Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Marg0z - blog

1,045 Posty
106 Użytkownicy
0 Reakcje
53 K Wyświetlenia
Aksolot
Oldschool Grinder

Czy mi się zdaje, czy widziałem Cię dziś na NL50 (a może ktoś się pod Ciebie podszywa)?

Alenie o to miałem się pytać.
Ciekawi mnie ile miesięcznie jesteś w stanie wyciągnąć z tego everestowego bonusu z summit club'u?

hellYeahEnT
Elite Grinder

LUKLACH2 napisał

hellYeahEnT napisał

lewy333 napisał

Rozumiem, ze to z Twoich doswiadczen na NL100 i NL200 FR tak wynika ?

Moj blad myslalem ze to sh

Spoko. No to sh to 19/15 to dosc tight ;)

Rozumiem, ze to z Twoich doswiadczen na NL100 i NL200 SH tak wynika ?

Sorry MargOz za offtop ale tak jakoś nie mogłem się powstrzymać :D

P.S.
Bardzo fajny blog jakby to Simoo napisał

Hmm bardziej z nl5000 ale tam nie bylem winning player(moze w longrunie tak ;) ). A tak na serio to sh 20+ pfr sie gra

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Aksolot napisał
Czy mi się zdaje, czy widziałem Cię dziś na NL50 (a może ktoś się pod Ciebie podszywa)?

Alenie o to miałem się pytać.
Ciekawi mnie ile miesięcznie jesteś w stanie wyciągnąć z tego everestowego bonusu z summit club'u?

Tak widziałeś mnie i ja Ciebie tez , ale już zmykałem i nie zdarzyłem sie przywitać :) od razu uprzedzam pytanie ... Nie nie zszedłem na niższy limit ze względu na bankroll . Jest to po prostu swego rodzaju rozgrzewka , grałem oprócz tego 3 stoły NL100 , jednak 16 dni bez pokera robi swoje i nie chciałem od razu wskakiwać na NL200 :)

W tym roku nie wiele grałem , ale dużo grałem w grudniu zeszłego roku i byłem na poziomie Camp II ale nie liczyłem ile dokładnie wyszło z tego bonusu bo i tak wiem że bonusy na Evereście są bardzo słabiutkie w porownaniu z innymi platformami :)

Na koniec wrzuce filmik High Stakes Poker sezon 5 odcinek 2 ... popatrzcie sobie na ostatnie rozdanie bo wg mnie jest bardzo ciekawe :D ... na zachęte powiem że Greenstein dostał 7 calli na jego bet z UTG z AA :P

http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9343

Aksolot
Oldschool Grinder

No właśnie tak się zastanawiałem czy nie daj boże jakaś tragedia się przydarzyła i musiałeś zejść niżej.
Martwiłem się o mojego idola ;).

Suseel
Oldschool Grinder

Marg0z napisał

Na koniec wrzuce filmik High Stakes Poker sezon 5 odcinek 2 ... popatrzcie sobie na ostatnie rozdanie bo wg mnie jest bardzo ciekawe :D ... na zachęte powiem że Greenstein dostał 7 calli na jego bet z UTG z AA :P

http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9343

Wlasnie to wczoraj z Olorionem ogladalismy, i byla mala roznica zdan :D

Czy wg Ciebie ten kolo z tripsem dobrze to rozegral ?? na moje oko fatalnie :D

a Dwan ich tam niszczyl ...jest kozak.

SamRadziwill
Elite Grinder

Witam

Sorry, że odpowiadam zamiast Marg0za, ale to było po prostu niesamowite rozdanie i muszę dorzucić tu swoje trzy grosze :D

Imo Eastgate miał tu dwie możliwości: mógł zagrać 3beta na flopie (żeby sprawdzić, czy jest z przodu), albo zagrać, tak jak zagrał (jeśli podejrzewał, że durrrr ma lepszą rękę). Przy tylu osobach w puli możliwa była tutaj ta para dziesiątek. O dwójkę chyba Dwana nie podejrzewał, bo jednak sprawdzał z dość wczesnej pozycji, ewentualnie była minimalna możliwość, że grał z A2. No i Eastgate'a na pewno sparaliżowały stawki, bo na co dzień nie gra on jednak na takie pieniądze ;)

To tylko moje przemyślenia, niekoniecznie dobre, w końcu gram tylko na NL50 :D

Pozdrawiam

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Coś dalej nie mogę odnaleźć czasu i chęci do gry :P

Ale z nudów wszedlem sobie teraz na NL10 SH na Everku i w 15 minut wygrałem 3BI (grałem tylko jeden stolik !!):P w sumie żadnych fartów, karta wcale nie szła :D poziom jest prze śmieszny :D

Tak się teraz zastanawiam czy warto mi grać to NL200 FR :P

Nie wiem czy na SH nie siedzą większe donki bo na NL10 FR nie pamiętam żeby były AŻ takie jaja :D NL10 to NL10 , wiem, ale to co się działo na tym SH to mi ciezko opisać :D

ubooter
PokerStrategist

Na FR zauważyłem że na niektórych stołach jest bardzo tight. Sam tam gram ostatnio (przesiadłem sie chwilowo z SH na FR bo swing ostry w dól sie przydażył) i zdarzają się stoł ze średnim vpip 11, gdzie ja mam statytyski w okolicach 21/18 np. W niektórych godzinach trafią się donki i jest troche luźniej na stołach, zatem trzeba troche zwrócić uwagę na table selection.
Na NL25 SH to średnio na 2 stoliki miałem jednego kolesia 100 vpip. Ale gra z nimi kosztowała mnie kilkanaście bi ;), więc wskoczyłem na FR i troszke odrobiłem.
Sporo nerwów trzeba mieć, gdyż chopcy starają się tam wygrać każdego pota. Dlatego też często dochodzi do hero calli ;)

