Spoko moje AA poleglo dzisiaj all in pre flop z 44 bo na river gosc zlapal seta. Pozniej wyplacilem mu sie z setem QQ jak zlapal kolor z JJ
Olorion napisał
Graph or didn't happened

Spoko moje AA poleglo dzisiaj all in pre flop z 44 bo na river gosc zlapal seta. Pozniej wyplacilem mu sie z setem QQ jak zlapal kolor z JJ
Przegranie AA na 44 w all-inach pre flop jest ok bo wiesz że zagrałeś dobrze , gorzej jak trzeba się głowić czy aby napewno dobrze zagrałes i wtedy pojawia się niepewność
Ogólnie to od zawsze mnie przezywali "Marcos" tylko na wszystkich pokerromach marcos, marcos5 itd są zajęte więc sobie wymyśliłem że to zgrubie i tak powstał Margoz
Co was bardziej dręczy w czasie swingu , strata pieniędzy czy to że nie jesteście pewni swojej gry czy może jeszcze coś innego ?:D taka mała ankieta
Pyszu napisał
OMG! faktykos...
Myślałem cały czas, że tam jest q![]()
w koncu ktoś mnie oświecił![]()
+1
Podczas swingów zawsze rozluźniam grę. Otwieram więcej stolików i robie akcje w stylu all in an2 z utg. To zawsze pomaga.
Jeżeli widze, że gram dobrze i w chwili pusha jestem mocno sprzodu, a na river juz jestem z tyłu dzieki kilku outom to bywa irytujące. Jeśli takie coś sie skumuluje i masz tak pare razy pod rząd to bywa frustrujące.
Jeśli tak masz od 200k rąk to znaczy ze coś jest nie tak. Normalnie zmienia się soft i to czesto pomaga. Co innego jak room Ci płaci za granie na takim pogrzanym sofcie z takimi ludzmi co wchodzą stackami w marginalne drway.
Wtedy wszystko jest jak najbardziej si i mogą sie dziać najdziwniejsze cuda, ważne żeby stan konta się powiekszał.
Ja właśnie nie mam takich PURE Bad-beatów dlatego się martwię czy moja gra jest ciągle dobra
Na przykład z tym 4-betowaniem z AK w odpowiedzi na squuze'a , niby miałem gorszą rękę ale kto by się spodziewał ze tamten kolo trzyma KK ?:D
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com
saw flop | saw showdown
Hero (SB) ($7.34)
BB ($4.50)
Button ($4.91)
MP ($5)
UTG ($5)
Preflop: Hero is SB with K
, K
2 folds, Button calls $0.04, Hero bets $0.22, 1 fold, Button calls $0.20
Flop: ($0.52) K
, J
, 6
(2 players)
Hero bets $0.37, Button raises $0.74, Hero raises to $7.10 (All-In), Button calls $3.93 (All-In)
Turn: ($9.86) 4
(2 players, 2 all-in)
River: ($9.86) J
(2 players, 2 all-in)
Total pot: $9.86
Results:
Button had 2
, A
(one pair, Jacks).
Hero had K
, K
(full house, Kings over Jacks).
Outcome: Hero won $11.80
Co więcej... zastanawia mnie dziwny fakt, że mając za przeciwników w 90% takich ludzi nie mających kompletnie zielonego pojecia o co w tym chodzi można mieć ujemny bb/100 po 200k rozdań
To jest dopiero frustrujące
Ja zawsze widziałem, że jesteś MargOz, w końcu w tytule czy w podglądzie poprzednich postów widać to jak na dłoni.
Musze przyznać że rozważam aktywniejszą grę na NL50
w sumie to muszę sie znacznie bardziej przykładać żeby mieć to 6bb / 100 na NL100
a 10-11 bb / 100 na NL50 przychodzi mi dużo łatwiej.
I jednak teraz zauważam że NL50 jest dużo dużo luźniejsze a ponadto przez większą częśc dnia mam fishów a na NL200 takim to tylko z wieczora sie pojawiają fajne stoły
oczywiscie bede też sobie grał jakies fajne stoły NL100, a NL200 tymczasowo zawieszam
mnie denerwuje najbardziej to, że wiem, że gram źle i dlatego mam swinga, a najbardziej jak schodzisz niżej i dalej lecisz mimo "gorszych graczy" na stolikach, trzeba wtedy usiąść zoom out zrobić i przemyśleć jeszcze raz swoją grę, trzeba odnaleźć to co się zgubiło i znów poker staję się prostą grą...
Jakbym miał opisać ostatnie sesje to wygląda to tak że jak betuje rece typu KJ albo AT itd to dostaje 3-bety , squezee itd ... i tak w kółko ...
Jak się już doczekam QQ KK AA to pieknie się zrzucają, czasem callują i spadają masakryczne flopy.
Oczywiście wiem że to normalka i nie mam tak pierwszy raz no ale gdzieś się trzeba wyżalić światu:P
Mam nadzieje że wkrótce wykres ruszy w góre
Musze szczerze przyznać że to troche to odkładam ,ech ;/
głowne dwie przyczyny to :
- Nie wiem gdzie przy niskim poziomie graczy mogę znaleźć sporo stolikow NL100/NL200
- Szkoda mi troche tracić te 100k rąk na graczy
a tam zaczne od 0
I jakoś tak się to odkłada
Macie coś do polecenia ?:D
A na pokerstars na NL200 to nie jest dobry poziom ? bo się nie znam
Nie mówię tu o jakiejś fiszerni bo na Everku nawet na NL200 już tak nie ma, ale chciałbym żeby nie byli tam sami regularsi
P.S. Pytanie do osób używających Holdem Managera ... jak się wyświetla w Hudzie wartość "Squezee" to to jest procentowa ilość takich zagrań czy sumaryczna ilość ?
W skrócie: co np oznacza w rubryczce squezee wartość "5"