Napisane przez OnlyNutzz
Tak, ale w którego![]()
Sapheala
Venatici@
Chojku ubiegłeś mnie o 10min
Właśnie miałem pisać że Saphel ma promo dla bronzów z ps
Sapheal odpisał, że najpierw muszę wejść 100 limitów wyżej, bo inaczej mu się nie chce coachować
A Robmaf wydaje się, że ma podobne podejście jak ja.
Właśnie spojrzałam do HM na obecny rok...
zagrałam dotychczas 580k rąk z winratem 1,9bb/100, winnings after RB 11 930$, stawka godzinowa 53,5 zł/h
Na nl50/100 zwykłe stoły zagrałam 307k, winrate 3bb/100, winnings after RB 9200$, stawka godzinowa 61zł/h
273k rozdań na szybkich stołach i... 2730$ post RB
0,46bb/100 i 34 zł/h.
Snapy, zoomi i inne takie ewidentnie mi nie leżą. Zauważyłam, że mam pewne etapy np. przez jakiś czas gram zwykłe stoły, a potem mi się nudzą, czekanie w kolejkach, skanowanie, czekanie, mało akcji, obejrzę filmik jak prosi grają zooma i też mam ochotę to grać
Gdybym grała cały czas zwykłe teraz miałabym prawie 18k$ winnings, co daje niemal 10k PLN/msc. Sporo, ale jak to się mówi - dupy nie urywa. Nie wydaję dużo pieniędzy, może 2-3k PLN/msc więc i tak sporo odkładam, ale... marzy mi się robienie 20k PLN/msc
Od dziś koniec szybkiego pokera, gram tylko zwykłe. Cel ten sam -> 15k $ na koniec roku na Skrillu i planowanie emigracji (choć mam nadzieję, że jednak będą sposoby, aby grać z Polski).
Pozdro
Napisane przez MWaler
Jak patrze na godzinówkę to dziwne aż bo ja na FR na NL25 miałem 45zł/hour![]()
Zależy to od:
ilości stołów
szybkości softu
łatwości znajdowania nowych stołów
ilości i długości przerw podczas sesji
Ja gram 6 stołów, choć ciekawe, co by się stało gdybym dodała 3 - mogę kiedyś spróbować
Napisane przez OnlyNutzz
OMG, patrzcie:
Powinnam grać między 7-11 stołów
![]()
podejrzewam ze na wiekszej ilosci stolow grasz ciasniej co przekalada sie na wyniki, analogicznie przy malej liczbie moze za luzno grasz?
Różnica jest kosmetyczna, np. 3bet różni się o 0.5% a vpp 1%, wtsd taki sam. A więc to tylko przypadkiem tak się ułożyły te wygrane?
PS. Mam inną hipotezę. Jak gram 6 stołów, przyznaję się bez bicia (:() baaaardzo często w tym samym czasie sprawdzam pocztę, przeglądam strony, a nawet czytam fora, układam stoły tak, żeby jeszcze zmieściło się okienko z filmem... To mój największy leak. Kiedyś słyszałam, że jest program do blokowania innych aplikacji w czasie grindu, kojarzycie coś?
Mam tak samo. Okej jest tilt breaker zrobi za nas robotę, ale wciąż będziemy mieć problem IMO lepiej poszukać przyczyny gdzieś "głębiej" i sprostać temu bez wspomagaczy.
Jesli masz czas na odpalanie dodatkowych rzeczy typu poczta itp to na Twoim miejscu dodalbym 1-2 stoliki
Ja nigdy nie brałem coachingu u nikogo bo nie wierzę za bardzo w polska myśl szkoleniową pokerowa (wiem jak to brzmi:( ) . Ja kupowałem bazy z hs i robiłem analizy topowych regow dzięki którym możesz naprawdę dużo wiedzy złapać a cena jest mega mała w porównaniu do brania trenera.
Napisane przez 89deny89
nie wierzę za bardzo w polska myśl szkoleniową pokerowa
+1
większość osób gra po krzakach które nie są trakowane więc nie masz za bardzo jak zweryfikować wykresu + krzyczą ceny które są dużo niższe niż ich usd/h. Mi np nie chciało by się coachować za mniej niż 2-3x mojego usd/h z grania bo w żaden inny sposób to się po prostu nie kalkuluje.
W tym aspekcie chyba rybak wydaje się spoko. Zresztą dawno temu brałem coachingi u kogoś z pl, wypadało to średnio do osób z innych społeczności.
edit: co do brania rąk z hs to nie polegał bym na nich w 100%. Prosty przykład, na 2k+ otwieram z bu 45%, większość regów ma podobny open ze wzgledu na niskie folding equity vs bb, na z500 imo open ~55-60% jest bliżej optimum.