Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Blog Multitablera

58 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
4,156 Wyświetlenia

Cześć, nazywam sie Robert.

Od bardzo dawna przeglądam strony oraz forum pokerstrategy, które bardzo pomogły mi w dojściu do poziomu który obecnie prezentuję.

W pokera gram od stycznia 2009, kiedy to wpłaciłęm 50$ na pokerstars i zacząłem grać na poważnie.

Aktualnie gram NL25 full ring 24 stoły na pokerstars. Rozgrywam około 1200 rąk na godzine, a mój sredni wynik to 3bb/100hands

Mam nadzieje, że mój blog pozwoli wielu z was pozytywnie spojrzeć na tak zmasowany multitabling.

Mimo tego, że mój bankroll wystarcza według podstawowego bankroll management na gre na NL100, to postanowiłem jeszcze przez jakiś czas dominować NL25. Na limit wyżej przechodze z 75 BI Dlatego mój bankroll management odrobinę się różni od pozostałych. Liczę że na kazdy stolik powinno przypadać 3 BI

W następnym wpisie, postaram się dokładnie wytłumaczyć na czym polega gra.

Jeśli ktoś by się zainteresował moją grą, to mogę nagrać filmik i wrzucić na pokerstrategy, niestety nie mam zielonego pojęcia jak to się robi.

Wpisy postaram się dodawać jak tylko znajdę wolną chwilę.

Na koniec wyniki z września oraz jeden badbeat.

Jeden badbeat na każdy wpis :P

no tak .. nie mam pojęcia jak dodać obrazek, proszę o pomoc :P

57 odpowiedzi
Fafarafa
Elite Grinder

Witam. Jako, że tez troche multitablinguje to na pewno będe zaglądał. Imo 3bb/100 to niezły wynik przy takiej ilości stołów.

Nie napisałes tylko, czy grasz SSS czy BSS :)

W jaki sposób układasz stoły? Korzystasz ze statów? Jakie są Twoje staty? Jak długie sesje zwykle grasz? Ile grasz hands/month i ile wyrabiasz FPP/month?

Co do bad beatow, to przy takiej ilości hands/h są one chyba na porządku dziennym :)

Kemor
Oldschool Grinder

Do nagrywania filmów polecam >>>>

http://www.youtube.com/results?search_query=camtasia&search_type=&aq=f

Powodzenia i do usłyszenia

radsonsc
PokerStrategist

obrazek najlepiej wysłac na jakis serwerek powiedzmy ten http://www.imageshack.us/ a potem klikasz w przycisk dodaj obrazek który masz koło ikonki listu pod rozmiarek czcionki gdy piszesz posta. napisz jaki masz monitor i jaki sprzet ze wytrzymuje te stoliki i czy uzywasz jakiegos trackera

Też jestem ciekaw jak układasz stoły? jaka platforma? ile hand for day?Jak długo możesz grać w ciągu? Jaki masz nick na platformie poglądał bym cię

zendera
Oldschool Grinder

Przy takiej ilosci stolow stackujesz je (widzisz jeden stol, reszta jest pod spodem) czy ukladasz kaskadowo? Jestem zainteresowany filmem, bo gram czasem koło 15 stolików na raz, ale 24 jeszcze nie próbowałem. Możesz użyć np. Camtasia Studio.

fessnic
Elite Grinder

witam!

takze uprawiam mt na tym limicie na starsach. widzialem Cie kilka razy (moj nick to ididnt). gram ok 800 rak/h przy ok.6bb/100

pozrawiam

bebek
Poker Player

Ciekawi mnie zakres rak z jakim grasz przy tak masywnym multitablingu?

zendera
Oldschool Grinder

Też jestem ciekawy Twoich statów. Ja na 15 stołach miałem coś koło 13/10 - 14/11 staty.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ODPOWIEDZI

Taki szybciutki wpis bo mam grilla :P

Postaram się odpowiedzieć na większość postawionych przez was pytań.

Dzisiaj mam zamiar nagrać pierwszy, taki einfachowy filmik :P

Strategia
Gram BSS. Staty około 14/12. Wkrótce wkleję więcej szczegółów.
Do statystyk używam poker trackera 3

Układ stołów
Stoły układam w 4 rogach ekrany, stoły są nałożone na siebie, jak jest akcja to wyskakują. Jest to według mnie najwygodniejsze ustawienie.