A jak wcześniej tam wyglądał poziom na NL50-200 ?
Bo mam nadzieje, że sobie niedługo tam pogram...na FR ofc.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Dzisiaj zagrałem dosyć krótką sesję na NL100 i NL200 ale przebiegła ona bardzo pomyślnie :) jedna z moich lepszych sesji od dłuższego czasu. Ale napewno miało na to wpływ to że dzisiaj pojawiło się wyjątkowo dużo słabych graczy którzy byli mi znani ze wcześniejszych rozgrywek :D

Wykresik:

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Takie rozdania to ja lubie ! :P (kto nie lubi hehe :D)

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Everest
SB ($38)
BB ($42.25)
UTG ($189)
Hero ($207)
UTG+2 ($156)
MP1 ($172)
MP2 ($49.45)
MP3 ($204)
CO ($98.75)
BTN ($34.60)

Dealt to Hero A♦A♥

fold, Hero raises to $7, UTG+2 raises to $13, fold, fold, fold, fold, BTN calls $13, SB raises to $38, fold, Hero calls $31, UTG+2 raises to $156, fold, Hero raises to $207,

FLOP ($366) 8♥7♣9♦

TURN ($366) 8♥7♣9♦8♠

RIVER ($366) 8♥7♣9♦8♠Q♦

UTG+2 shows K♠K♣
(Flop 8.7%, Turn 4.8%)

SB shows J♠J♥
(Flop 25.4%, Turn 14.3%)

Hero shows A♦A♥
(Flop 65.9%, Turn 81.0%)

Hero wins $363

hellYeahEnT
Elite Grinder

#up

JAk to mozliwe ze na river nie ma K albo J ?(

Aha, grasz na everescie ;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

hellYeahEnT napisał
#up

JAk to mozliwe ze na river nie ma K albo J ?(

Aha, grasz na everescie ;)

Ale i tak byłem lekko posrany :P zawsze emocje są przy takich all-inach PF

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Ciągle gram mało ale ostatnie 4k rąk +600$
......
dzisiaj 100 rozdań i -500$
:P

Ale wszyskie rozdania rozegrałem w porzadku może oprócz jednego :) troche mi się marzy grać więcej ale tak jakoś wychodzi że dzień w dzień nie dam rady :D a teraz się jeszcze pogoda zrobiła i pokusa wyjścia na pole jest wielka, a przed kompem bym zwariował w takie dni ;d

Pozdrawiam !

Wykresu z ostatnich dni nie wrzucam bo w pomniejszeniu wygląda tak ---> /\ :D

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Niepokoi mnie to ze na Evereście się coś zacieśnili ostatnimi czasami !! :P

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Tak w ogóle to znowu wujek downswing zagościł u mnie :D zobaczymy ile potrwa tym razem :D

Zabawne jest to że w Święta Bożonarodzeniowe miałem sporego downswinga :D chyba w następne święta nie będę odpalał kompa :P :P:P

Ale w sumie to wszystko wisiało w powietrzu, ja tam wole zarabiać w spokojnym tempie ale niestety złapał mnie troche taki upswing (tak mi sie wydaje ) więc korekta była nieunikniona .. .a nadeszła wyjątkowo szybko :D

I ciągle bad-beaty na NL200 zamiast NL100 !! :D winrate na NL100 rośnie a na NL200 spada :P

kaczuba
Oldschool Grinder

Hehe, ciekawe ta 'świąteczna' teoria, zobaczymy jak będzie u mnie, bo też gram na Evereście. =)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Taki troche offtop ale z tego co czytam to wydaje mi się ze ludzie chyba myślą że jestem : Marq0z (pisane przez Q) a tak naprawde ja jestem Marg0z (przez G ! :P) chyba to dlatego że przy nicku jest to podkreślenie i ucina literke G :P

Pozdro !

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

To rozdanie mnie dzisiaj rozbiło i zgasiłem nawet stoliki

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($43.70)
BB ($219)
UTG ($72.09)
UTG+1 ($95.62)
UTG+2 ($206)
MP1 ($259)
MP2 ($198)
Hero ($200)
CO ($150)
BTN ($191)

Dealt to Hero K♥A♠

UTG calls $2, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $9, fold, BTN calls $9, fold, BB raises to $34, fold, Hero raises to $114, BTN raises to $191, fold, Hero calls $77,

FLOP ($419) T♠6♣3♣

TURN ($419) T♠6♣3♣3♦

RIVER ($419) T♠6♣3♣3♦T♦

Hero shows K♥A♠
(Flop 13.3%, Turn 6.8%)

BTN shows K♣K♦
(Flop 86.7%, Turn 93.2%)

BTN wins $416

Koleś który tutaj squuzuje jest typem które bardzo bardzo często 3-betuje i squezuje i mam już na niego notke i w ogóle , więc pomyslałem że teraz jest świetna okazja żeby go za 4-betować , niestety koleś za mną coldcallował KK ...

Wkurwia mnie to że się wypłacam wszystkim limpującym AA albo coldcallującym KK bo akurat tak się klaruje sytuacja przy stole ;/

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Acha no i musze zaprzestać tymczasowo gierek na NL200 przez tego swinga ... shit happens

Olorion
BlackMember

Graph or didn't happened