Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL SH grinder nl4 -------> nl400 If u never failed u never lived

429 Posty
89 Użytkownicy
0 Reakcje
33 K Wyświetlenia
DieHardPL
Elite Grinder

Chyba powinieneś zmienić dostawcę :)

Odpowiedz
Cytat
afajer
Oldschool Grinder

:ayfkm:

wyslalem Ci priv :f_wink:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Podsumowanie nl4

Porownujac poziom do rok wczesniej wtedy tez przelatywalem przez ten limit na Party poziom dosyc znacznie wzrósł - nie ma tragedii ale dobrze posiadac np Table Scan Turbo (darmowy) zeby miec wszystkie mozliwe fiszaki na oku :D.
Z tego co zauwazylem jest dosyc duzo - porownujac do innych roomow solidnych TAGow, ktorzy maja pojecie o pokerze i standardowy stol wyglada tak:

- 1 retard
- 3-4 dobrych Tight graczy
- 1-2 Semi Tagów

Dosyc ciezko jest znalezc stół na którym siedzi wiecej niz 2 fiszakow bo dosyc szybko ich regi zjadaja :D

Jezeli ktos chce moge przeslac cala swoja baze z nl4 SH (moje 80k rak) ewentualnie z nl2 FR - 17k - ale ta juz mniej aktualna bo z przelomu czerwiec / lipiec

Troche przekoloryzowalem - jak dzis sprawdzilem winrate wyszedl mi 8bb/100 po 80k rak
2 swingi jeden 10 BI drugi nieco mniejszy - bez nich spokojnie okolo 11-12bb by bylo

Ogolnie gralem dosyc solidnym TAGiem 18/15 3b 6 WTS 25 W$SD 57 - ostatnie 15k dosyc mocno poluznilem gre do 21 / 18 3b 8-10 bo mialem juz dosyc miarodajne probki na regularsow - dzieki czemu sie latwiej gralo

Ponizej wykres z wszystkich rak na nl4

Dopiero przyszla mi kasa na MB wiec zakupie zaraz rece na nl10 - 800k powinno spokojnie wystarczyc a cena to rowny 1 BI na nl10

Odpowiedz
Cytat

Ja też już dobiłem do 25BI więc czekam na rączki i wieczorem startujemy z nl10!! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
BruTTooo
PokerStrategist

Siema, ja byłbym zainteresowany tą bazą rąk na nl4, bo właśnie męczę ten limit na Party :f_smile:

Ile ta baza może zajmować miejsca?

Powodzenia przy crushowaniu nl10 _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez BruTTooo
Siema, ja byłbym zainteresowany tą bazą rąk na nl4, bo właśnie męczę ten limit na Party :f_smile:

Ile ta baza może zajmować miejsca?

Powodzenia przy crushowaniu nl10 _thumbsup:

Zajmuje bardzo malo - kilka mega po spakowaniu - jak rozpakujesz cos okolo 70mb

Wyslij mi PM albo odezwij sie na skype plusev_qba

Aby zwiekszyc wydajnosc kompa zrobilem formata - baza sie mi wgrywa juz kilka godzin i pewnie kilka nastepnych to jeszcze potrwa ;/

Odpowiedz
Cytat

Mi zajęło z 6h ale warto było czekać, już 10bi na + _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez Espos88
Mi zajęło z 6h ale warto było czekać, już 10bi na + _biggrin:

Ty mi tak nie uciekaj ;p bo i tak cie dogonie :D

Odpowiedz
Cytat
BruTTooo
PokerStrategist

klaudia85 - wysłałem do Ciebie zaproszenie do znajomych, jak przyjmiesz to wyślę adres email na który prześlij bazę danych. Dzięki.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Witam. Również próbuje się przestawić na NL4 SH więc baza danych bardzo by mi pomogła ;)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez Edziorrr
Witam. Również próbuje się przestawić na NL4 SH więc baza danych bardzo by mi pomogła ;)

Zrob to co kelega wyzej ... no problem

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Pierwsza sesja za mna - ryb masa wiecej niz na nl4 chyba ze 4x.
Jedno jest wqrzajace jest masa shortow ktore maja 3bet w okolicach 13-15% - bedzie trzeba nauczyc sie ich exploitowac :D, oprocz tego sporo regsow ale po to nam wlasnie baza zeby wiedziec w co oni graja

