Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Loza szydercow

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
581 Wyświetlenia

Witam.

Bedzie to blog dla wszystkich tych, ktorzy grajac popelnili wlasnie blad i mowia sobie "jak ja moglem tak zagrac #$@$2, jestem tak wku...." i chca sie wyladowac, poczuc lepiej. To tutaj moi drodzy dostaniecie dawke super debilnych zagran i odrazu poczujecie sie lepiej.

Wiec zapraszam wszystkich szydercow pop-corn + cola i zycze udanej zabawy w te nadchodzace dlugie zimne wieczory. :)

W pierwszym odcinku podam wam moje najbardziej dochodowe rece jak i najmniej dochodowe rece. Dzieki temu bedziecie mieli pewien zarys co przez najblizsze miesiace bedzie sie tu dzialo.

Ponizej bedziecie mogli szybko wyciagnac wnioski jaki jest moj styl - uprzedzajac szydercow jest to styl kamikadze, manic glupek.

O dziwno zaczynamy stosunkowo normalnie: Micro stawki

dochodowe

AA - $3.65
JTs - $ 2.65
JJ - $ 2.30
QQ - $2.14
43s - $ 1.88
A7o - $ .174
98o - $ .172 Lista jest dluga wiec dodam jeszcze tylko kilka ciekawych pozycji.

72s - $ 0.41
32o - $ 0.25 itd

Nie dochodowe :D

62s -- $ 2.77
ATo -- $ 2.31
K7s -- $ 1.63
KJo -- $ 1.48
K9s -- $ 1.47
33 -- $ 1.34 Potem kilka ciekawszych smieci na ktore sie porywalem

J6o -- $ 0.29
J5o -- $ 0.26
J3o -- $ 0.15
74o -- $ 0.15

Teraz dla wiekszej ilosci smiechu podam troche statystyk z gatunku position :D

Dochodwe:

4 - najbardziej dochodowa Win % 13.42
3 - Win % 20.93
BB - Win %24.18

Pozycje minusowe

Button - niby win % 21.05 ale na minusie - $ 2.80
1 - Win % 13.33 - $ 2.33
SB - Wiin % 22.10 - $ 1.04

Na zakonczenie, gdyby komus bylo malo i nie ciekawia go micro stawki NO PROBLEM. Przeciez znudzilem sie nimi bardzo szybko i podilem NL100 :D Zobaczmy jak to mi poszlo.....

Dochodowe rece i najwieksze wygrane na nL 100

1) 52o + $ 96.50
2) Qjo + $ 93.75
3) QTs + $ 80.90 teraz wybiore kilka "ciekawszych rak"

Q5s + $ 21.55
Q8s + $ 20.20
T3o + $ 15.65 <---- 8 razy

Teraz ta ciekawsza czesc a wiec rece na minusie

1) KK - $ 95.10
2) QJs - $ 65.45
3) AKo - $ 50.70 z ciekawych smieci wybieram dla was

J8o - $ 14.60
74s - $ 19.50
T2o - $ 8.50 <- dlatego ksiazki Doyla juz nie kupie

I na szybko pozycje best i worst z nl100

5,4,3 - najbardziej dochodowe
6, Button, BB - najmniej dochdowe

P.S. Jak macie jakies zyczenia, to mowcie co zamieszczac. Jezeli blogi musza byc tylko 100% powagi i dobrej gry to przyjmijcie ten blog jako edukacyjny czyli jak nie grac lub jak kto woli jak grac zeby przegrac.

6 odpowiedzi

Wygląda, że podane wyniki pochodzą z jakiejś bardzo małej próbki rozdań i przez to są mało wiarygodne. np minus na KK prawdopodobnie wynika z tego, że maiłeś tą rękę 3-4 razy. 3 razy wygrałeś blindy a 1 raz wtopiłeś całego stacka.

Z micro na NL 100 to wygląda na czysty gambling i brak jakiegokolwiek BRM.
Oby ten blog miał chociaż kilka wpisów a nie superszybkiego bankruta na NL 100 :)

Remki
PokerStrategist

Może kilka przykładowych rozdań?

