Ja tam w to EV nie wierze do końca ale dzisiejsza sesja na NL25 SH smieszna:
Rozdań: 900
Zysk: + 35$
Przewidywane EV: + 190$
Oszukują mnie nieco ?;>
Ja tam w to EV nie wierze do końca ale dzisiejsza sesja na NL25 SH smieszna:
Rozdań: 900
Zysk: + 35$
Przewidywane EV: + 190$
Oszukują mnie nieco ?;>
Kurwa teraz to już graniczy z absurdem , święta 2 tygodnie kurewskiego swingu potem pare lepszych sesji i znowu zjazd w dół a dzisiaj to już kurwa gwóźdź do trumny.... Aż mi się odechciało bo sesji która teraz przeżyłem dosłownie w przeciągu 5 minut padło mi wszystko flush KQs dwukartowy na AT, set na set , AA padło , KK padło
Chyba nie ma dla mnie krzty litości przez to że te swingi złozyly sie w jedna calosc bez prawie żadnego odstepu czasowego to już straciłem nadzieje na cokolwiek....
Przerwa w grze musi być, zszedłem z NL200 na NL100 teraz po przerwie chyba bede grał na NL25 bo już nie mam siły niestety na ten swing ... to mnie troche przerosło , już wiele przeszedłem ale to było naprawde monstrualne co się ostatnio stało a szczególnie dzisiaj
Pozdrawiam .
p.s. oczywiscie zgasiłem w mig stoliki bo to nie miało sensu
Zresztą słyszałem że czym gorzej się gra tym większe są swingi dlatego wniosek jest jeden i prosty ......
Teraz to już leże a nie siedze ....
Oczywiście "FART" ostatniego nie zamknietego kurwa jego mać stolika
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Everest
SB ($122)
BB ($39.65)
UTG ($100)
UTG+1 ($187)
UTG+2 ($49.75)
MP1 ($29.35)
MP2 ($68.25)
Hero ($103)
CO ($100)
BTN ($112)
Dealt to Hero J♥Q♥
UTG calls $1, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $4.50, fold, fold, SB calls $4, fold, fold,
FLOP ($11) T♦5♦K♠
SB bets $1, Hero raises to $10, SB calls $9,
TURN ($31) T♦5♦K♠4♠
check, check,
RIVER ($31) T♦5♦K♠4♠A♠
SB bets $31, Hero raises to $88.60, SB raises to $108,
Hero shows J♥Q♥
(Flop 41.0%, Turn 18.2%)
SB shows 5♠J♠
(Flop 59.0%, Turn 81.8%)
SB wins $205
Mógłbym się spodziewać flush'a ale nie tego !! A taki insta bet pot river często jest odpowiedzią na mój check behind na turn na ktorym rzekomo pokazalem słabość
I jeszcze jedno przemyślenie , jak mnie dopadło to co najgorsze na NL200 no i też dzisiaj na NL100 się zesrało to jak zejde teraz sobie pykać NL25 to troche mi zejdzie żeby to odrobić co nie ? ...
Jakby te swingi przyszły tak że gorzej na NL100 ale na NL200 upswing to potem cokolwiek by się nie stało było by dużo łatwiej ... ale nie miałem tego "szczęścia"
Ja po raz 2 na evereście doświadczyłem ostatnio bardzo długiego downswinga. prawdopodobnie jest spowodowany w duzej czesci moja slaba gra, ale juz postanowilem ze w maju odpuszcze prawie calkiem gre, a w czerwcu wroce do niej z wiekszym poswieceniem. zobaczymy co z tego wyjdzie.
nie załamuj się , mi bossmedia sprzedała teraz 3ciego w karierze swinga na ponad 30BI ... i jakoś z tego wychodzę, choć potiltowałem strasznie... np. w 3 seriach pod rząd po 2-3 sytuacje gdzie kolo trafia 2 outera po flopie... , raz mi sie zdarzył 1 outer po allinach na turnie;) <2%
powodzenia w odzyskaniu formy... i pożegnaniu pecha;)
Wszystko by było fajnie bo istotę downswingów rozumiem dobrze , ale skąd mam wiedzieć czy to napewno swing czy może nie potrafie pobić tych limitów wcale ...
nie załamuj się , mi bossmedia sprzedała teraz 3ciego w karierze swinga na ponad 30BI ... i jakoś z tego wychodzę, choć potiltowałem strasznie... np. w 3 seriach pod rząd po 2-3 sytuacje gdzie kolo trafia 2 outera po flopie... , raz mi sie zdarzył 1 outer po allinach na turnie <2% powodzenia w odzyskaniu formy... i pożegnaniu pecha
To jaki ty stosujesz Bankroll Managment że się nie spłukałeś ?:P
Dzisiaj kolejne miłe doznania:
wszyscy j**** równo donka który gra cały czas bet pot z czymkolwiek, koleś się już 6 raz doładowywał no i ..... .
