Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Microlimits SH

74 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,622 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj wrocilem na NL10 dobijajac do 20BI na NL5. Jak na razie szczescie sprzyja. Ponizej wykres od momentu, kiedy zszedlem z NL10 na NL5.

Gruba czarna kreska oddzielone NL5 i NL10.

Mam nadzieje, ze dzieki temu malemu runowi nie wroce juz na nizszy limit. Pozdro.

Aha - bankroll - 239,21$

Sanczezzo

Ostatnio tez mi sie nie udało wejscie na NL10, ale po odrobieniu strat na nl2 (bo na moim roomie nie ma nl5 :P) udalo mi sie wbic na luzie na nl10 :) wiec trzymam kciuki :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostatnio tez mi sie nie udało wejscie na NL10, ale po odrobieniu strat na nl2 (bo na moim roomie nie ma nl5 ) udalo mi sie wbic na luzie na nl10 wiec trzymam kciuki

Dzieki :)

Ostatnio gram mniej przez brak ochoty (chociaz jakbym mial wiecej czasu to na pewno bym gral), a tak poza tym to sesje najczesciej koncze na maly minus.

Bankroll - 226,06$.

Jest jednak w tym wszystkim maly plus - linia non sd zamiast regularnie spadac w dol, to przy 6k rekach na NL10 jest ciagle w okolicy 0, co wyglada slodko :) Jakby co to do dzialu rozdan wrzucilem dwie rece, ktore rozegralem chyba bardzo slabo.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ze wzgledu na pokerowe wyniki nie chce mi sie pisac. Wrzuce tylko wyniki ostatnich sesji.

Zejde na NL5, poducze sie i dopiero pozniej bede atakowal.

Nie wiem czy te wyniki wynikaja z braku skilla czy z downswingu. Wg trenerow zdecydowana wiekszosc moich decyzji jest dobra, a ja i tak jestem caly czas na mocny minus. ;/

Bankroll - 175,38$

EDIT: Przegladajac swoje ostatnie rozdania dochodze do wnisoku, ze jestem totalnym przeciwienstwem weak tight _o: W marginalnych sytuacjach, gdzie mam do wyboru - fold albo call, nigdy nie folduje, zawsze sobie wynajde glupi powod dlaczego warto callnac...

ozi
ozi

Napisane przez Supernite
EDIT: Przegladajac swoje ostatnie rozdania dochodze do wnisoku, ze jestem totalnym przeciwienstwem weak tight _o: W marginalnych sytuacjach, gdzie mam do wyboru - fold albo call, nigdy nie folduje, zawsze sobie wynajde sobie glupi powod dlaczego warto callnac...

To jest bardzo poważny problem.
Za każdym razem jak zrobisz bezsensowny call, to walnij sobie po prostu w papę :f_biggrin:
W końcu się oduczysz ;).
Skup się w pełni, pamiętaj że dolar niestracony, to dolar zaoszczędzony ;).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez ozi
To jest bardzo poważny problem.
Za każdym razem jak zrobisz bezsensowny call, to walnij sobie po prostu w papę :f_biggrin:
W końcu się oduczysz ;).
Skup się w pełni, pamiętaj że dolar niestracony, to dolar zaoszczędzony ;).

Bardzo chetnie zastosowalbym sie do Twoich rad, gdybym tylko wiedzial - kiedy nalezy cisnac, a kiedy odpuscic. Sprobuje jeszcze raz podejsc do NL10, przynajmniej az zostanie mi wiecej niz 15BI. Postaram sie (w granicach rozsadku) odpuszczac marginalne spoty.

BadBoy1989

Jako że mam teraz dużo wolnego czasu napisz na gg 4247029 może uda się przeprowadzić wspóln sesję przez team viewer i znaleźć jakieś weaki.

chyba leaki ;)

Przestań się gapić na red line to zaczniesz wygrywać.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przestań się gapić na red line to zaczniesz wygrywać.

No wai.

Jakby ktos z doswiadczonych graczy przegladal bloga, a nie zagladal do dzialu ocen:

Nl10 99
Nl10 66
Nl10 Tt
NL10 AQo
NL10 KQs

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Najpierw podsumujmy miesiac.

Przez 31 dni miesiąca grałem przez 30 przez ktore rozegralem 27,676 rak. Z gry wygralem $100,77, co daje bilans 8,3bb/100 na NL5 oraz NL10. Aktualnie bankroll wynosi 209,56$

Byloby gorzej, ale w ostatnich trzech dniach tego miesiaca dalem rade sie ogarnac i przerwac pasmo 7 dni gdzie przegrywalem srednio po 10$... Dzisiaj na przyklad zagralem 1000 rak bedac 4BI do przodu, co jest lwia czescia mojego miesiecznego bilansu.

