Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] My way to mid stakes !!

166 Posty
48 Użytkownicy
0 Reakcje
11 K Wyświetlenia
lekarz20
Elite Grinder

ja nie wiem ale ipoker jest nitowaty i jak widze tych kolesi na stolikach to mi sie odechciewa grac, za to na FTP tyle akcji ze az chce sie grac :P

Ok, dzięki. A co myślisz o graniu na stołach w euro i GBP, mając te 30BI w dolarach? Pytam, bo widzę, że dużo dobrych stołów jest w innej walucie niż dolar.

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Nie wiem, jak czujesz się komfortowo grając w euro czy funtach możesz grać, jak nie to poczekałbym jak będziesz miał jeszcze kilka BI więcej.

Ja tam zawsze wyszukuje stoły patrząc na graczy którzy tam siedzą, nie ze względu na walutę.

7Tantal
BlackMember

A jak wygląda sytuacja z rakebackiem. Wiem, że jako takiego czystego rakebacku nie ma, ale jak to się przekłada z tych ich vip bonusów.

Ogólnie nie lubię softu ipokera ale wesoła kompania fishek może mnie do niego przekonać. A i granie w euro też jest spoko.

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Nie wiem ile te bonusy wychodza w przeliczeniu na 100 rozdan czy cos w tym stylu. Nigdy nie bylem dobry w przeliczaniu tych rzeczy.

Niestety ostatnie kilka dni jest ponad 5k$ na minusie. Co najciekawsze jestem zadowolony ze swojej gry, grałem dosyć równo bez tiltu nawet jak byłem na sporym minusie w danej sesji. Po prostu zabrakło troszkę szczęścia, shit happens, wracam na nl 200 i grinduje dalej, mam nadzieję, że tam się w miarę szybko odbije i wróce na 400 dosyć szybko. Teraz jednak mimo, że jestem zadowolony ze swojej gry to straciłem pewność siebie na tych stawkach, a i bankroll niebezpiecznie się skrócił więc nie ma sensu tu dalej grać.

7Tantal
BlackMember

Mam podobnie na nl200. W tym miesiącu wbiłem na ten limit i po trzech dniach byłem 10bi do przodu. Myślałem omg ale fisharnia czemu ja się tak ociągałem z shotami.

Niestety potem nie było już tak wesoło. Wydaje mi się ze gram dobrze, ale coś nie idzie, od kilku dni nie wygrałem żadnego flipa dosłownie, ludzie sprawdzają spore bluffy z 2nd pair itp.

Ale taki urok tej gry, raz na wozie a raz pod. Natomiast wygrywających graczy wyróżnia to, że potrafią to przezwyciężyć grając swoje, co tobie życzę. Ja jestem jeszcze jestem trochę na plus z początkowego upa i liczę, że się utrzymam na tych stawkach.

Mówiłeś, że chwalisz sobie DC, podasz jakieś filmiki które warto jest obejrzeć ?

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Sorry Tantal, zapomniałem odpisać wcześniej.

Polecam wszystkie filmiki zrobione przez Grindcore, dużo zrobionych przez sthief09 - on zajmuje się głównie NL 50 - 200 i ma dużo fajnych produkcji (w którymś tam King Of A Day S3 przegląda nawet filmik z moją grą ;) )

Poza tym na pewno warto zobaczyć Handreaders. Unconvetional Wisdom i Remix (remix to jest kontynuacja UW) też są bardzo dobre.

Poza tym wszystkie filmiki zrobione przez FoxwoodsFiend, zazwyczaj są to wyższe stawki, ale koleś jest naprawdę bardzo dobry i samo słuchanie jak mówi o pokerze może cię dużo nauczyć. Poza tym zwykle jego filmiki prezentują dużą wartość rozrywkową ;)

Jeszcze Real life Microlimit grinder z WiltOnTilt jest bardzo fajny. I tego samego autora seria o matematyce - ja jestem za leniwy żeby ją całą solidnie przerobić, ale jest bardzo dobra.

Ja wróciłem jednak do treningów z Grindcore, właśnie zagraliśmy dłuuuga sesje i tu najfajniejsza ręka. Przeciwnik grał 45/0 z bardzo wysoką agresją, wcześniej widzieliśmy, że z bluffem zagrał dużego beta, a w innym rozdaniu z drugą parką zagrał coś w stylu 1/4 pot na river. Stwierdziliśmy, że overbety zwykle będą jako blefy ;)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$512.75:///////;CO (Hero)$206.00:///////;BU$319.75:///////;SB$206.25:///////;BB$123.50:///////;MP2$549.60:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:d, K:d.
2 folds, Hero raises to $6.00, 2 folds, BB calls $4.00.

Flop: ($13) 8:s, T:c, 3:s (2 players)
BB checks, Hero checks.

