Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Matura vs. Midstejksy

1,226 Posty
181 Użytkownicy
0 Reakcje
87.7 K Wyświetlenia
Edziorrr
PokerStrategist

Napisane przez marinero36
Bo ręce to część ciała, a rence w pokerze to przecież nie ręce, lol.

Alocha18
PokerStrategist
raven112233
Elite Grinder

Jak ma profit, który mu pasuje to niech gra 9/7.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Wooow znalazłem 115$!!! :D :D

fenekzgavry
Elite Grinder

Za moich czasów to się nazywało po imieniu: DAWANIE DUPY.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez fenekzgavry

Za moich czasów to się nazywało po imieniu: DAWANIE DUPY.

Co Ty tam robiłeś aby zdobyć pieniądze 'za Twoich czasów', to ja już w to nie wnikam :D

mko101
Oldschool Grinder

Klotnia o numery! Bo wiadomo numery mowia wszystko :f_cool:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

$0.50/$1 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($45.21) 45bb
UTG+1 ($88.71) 89bb
MP1 ($50.19) 50bb
MP2 ($100) 100bb
Hero (MP3) ($111.96) 112bb
CO ($129.85) 130bb
BTN ($41.50) 42bb
SB ($131.64) 132bb
BB ($105.54) 106bb

Pre-Flop: ($1.50, 9 players) Hero is MP3 6♣ 6♦
4 folds, Hero raises to $3, 3 folds, BB raises to $10, Hero calls $7

Flop: K♣ 2♦ K♥ ($20.50, 2 players)
BB bets $15, Hero calls $15

Turn: 4♠ ($50.50, 2 players)
BB bets $32, Hero calls $32

River: J♣ ($114.50, 2 players)
BB checks, Hero goes all-in $54.96, BB folds

Final Pot: $114.50

Hero wins $166.66 (net +$54.70)

BB lost $57

:pokerface:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Powoli coś rusza, wynik głównie dlatego, że do 4stolików zooma(niestety nl50) dokładam 6-8 stolików NL100. Gra jest nieporównywalna, ludzie na regularnych wypłacają się z jakimiś bottom pair, missed drawami etc, gdzie na zoomie klika się fast fold i czeka na asy...

12,2k VPP left do SN, jeśli nic złego się nie wydarzy, to ją wbiję. Teraz w 3 dni wpadło 1,5k punkcików więc wziąłem się za gre volume, szkoda tylko tego zooma nl100.

Jak zarobię jeszcze z 10k$ to będę miał rolla jak w maju!!!!!!!!!! :facepalm: :facepalm: :facepalm: Żałosne.

Obejrzcie sobie chłopaków z Rybnika chociaż :)

o/

Jak zarobię jeszcze z 10k$ to będę miał rolla jak w maju!!!!!!!!!! :facepalm: :facepalm: :facepalm: Żałosne.

Same here FML, nawet gorzej ja potrzebuje tak z 12k € żeby mieć tyle co w maju. Patrząc jak mi idzie to może do maja się uda... :rage: :ayfkm: :facepalm:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

$0.50/$1 No Limit Holdem
8 Players

Stacks:
UTG ($25.30) 25bb
UTG+1 ($51.42) 51bb
MP1 ($194.20) 194bb
MP2 ($76.43) 76bb
CO ($42.23) 42bb
BTN ($93.38) 93bb
Hero (SB) ($151.90) 152bb
BB ($110.67) 111bb

Pre-Flop: ($1.50, 8 players) Hero is SB 6♥ 6♦
3 folds, MP2 raises to $3, 2 folds, Hero calls $2.50, 1 fold

Flop: J♦ 4♣ 2♦ ($7, 2 players)
Hero checks, MP2 bets $5, Hero calls $5

Turn: 6♠ ($17, 2 players)
Hero checks, MP2 bets $12, Hero raises to $35, MP2 raises to $65, Hero goes all-in $143.90, MP2 goes all-in $3.43

River: 5♣ ($153.86, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $153.86
MP2 shows high card Ace
A♠ Q♣
Hero shows three of a kind, Sixes
6♥ 6♦

Hero wins $226.53 (net +$74.63)