Ja dostaje AQo flop 3 T A on standardowo bet pot ja 3bet i poszlismy na stacki, niestety tym razem miał AKo które limpował preflop...
Edited by SamRadziwill
kiedyś stosowałem 30BI, potem bardzo konserwatywny. teraz po ostatnim swingu wracam do wersji 30BI bo wiem że i tak jak stiltuje i mam doomswinga to zejdę jeszcze niżej. teraz np przez ostatni miesiąc grałem głównie nl50 mimo, że jeszcze 30bi spokojnie na nl100 miałem
Marg0z, czemu jeszcze Cie nie ma na starsach ? Poziom graczy pewnie porownywalny, a stolikow masa przez 24/7. Obecnie gram NL25 i nie ma stolika z przynajmniej 1 gosciem z VPIP ok. 65+, do tego kilku 40/0 i jest wesolo :D. (dzis, 15:30). Fakt, ze to nie NL200, ale mysle ze proporce na limitach sa odpowiednio zachowane. Zapraszamy
NL100 FR jest sporo stolików, w tym kilka(naście) dobrych. Goście z SN murują się na 100 stolikach, trzeba szybko wejść na kilka stolików (ja zazwyczaj na te tworzące się wchodzę) a potem jeżeli stół nie odpowiada to zmieniam. Aczkolwiek nie polecam bluff restealy i bluff 3betow ogolnie - w porownianiu do FTP tutaj się gra dużo bardziej cs'owato
Przeszedłbym na to SH ale tak głupio zostawić to NL200 na takim minusie
Jeszcze dodam że przemyślałem to wszystko i ogólnie cały czas gra się toczy dobrze, udane light 3-bety, udane floaty, jakieś steale itd , aż w końcu w każdej sesji dochodzi do paru ciężkich rozdań na które mam te 14 sekund czasu na przemyślenie więc wiadomo że nie można zrobić pełnej analizy tylko instynkt/doświadczenie/jakieś szybkie przemyślenia i kalkulacje i w końcu podejmuje rozne decyzje które ostatnimi czasy zawsze kończą się porażka ! A te rozdania sa niestety skomplikowane i często zaangażowane są w nią duże pieniądze , potem wrzucam rozdania na fora i często pojawiają się rózne odpowiedzi ( czasem nawet zupełnie sprzeczne) i w sumie nie wiem jak traktować to przegrywanie dużych rozdań może to właśnie w nich wychodzi czy ktoś jest dobry graczem czy nie ?? ;/ tylko czasem ciężko dojsc do prawdy jak to się powinno zagrać dobrze a na rozdanie LIVE mam tylko 14 sek. !
No to mam pomysł; mamy podobny problem z szukaniem RB + brakuje CI timebanku = dawaj na PokerStars i jedziemy po SuperNove + Ty masz timebank i grasz wszystko +EV. Co ty na to?
Zastanawiam się nad opcją żeby zacząć teraz NL50 SH i przejść na przykład na Bossmedie bo tam jest rakeback a duzo predzej znajde stoły NL50 SH niż NL200 FR co nie ?
- tylko nie wiem czy sobie poradze z SH
- głupio zostawić przygode z FR w takim dołku
- upswing się zmarnuje na NL50
- HM działa normalnie na bossmedi ?
Ogólnie ja nie wiem czy ja w to umiem w ogóle grac ?
NL200 bo 10k handach - 6 bb/100 a NL100 miałem 6 bb / 100 bo 45k rąk ale teraz to już mam 4bb / 100
Nie no wcale nie umiesz grać - nie pierd**
Też rozważam bossmedie, ale nie mam pojęcia jak tam z poziomem/ilością stolików itp.
Btw. dawaj na SH
W sumie SH jest kuszące bo masa filmików i ogólnie arty sa pisane bardziej pod SH i są jakies tam treningi .
Jak przejde Hasiek to bedzeisz mi pomagał na początku
moje gg: 5035880 odezwij sie
Na twoim miejscu faktycznie zmieniłbym room na jakiś z RB i zaczął grać np NL50 SH. Osobiście polecam Unibet z linka PokerStrategy. 30% Rakeback, fajny soft, poziom średni, a gra się bardzo przyjemnie. W godzinach popołudniowych około 20tys graczy, a przed południem koło 10tys.
Jeżeli chodzi np o ten moment to są 43 stoliki NL50 SH i około 10 FR.
Pozdro