Długość sesji

Moje sesje trwają średnio: 1 do 2 godzin ciągłego grania późnym popołudniem i 1 do 2 godziny grania późnym wieczorem. Nigdy nie gram dłużej niż 2 godziny za jednym razem, sesje są zbyt męczące i później nawet nie widzę swoich błędów, dopiero w podsumowaniu dnia wychodzi.

Na godzinę wyrabiam około od 120 do 150 punktów bazowych.
Wyrabiam od 7,5k do 15k vpp na miesiąc
W miesiąc rozgrywam od 50-100k rąk.

Zakres rąk

Z późnych pozycji gram praktycznie wszystko, jeśli mam czas na spojrzenie na staty graczy za mną. Jeśli są tight, gram, jeśli nie są tight nie gram. proste :P

Z middle postions zagrywam suited connectory powyzej 67 oraz pocket pary powyzej 66.

Komputer
Intel 7200, 2gb ram, radeon 1600xt, myszka razek copperhead ( zostałą mi jeszcze z gry w warcrafta. Jeśli ktoś grał to powinien mnie pamiętać pod nickiem: PGS.Lysy, BVG. Lysy itp)

I to tyle na dzisiaj.
Mam nadzieje że niczego nie pominąłem.
Jeśli ktoś sie interesuje NL FR to może poobserwować moją grę poprzez Team Viewer, jeśli będzie akurat wolne, bo paru kumpli którzy się uczą już obserwuje moją grę.

No właśnie jak zobaczyłem Twój nickname to od razu mi się światełko zapaliło - Łysy z replays.pl, ja również grałem 2 lata temu, może mnie pamiętasz, ten sam nick co tutaj :D Ja też gram NL25, bo tam jest fajnie, SH i 6-7 stołów, na spokojnie :P

Napisz jeszcze, jaki masz monitor, bo to dość istotne przy mt - chociaż jak Ty stackujesz je w 4 grupy to może i nie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

monitor samsung, LCD analogowy, 21,6" 1600:1200 rozdzielczość

Gomez224
PokerStrategist

Bardzo chętnie obejrzałbym Twój film.

A1varo
Poker Player

Filmik! :)

Endurx
PokerStrategist

szczeże powiem również obejżał bym filmik z takiego multitablingu, mam nadzieje że na mojej marnej 17" bedzie coś widać, mam problemy z graniem 6 stołow a co dopiero 24

Fafarafa
Elite Grinder

Ja mam 24'' i mimo tego szczerze powiem nie wyobrażam sobie opcji tile tables przy 20+ stołach. Kiedys tak grałem na 16 i jest to niesamowicie meczące dla oczu.

Teraz jesli bawię sie w masstabling to robię cascade, a dla posiadaczy mniejszych monitorów chyba najlepszym wyjściem jest zestackowanie wszystkich stołów jeden na drugim.

DaivDave
Elite Grinder

Eloo, zapowiada się ciekawy blog, również zacząłem multi tabling na tym samym limice na starsach, gram jak na razie 18 stołów.
Jak u ciebie wyglądają swingi podczas jednej sesji? i na jakiej próbce masz 3bb/100?

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Filmik

Przed chwilą wróciłem z całodniowego wypadu na ryby z dziadkiem.'
Szybka kawka i zasiadłem do nagrywania mojego pierwszego filmiku.

Już na samym początku napotkałem pewne trudności, pojawił się nieoczekiwany stres... Nie spodziewałem się tego..

Program do nagrywania filmów strasznie muli mój komputer. Miałem problem przy wyborze i zmianie stolików podczas gry, a migający, wolny kursor sprawiał mi problemy w trafianiu.

Proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to mój pierwszy raz, i komputer nie chodził tak jak chodził. Pasowałem wiele rąk które przy normalnej grze bym zagrał. Po prostu brakowało mi czasu przez ten wolny komputer.

No tak... Nagrałęm 45 minutowy film.. i co teraz? :) film zajmuje 900mb, musze go jakos zkonwertować, nie mam pojęcia jak..

I gdzie mogę wrzucić ten filmik, aby miały do niego dostęp osoby tylko z forum ?

FILM BEZ DŹWIĘKU

NIestety zepsuła mi się karta dzwiękowa i musiałem nagrac bez dzwięku.

Generalnie sesja udana chociaż grałem bardzo średnio.

zendera
Oldschool Grinder

Sciagnij kodeki (np. XVid) i program do konwersji (Virtual Dub). Skompresuj do 100-200 MB i wrzuc na np. wrzuc.to , wyslijto.pl

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

okolo 01:00 podam link do fimu bo juz sie uploaduje.

Licze na komentarze, nawet te bardzo negatywne, nie krępujcie sie :P