Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Matura vs. Midstejksy

1,226 Posty
181 Użytkownicy
0 Reakcje
87.7 K Wyświetlenia
winkel1989
PokerStrategist

apropo dyskusji o edukacji :).

AGrochowski
BlackMember

marinero coś ty właśnie najlepszego zrobił? :)

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez AGrochowski
marinero coś ty właśnie najlepszego zrobił? :)

Miałem 24o więc sfoldowałem, dopiero po handzie dowiedziałem się że rake z tej ręki też się liczy :f Ale straciłem z 10$ więc jest oks.

AGrochowski
BlackMember

po primo nie ważne jaką masz rękę, shove z any2 jest opłacalny ze względu na double up który dostajesz, bene dzięki temu że dostajesz rake za ms hand twoja wygrana jest większa.

Przykład: dzisiaj miałem 525$ do wygrania podczas ms handa, po moim shovie (Q2o) dostałem 787$ więc 687profitu total, więc mój shove dał mi dodatkowe 162$ :)

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

No ja tego nie wiedziałem :P

a jak ci idzie nauka do matury? ja zabrać się nie mogę, średnią skończyłem już jakiś czas temu teraz 3klasy od nowa praktycznie wkuwać :D

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Skończyłem dzisiejsze granie, po ponad 3k hands 2bi w plecy. Strasznie chujowy run dzisiaj, sety trafiane tylko na one tiled boardach, musiałem foldować sporo układów, bo boardy się pierdoliły jak gołębie na wiosne.

Aaaaaaaaaaaleeeeeee, trafiłem MILESTONE'a! Szkoda, że jednym z moich gorszych stolików, ale zawsze coś :)

Spoiler

Także koniec końców zarobiłem dziś troszkę ponad 100$ :)

Nauka do matury właściwie nie ruszyła, będę się uczył dopiero w nowym roku.

mko101
Oldschool Grinder

Powaznie z tym screenem?
Paint nUb.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

24 stoliki na nl2 i nie ma milestone'a :((

roommate1000
Oldschool Grinder

no money in poker, gdzie torba ?

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez roommate1000
no money in poker, gdzie torba ?

Jebać torbe! Właśnie wróciłem do domu po szkole i masażu, na który zabrałem swoją miłą i powiem Wam, że jestem tak luźny, że chyba poszerzam stackoff range do 15~ :D

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Właśnie skończyłem ostatnią sesję w tym miesiącu, +120, było +400, ale mnie troche posuckoutowało kk<ak, kilka razy mnie close hero callowali i zostałem złapany na bluffie, ale overall jest okej.

Czas na podsumowanie miesiąca.

Listopad jest moim najlepszym miesiącem od maja br.(tak mi się wydaję), wreszcie na tyle poprawiłem grę, że zacząłem wygrywać i to naprawdę spoko hajsy, na wysokim poziomie. Coraz bardziej rozumiem grę co jest milowym krokiem w drodze do ponownego szotowania nl200. Wbiłem 14,6k VPP, także ponad normą, do SN zostało 7,8kVPP i jeśli nie spotka mnie jakieś nieszczęście to najprawdopodobniej to wbije. Zaliczyłem też zajebistą końcówkę miesiąca, gdyby do tego doliczyć RB i Milestone'a, to wychodzi ponad 3k$ w przeciągu 1,5 tygodnia(screen w spoilerze).

Spoiler

Spoiler

Plany na grudzień? Wbicie SN to priorytet, chciałbym to zrobić przed świętami, żeby mieć więcej czasu dla siebie, no i może wtedy wybiorę się do pastora pod koniec miesiąca. Skończyła się promocja milestonów więc stoliki troszkę się zjebały, mnóstwo mssów, mało rybek więc odpala mi się mniej dobrych stolików. Z tego powodu prawdopodobnie zacznę sobie bumhuntować nl200, oczywiście z jakimś prędkim stoplossem, żeby nie umoczyć znów tony hajsu, jak to bywało podczas poprzednich shotów. Czuję się niesamowicie pewnie po ostatnich 2tyg~ gry, pisałem już o tym w poprzednich postach. Muszę też ogarnąć coś na sylwestra, bo wyjazd w góry z ekipą z klasy nie wypalił :(

Niesamowicie zmieniły się też moje statystyki, może też z racji tego, że mam chujowego runa. Może wyniki na to nie wskazują, ale gram sooooooo tight, miejmy nadzieje że asy zaczną spadać :D Chociaż jak mam grać z takim winrejtem, to niech i run i wyniki się utrzymują.

Wczoraj była u mnie chrzestna i mówiła, że yerba powoduje raka przełyku, słyszałem też że mocno niszczy żołądek. Jest tu jakiś specjalista? Piję tego hektolitry, jak pewnie część z Was, która sporo grinduje. Mimo że średnio mi to smakuję, wolę to pić od kawy, gdyż kawa strasznie wypłukuje organizm + powoduje nadciśnienie, a to ma witaminy, skł. mineralne i dotychczas myślałem, że jest zdrowsza. Jest?

