1.6bb po 108k.
Co do Twojej czerwonej, a czerwonej Rybakoza, kilka faktów, które mają wg mnie wpływ na dysproporcje:
-on gra zoomy, Ty grasz zwykłe stoliki
-on gra z racji wyżej wymienionego faktu częściej z regami, Twoja gra opiera się bardziej na fishach
-z racji tego, że grasz częściej z fishami niż on, masz/powinnaś mieć częściej multiway poty
-z rywalami jest też trochę inna dynamika niż na zoomie, a co za tym idzie, musimy być ciutkę, ale wydaje mi się, że bardziej zbalansowani w blefach
Więc jak zielona jest ok, to się nie przejmuj, rozwijaj swoją grę, a wraz z rozwojem pewnie i poprawisz ten element gry jakim jest czerwona linia.
Na blogu dawno mnie nie było, byłem na jego początkach, widzę spory awans ze stawkami, gratuluje i życzę osiągnięcia także i nl500 w tym roku
Co moim zdaniem wpływa na dysproporcję:
- Rybakoz jest o wiele lepszym graczem. A znacznie spadająca czerwona jest (wiem po sobie
) jak najbardziej powodem do przejmowania się bo wynika z masy leaków, które nawet jeśli nie przeszkadzają w robieniu przyzwoitego profitu na nl100 to znacznie ograniczają nasz winrate i uniemożliwią nam wejście na wyższe stawki.
Napisane przez TAndronicus4
Co moim zdaniem wpływa na dysproporcję:- Rybakoz jest o wiele lepszym graczem. A znacznie spadająca czerwona jest (wiem po sobie
) jak najbardziej powodem do przejmowania się bo wynika z masy leaków, które nawet jeśli nie przeszkadzają w robieniu przyzwoitego profitu na nl100 to znacznie ograniczają nasz winrate i uniemożliwią nam wejście na wyższe stawki.
To pewnie też, ale po sobie wiem, że na zoomach potrafiłem trzymać lepszą czerwoną niż na regularnych stołach na 8mkach
, a przejmowanie się i robienie tragedii, bo nie wygrywa się na czerwonej czy coś, mimo dobrej zielonej może prowadzić do złego nastawienia, złych emocji i gorszej gry, bo Twoje skupienie podczas sesji może być takie, że będziesz robił wszystko żeby mieć dobrą czerwoną, a skupiać się powinieneś na jak najlepszych decyzjach. Ofc nie jest to konieczność, ale swego czasu przez to przechodziłem

Ostatnie 100k zarobek... 13 buy inów -> większość rąk na nl100.

Nie ma co się oszukiwać, jestem kiepskim grajkiem
Nooo, mój winrate na blindach wygląda spoko a tam podobno traci się najwięcej nonsd
No po czerwonej owszem widać, że sporo rzeczy jest raczej do poprawy, ale to raczej powód tylko do radości, bo już jesteś i sobie radzisz na 100tkach
Napisane przez OnlyNutzz
Nooo, mój winrate na blindach wygląda spoko a tam podobno traci się najwięcej nonsd
Napewno traci sie najwiecej na nonsd na blindach, z automatu masz -0.5bb i -1bb i to do nonsd leci. Czyli jedna orbitka masz -1,5bb --> okolo -25bb/100 nonsd foldujac wszystko pf
Chociaz i tak bym na to tak nie patrzyl.
Masz total winrate ponad 5bb/100 wiec chyba wole to niz np 2bb/100 i czerwona na 0
Na regularnych stołach zawsze red spada, bo mniej 3betujesz z powodu fiszy za sobą, szerzej dokładasz na ryby, więc automatycznie więcej fit or fold post flop.
Na speedach więcej bójek z regami i red już tak nie spada i tyle bez większej historii, nie pracuje się nad czerwoną jak to wszyscy mówią, tylko pracuje się nad leakami gry i jak je się poprawia to czerwona automatycznie się naprawia i nie trzeba się wcale na niej skupiać.
niewiarygodne jak przeciwnicy musza cie splacac jezeli masz -15bb nsd a mimo to 5bb total
wiekszosc nl100 to jest 888 ?
888 to jakieś 30%. Najbardziej lubię grać na ósemkach, ale jak tu grać jak obecnie są 3 stoły nl100 :/
Większość to microgaming. Teraz jest 20 stołów nl100 i zasiadam do sesji po 3 dniach przerwy
nie pracuje się nad czerwoną jak to wszyscy mówią, tylko pracuje się nad leakami gry i jak je się poprawia to czerwona automatycznie się naprawia i nie trzeba się wcale na niej skupiać
To zmienia postać rzeczy. Wiem, gdzie są moje leaki: folduję za dużo do cbetów. Panicznie boję się valuebetować, bo czuję, że dostanę raise przez co wybieram bezpieczny showdown
Powiesz coś o microgaming? Poziom gry i traffic. Za jakieś 2 miesiące będę chciał wrócić do casha i chcę zrobić dokładny plan co i gdzie grać, a ten traffic na 8mkach, który napisałaś jest mocno niepokojący, bo jeszcze jakiś czas temu było dużo lepiej.
Warto ściągnąć sobie soft i poobserwować. Na ósemkach o dziwo chodzi więcej FR na nl100 dzisiaj (ponad 10 stołów)
Właściwie nigdy wcześniej nie zaglądałam na FR
Ja nie mogę grać FR, bo mi się HUD nie zmieści przy 9 graczach
MGN jest spoko, stoły anonimowe (są programy, które wyświetlają staty sesji) są bardzo juicy
Gierki chodzą do późnych godzin.