Czy mi się zdaje, czy widziałem Cię dziś na NL50 (a może ktoś się pod Ciebie podszywa)?
Alenie o to miałem się pytać.
Ciekawi mnie ile miesięcznie jesteś w stanie wyciągnąć z tego everestowego bonusu z summit club'u?
Czy mi się zdaje, czy widziałem Cię dziś na NL50 (a może ktoś się pod Ciebie podszywa)?
Alenie o to miałem się pytać.
Ciekawi mnie ile miesięcznie jesteś w stanie wyciągnąć z tego everestowego bonusu z summit club'u?
LUKLACH2 napisał
hellYeahEnT napisał
lewy333 napisał
Rozumiem, ze to z Twoich doswiadczen na NL100 i NL200 FR tak wynika ?
Moj blad myslalem ze to sh
Spoko. No to sh to 19/15 to dosc tight
![]()
Rozumiem, ze to z Twoich doswiadczen na NL100 i NL200 SH tak wynika ?
Sorry MargOz za offtop ale tak jakoś nie mogłem się powstrzymać
![]()
P.S.
Bardzo fajny blog jakby to Simoo napisał
Hmm bardziej z nl5000 ale tam nie bylem winning player(moze w longrunie tak
). A tak na serio to sh 20+ pfr sie gra
Aksolot napisał
Czy mi się zdaje, czy widziałem Cię dziś na NL50 (a może ktoś się pod Ciebie podszywa)?Alenie o to miałem się pytać.
Tak widziałeś mnie i ja Ciebie tez , ale już zmykałem i nie zdarzyłem sie przywitać
od razu uprzedzam pytanie ... Nie nie zszedłem na niższy limit ze względu na bankroll . Jest to po prostu swego rodzaju rozgrzewka , grałem oprócz tego 3 stoły NL100 , jednak 16 dni bez pokera robi swoje i nie chciałem od razu wskakiwać na NL200
W tym roku nie wiele grałem , ale dużo grałem w grudniu zeszłego roku i byłem na poziomie Camp II ale nie liczyłem ile dokładnie wyszło z tego bonusu bo i tak wiem że bonusy na Evereście są bardzo słabiutkie w porownaniu z innymi platformami
Na koniec wrzuce filmik High Stakes Poker sezon 5 odcinek 2 ... popatrzcie sobie na ostatnie rozdanie bo wg mnie jest bardzo ciekawe
... na zachęte powiem że Greenstein dostał 7 calli na jego bet z UTG z AA
http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9343
No właśnie tak się zastanawiałem czy nie daj boże jakaś tragedia się przydarzyła i musiałeś zejść niżej.
Martwiłem się o mojego idola ;).
Marg0z napisał
Na koniec wrzuce filmik High Stakes Poker sezon 5 odcinek 2 ... popatrzcie sobie na ostatnie rozdanie bo wg mnie jest bardzo ciekawe
... na zachęte powiem że Greenstein dostał 7 calli na jego bet z UTG z AA
![]()
Wlasnie to wczoraj z Olorionem ogladalismy, i byla mala roznica zdan
Czy wg Ciebie ten kolo z tripsem dobrze to rozegral ?? na moje oko fatalnie
a Dwan ich tam niszczyl ...jest kozak.
Witam
Sorry, że odpowiadam zamiast Marg0za, ale to było po prostu niesamowite rozdanie i muszę dorzucić tu swoje trzy grosze
Imo Eastgate miał tu dwie możliwości: mógł zagrać 3beta na flopie (żeby sprawdzić, czy jest z przodu), albo zagrać, tak jak zagrał (jeśli podejrzewał, że durrrr ma lepszą rękę). Przy tylu osobach w puli możliwa była tutaj ta para dziesiątek. O dwójkę chyba Dwana nie podejrzewał, bo jednak sprawdzał z dość wczesnej pozycji, ewentualnie była minimalna możliwość, że grał z A2. No i Eastgate'a na pewno sparaliżowały stawki, bo na co dzień nie gra on jednak na takie pieniądze
To tylko moje przemyślenia, niekoniecznie dobre, w końcu gram tylko na NL50
Pozdrawiam
Coś dalej nie mogę odnaleźć czasu i chęci do gry
Ale z nudów wszedlem sobie teraz na NL10 SH na Everku i w 15 minut wygrałem 3BI (grałem tylko jeden stolik !!):P w sumie żadnych fartów, karta wcale nie szła
poziom jest prze śmieszny
Tak się teraz zastanawiam czy warto mi grać to NL200 FR
Nie wiem czy na SH nie siedzą większe donki bo na NL10 FR nie pamiętam żeby były AŻ takie jaja
NL10 to NL10 , wiem, ale to co się działo na tym SH to mi ciezko opisać
Na FR zauważyłem że na niektórych stołach jest bardzo tight. Sam tam gram ostatnio (przesiadłem sie chwilowo z SH na FR bo swing ostry w dól sie przydażył) i zdarzają się stoł ze średnim vpip 11, gdzie ja mam statytyski w okolicach 21/18 np. W niektórych godzinach trafią się donki i jest troche luźniej na stołach, zatem trzeba troche zwrócić uwagę na table selection.
