Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] My way to mid stakes !!

166 Posty
48 Użytkownicy
0 Reakcje
11 K Wyświetlenia

Napisane przez Supernite

ok stawiam 30tys wirtualnych zetonow na pokerstars, ze Ci sie nie uda wytrzymac miesiaca chodzac 3x w tygodniu na silke, przyjmujesz??

Nie przesadzasz z tym gamblingiem?

Widziałeś jego nick? ;d

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Napisane przez kozak567
ok stawiam 30tys wirtualnych zetonow na pokerstars, ze Ci sie nie uda wytrzymac miesiaca chodzac 3x w tygodniu na silke, przyjmujesz??

busto on play money :(

A wg mnie siłownia PURE jest słaba, byłem tam dwa razy i jedynie mają dużo i fajne bieżnie + rowerki no i powiedzmy że spoko że jest basen i różne salki. Ale sama siłownia ma nie tak dużo sprzętu aż :) znaczy to jest dobra siłka ale nie na taką cenę (chyba najdroższa w krk ? ) powiedz gdzie mniej więcej mieszkasz to może coś dordzę :D teraz mam multisporta to trochę tych siłowni pozwiedzałem :P

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Ja ta siłkę lubię, nie wiem czy jakbym trenował jakoś solidniej to brakowało by mi tam sprzętu, ale na moje potrzeby jest spoko, a sauna, basen, bieżnie i te różne zajęcia sa dobrym dodatkiem.

A mieszkam na Kozłówku, to jest w stronę Prokocimia ;)

sqsh
PokerStrategist

hej, napisałem komentarz pod filmikiem, jakbyś mógł odpisać https://polska.pokerstrategy.com/video/11118 :f_grin:

thx _cool:

Co do siłowni to jak daleko masz do Parku Wodnego? Ja od czerwca planuję zacząć chodzić, kiedyś uczęszczałem tam z 3 miesiące z hakiem (tak mi się wydaje) i bardzo mi się podobało. Miałem dietę, pomoc trenerska, basen i wiele innych atrakcji w cenie ok. 120zl miesięcznie.

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

W Parku Wodnym już dawno nie byłem, ale słyszałem, że tam jest jedna z najlepszych/ najlepsza siłownia w Krk. Niestety strasznie to daleko więc dla mnie ta opcja odpada.

No to szkoda, bo z tego co widziałem na zdjęciach to ulepszyli tą siłownię. Mam to szczęście mieć samochodem wg zumi 8 minut do aqua-parku ;)

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Dobra ustawiłem się na prywatne treningi, teraz chce czy nie trzeba będzie chodzić :)

kaczuba
Oldschool Grinder
toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Ostatnio trochę przystopowałem z gra bo sa inne ważne sprawy, a poza tym miałem kilka sesji gdzie sporo przegrałem, a to zawsze wprawia mnie w głęboka depresje.

Dzis zagrałem całkiem fajna sesje, co prawda wynik finansowy nie powala, ale jest OK.

Dwie ciekawe ręce, obie przeciwko temu samemu graczowi który grał ~80/60, super wysoki 3-bet, c-bet, second i third barrel powyżej 95 :D

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$207.80:///////;SB (Hero)$200.00:///////;BB$200.00:///////;MP2$223.50:///////;MP3$209.28:///////;CO$88.74:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:d, 9:c.
3 folds, BU raises to $4.00, Hero raises to $16.00, BB folds, BU calls $12.00.

Flop: ($34) 6:s, 4:h, 9:s (2 players)
Hero bets $20.00, BU raises to $191.80(All-In), Hero calls $164.00.

Turn: ($409.8) Q:s (2 players)

River: ($409.8) T:h (2 players)

Final Pot: $409.8.
Results follow:

BU shows high card ace(A:h 7:c).
Hero shows a pair of nines(A:d 9:c).

Hero wins with a pair of nines(A:d 9:c).

Wiele osób by w tym wypadku spasowało pre flop, ale biorac pod uwagę, że ten gracz otwiera prawie 100% na BTN i nie spasuje do 3-betu to jest to łatwy raise for value dla mnie. Szczególnie, że przeciwko niemu mam bardzo wysokie implied oddsy nieważne co trzyma bo on nie może się powstrzymać od blefowania.

Dostaje idealny flop i teraz jest pytanie czy lepiej zagrać check/call żeby dać mu okazję do blefu czy bet. Wolę bet bo uważam, że to daje mu większe możliwości do spazzu niż check. Jeżeli ma jakikolwiek kawałek tego flopa (albo jak widać jak nie ma nic) to często dostanę raise, szczególnie, że zagrałem mały bet, który może wygladać jak nietrafione overs.