Jestem troche przerazony tym co dzialo sie ze mna przez ostatni czas, jezeli chodzi o pokera. Bo w sumie doszedlem do wniosku, ze szukalem mega marginalnych sytuacji, gdzie mocno dostawalem po dupie (brak skilla?), a normalne-dobrze-rozegrane rozdania jakos ratowaly moj bankroll przed koniecznoscia zejscia na NL5. To bylo po prostu 7k rąk tiltu. Tiltu ktorego nawet nie wyczuwalem. Jak dotad sadzilem, ze bedac wypoczetym, podchodzac z dosc neutralnym nastawieniem NIE DA SIĘ tiltowac. Tilt laczylem z wkurw**niem i innego tego typu emocjami, a tymczasem na wlasnej skorze przekonalem sie, ze mozna tiltowac nie bedac nawet tego w pelni swiadomym.

Z tego wzgledu mam przestroge - ogarniac rozdania po zakonczonej sesji i zobaczyc czy czasami nie odpierniczalem jakis akcji z wzietych z high stakes...

Przede mna swieta i prawie tydzien wolnego. Mam nadzieje przygrindowac ostrzej niz kiedykolwiek. Kilka BI wygranych po tygodniu totalnych niepowodzen ostro motywuje do gry. Mysle, ze dam rade rozegrac z 10K rak, a przynajmniej postaram sie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bankroll - 259,54$. A dojdzie jeszcze 25$ za take2. Takze kwiecien zaczyna sie mocno _biggrin:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hahahaha.

Na stole mialem fajnego donka. Typowy jankes - 60/30 VPIP/PRF, 15%3bet etc. Ogolnie to mialem na niego kilka notek, wszystkie sprowadzaly sie do tego, ze gra jak donk, stackujac sie preflop bez problemu nawet z najwiekszym trashem. Ogolnie, na normalnego gracza moja gra wyglada jak tilt, ale w pozniejszych rozdaniach probowalem grac wlasnie takim image'em - stiltowanego, sfrustrowanego goscia, ktory chce sie zrewanzowac.

Najpierw moje AK polozylo jego A9, a potem:

$0.05/$0.10 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Hyppladong ($10)
UTG+1 olivir70 ($13.67)
CO Stash186 ($2.60)
BTN sofranindian ($10)
SB Hero ($21.26)
BB dr-doronr ($10.35)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is SB Q♠ A♠
Hyppladong raises to $0.30, 1 fold, Stash186 calls $0.30, 1 fold, Hero raises to $1.20, 1 fold, Hyppladong folds, Stash186 goes all-in $2.60, Hero calls $1.40

Flop: 6♠ 3♣ 6♦ ($5.60, 2 players, 1 all-in)

Turn: 9♦ ($5.60, 2 players, 1 all-in)

River: 3♠ ($5.60, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $5.60
Stash186 shows two pair, Sixes and Threes
5♣ A♥
Hero shows two pair, Sixes and Threes
Q♠ A♠

Hero wins $2.62 (net +$0.02)
Stash186 wins $2.61 (net +$0.01)

Hyppladong lost $0.30

6 Players

Stacks:
UTG olivir70 ($13.67)
UTG+1 Stash186 ($2.61)
CO sofranindian ($10)
BTN Hero ($21.28)
SB dr-doronr ($10.25)
BB Hyppladong ($9.70)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is BTN 10:diamond: 10:heart:
olivir70 raises to $0.20, Stash186 raises to $0.75, 1 fold, Hero raises to $4, 2 folds, olivir70 folds, Stash186 goes all-in $1.86

Flop: 9♠ K♥ 8♠ ($6.96, 2 players, 1 all-in)

Turn: 9♦ ($6.96, 2 players, 1 all-in)

River: 6♦ ($6.96, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $6.96
Stash186 shows two pair, Jacks and Nines
J♣ J♠
Hero shows two pair, Tens and Nines
10:diamond: 10:heart:

Stash186 wins $5.20 (net +$2.59)

Hero collects $1.39 (net -$2.61)
olivir70 lost $0.20

6 Players

Stacks:
UTG Stash186 ($5.20)
UTG+1 sofranindian ($10)
CO Hero ($18.67)
BTN dr-doronr ($10.20)
SB Hyppladong ($9.60)
BB olivir70 ($13.47)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is CO Q♥ Q♠
Stash186 raises to $0.40, 1 fold, Hero raises to $6.10, 3 folds, Stash186 goes all-in $4.80

Flop: 2♣ K♥ 5♥ ($11.45, 2 players, 1 all-in)