Jutro i za tydzien w piątek czekają mnie osiemnastki. Średnio mi się chce iść, ale to już ostatnie osiemnastki w moim życiu więc nie wypada ich opuszczać. Trochę niepodoba mi się fakt, że jak w jeden dzień popiję, to w drugi dzień nie da się grać, bo cały dzień chodze wypruty, a właściwie to chodzą moje zwłoki. Ale tak nas wychowano, vodka since we were born.

Muszę też zrobić nową bazę danych, bo moja, która waży 94gb(-.-') wraz z HM2, tak ścinają mi kompa, że tiltuje mnie to bardziej niż badbeaty.

To byłoby na tyl, skseruje nutkę z bloga fenka, bo wpada w ucho i w sumie zajebiście opisuje wschodnią europę :D

Trzymajcie się!

piecykowy
BlackMember

brawo pszyjacielu ! jestem z ciebie dumny !
pozwole sobie wstawić i swój wykres z tego miesiąca

Uploaded with ImageShack.us

dasz mi kołczing żebym w końcu przestał być RAKEBACK PRO ? :( ja chcem być taki jak ty ;(
GL pszyjacielu ! :*

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Nono piecyk, najs, ciekawe czy jakbym wbił 140khands więcej(tyle co Ty), to udałoby mi się osiągnąć lepszy rezultat? Wystarczyłoby 1,5bb/100 więc myślę że dałbym radę :)

BTW, co grasz teraz? W ogóle Cie na ringach nl100 nie widać.

roommate1000
Oldschool Grinder

Marinejro, piecykowy proponuje otwarcie wspólnego bloga !

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez roommate1000
Marinejro, piecykowy proponuje otwarcie wspólnego bloga !

Lubię współpracować z przyjaciółmi :)

piecykowy
BlackMember

Napisane przez marinero36
Nono piecyk, najs, ciekawe czy jakbym wbił 140khands więcej(tyle co Ty), to udałoby mi się osiągnąć lepszy rezultat? Wystarczyłoby 1,5bb/100 więc myślę że dałbym radę :)

BTW, co grasz teraz? W ogóle Cie na ringach nl100 nie widać.

Łączę 3 platformy, nazw i SN nie bede wymieniał :)
A na bloga nie mam parcia ;)

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder
Spoiler

Tak tak tak! Pierwsze szoty za płoty, czyli jak wykręcać profit na nl200 p* :) Jestem mega zadowolony, gdyż nie grałem na pewnych obrotach i była to poniekąd kac sesja. Wczoraj się dość mocno schlałem, rano jak się obudziłem i piłem wodę to myślałem, że się porzygam... Masakra, dobrze że te 18stki się już kończą. Za tydzień ostatnia, ale nie wiem czy się wybiorę.

800VPP wbitych. 7k left.

Dwie ręce z którymi miałem problem, obie vs TAG reg:

Spoiler

1#
$1/$2 No Limit Holdem
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($203) 102bb
UTG+1 ($78.88) 39bb
MP1 ($110.68) 55bb
MP2 ($146.50) 73bb
CO ($421.28) 211bb
BTN ($207) 104bb
Hero (SB) ($256.81) 128bb
BB ($80) 40bb

Pre-Flop: ($3, 8 players) Hero is SB 10:spade: 8♠
1 fold, UTG+1 raises to $4, MP1 calls $4, 1 fold, CO calls $4, BTN calls $4, Hero calls $3, BB calls $2

Flop: 8♥ 10:diamond: 5♥ ($24, 6 players)
Hero bets $18, 4 folds, BTN calls $18

Turn: 4♦ ($60, 2 players)
Hero bets $40, BTN calls $40

River: 5♣ ($140, 2 players)
Hero checks, BTN goes all-in $145, Hero calls $145

2#
$1/$2 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
Hero (UTG) ($207) 104bb
UTG+1 ($193.43) 97bb
MP1 ($200) 100bb
MP2 ($203) 102bb
MP3 ($69) 35bb
CO ($82) 41bb
BTN ($206) 103bb
SB ($215.38) 108bb
BB ($207.88) 104bb

Pre-Flop: ($3, 9 players) Hero is UTG K♠ Q♠
Hero raises to $6, 5 folds, BTN calls $6, 1 fold, BB calls $4

Flop: 7♣ K♥ K♦ ($19, 3 players)
BB checks, Hero checks, BTN bets $9, BB folds, Hero calls $9

Turn: 6♥ ($37, 2 players)
Hero checks, BTN bets $20, Hero calls $20

River: 8♣ ($77, 2 players)
Hero checks, BTN bets $52, Hero calls $52

Napisałbym coś więcej, ale brak mi słów po tym jak zobaczyłem teledysk. Proszę o obejrzenie i udostępniane tego teledysku poniżej. Od połowy tylko słuchałem, bo nie byłem w stanie już na to patrzyć.

fenekzgavry
Elite Grinder

Imo sex video z piecykiem na pudelku za 2 dni.