Graj rękę

Known players:
[tg]BB$241.70:///////;MP2 (Hero)$399.00:///////;MP3$200.00:///////;CO$219.50:///////;BU$198.68:///////;SB$40.74:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 8:h, 8:d.
Hero raises to $8.00, 3 folds, SB calls $7.00, BB raises to $14.00, Hero calls $6.00, SB calls $6.00.

Flop: ($42) 2:c, 5:h, 3:d (3 players)
SB bets $26.74, BB raises to $122.22, Hero raises to $385.00(All-In), BB calls $105.48.

Turn: ($681.44) 4:h (3 players)

River: ($681.44) Q:d (3 players)

Final Pot: $681.44.
Results follow:

BB shows a straight, six high(6:s 4:s).
SB shows a straight, five high(A:h 8:s).
Hero shows a pair of eights(8:h 8:d).

BB wins with a straight, six high(6:s 4:s).

Pierwsza ciekawa decyzja była na pre flopie, wiem, że jego 3-betting range jest super szeroki dlatego mam do wyboru 4-bet lub call. Jednak ze względu na shorta myślę, że call jest lepszy. Daje mu okazję do zagrania shove z jakimiś śmieciami, dostaje więcej informacji.

Na flopie mam ciekawa decyzję, nie przejmuję się specjalnie shortem bo on tam może mieć prawie wszystko, pytanie jest czy bije zasięg drugiego gracza, mogłoby się wydawać, że 88 po takiej akcji sa daleko do tyłu, ale jeżeli zastanowimy się nad zasięgiem tego gracza to jest tam każda para, wszystkie Ax, wszystkie ręce które trafiły 1 parę lub lepiej na flopie, myślę, że wszystkie 6x może nawet ręce typu KQs, KJs... Jeżeli gra 64s to może równie dobrze mieć 65s itd. 88 nie sa dużym faworytem przeciwko jego rangowi, ale sa do przodu, a przy takiej dużej puli warto pakować się w marginalne spoty.

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$70.00:///////;BU$226.00:///////;SB (Hero)$378.39:///////;BB$224.81:///////;MP2$200.00:///////;MP3$200.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 9:s, Q:s.
2 folds, CO calls $2.00, BU folds, Hero raises to $10.00, BB calls $8.00, CO calls $8.00.

Flop: ($30) J:h, 6:c, A:s (3 players)
Hero checks, BB checks, CO checks.

Turn: ($30) 2:d (3 players)
Hero checks, BB checks, CO checks.

River: ($30) A:c (3 players)
Hero checks, BB bets $30.00, CO folds, Hero calls $30.00.

Final Pot: $90.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(9:s Q:s).
BB shows a pair of aces(9:c 7:c).

Hero wins with a pair of aces(9:s Q:s).

:D

Jak narazie zrobiłem w życiu 2 calle z Q-high i oba były dobre ;)

kopoland
BlackMember

Dlaczego nie grałeś w tym rozdaniu cont beta na flopie ?? Stół raczej bardzo często uderza w Twój zakres do tego flop nie umożliwia żadnych drawów więc więc przeciwnicy w większości przypadków chyba spasują ?? ( Popraw mnie o ile się mylę bo dopiero się uczę NL )

Pozdro

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Obaj przeciwnicy byli dosyć luźni i pasywni więc tutaj spodziewałem się, że mam średnie fold equity, każdy Ax, Jx, zwykle 6x sprawdza, poza tym QT, KQ, bez pozycji nie chciałem tam dawać c-beta, może gdybym był IP to grałbym bet.

Problem jest taki, że nie będe mógł grać second barrel bo Ax zostaje, Jx zostaje, jeżeli trafie T na straight drawa to często ulepszy jego range. Jeżeli trafię :spade: to ja łapię sporo equity, ale to nie jest scary card dla przeciwnika.

Na river call ze względu na bet sizing tell u tego przeciwnika.

TymekM
Oldschool Grinder

Czyżby miejsce gdzie można było poczytać dobre analizy umarło :f_frown:

Napisał byś coś bo nie wierze że nie masz jakichś dobrych rozdań ostatnio....

Pozdrawiam....

Też czekam na jakiś wpis !!!

