Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Matura vs. Midstejksy

1,226 Posty
181 Użytkownicy
0 Reakcje
87.8 K Wyświetlenia
marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Wow pierwszy dzień na minus od dłuższego czasu. Dziś trochę gorsza gra, chujowe stoły day 2, cięższe spoty, i przejebałem troszkę bb, których wcale nie musiałem, ale i tak jest nieźle. Złapali mnie też na bluffach.

1# Tutaj nieszczęsny bluff na rega, nie pasował mi ten jego x/clickback, bardziej obstawiałem go na zrzucalne OP/brodwejz, spada dla mnie mega fajny board do bluffowania, no ale niestety moj bluff-nuts < jego łapa więc [*]

$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($217.69) 109bb
UTG+1 ($231.78) 116bb
MP1 ($281.70) 141bb
MP2 ($200) 100bb
Hero (CO) ($200) 100bb
BTN ($116.74) 58bb
SB ($80) 40bb
BB ($159.06) 80bb

Pre-Flop: ($3, 8 players) Hero is CO 6♥ 6♣
2 folds, MP1 raises to $4, MP2 calls $4, Hero calls $4, 2 folds, BB calls $2

Flop: 3♣ 5♥ 5♦ ($17, 4 players)
BB checks, MP1 checks, MP2 checks, Hero bets $12, BB folds, MP1 raises to $24, MP2 folds, Hero calls $12

Turn: 7♦ ($65, 2 players)
MP1 checks, Hero bets $38, MP1 calls $38

River: 8♦ ($141, 2 players)
MP1 checks, Hero goes all-in $134, MP1 calls $134

Final Pot: $409
MP1 shows four of a kind, Fives
5♠ 5♣
Hero shows two pair, Sixes and Fives
6♥ 6♣

MP1 wins $406.20 (net +$206.20)

MP2 lost $4
Hero lost $200
BB lost $4

2# vs overagro reg

$1/$2 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($217.06) 109bb
UTG+1 ($173.74) 87bb
MP1 ($226.48) 113bb
Hero (MP2) ($227.22) 114bb
MP3 ($241.56) 121bb
CO ($92.62) 46bb
BTN ($142.20) 71bb
SB ($80) 40bb
BB ($80) 40bb

Pre-Flop: ($3, 9 players) Hero is MP2 Q♦ J♦
2 folds, MP1 raises to $6, Hero raises to $19, 5 folds, MP1 calls $13

Flop: 3♦ Q♣ 5♠ ($41, 2 players)
MP1 checks, Hero checks

Turn: 3♥ ($41, 2 players)
MP1 bets $24, Hero calls $24

River: 8♥ ($89, 2 players)
MP1 bets $70, Hero calls $70

Final Pot: $229
MP1 shows a full house, Queens full of Threes
Q♠ Q♥
Hero shows
Q♦ J♦

MP1 wins $226.20 (net +$113.20)

Hero lost $113

Wydaję mi się, że obie łapki całkiem spoko zagrane.

Studia
Jak już pisałem wcześniej, wybieram się na Politechnikę Wrocławską. Ostatnio przeglądałem sobie kierunki i niby tyle tego jest, ale jakoś nic mnie specjalnie nie przekonuje. Wypiszę teraz kierunki, które wyselekcjonowałem(Wszystkie kierunki jakby Wam się chciało to wejdźcie i zobaczcie, czy jest jakiś kierunek z zapotrzebowaniem, a ja go pominąłem);
- Elektronika
- Elektrotechnika
- Energetyka
- Optyka
Najbardziej z tych kierunków podoba mi się optyka, jednak jak pisałem z kumplem, to powiedział, że wykładana jest na najbardziej renomowanym wydziale PWR(?=najtrudniejszym) - Wspolczesnych podstawowych problemow techniki, czy coś takiego. Ja chciałbym uniknąć zapierdolu na studiach, żeby mieć więcej czasu dla siebie, pokera. Chciałbym też jak najbardziej unikać chemii, informatyki. Jeśli moglibyście doradzić, to byłbym wdzięczny. Pewnie część z Was studiuje na PWR :)

o/

Tubaris
Poker Player

Przejdę się do brata do pokoju obok i popytam. On akurat jest na 5tym roku Automatyki i Robotyki ale z tego co wiem jest to jeden z trudniejszych kierunków. One moment, zaraz zedytuje posta i napisze co i jak.

Edit:
No więc na wydziale elektroniki tam jest podstawowa informatyka, ponoć banalna ale za to w ogóle nie ma chemii, na wydziale mechaniczno-energetycznym tam z kolei nie ma informatyki ale może być chemia.

Mówił żebyś wszedł na strony wydziałów i opisy kierunków, tam możesz znaleźć listę kursów lub siatkę zajęć z podanymi dokładnymi przedmiotami.

Wydział Elektroniki Mikrosystemów i Fotoniki był banalny kilka lat temu, ale nie wie jak jest teraz, raczej nic się nie zmieniło.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Właśnie znajomy mi mówił o fotonice, że to zajebisty kierunek, ale przestraszyłem się troche i informatyki i fizyki.

@edit: więc do tej listy dodam jeszcze kierunek - 'ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA'

morbrain
Oldschool Grinder

jestem pierwszy rok na elektronice na pwr, chemii nie ma a informatyka chyba pierwsze dwa semestry i jest do ogarnięcia.
Jeżeli chodzi o zapierdol to w sumie ciężko powiedzieć, okaże się podczas sesji :D
dodatkowo na wydziale elektroniki masz teraz tak (nie wiem jak było kiedyś) że z takich przedmiotów jak analiza/algebra trzeba dużo robić samemu bo wykład jest co tydzień a ćwiczenia co dwa.

raven112233
Elite Grinder

Idź na informatyke (programowanie itp).