Turn: ($13) 4:d (2 players)
BB bets $14.00, Hero calls $14.00.

River: ($41) 5:h (2 players)
BB bets $103.50(All-In), Hero calls $103.50.

Final Pot: $248.
Results follow:

Hero shows high card king(Q:d K:d).
BB shows high card queen(Q:s 7:s).

Hero wins with high card king(Q:d K:d).

kfas
Elite Grinder

Nie blefowac Toonego, dla niego K-high to nuts

molekpl
Oldschool Grinder

heh niesamowity call
Nie mogę znależć tych filmików o których napisałes. One są na PS ?

W tym miesiącu grałem nl 100 i tez jestem 10 buy inów do tyłu. Zastanawiam sie jak mowisz, ze jestes zadowolony ze swojej gry mi, że nie tiltujesz, gyz ja gram wydaje mi się byc dobrze a co sesja to dramat.

Co w tym jest, że Hm pokazuje mi bilans -1000e a +EVe +200 ?

A Btw Toony wybierasz sie na zlot do Krakowa?

edit: okej znalazłem strone z tymi filmikami

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Napisane przez molekpl
heh niesamowity call
Nie mogę znależć tych filmików o których napisałes. One są na PS ?

W tym miesiącu grałem nl 100 i tez jestem 10 buy inów do tyłu. Zastanawiam sie jak mowisz, ze jestes zadowolony ze swojej gry mi, że nie tiltujesz, gyz ja gram wydaje mi się byc dobrze a co sesja to dramat.

Co w tym jest, że Hm pokazuje mi bilans -1000e a +EVe +200 ?

A Btw Toony wybierasz sie na zlot do Krakowa?

edit: okej znalazłem strone z tymi filmikami

Co do tego callu to jak się gra naprawdę skoncentrowanym na 4 lub mniej stołach to można naprawdę świetne ready zebrać i potem robić jakieś sick calle, bluffy itd.

No niestety nie zawsze idzie tak jak chcemy, ja w sumie przeglądałem te ręce z downswingu i nie ze wszystkich jestem zadowolony. Nie tiltowałem jakoś sporo, ale zauważyłem, że przynajmniej kilkaset dolarów oddałem niepotrzebnie. Jednak nawet jak się stiltuje w jakimiś mniejszym rozdaniu kilka razy to może znacząco wpłynąć na winrate.

Co do EV line to ja nie traktuje jej jako jakieś wyroczni, ale jak mam ją na plusie, a stan rzeczywisty jest na minus to miło się pocieszyć ;) Jak mam sesje na minusie a linie EV jeszcze niżej to popadam w głęboką depresje ;)

Na zlocie będę :]

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Czas na podsumowanie miesiaca, calkiem ciekawego. Od poczatku marca grałem Nl 400 szło super do momentu kiedy zaczęło iść tragicznie i zaliczyłem chyba największy spadek w mojej karierze pokerowej.

Jednak ten miesiac mnie bardzo dużo nauczył - grajac to Nl 400 za bardzo nastawiony byłem na kasę, praktycznie nie myślałem o niczym innym jak wynikach, a to odbiło się potem na grze. Co prawda nie robiłem jakiś super tragicznych zagrań z tego powodu, ale grałem ze złym mindsetem i gdybym się nie ogarnał to myślę, że odbiłoby się to bardzo źle na mojej dalszej grze.

Teraz wróciłem na Nl 200 i idzie nawet dobrze, udało się odrobić straty z Nl 400, co prawda ten miesiac dalej zamykam kilka k na minus ze wzlędu na jedna większa wypłatę, która musiałem niespodziewanie zrobić oraz pewnie inne czynniki (blackjack był tu zamieszany ;) )

Mam zamiar dalej grindować dużo na Nl 200 i jak odrobię jeszcze trochę kasy to weznę kolejny shot na nl 400. Poza bankrollem, postawiłem sobie za cel jeszcze raz przerobić solidnie serię i ksiażkę Tommego Angelo oraz przeczytać Poker Mindset, który pare dni temu mi przysłali.

Mimo, że miesiac jest na minus to nawet jestem z niego zadowolony - myślę, ze nauczyłem się wielu ważnych rzeczy, które będa miały ogromne znaczenie szczególnie kiedy będe wchodził na wyższe limity. Szkoda, ze mnie to sporo kosztowało, ale co zrobić ;)

Na koniec wykres - ważne, że na plus :D
[mniej więcej pierwsze 9k rak to Nl 400 , potem Nl 200]

sahalidis
Oldschool Grinder

Niezły rollercoaster ;) Gratuluję odrobienia strat!