Osobiście mam problem z rozgrywaniem T3o, myślę że jakbyś wkleił kilka co ciekawszych rozdań poprawiłbym moją grę, a blog zyskałby na wartości. :f_biggrin:

A co tam, najważniejsze, żeby było wesoło _biggrin: Kiedy NL5k? Nl100 już się nudne zrobiło ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak probka mala. Mam zapisane w PT3 ok 1.5k rak. I jeszcze jedno bo zle sie to pokazalem......poczatek byl mico ok. 50 rak. Powialo nuda wiec dla wiekszej adrenaliny poszedlem na NL 100. Potem wrocilem na micro. I tak w momencie skoku na NL 100 oczywiscie BRM byl 0 - chociaz to za malo powiedziane. Ale chcialem wiekszej adrenaliny raz, dwa sprobowac swoich sil, 3 jezeli kiedykolwiek mam sie splukac to wole to zrobic na samym poczatku.

Wpisow bedzie duzo o ile czas pozwoli bo traktuje ta gre powaznie (czego oczywiscie na ta chwile nie widac). Do mam klilku nauczycieli, niestety procz stosunkowo malej wiedzy, moja najwieksza bolaczka jestem ja sam a dokladnie mala cierpliwosc online (live nie mam tego problemu), steaming oraz brak samo kontroli jezeli chodzi o czas grania w 1 sesji.

I juz dla pierwszych moich fanow szydercow pedze z pomoca i za chwile postaram sie wkleic T3o :D Chwile to potrwa bo jeszcze nie wiem jak to tak ladnie wam wkleic.

Dobra znalazlem ta reke, nie wiem jak to wkleic troche czas mnie goni wiec z replay wszystko ci objasnie, abys i ty mogl czerpac dochod z T3o.

Ja na BB, X-232 5 pozycji rasie do $2, SB call, ja call. Flop QQ8. Ja bet $4, X-232 folds, SB calls. Turn 3. SB checks Ja bet $11 (w puli $15) SB calls. River 5 - SB checks Ja bet $32 SB folds.

A1varo
Poker Player

Tu nawet nie ma się z czego śmiać :(

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja tam sie smieje, a blog i ten wpis umiescilem specjalnie glownie dla siebie samego na pamiatke i przypomnienie aby takich bledow i tiltowania nie powtarzac.

A teraz juz tak powaznie. To biore zasade BRM, troche zmodyfikowana, mianowicie zaczynajac od NL 25 z 20 BI. Na kolejny poziom czyli Nl50 chce wejsc z 22-24BI i tak co poziom BI zwiekszac dla wiekszego bezpiecznestwa. Na NL 50 planuej miec ok 30-35 BI tak na wszelki wypadek.

Aby nie powtarzac bledow i ze wzgledu na moj charakter, bede gral ok. 2-4 stolikow do momentu az dobrze poustawiam PT3 wszystkie statyski i bede potrafil sie w nich szybko poruszac aby miec lebszy read.

Kolejna rzecz, to postaram sie zakonczyc callowanie przeciwnikow na tych limitach myslac ze blefuja bo tego nie robia a jezeli nawet to jest to sporadyczne a to z kolei poprostu sie nie oplacac.

Plan jest taki , ze zmieniam FTPa na chyba PSa dlatego, ze nie dostaje RB itp rzeczy na FTPie a na P* mam podpiety PokerStrategy.

Dodatkowo (nie wiem czy realne na NL 25) zalozenie jest aby od 4-6 sotlikow wyciagac ok. 33$ dziennie. Jezeli jest malo realne plany zostana skorygowane.

Z planow naukowych to rzecz jasna na P* bic te pkt i dostawac tu dostep to artykulow + kilka innych nauk od kmpk i innych graczy. No i w koncu wygrac jakis mini live turniej.

Pozdrawiam

p.s. dalej podtrzymuje, ze taki wpis czy to na forum badz majac wlasny "dzienniczek" nie jest zla, jezeli pomaga danej osobie pamietac wyglupy/bledy, ktore bedzie sobie odswiezac i ich nie powtarzac.