Linki do rak które wrzucilem do oceny
Quizy ciag dalszy
Rece drawy - 23/24 pkt
Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
Niepodbita pula - 18/19 pkt
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:Asy w puli wieloosobowej 29/29 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
ucieszylem sie poniewaz pierwsza sesja nl plus --- > +3 BI haha wiec moze moja formacja trojkata sie sprawdza ... a tak na serio bardzo pomaga w mindset'cie przelamanie 9 ostatnich sesji (okolo 5-6k rak) czerwonych pierwsza zielona
BR 355$
Siemasz!
Widze, ze ciagle robisz dobro robote - to mi sie podoba! Do tego jeszcze lecisz na + - graty!
Co do tych filmikow motywacyjnych, ktore wrzuciles wczesniej = kick ass
Teraz robie na nocke wiesz po obiedzie mozemy sie ustawic na sewata w koncu. Jutro bede cie wypatrywal na skype.
Aha zainstalowalem tableturbo scan (po tym jak przeczytalem, ze go uzywasz), i musze powiedziec, ze bardzo pomaga. normalnie mam swoe akwarium teraz
Peace out !
Quizy ciag dalszy
Rece drawy - 23/24 pkt
Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
Zagralem jeszcze jedna sesje na plusie okolo 1,5 BI
BR 369$
Plan na jutro:
Przeczytac 2x artykuł "AQ - Ręka, którą gracze zarówno kochają jak i nienawidzą" - bo probowalem rozwiazac quiz "Linecheck AQ" i mialem w nim okolo 70% - robilem go bez equilaba wiec jutro przerobie 2x artykuł i zrobie ten quiz jeszcze raz z equilatorem
Napisane przez klaudia85
Plan na jutro:
Przeczytac 2x artykuł "AQ - Ręka, którą gracze zarówno kochają jak i nienawidzą" - bo probowalem rozwiazac quiz "Linecheck AQ" i mialem w nim okolo 70% - robilem go bez equilaba wiec jutro przerobie 2x artykuł i zrobie ten quiz jeszcze raz z equilatorem
Artykuł przeczytany - plan w polowie zrealizowany - za chwile zabiore sie do quizow tylko wrzuce moje statystyki do oceny
Jakby ktos mógł to niech zerknie co tam poprawic i jak to zrobic ;p
nl10 SH 11k hands
BR 374$
Quizy ciag dalszy
Rece drawy - 23/24 pkt
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
:club:Linecheck AQ 36/41 - nadal w pelni nie jestem zadowolony z tego quizu - trzeb bedzie mocno popracowac nad gra z AJ AQ
Gra z pozycją na flopie: Rozgrywanie drawów 34/36 pkt - jedyny blad w zad 8 ja tam gram broke ale faktycznie po db / raise gdy to ja bylem agresorem pre nie wyglada moje equity najlepiej i w zaleznosci ile BB donkuje i z czym to tu raczej fold > AI
Poniewaz potrzebuje na gwałt miec status srebrny ;p postanowilem ze bede gral na jednym z podpietych pod PS romów jakies freeroll'e, akurat na BetFair PS zorganizowalo codzienny freerol z pula 100$ wiec gram w nich od wczoraj - poziom bardzo niski
Dzisiaj spox 2gie miejsce oi 16 $ - jest od czego zaczac status srebrny na PS robic ;p

Kluczowe rozdanie po ktorym skrocilem sie do 3-4BB
Spoiler
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $4,000(BB) Replayer
Hero ($138,453)
($119,547)
Dealt to Hero K♠ K♣
raises to $24,000, Hero raises to $60,000, raises to $119,147 (AI), Hero calls $59,147
FLOP ($239,094) T♥ T♣ A♥
TURN ($239,094) T♥ T♣ A♥ 6♦
RIVER ($239,094) T♥ T♣ A♥ 6♦ 9♣
shows 4♦ A♦
(Pre 33%, Flop 89.9%, Turn 95.5%)
Hero shows K♠ K♣
(Pre 67%, Flop 10.1%, Turn 4.5%)
wins $239,094
Tak wiec od dzisiaj bede gral kilkaset rozdan na BF aby wyrobic sreberko
BR Party 374 $
BR BetFair 16 $
Napisane przez Edziorrr
Przez ile tys. donków się przebijałeś?![]()
Bylo 129 wejsc wiec nie za duzo - platne 20 miejsc - to jest turek dla graczy z PS - ale poziom graczy
pożal sie Boże ...
Na samym FT mialem 7 retardów i 2 weak Tagów
Na dzisiaj w planach nagrac sesje na nl10 i wrzucic
Jutro dla porownania nagram na nl4 na BetFair - zagralem wczoraj okolo 700 rak tam poziom mwoła o pomste do nieba
Napisane przez przemek20011
Możesz zdradzić nick na party??W jakich godzinach grasz?
Na pierwszej stronie jest na kilku screenach ;p
djcacek
Gram roznie - przewaznie 18 - 24 ze 2 sesje ale nie powiem bo zdarza mi sie tez grac nocami i czasem rano
Najwiecej ryb jest od 18 - 2.00 Wiec wtedy najlepiej sie gra
Najmniejsza fiszarnia jest od 8.00 - 11.00
No właśnie ja gram pomiedzy 11-18 i sie ciężko gra, dlatego powoli przyestawiam się na późniejsze godziny.
Najmniejsza fiszarnia jest od 8.00 - 11.00
Największe wpierdole to dostałem właśnie w tych godzinach. U mnie chwilowo zwiecha. BR w okolicach 200$. Byłoby więcej, ale dostałem ostatnio takie suckouty, że głowa mała.
Pierwsza konkretna sesja na nl10 +5 BI
Niestety na BetFair nie jest tak dobrze - najnizsze stawki to nl4 jak narazie BR mi tam dosyc mocno stopnial ;/ wszystkie wtopy na retardow (widzialem tylko kilku normanych graczy) przez jakies mega suckouty
Nagralem filmik z nl10 na Party ale cos sie skrzczylo z dzwiekiem ;/ wiec nagram jeszcze jeden ale juz przez camtasie moze bedzie juz wszustko wtedy hulało
Party 417 $
BetFair 6 $
Ja sie chce wyniesc z PP jak najszybciej ;p
A tak na powaznie to musze jeszcze 2k pkt ugrac i wyrobic bonus 200$ za 3k pkt i dopiero wtedy splywam na cos sensownego z duzym RB ;p
Na nl25 wbijam przy 30 BI napewno nie wczesiej ale zanim to zrobie kupuje baze i prostuje moje leaki w statach i w grze szczegolnie na T bo tam mam mase bledow