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez raven112233

Nie lubię + duży zapierdol

evog
Elite Grinder

Napisane przez morbrain
... z takich przedmiotów jak analiza/algebra trzeba dużo robić samemu bo wykład jest co tydzień a ćwiczenia co dwa.

Ja jestem po informatyce i do dziś pamiętam słowa mojego wykładowcy od analizy:

Najważniejsza praca polega w domu

mlooody88
Oldschool Grinder

Osobiście kończe elektronike i telekomunikacje na politechnice w gliwicach. Jeśli nie lubujesz się w samodzielnym składaniu jakiś projektów to nie polecam.
Gdybym jeszcze raz mógł wybierać kierunek to pewnie jakaś elektryka lub coś w tym stylu :f_thumbsup:

OzzyM
Oldschool Grinder

Napisane przez marinero36

Nie lubię + duży zapierdol

Potwierdzam. Do tego jeśli tego nie lubisz, to będziesz się kurewsko męczył. Nie mówiąc o tym, że jeśli się w to nie wkręcisz, to nawet po skończeniu studiów nie będziesz super łakomym kąskiem dla pracodawców, bo połowa nerdów którzy z Tobą skończą będzie miała większe doświadczenie, dziesiątki zrobionych projektów i setki rozkminionych przez lata nerdzenia rzeczy.

I póki sam nie zaczniesz nerdzić i się tym jarać, to ich nie przeskoczysz.

Nie wiem czy macie we Wrocławiu coś w stylu robotyki/automatyki/mechatroniki - dość ciężkie studia, ale podobno ciekawe i mega rozwojowe. Obczaj temat.

Tubaris
Poker Player

na PWr? easy :D jest automatyka & robotyka i mechatronika.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Zapierdol jak na infie.

roommate1000
Oldschool Grinder

Moze i zapierdol, ale po co studiowac cos co daje niewiele wiecej niz papier ?

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez roommate1000

Który z tych kierunków, które wymieniłem daje niewiele więcej niż papier?

Anyway, nie zamierzam w przyszłości pracować dla kogoś(jak już to na krótki okres czasu, chyba że bedo dobre hajsy), raczej wiąże swoją przyszłość z otworzeniem własnego interesu / kupowanie nieruchomości i ich wynajmowanie. Mam nadzieję, że po studiach będę już miał kapitał na takie zabawy :)

soekholdem
BlackMember

Nie chcę Ci martwić, ale myślałem tak samo. Przejdzie Ci z wiekiem.

Napisane przez soekholdem
Nie chcę Ci martwić, ale myślałem tak samo. Przejdzie Ci z wiekiem.

Bullshit detektor

raven112233
Elite Grinder

Ogólnie nie lubię się wypowiadać na takie tematy, bo wiadomo, że w naszym pięknym kraju to każdy się zna na wszystkim i każdy się wpierdoli, nawet jak nie ma doświadczenia i pojęcia. Gdybym miał wybór jeszcze raz to bym orał w ksiązkach w liceum i poszedł na medycyne, informatyke lub budownictwo na dobrej uczelni, bo tak jak ktoś napisał, większośc kierunków daje tylko papier.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Ogólnie nie lubię się wypowiadać na takie tematy, bo wiadomo, że w naszym pięknym kraju to każdy się zna na wszystkim i każdy się wpierdoli, nawet jak nie ma doświadczenia i pojęcia. Gdybym miał wybór jeszcze raz to bym orał w ksiązkach w liceum i poszedł na medycyne, informatyke lub budownictwo na dobrej uczelni, bo tak jak ktoś napisał, większośc kierunków daje tylko papier.

Nie wydaje Ci się, że za dużo budowniczych ostatnio się robi? Chciałem iść na ten kierunek, ale z powyższych powodów na dzień dzisiejszy zrezygnowałem

kamil90
PokerStrategist

Duzo idzie, ale czy duzo konczy? Takie kierunki techniczne sa duzo ciezsze niz takie wodolejstwo jak zarzadzanie czy miedzynarodowe stosunki gospodarcze. Tam co roku wypuszczaja po 200 licencjatow i 150 magistrow na pierwszej lepszej uczelni.

roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez roommate1000

Który z tych kierunków, które wymieniłem daje niewiele więcej niż papier?

Anyway, nie zamierzam w przyszłości pracować dla kogoś(jak już to na krótki okres czasu, chyba że bedo dobre hajsy), raczej wiąże swoją przyszłość z otworzeniem własnego interesu / kupowanie nieruchomości i ich wynajmowanie. Mam nadzieję, że po studiach będę już miał kapitał na takie zabawy :)

Ok, moze troche przesadzilem, ale rynek pracy jest bezlitosny i patrz na futureEV danego kierunku. A nawet ciezkie studia to nie jest jakis mega zapierdol jak jestes kumaty. Daje rade z chlaniem, grindowaniem i opierdalaniem sie na medycynie wiec tragedii nie ma ;) Raz na jakis czas trzeba pogrindowac 70h/week nad ksiazkami i tyle. Choc fakt faktem ja akurat juz 3 rok balansuje na krawedzi i mam co roku kupe w majtkach ze polece ale to juz kwestia mindsetu ;)

raven112233
Elite Grinder

Nie wydaje Ci się, że za dużo budowniczych ostatnio się robi? Chciałem iść na ten kierunek, ale z powyższych powodów na dzień dzisiejszy zrezygnowałem

Nie wydaje mi się bo studiuje na uczelni technicznej i znam realia wraz z rynkiem pracy.