Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
264 Wyświetlenia
plusEVqba
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($2.90)
BB ($10)
UTG ($10.74)
UTG+1 ($13.80)
Hero ($10.15)
BTN ($2.05)

Dealt to Hero A♣ K♠

UTG calls $0.10, UTG+1 raises to $0.40, Hero raises to $1.30, fold, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.90

FLOP ($2.85) 5♣ 3♠ 6♣

UTG+1 checks, Hero bets $1.35, UTG+1 raises to $3.10, Hero folds

UTG+1 wins $5.28

MP 21 / 19 3bet 5 4bet range 2,1 open raise 29% (lol) MP ft3b 44% mala probka bo tylko 300 hands
ftcbet 50% raise cbet 12%

Ogolnie bardzo ciekawy przypadek (powtarzam malo rak) ale najwiekszy Raise first jest na UTG i maleje do BU .... heheeh

Preflop - poniewaz moj przeciwnik malo zrzuca do 3beta to ja robie tutaj 3bet 4 value - na Flopie mysle ze mój duzy blad repujac tutaj overpary i powinienem tu checknac ... chciaz z drugiej strony z monsterami --> QQ+ ja tu nigdy nie poczekam ...
Cbetem wyrzucam smieciowe Asy jakies KQ, które nie ma drawa ... i nie wyrzucam zadnego pocketa:

Mysle ze Equity mniejwiecej sie tak kształtuje wiec easy fold

Board: 3s6c5c
Equity Win Tie
MP2 24.78% 23.44% 1.33% { AdKs }
MP3 75.22% 73.89% 1.33% { JJ-88, 66-55, KcQc, KcJc, QcJc, KcTc, QcTc, JcTc }

4 odpowiedzi

Maleje raise 1st dlatego, bo jest to mała próbka.
Nie rozdrabniaj tak statystyk jak ft3b na mp na tak minimalnej próbce. Bo ile tam może być przypadków? 2-3?

na Flopie mysle ze mój duzy blad repujac tutaj overpary i powinienem tu checknac

Tego nie rozumiem. Na flopie grasz tu xb z OP? Dlaczego?

Ja tu betuję na flopie. Zdaję sobie sprawę, że nie wyrzucę niczego co mnie bije tutaj, ale na kolejnych stritach owszem. Gdy on tylko zagra call flop to w większości przypadków na 2nd czy 3rd barrel on mi tutaj folduje.
Przydałby się jeszcze jakiś wtsd, w$sd, afq i af.

W każdym razie ja tutaj betuję i barreluję na :club: i J+

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez Tomcio18
Maleje raise 1st dlatego, bo jest to mała próbka.
Nie rozdrabniaj tak statystyk jak ft3b na mp na tak minimalnej próbce. Bo ile tam może być przypadków? 2-3?

Powiem Ci ze spotkalem kilku dziwakow ktorzy faktycznie najwiecej otwieraja na UTG a pozniej im to spada - na probkach 20k+ wiec zdarzaja sie i tacy ;p

po zabawie equilabem stwierdzam ze jednak poprawnie zagrane - i mysle ze oprocz :club: to ja tam nawet T+ moge barelowac

qrde nie znajde teraz tak szybko tego rozdania bo nie mialem go "marked"

Barron1899
Oldschool Grinder

Jakbyś nie miał backdoor nut flushdrawa to powinieneś betować taki flop. Jeśli masz, to xback na flopie jest spoko, ponieważ na turnie jest wiele kart, na których będziesz mógł grać agresywnie, a jeśli on znowu do Ciebie poczeka, to możesz nawet betować for value.

Pozdrawiam

A nie lepiej cbetować od razu flop i barrelować?
Pokazując słabość często dostaniemy jakiś light calldown od jakiegoś dziadostwa, a z naszym A high przecież tego nie chcemy