Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Marg0z - blog

1,045 Posty
106 Użytkownicy
0 Reakcje
53 K Wyświetlenia
Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

No i jeszcze standardowa akcja : wszyscy fold do mnie ja na SB z KQo to sobie betuje , koleś tylko call no i jak na złość bezpieczny flop i K spada

Niestety nie potrafiłem sobie wyobrazić że AK jest w jego range :O
(Znaczy nie poszedłem na stacki bo jakoś sie udało to zamknąć w połowie stacka straconego )

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Powrót monster swinga kurwa , nie za wiele minęło od ostatniego ...

Aż się odechciewa wszystkiego , znowu pewnie trzeba będze się z 10 dni z tym gównem pomęczyć ...

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Nawet się nie pocieszyłem z 1000 posta :f_rolleyes:

:f_cry: dasz radę :)

Janosikgdy
Oldschool Grinder

A psuję się cały everest czy, jedynie Twój limit?
Chciałem wpłacić na everka kasę na nl10sh, gdyż na ps mnie pobili, ale jeżeli nl10 też się zmieniło t0 się boję :D

Też gram na everest i grałem tam kiedyś trochę. Wydaje mi się, że choć poziom cały czas bardzo niski to tak jak mowi Marqoz wzrósł do góry > Mówie o stołach do NL50 bo wyżej nie grałem.

Janosikgdy
Oldschool Grinder

sorry za offtop Marg0z ;)

@marszl to mówisz, że nl10 się zmieniło trochę i nie jest już taka fishownia totalna?

kaczuba
Oldschool Grinder

Janosik, nie bój się, grałem niedawno NL 25 SH i fishownia jest straszna. :f_grin:

Janosikgdy
Oldschool Grinder

kaczuba napisał
Janosik, nie bój się, grałem niedawno NL 25 SH i fishownia jest straszna. :f_grin:

Dzięki Kaczuba. Boję się bo na ps podobno też fishownia straszna a pobili mnie niesamowicie, straszna różnica pomiędzy nl5 a nl10, to istna przepaść _frown:

kaczuba
Oldschool Grinder

Kurcze, nie grałem na PS na tym limicie wiec nie mam porównania, ale naprawdę łatwo się wygrywa na NL 25 więc NL 10 powinno być jeszcze łatwiejsze. Czasem trzeba zmienić stolik bo się zlecą same tighty, ale ze znalezieniem wieczorową porą rozdających kasę fiszów jest łatwo więc to nie jest problem. Polecam. :]

Też polecam. Kaczuba jak najbardziej dobrze mówi, że fishów jest strasznie dużo. Bardziej chodziło mi o to, że mimo wszystko trochę te fisze ewoluowały :P Ale konkurs alllinow i blef bez pary do końca dalej często można spotkać. :D Napewno będziesz zadowolony i dasz rade na niskich limitach na everku, a z pomocą PS to łatwizna.

Pzdr

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

NL10/ NL25 chyba tak bardzo się nie zmieniło , nie mówie że NL100/NL200 są teraz jacyś prosi ale mniej jest takich co chętnie oddają pieniążki :D

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Najśmieszniejsze jest to że w mojej karierze przeszedłem już sporo takich downswingów a jednak za każdym razem w taki sam sposób się zastanawiam czy napewno jestem wygrywającym graczem itd :D

U mnie problemem nie jest tilt bo nigdy emocje nie wpływają na moją grę , ale jakoś te dni w którym mam downswing nie są za ciekawe i ciągle myślę czy napewno się nadaje i ogólnie tracę pewność siebie :P

Ciekawe czy juz do konca tak bede mial czy kiedykolwiek sie to odmieni :f_grin:

RockyRaccoon
BlackMember

Dont cry Margoz, nie Tobie jednemu nie idzie jkabyś sobie wymarzył. Co do tego zastanawiania się... Ja jak tak pomyślę, to od razu z drugiej strony zauważam, że skoro z 50$ doszedłem do NL100, i na samym NL100 mam dodatni bilans to jednak umiem coś grać :D Dzięki takim downswingom, dokonuje się niejako przesiew graczy... jak jesteś dobry, i się nadajesz, to poradzisz sobie i będziesz grał swoje. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Ale trzeba xD
Pozdro i gl!

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Bardzo mocno się zastanawiam nad przejściem na SH narazie sobie testuje to wszystko na NL25 , zagrałem tylko 5k rąk ale wygląda że spoko , póki co mam 28 bb / 100 _cool:

Jak już dobije do 25k to wtedy mogę jakieś wnioski pierwsze wysnuć :D

I teraz pytanie do moich kolegów shorthandowców po tych 5k rozdań w miare ok takie staty?

Vpip: 23
Pfr: 19
3-bet: 7%
Wts: 22.7
AF: 3.6
Steal: 31% (chociaż czuje że urośnie gdzieś tak pod 40%, tylko jakoś ostatnio nie bylo aż tylu okazji do stealowania :D)

Nie wiem jeszcze jakie staty podać żeby były wymierne po tych 5k rozdań :P

Ogólnie preflop to zagrywam jeszcze troche intuicyjnie/doświadczeniem bo jeszcze nie znam w pełni takich standardowych zagrywek preflop :D (w sensie że nie ja bede grał standardowo tylko żebym wiedział czym mniej więcej grają standardowi przeciwnicy :P )

Pozdrawiam ! :)

Mam takie same staty :)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Z ostatniej chwili

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Everest
SB ($102)
BB ($120)
UTG ($130)
UTG+1 ($97.65)
UTG+2 ($35.60)
Hero ($100)
MP2 ($15.95)
MP3 ($93)
CO ($101)
BTN ($22.45)

Dealt to Hero 7♠7♥

fold, fold, fold, Hero raises to $3.50, fold, fold, fold, BTN raises to $10, SB calls $9.50, fold, Hero calls $6.50,

FLOP ($31) 5♦7♦3♦

SB bets $6.50, Hero raises to $45, BTN folds, SB raises to $92.33, Hero calls $45,

TURN ($211) 5♦7♦3♦Q♦

RIVER ($211) 5♦7♦3♦Q♦K♦

Hero shows 7♠7♥
(Flop 95.2%, Turn 89.8%)

SB shows 7♣A♠
(Flop 4.8%, Turn 10.2%)

Hero wins $104
SB wins $104

Normalnie bym nie sprawdzał przed flopem ale koleś był taki że callował wszystko przed flopem a potem mega agresja postflop wiec raczej spokojnie bym wyciagnal stack od niego z setem , a skonczylo sie jak sie skonczylo :D

O kur** to Ty rly niezłe jazdy masz -.- współczuję :f_confused:

RockyRaccoon
BlackMember

Macie może jakiś link, gdzie jest podany handrange tag'a itp?

RockyRaccoon
BlackMember

Ajjaj, podkusiliście i bankroll uszczuplony o 40$ na NL25 SH :D Ale zabawa przednia przynajmniej :D