Jak narazie zagralem 2 stolowa sesyjke od jutra jak juz do size'ingow sie przyzwyczaje gram 4 stoly i moze za jakis tydzien, dwa wróce do 6 stolikow - mysle ze wiecej od tego limitu nie bede wlaczal jezeli mam zamiar podszkolic sie glownie w hand readingu i grze postflop ..... 6 uwazam i tak za dosyc duza liczbe stolow - mozliwe ze na 4rech nawet dluzej pozostane (do momentu jak bede wiedzial ze mam spory edge nad rywalami i moge kosztem bb/100 zwiekszyc ilosc stolow bo wyjdzie $/h wiecej)

Nic ciekawego raczej sie nie dzialo - jedna reka z fiszakiem 70 /14 po 500 rekach - pokazal mniejwiecej to na co go obstawialem czyli pair + draw (OESD GS lub FD) na T

Spoiler

PartyGaming - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

MP: $3.83
CO: $10.00
BTN: $10.82
SB: $11.03
BB: $6.80
Hero (UTG): $11.94

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♦ A♣

Hero raises to $0.40, fold, fold, BTN calls $0.40, fold, BB calls $0.30

Flop: ($1.25, 3 players) 8♣ 6♠ T♠
BB checks, Hero bets $0.95, fold, BB calls $0.95

Turn: ($3.15, 2 players) J♣
BB checks, Hero bets $2.75, BB calls $2.75

River: ($8.65, 2 players) 4♦
BB bets $2.70 and is all-in, Hero calls $2.70

BB shows J♦ 9♣ (One Pair, Jacks) (Pre 16%, Flop 34%, Turn 30%)
Hero shows A♦ A♣ (One Pair, Aces) (Pre 84%, Flop 66%, Turn 70%)
Hero wins $13.35

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Jak narazie easy game zobaczymy co dalej - mysle ze poziom na nl10 nizszy jest niz na nl4 ogolnie - luzniejsze stack offy na pre i marginalne na postflopie

BR 286$

Odpowiedz
Cytat
maciasbr
Oldschool Grinder

Elo Qbuś :)
Widzę, że cisniesz zgodnie z planem i zapału do prowadzenia bloga Ci nie brakuje... Szacuneczek _thumbsup: Od NL10 już powinno iść z górki i mam nadzieje że niedługo będziemy grali przy wspólnych stołach :) Co powiesz na jakiegoś malego sweata w najbliższym czasie? Jakby co, ja jestem zawsze chętny :P Wielkie pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

haha 169 miesce w Bankroll Booster 5k na 8,5k ludu i 4,5$ wpadlo skróciłem sie niefartownie po rozdaniu

Ja J :spade:T :spade: z freeplaya przy limpie z UTG

Flop Q :spade:8 :spade:2 :heart: wystakowalem sie a przeciwnik pokazal A :spade:3 :spade: i mi pozabieral outy ...

Pozniej to juz gra shortem - kilka udanych pushy i na koniec call na 5BB z 44 na open AI od donka pokazal A9o i na turnie poakazal sie brzydki A

Zagralem 2 sesje - nadal twierdze ze poziom nl4 > nl10

Znalazlem nawet odpowiednika dla Paisting'a z nl4
i jest nim Gildoris ----> koles bardzo ciekawymi liniami gra np UTG minraise / mega 4bet z 94s :D

Czuje ze sie blizej zaprzyjaznie z kolega :D

BR 311$

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Całkiem możliwe z tym poziomem. Ja nie wyrobiłem i musiałem zmienić room. Raz że nie ma NL2 SH a nauka na NL4 jest bardziej kosztowna, do tego ten nadzwyczajnie dobry poziom... Przesiadłem się na everlasta i gniotę NL2 póki co. To była zdecydowanie dobra decyzja.

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez Edziorrr
Całkiem możliwe z tym poziomem. Ja nie wyrobiłem i musiałem zmienić room. Raz że nie ma NL2 SH a nauka na NL4 jest bardziej kosztowna, do tego ten nadzwyczajnie dobry poziom... Przesiadłem się na everlasta i gniotę NL2 póki co. To była zdecydowanie dobra decyzja.

Maybe sweet session ? Sprobujemy cos zaradzic i poszukamy bledow glownie postflop ...