MP2 lost $76.43

JEZU JAK JA KOCHAM TE NIE ZOOMOWE STOLIKI :heart: :heart: :heart: :heart:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder
Spoiler

Całkiem fajny dzionek dziś, dobry voljum, dobry results i nawet nie rozjebałem EV. Byłoby lepiej, ALE na końcu 2x topseta foldowałem do shipa na R gdyż spadała 4ta karta do flusha i mnietosieniepodobalo no i raz w 4betowanym pocie wystrzeliłem 2 beczki i x/f R, widać zresztą na czerwonej. Ugrałem też 0,9k VPP. 11k left!

Powoli wszystko się układać w dobrym kierunku, śmiem w ogóle twierdzić, że powoli osiągam ten skill level, jaki miałem w marcu/kwietniu i to nie ze względu na wyniki, ale czytanie gry, kreatywność, słuszne decyzje. Przede wszystkim teraz wiem po co robię daną rzecz, a nie napierdalam, bo na tym wygrywa się hajs i jest poprawne, co bardzo wpływa na jakość gry. Coraz bardziej uciekam też od bycia result oriented(staram się sprawdzać tylko po ostatniej sesji dnia). Zdecydowana poprawa gry nastąpiła po pracy nad rangem, szczególnie na EP i MP, gdzie na niektórych rękach notorycznie traciłem pieniądze. HJ,CO,BU,SB,BB to dynamiczny range więc tam zbyt wiele nie zrobiłem. Widzę jeszcze u siebie 2 widoczne leaki, z którymi ciężko mi się walczy. Pierwszy to niedowierzanie fiszom z agresją < 1,5 do betów w szczególności na R i r or x/r F, a drugiego nie podam.

Możliwe, że niepotrzebna będzie zmiana odmiany w przyszłym roku, na regular tables kręcą się naprawdę dobre gierki i można zgarniać fajne pieniądze. Szkoda, że po powrocie na starsach kombinowałem z tym zoomem, bo nie dość że gówno upadło to traciłem hajsy na różnych konfiguracjach zooma + other tables.

Dzisiaj był pierwszy dzień kiedy Filip powiedział "Nie dla alkoholu, tak dla pokera!". 0 piwek po szkole, wieczorem też nigdzie nie wyszedłem, miliard telefonów z pytaniami;
-gdzie jesteś?
-czemu Cie nie będzie? + zdziwiony akcent
-no chodź
I co ja mam im powiedzieć? Że do końca roku nigdzie nie wychodzę bo grinduję Supernovą? :f_cry:

Pisałem też dziś próbną maturę z fizyki(rozszerzenie). Sprzedano mi grubego suckouta, bo liczyłem na wynik w okolicach 30-40% na teraz, a nie będę miał więcej niż 15stu, no kurwa. Głównie dlatego, że trafiłem na zadania z materiału, którego nie powtarzałem jeszcze z korepetytorem.

Mam jeszcze dla Was handa zagadkę, specjalnie zaznaczyłem sobie podczas sesji.

$0.50/$1 No Limit Holdem
8 Players

Stacks:
UTG ($110.67) 111bb
UTG+1 ($25.30) 25bb
MP1 ($69.59) 70bb mssreg 19/16/3.5 wtsd 30 CBF 65 T 45
MP2 ($194.20) 194bb
CO ($76.43) 76bb
BTN ($60.40) 60bb fish 26/15/1,4 wtsd 40 nie folduje do cbetow
SB ($93.88) 94bb
Hero (BB) ($117.54) 118bb

Pre-Flop: ($1.50, 8 players) Hero is BB 9♠ 9♣
2 folds, MP1 raises to $2.17, 2 folds, BTN calls $2.17, 1 fold, Hero calls $1.17

Flop: 6♠ 5♦ 5♥ ($7.01, 3 players)
Hero checks, MP1 bets $5, BTN calls $5, Hero calls $5

Turn: 3♦ ($22.01, 3 players)
Hero checks, MP1 checks, BTN bets $11

Proszę mi rozpisać co robi heros i co się potem dzieje i jeśli dochodzi do R to jak i na jakich boardach co gracie.

