Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL10 AQo

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
177 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$12,14:37/62/5/0,8/41/14/0/44;Hero$10,00:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♠, Q♦
2 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, BB calls $0,30.

Flop: ($0,85) 6♦, 9♥, A♦ (2 players)
BB checks, Hero bets $0,80, BB calls $0,80.

Turn: ($2,45) 3♠ (2 players)
BB checks, Hero bets $1,80, BB raises to $3,60, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $6,05

Dlaczego duzy bet na flopie? Bo to CS i i tak nie rozroznia bez sizingu, a ja chce uzyskac jak najwiecej value.

Na turnie wyszedlem z zalozenia, ze CS nie bedzie mnie tutaj raczej blefowal i stawialem go tym raisem na dwie pary/seta.

3 odpowiedzi
BadBoy1989

call turn

check/fold river - chyba że bet będzie masakrycznie mały świadczacy o słabym asie tak do 1/2 puli bym sprawdził.
Gośc ma za duży wts i vpip żeby wyrzucać potencjalnie bardzo dobra ręke na jego range. Owszem sety sa w jego zasiegu, ale masa gorszych asów również tam jest.

Ma AF 0.8, więc raczej rzadko będzie blefował. Taki miniraise wygląda na próbę wciągnięcia w rozdanie. IMO jest z tyłu. Chociaz ciezko powiedziec co dla takiego kolesia jest 'nutsem' Bo może to być TPWK równie dobrze.. Jednak mimo to jestem dalej zdania, że częściej będzie z tyłu. Skoro często dochodzi do showdownu to znaczy tylko tyle, że skoro przebija to ma monstera

toony122

Witam

Też jestem tutaj za foldem. Co prawda cieżko jest zrzucić taką mocną rękę przeciwko takiemu słabemu graczowi, ale widziałem tą linię mnóstwo razy i prawie zawsze to jest jakiś monster, ja nauczyłem się w podobnych sytuacjach robić dość duże foldy i wychodzę na tym dobrze.

Na turnie obstawiłbym 2,2$ i zagrał all-in na river (jeżeli nie spadnie :diamond:). Jeżeli on grałby tutaj tylko call to prawie zawsze ma słabszego asa, 9x, fd.

pozdrawiam
Toony