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

mocno mnie swing po dupie prubije kopac ale sie nie daje ... ;p roll lekko spadl z poziomu 350 - głównie przez nieudane ch/raisy i raisy cbetow jezeli ktos ma powyzej 80% - na dobrych boardach no ale co z tego bo praktycznie zawsze dostaje 3bet ;/ - zeby bylo smieszniej po 5k (zanim zaczalem raisowac cbety) mialem ch/r 4% raise cbet 9% - wiec powinni szanowac moje raisy ;p - jak widac nie szanuja ;p

Zeby bylo smiesznie ev mnie jak narazie oszukuje na jakies 3 BI ;/

Jutro podsumuje pierwszy tydzien na nl10 i powstawiam kilka raczek :D

BR 317 $

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Zmiana formy bloga :]

Ponewaz nie ma w tej chwili za duzo fiszek na nl10 na Party pozwole sobie skrobnac cos :D

Na poczatek nutka zeby sie lepiej czytalo :D

Nie bede tu opisywal wiecej rak ktore wygralem / przegralem - bede zamieszczal do nich linki w z dzialu oceny rak - raz w tygodniu w mysl tego co podpowiedzial mi ent podsumowuje najwieksze przegrane / wygrane i jezeli mi sie cos nie podoba w moim toku myslenia wrzucam do oceny

Ostatni tyddzien na nl10 :

- moja gre oceniam na - bdb - zdarzylo sie kilka weak calli i kilka ciezszych spotow - linki do nich za chwile jak tylko wrzuce do oceny

Zmiana formy bloga bedzie polegala na tym iz skupie sie tu dosyc mocno na moich celach, eliminacji leakow zaczynajac od pre a koncac na River - bede analizowal swoja gre kawalek po kawalku i szukal gdzie trace value - dodatkowo postanawiam codziennie rozwiazywac przynajnmniej jeden quiz i mysle ze 1-2 miesiace rozwiaze wszystkie z dzialu NL BSS SH.

Jezeli chodzi o filmiki to przejzalem kazdy - niektore po kilka(nascie) razy z tych do których mam obecnie dostep. Polecam zapoznanie sie z nastepujacymi produckjami

:diamond: Muckinfella - crushing micro - bardzo dobra seria dla kazdego grajacego micro SH (obejrzalem 3x calosc)
:diamond:rusher88 - 3bety preflop - seria, która otworzyla mi oczy na niektóre mozliwosci zagrywania np call z mocnym range nawet OOP poniewaz tam mamy mase value(ogladniete 2x)
:diamond:rusher88 - jak skruszyc kamien - mimo iz jest to film dla FR to wnosi mase informacji dla kazdych typow stolów (ogladniete 2x)
:diamond:wafflecop - Z punktu widzenia - 2 filmiki ale juz dla troche bardziej ogarnietych graczy

Rozwiazane jak dotad quizy:

:club: Rece drawy - 23/24 pkt
:club: Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
:club: Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
:club: Niepodbita pula - 18/19 pkt

Polecam caly ten temat na jego podstawie bede chcial stworzyc wlasny cel gry

Przesiadlem sie na Hma z Pt3 - roznica ... hmmm pozostawiam bez komentarza ....

Na koniec wykres z ostatniego tygodnia - szału nie ma ......

Ze wzgledu na to ze kiedys bylem traderem moj wykres przypomina formacje trójkata - nigdy nie probowalem porownywac inwestycji na GPW czy Forexie do pokera - jednak maja one wiele ze soba wspolnego .... zaznaczona przeze mnie formacja nazywa sie formacja trójkata - w optymistycznym wariancie przebija ona gorna linie oporu i konczy sie swing, w pesymistycznym przebija linie wsparcia i swing jest kontynuwany do kolejnego wsparcia czyli jakies kilka BI nizej :D - takie moje zboczenie ;p

Na koniec ciekawy remix :D

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Tak mi sie jeszcze przypomnialo ....

Jezeli twierdzisz ze MOZESZ - masz racje

Jezeli twierdzisz ze NIE MOŻESZ - również masz racje

One day a son ask his father:
-Papa, do you want to run a marathon with me?
- And the father said yes.
They run their first marathon together.
Another time, the son asks:
-Papa, do you still wanna run a marathon with me?
- And the father says yes, my son
One day, the son asks his father:
-Papa, do you want to run with me Ironman?
The Ironman triathlon is the most difficult: to swim 4km, bike for 180 km and to run 42 km
And dad says yes
The story seems simple. Until, you watch the video ...
There is only one word to say: RESPECT

Tyle w temacie !!!!!

Dla potwierdzenia jeszcze jeden filmik

YES U CAN

Odpowiedz
Cytat