I jest piosenka dobitnie opisująca mnie dziś;

Jutro trochę nici z pokera, bo wybywam na noc do mojej kobiety, a w niedziele z rana od razu kręcić film na studniówkę. Może rano coś dam radę pograć.

Dobranoc o/

fenekzgavry
Elite Grinder

Trzeba nakurwiać 3bety pre :f_ugly: :f_ugly:

Alocha18
PokerStrategist
marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez Alocha18
dobre stoły deepowe
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1291250_9A4BD51C9E
ino wbijaj bo $$$ rozdaja

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1291307_BA78BF32C9
wtf

A ja zamiast grać, to u dziewczyny siedziałem _zZz: _zZz:

solidny brak value z tymi KK u mnie ;) gl

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez wera1012
solidny brak value z tymi KK u mnie ;) gl

Właściwie nie wiem czemu tego tam nie wrzucałeś. To zaledwie 6 kombinacji izi szip tam był, a ja zacząłem sie zastanawiać, czy Cie zrzuce z tych króli, czy uwzględnisz to, że ja mam tam tez seta na JJ, ale wolałem oszczędzić te 44bb, bo Polaczki nadwyraz często na swoich się levelują(a przynajmniej na mnie).

Wróciłem!

Wczoraj udało mi się zagrać krótką sesję, +150$, dziś jeszcze krótszą, bo tylko 700 rąk, i +12$, jestem tak cholernie zmęczony, że porzucam stołowe value na rzecz snu.

Do jutra! o/

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Dziś szło zajebiście, dopóki jakieś intruzy nie przełączyły wajchy i nie zacząłem dostawać wpierdolu. Volume cieszy, wynik (8bb/100) cieszy, VPP cieszą, bo wpadł juz stellar za 90k VPP, 9,7kVPP i SN :heart: Cieszy mnie też, że przestaje być result oriented(na co na pewno ma wpływ to, że po prostu mam hajsy i nie musze sie bać, że jak wpierdole kilka bi to będę musiał zejść niżej), patrzę do kasjera tylko na koniec ostatniej sesji dnia. Usunąłem też linię EV ze wszystkich wykresów(na potrzeby skrina włączyłem, żebyście mnie pogłaskali, jakim to pechowcem jestem będąc znów pod BI). Jakbyście jeszcze wiedzieli jak wyjebać to z Active Session, tam pod EV Net Won/Lost to byłoby super.

Konsekwencja i praca nad grą skutkują. Zaczynam miażdzyć te stawki, któryś dzień pod rząd, gdzie winrate mieści sie w przedziale (7-22bb)(część na zoomie nl50) oby to nie był tylko chwilowy błysk :)

Coś mi się laptok zaczyna pierdolić. Coś z database, ścina mi kompa, TST skanuje jedną partię 900s, muszę wyłączać i włącząć TN co chwilę, bo przestaje przyjmować do wiadomości, że ruch skrollem to 0,5sb, a nie bb.