Na NL25 SH to średnio na 2 stoliki miałem jednego kolesia 100 vpip. Ale gra z nimi kosztowała mnie kilkanaście bi ;), więc wskoczyłem na FR i troszke odrobiłem.
Sporo nerwów trzeba mieć, gdyż chopcy starają się tam wygrać każdego pota. Dlatego też często dochodzi do hero calli
A jak wcześniej tam wyglądał poziom na NL50-200 ?
Bo mam nadzieje, że sobie niedługo tam pogram...na FR ofc.
Dzisiaj zagrałem dosyć krótką sesję na NL100 i NL200 ale przebiegła ona bardzo pomyślnie
jedna z moich lepszych sesji od dłuższego czasu. Ale napewno miało na to wpływ to że dzisiaj pojawiło się wyjątkowo dużo słabych graczy którzy byli mi znani ze wcześniejszych rozgrywek
Wykresik:

Takie rozdania to ja lubie !
(kto nie lubi hehe :D)
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Everest
SB ($38)
BB ($42.25)
UTG ($189)
Hero ($207)
UTG+2 ($156)
MP1 ($172)
MP2 ($49.45)
MP3 ($204)
CO ($98.75)
BTN ($34.60)
Dealt to Hero A♦A♥
fold, Hero raises to $7, UTG+2 raises to $13, fold, fold, fold, fold, BTN calls $13, SB raises to $38, fold, Hero calls $31, UTG+2 raises to $156, fold, Hero raises to $207,
FLOP ($366) 8♥7♣9♦
TURN ($366) 8♥7♣9♦8♠
RIVER ($366) 8♥7♣9♦8♠Q♦
UTG+2 shows K♠K♣
(Flop 8.7%, Turn 4.8%)
SB shows J♠J♥
(Flop 25.4%, Turn 14.3%)
Hero shows A♦A♥
(Flop 65.9%, Turn 81.0%)
Hero wins $363
hellYeahEnT napisał
#upJAk to mozliwe ze na river nie ma K albo J
![]()
Aha, grasz na everescie
![]()
Ale i tak byłem lekko posrany
zawsze emocje są przy takich all-inach PF
Ciągle gram mało ale ostatnie 4k rąk +600$
......
dzisiaj 100 rozdań i -500$
Ale wszyskie rozdania rozegrałem w porzadku może oprócz jednego
troche mi się marzy grać więcej ale tak jakoś wychodzi że dzień w dzień nie dam rady
a teraz się jeszcze pogoda zrobiła i pokusa wyjścia na pole jest wielka, a przed kompem bym zwariował w takie dni ;d
Pozdrawiam !
Wykresu z ostatnich dni nie wrzucam bo w pomniejszeniu wygląda tak ---> /\
Tak w ogóle to znowu wujek downswing zagościł u mnie
zobaczymy ile potrwa tym razem
Zabawne jest to że w Święta Bożonarodzeniowe miałem sporego downswinga
chyba w następne święta nie będę odpalał kompa
:P:P
Ale w sumie to wszystko wisiało w powietrzu, ja tam wole zarabiać w spokojnym tempie ale niestety złapał mnie troche taki upswing (tak mi sie wydaje ) więc korekta była nieunikniona .. .a nadeszła wyjątkowo szybko
I ciągle bad-beaty na NL200 zamiast NL100 !!
winrate na NL100 rośnie a na NL200 spada
Hehe, ciekawe ta 'świąteczna' teoria, zobaczymy jak będzie u mnie, bo też gram na Evereście.
Taki troche offtop ale z tego co czytam to wydaje mi się ze ludzie chyba myślą że jestem : Marq0z (pisane przez Q) a tak naprawde ja jestem Marg0z (przez G ! :P) chyba to dlatego że przy nicku jest to podkreślenie i ucina literke G
Pozdro !
To rozdanie mnie dzisiaj rozbiło i zgasiłem nawet stoliki
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($43.70)
BB ($219)
UTG ($72.09)
UTG+1 ($95.62)
UTG+2 ($206)
MP1 ($259)
MP2 ($198)
Hero ($200)
CO ($150)
BTN ($191)
Dealt to Hero K♥A♠
UTG calls $2, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $9, fold, BTN calls $9, fold, BB raises to $34, fold, Hero raises to $114, BTN raises to $191, fold, Hero calls $77,
FLOP ($419) T♠6♣3♣
TURN ($419) T♠6♣3♣3♦
RIVER ($419) T♠6♣3♣3♦T♦
Hero shows K♥A♠
(Flop 13.3%, Turn 6.8%)
BTN shows K♣K♦
(Flop 86.7%, Turn 93.2%)
BTN wins $416
Koleś który tutaj squuzuje jest typem które bardzo bardzo często 3-betuje i squezuje i mam już na niego notke i w ogóle , więc pomyslałem że teraz jest świetna okazja żeby go za 4-betować , niestety koleś za mną coldcallował KK ...
Wkurwia mnie to że się wypłacam wszystkim limpującym AA albo coldcallującym KK bo akurat tak się klaruje sytuacja przy stole ;/
Acha no i musze zaprzestać tymczasowo gierek na NL200 przez tego swinga ... shit happens