki. Chociaż niedosyt pozostaje.

Ostatnia ręka z turka. Reg, który otwiera ma 360k $ profitu.

Ostatnia łapa

Ogólnie nie powinienem być niezadowolony z tego turnieju, bo dostałem się do niego z satki za 235fpp i pomnożyłem swój bankroll pięciokrotnie :nh:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Wykres od początku roku. Do 10kh nl25, potem nl10 +16 i od 70kh nl5.

Możliwe to kurwa?! Jestem fishem.

Chyba czas podziękować P* za współpracę.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Wrzuć staty, filmik z gry, sądząc po dacie rejestracji już trochę grasz w poksa więc można "zaryzykować" stwierdzenie, że to słaba gra...

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Ewidentnie jest to spowodowane moją słabą grą.

chris, wiesz w jaki sposób ustawić w HMie pokazywanie statystyk z wszystkich rozegranych rąk? Bo mi pokazuje tylko ostatnie 17kh.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

W replayerze HMa domyślnie na górze po lewej powinieneś mieć jakby pasek/menu huda, kliknij w koło zębate i wyskoczy Ci okno gdzie będziesz miał max replayer hands, z tego co pamiętam to jak wpiszesz tam "0" to wyświetli Ci wszystkie handy, tylko po wpisaniu musisz jeszcze raz replayer otworzyć.

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600
BlackMember

Wrzuciłem staty :) Chris jakbyś był zainteresowany to zobacz https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3486858#post3486858

Nagram też dziś filmik.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Spoko, na pierwszy rzut widać spore pole do popisu jak na mój ... powiedzmy skill :f_p: ale to jutro coś przeglądnę bo dziś już nie mam czasu.

Odpowiedz
Cytat