Przyznajcie sie co zrobiliście toonemu na zlocie, że przestał dawać oznaki życia? :D

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Heloł

Blog był martwy, ale mam nadzieje, że powróci do życia. Jakoś na wakacjach odeszla mnie ochota na blogowanie, potem średnio mi sie chciało grać w pokera, co prawda grałem troche, ale w sumie niedużo ;)

Przez cały 2010 zagrałem ok 120k rozdań z przyzwoitym winrate w bb/100, ale dosyć niskim €/h (mam teraz konta w €, sporo gierek na iPokerze gdzie dalej gram jest w € więc na ta walute przestawiłem swoje pokerowe myślenie ;) )

Troche z tego było spowodowane tym, że nie grałem 'równo' robiłem trochę przerw, nie poświęcałem wystarczajaco dużo czasu na analize gry/ nauke.

Nowy rok to jak zwykle nowe postanowienia, ogólnie standard grać dużo, dużo się uczyć (pokerowo ofkz, studia byleby przejść :rolleyes: )

W tym roku mam już zagrane 15k rozdań, wyniki sa narazie całkiem dobre, ale nie chce zapeszac :) poza tym poświęciłem trochę czasu na rozwój pokerowy, też duża uwagę zwracajac na sprawy mindsetowe (w ogóle forum mindset zaskoczyło mnie na poker strategy, very good stuff z tego co czytałem do tej pory (nie było tego jeszcze wiele , ale zawsze cos)). Dawniej przerobiłem serie Tommego Angelo, ale dużo z tego zapomniałem/ przestałem używać więc teraz jadę z tym od poczatku. Potem mam zamiar przerobić dokładniej Poker Mindset, który czytałem, ale raczej pobieżnie i też wiele z niego już nie stosuje.

Poza tym praca nad techniczna strona gry przez:
- analizy rozdań, własnych i innych - tutaj muszę się jeszcze zmobilizować do wrzucania rozdań na fora

- coachingi u Ninjaia - które zaprzestałem jakiś czas temu, ale teraz powrót, myślę, że z tego wyniose bardzo dużo bo od Ninjaia naprawde wiele można sie nauczyć

- coachingi z Improva z DC - wykupiłem pakiet dla Nl 200-400, narazie był jeden i wrażenia sa pozytywne, zobaczymy jak będzie dalej

- udział w study group z kilkoma osobami z DC, zaczynamy w czwartek, zobaczymy co z tego wyjdzie.

- standardowo filmiki itd.

I jeszcze żeby dawny duch bloga powrócił zamieszam jedno rozdanie na poczatek:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$408.75:///////;CO (Hero)$206.00:///////;BU$297.45:///////;SB$200.00:///////;BB$402.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with X, X.
MP3 folds, Hero raises to $6.00, BU calls $6.00, 2 folds, BB folds.

Flop: ($15) Q:d, T:h, 7:d (2 players)
Hero bets $12.00, BU raises to $35.00, Hero calls $23.00.

Turn: ($85) A:s (2 players)
Hero checks, BU bets $32.00, Hero calls $32.00.

River: ($149) 5:s (2 players)
Hero checks, BU bets $224.45(All-In), Hero calls $133.00(All-In).

Final Pot: $506.45.

Przeciwnik 24/19, 3-bet f/btn 8, raise cbet 12, AF% F-46, T-29, R-24, dodatkowe staty mogę podać jeśli będa potrzebne.

Jak obstawiacie jego range, jaka byłaby najsłabsza ręka która tak rozgrywacie tak jak ja.

Swoja droga ostatnio zaczałem czytać trochę blogow tutaj i fajne zobaczyć, że trochę osób sobie bardzo dobrze radzi i jest też sporo nowych ludzi.

uche18
Oldschool Grinder

generalnie tricky flop wiec juz robi sie ciekawie
zakladam ze przeciwnik na takim F dosc czesto pokusi sie o bluff/semibluff a dodajac jego made hand i kombodrawy moze to robic na prawde czesto.
Patrzac na jego raise c-bet to moze nie jest on jakis strasznie duzy ale tez gosc lubi raisowac F dlatego moj range valina to FD kilka total bluffow jak A8cc, str8drawy, i gotowe made handy
Problemem jest jego niski AFq ktory raczej mowi nam ze nie jest to typ bluffera.
chcial bym jego staty takie jak W$WSF WTSD i W$SD

narazie taka dobra reka na zagranie tak jak ty widze cos w stylu AQ, moze 77

Ninjai
BlackMember

Najgorsza reka to pewnie AdXc, ktora byla za slaba by 3betowac flop. Wiesz dobrze, ze on albo ma air, albo ciebie crushed i przez polaryzacje robisz calldown. Ogolnie jednak o wiele czcesiej tam sie znajdziesz z AT+ z dodatkiem, ze nie masz tam QQ/TT/77.