Turn: 5♠ ($11.45, 2 players, 1 all-in)

River: 4♣ ($11.45, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $11.45
Stash186 shows three of a kind, Fives
5♦ 6♦
Hero shows two pair, Queens and Fives
Q♥ Q♠

Stash186 wins $9.85 (net +$4.65)

Hero collects $0.90 (net -$5.20)

6 Players

Stacks:
UTG olivir70 ($16.98)
UTG+1 Stash186 ($5.35)
CO sofranindian ($10.41)
BTN Hero ($13.77)
SB dr-doronr ($9.90)
BB Hyppladong ($9.55)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is BTN 8♥ 8♣
1 fold, Stash186 raises to $0.30, 1 fold, Hero goes all-in $13.77, 2 folds, Stash186 goes all-in $5.05

Flop: 6♥ A♦ Q♠ ($19.27, 2 players, 2 all-in)

Turn: 7♥ ($19.27, 2 players, 2 all-in)

River: 3♥ ($19.27, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $19.27
Stash186 shows a straight flush, Seven high
4♥ 5♥
Hero shows a pair of Eights
8♥ 8♣

Stash186 wins $10.13 (net +$4.78)

Hero collects $8.42 (net -$5.35)

Ogolnie to oprocz nas siedzialo tam 4 nitow, ale i tak szczescie, ze zaden nie wpierniczyl sie nam tam z jakas premium hand...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Znowu zaliczam tyly, pomimo ze w pewnym momencie przekroczylem juz granice 300$... Aktualnie bankroll wynosi 203,73$ i znowu dostaje po dupie od fishy.

Mialby ktos ochote obejrzec session review z 6 stolow? Nie chce wrzucac na serwer na marne.

session review?
w sensie że z twoim komentarzem ? ; p

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sama gra.

Sanczezzo

Co to za 3bet z TT? Co to za showe z 0,40 do 6,10 $? Co to za showe z 88? Ja wiem ze to donk, ale to 88 dla przydkladu czesto ma tylko coinflipa z tym donkiem, a nad wiekszascia ukladow nie ma znaczacej przewagi, mam nadzieje ze nie grasz tak zawsze, choc to by wiele wyjasnialo :)

kNoq001

wrzucaj na serwer chetnie obejrze

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Sanczezzo
Co to za 3bet z TT? Co to za showe z 0,40 do 6,10 $? Co to za showe z 88? Ja wiem ze to donk, ale to 88 dla przydkladu czesto ma tylko coinflipa z tym donkiem, a nad wiekszascia ukladow nie ma znaczacej przewagi

Nie sadze, zebym mial coin flipy z 88, bo nie stackowalem sie z nim w taki sposob ze wzgledu na jego staty, tylko ze wzgledu na to, ze 'gra jak donk, stackujac sie preflop bez problemu nawet z najwiekszym trashem' (cytuje poprzedni post).

A betsizing dla prowokacji, chyba nawet zadzialalo.

wrzucaj na serwer chetnie obejrze

Na razie walcze z moim Internetem, bo bardzo sie wczoraj zdziwilem kiedy moj upload wynosil max 3KB/s... (18h czekania na upload 200mb) Mialem tak juz kilka razy, zawsze przechodzilo po kilku dniach. Mam nadzieje ze tym razem tez. Ale dzieki - jak bede mial mozliwosc to wrzuce.

Sanczezzo

Zadzialac moze najgorsza glupota w pokerze, ale czy zadziala w choc 51 % takich przypadkow? Grasz mikro limity i popelniasz ten sam blad co wiekszosc z nas, nie grasz tak jak powinienes, tylko tak jak ci sie wydaje ze jest lepiej/fajniej/skuteczniej :f_thumbsup:

Tylko nie denerwuj sie prosze, nie ma tutaj zadnej zlosliwosci :f_cool:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Sanczezzo
Zadzialac moze najgorsza glupota w pokerze, ale czy zadziala w choc 51 % takich przypadkow? Grasz mikro limity i popelniasz ten sam blad co wiekszosc z nas, nie grasz tak jak powinienes, tylko tak jak ci sie wydaje ze jest lepiej/fajniej/skuteczniej :f_thumbsup:

Tylko nie denerwuj sie prosze, nie ma tutaj zadnej zlosliwosci :f_cool:

Nie, nie denerwuje sie, a nawet nie zaprzecze, bo pewnie masz racje :) Moze kiedys sie ogarne i moja gra bedzie w 100% beztiltowa. Pure ABC.

A net ciagle dziala jakby chcial a nie mogl... Mam nadzieje, ze jutro albo pojutrze naprawia awarie.