W szkole mnie tak dzisiaj wkurwili, aż pulsowałem złą energią. Na początku dwa polskie. Uczy mnie kobieta, która ma swoje lata, pracuje w zawodzie już 25-30 lat, pamięta czasy jak nie było komputerów, jak liceum trwało 4 lata, jak poziom nauki był ZNACZĄCO wyższy i jak matury były ciężkie. Wkręciło się jej, że ona nie da nam się nie uczyć i strasznie nas ciśnie, pytanie z materiału z całych 3 lat etc., dziś mówiła, że będzie pytać ludzi z wszystkich lektur i kto nie będzie znał chociaż jednej, to go nie dopuści do matury, sick. Argumentacja, std; 'kiedyś tak było'. Dobra, ale kiedyś studia gwarantowały pracę, jak nie miało się wykształcenia, to się orało pole przez całe życie, nie trzeba było chodzić do szkół języków obcych, na kurs tańca, robienia tipsów czy wózka widłowego, żeby w przyszłości móc zarabiać jakieś normalne pieniądze, wystarczyła ta nauka. Nie mówię, że to jest złe, ale nauczyciele starszej daty powinni zrozumieć, że czasy się zmieniają i każdy ma mnóstwo innych zajęć i to, że nie czytamy lektur, to [b\częstonie znaczy, że po prostu się opierdalamy... No to wzięła mnie do odpowiedzi; Świętoszek Molliera, wiadomo pizda. W zeszłym roku to ja psze Pani czytałem Harringtona na lekcjach, a teraz zarabiam więcej od pani, hehs. Pierwsza lekcja - Filip 0:1 Świat.
Później matematyka; sprawdzian z planimetrii. Ja z matmy dobry jestem, uczę ludzi czasem, jestem jednym z tych do których się piszę jak się czegoś nie wie. 4 zadania, banał; 1. zrobione, 2. myślę 'będzie dużo liczenia, zrobię 2 pozostałe i wróce', 3. i 4. zrobione na szybko, bo banalne. Myślałem do końca lekcji nad drugim i nie wymyśliłem koniec końców, ale też nie sprawdziłem innych zadań bo byłem pewien, że zrobiłem je dobrze. Jeb, w obu błędy w obliczeniach. KURWAAAA! :rage: F 0:2 Ś.
3. lekcja; angielski z moją wychowawczynią. Pisaliśmy z miesiąc temu wypracowanie z matury na poziomie dwujęzycznym, dziś pani oznajmia, że sprawdziła je i jutro je przyniesie, ale jak będą pytania to trzeba przyjść po lekcjach, bo ona nie będzie tracić czasu na rozmawianie z 16stoma osobami na lekcjach. NO JAK TO KURWA TRACIĆ CZAS?! PISZEMY PIERDOLONE ZADANIE NA LEKCJI, ZA KTÓRE ZOSTANIEMY ODPOWIEDNI OCENIENI, PANI OBOWIĄZKIEM JEST NAS ODPOWIEDNIO PRZYGOTOWAĆ DO MATURY, I JA ŻEBY DOWIEDZIEĆ SIĘ CO ROBIĘ ŹLE MAM PRZYJŚĆ PO LEKCJACH?! No co to kurwa ma być, co to za chory system? Jeszcze może niech każe nam prywatne korepetycje u niej wykupić, żeby móc nie wiem, poprawić jakąś pracę? Sick. 0:3, a tu dopiero 3 lekcje.
Kumulacja tych zdarzeń spowodowała kupno papierosów i pójście do domu. Zapomniałem jeszcze dodać, że ta sama pani z polskiego, najpierw daje prywatne korepetycje na lekcjach gościowi, który jako jedyny z mojej klasy pisze rozszerzenie z naszego języka, ale od klasy wymaga tego samego, tak jakby problem stanowiło to, że dyskusja byłaby prowadzona na forum całej klasy. Kolejny,kurwa, absurd.

Na szczęście doszła do mnie paczuszka z bluzą i t-shirtem Pokerstrategy, więc troszke wyluzowałem.

Wrzucam, bo fajna nuta, fajna dupa, czego chcieć więcej?

Mam nadzieję, że dużo błedów nie porobiłem, ale nawet nie chce mi się tego czytać. Buziaczki!

o/

fenekzgavry
Elite Grinder

Nie mówię, że to jest złe, ale nauczyciele starszej daty powinni zrozumieć, że czasy się zmieniają i każdy ma mnóstwo innych zajęć i to, że nie czytamy lektur, to [b\częstonie znaczy, że po prostu się opierdalamy... No to wzięła mnie do odpowiedzi; Świętoszek Molliera, wiadomo pizda. W zeszłym roku to ja psze Pani czytałem Harringtona na lekcjach, a teraz zarabiam więcej od pani, hehs. Pierwsza lekcja - Filip 0:1 Świat.

Co za głupoty. Mnóstwo zajęć. Mało czasu macie, bo na kursy językowe chodzicie. Haha. Zapraszam na studia, zobaczysz co to znaczy mieć imadło na jajach w czasie sesji.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Nie chodzi dokladnie o to Kubus. Jestesmy na mat-fizie, matura z tego sie praktycznie nigdzie nie liczy, a wymaga sie od uczniow wiekszego zapierdalania niz z przedmiotow kierunkowych...