Ja właśnie jestem w trakcie oglądania serii Tommy'ego na DC i zacząłem sobie zdawać sprawę z tego, że bycie 'results oriented' nie dotyczy tylko pojedynczych rąk, ale również momentów, kiedy idziesz na tzw. wynik w miesiącu, roku, itd. Wówczas myślenie jest zorientowane na kasę - przynajmniej u siebie to zauważyłem - i w pewnym momencie po stracie kilku BI siłą rzeczy zaczynam źle się z tym czuć i częściej zdarzają mi się sytuacje odbiegania od mojej A-game. Ta seria sporo rzeczy uświadamia.

sudokumistrz
Oldschool Grinder

Toony a gdzie zamawiałeś te książki? Mógłbyś zarzucić jakiś link albo namiar na ten sklep?
Z góry dziękuję.

Patrz, czego uczy czytanie twojego blogu:

Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em $0.02 Ante - 3 players - View hand 670126
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

BTN: $33.85
Hero (SB): $20.09
BB: $10.00

Pre Flop: ($0.21) Hero is SB with A :spade: K :club:
BTN raises to $0.41, Hero raises to $1.39, 1 fold, BTN calls $0.98

Flop: ($2.94) J :diamond: 2 :diamond: J :club: (2 players)
Hero bets $2, BTN calls $2

Turn: ($6.94) 9 :club: (2 players)
Hero bets $4, BTN raises to $8.10, Hero calls $4.10

River: ($23.14) Q :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $10.05, Hero calls $8.58 all in

Final Pot: $40.30
BTN shows 6 :spade: A :heart: (a pair of Jacks)
Hero shows A :spade: K :club: (a pair of Jacks)
Hero wins $39.30
(Rake: $1.00)

Najgorsze jest myślenie o kasie. Ile się wygrało, przegrało, człowiek zaczyna się pocić, bać i żałować, że w ogóle jeszcze gra w tą głupią grę :D Ile wtopiłeś na BlackJacku? A wypłaty nie traktowałbym jako minus, lepiej tak nie myśl, bo może to w jakiś sposób cię dodatkowo obciążać psychicznie ;) Powrotu na nl400! :)

SeBiX7
PokerStrategist
toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

@sudokumistrz
Elements of poker zamawiałem na oficjalnej stronie (wpisz Tommy Angelo w google, pierwszy wynik). A poker mindset i przy okazji theory of poker ze sklepiku poker stars.

@ThomasTheKing
super sick call :) musiałeś mieć dobre ready na kolesia

Na BJ wtopiłem dużo (jedna sesja na tilcie), nawet nie chce pisać ile bo mi głupio :rolleyes:

Co do wypłaty masz rację, nigdy ich nie traktowałem jako coś złego, tylko tutaj byłem jakoś psychicznie nastawiony na wchodzenie na wyższy limit i nie robienie większych wypłat,a tu zaszła taka potrzeba, ale to nie jest jakiś big deal ;)

@SeBiX7
właśnie siadłem na chwile do stolików, żeby dokończyć jakiegoś tam bonusa jeszcze przed koncem miesiaca i wpadły 4BI, wiec 1/100bb po 45h gry to już nie jest mój winrate :D

hellYeahEnT
Elite Grinder

Sa problemy podczas zamiawiania jakichs pozycji ze sklepu p* (z urzedem celnym) ?

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Nie ma

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Przed chwila skończyłem prowadzić pierwszy trening na żywo. Muszę przyznać, że grało i komentowało mi się bardzo fajnie. Szczególnie dobrze, że całość zakończyła się 300$ na plusie na .5/1$.

W tym roku jakoś nie miałem żadnych planów na weekend majowy i stwierdziłem, że spędzę go głównie na grindowaniu w pokera.

W sumie mam już rozegrane prawie 24h w tym miesiacu, chce mi się grać po prostu :) Niestety NL 200 jest na razie po 7200 tylko 1BI do przodu, a przez większość czasu grałem będac na minusie. Głównie złożyła się na to jedna bardzo zła sesja gdzie przegrałem kilka pechowych rozdań, a kilka zagrałem po prostu źle. Jednak poza tym grałem całkiem nieźle, ale jakoś szczęścia zabrakło.

W zwiazku z tym, że nie przejmuje się specjalnie celami z poczatku roku to postanowiłem sobie stawiać krótko-terminowe na poszczególne miesiace, być może nawet potem zacznę tygodniowe.

W tym miesiacu:
- zagrać total min 35k rozdań
- przeczytać Poker Mindste
- dokładnie przerobić Easy Game i jak starczy czasu to Exploiting Regulars
- ogladnać w koncu nagrane treningi z Grindcorem z przed kilku miesięcy i przypomnieć sobie o wszystkim o czym tam rozmawialiśmy
- nie robic tilt, monkey, spew zagrań :D

sqsh
PokerStrategist

Szkoda, że te treningi dla złota :( Nie przegapiłbym żadnego ;) Powodzenia w realizacji kolejnych celów :f_grin: