Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Learn & Play by boxer --> NL FR / SH

205 Posty
56 Użytkownicy
0 Reakcje
22.3 K Wyświetlenia
tskuter
PokerStrategist

Rewelacja. Kropa.

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

dziekuje wszystkim za pozytywne oceny dla bloga oraz również za nominację do superblogów oraz głosy na mnie _cool:

Niestety nie mam czasu pisać dalej w blogu więc dalsze wpisy pojawią sie dopiero w lipcu.
Obecnie całą swa pokerową uwage poświęciłem na rush week- co nie było najlepszym posunięciem..
Na koniec czerwca przeprowadzam się do Poznania więc kolejne wpisy pojawią się nie wcześniej niz w połowie lipca - ale za to licze że uda mi sie coś zagrac na żywo z poznańską ekipą :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

dziekuje wszystkim za pozytywne oceny dla bloga oraz również za nominację do superblogów oraz głosy na mnie _cool:

Niestety nie mam czasu pisać dalej w blogu więc dalsze wpisy pojawią sie dopiero w lipcu.
Obecnie całą swa pokerową uwage poświęciłem na rush week- co nie było najlepszym posunięciem..
Na koniec czerwca przeprowadzam się do Poznania więc kolejne wpisy pojawią się nie wcześniej niz w połowie lipca - ale za to licze że uda mi sie coś zagrac na żywo z poznańską ekipą :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Wracam na start

Wszyscy juz słyszeli co wczoraj się wydarzyło więc nie będę sie tym zajmował. Niestety zawieszenie licencji FTP odbiło się równiez na moich finansach pokerowych. Pomimo zlecenia wypłat mniej wiećej na poczatku czerwca i w drugiej w połowie nie otrzymałem pieniedzy. czy jeszcze zobacze te pieniądze? Nie wiem i nie mam zamiaru spekulowac. Mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiony że je zobaczę. Jednak do chwili kiedy nie znajdą się na netku, wychodzę z założenia że pieniędzy z FTP nie mam więc musze wprowadzić plan B

• po pierwsze musiałem się zastanowić jak "utrata" pieniędzy wpłynęła na mój mindset. Nie potrzebowałem tych pieniędzy bo poker nie jest moim źrodłem utrzymania. Zysk z pokera chciałem przeznaczyć na nowy komputer oraz rzeczy powiedzmy "luksusowe" (czyt rzeczy które nie są mi niezbędne jak np. telefon , tatuaż i inne).
    W tej sytuacji po prostu nie kupie komputera teraz a np za pół roku czy za rok -> przeżyję a z innymi rzcami tym bardziej mogę poczekać..
    Na spokojnie doszedłem do wniosku że nic wielkiego się się nie stało i dam radę. jeszcze nigdy nie zbankrutowałem i tym razem też nie zbankrutuję.
  • Co teraz
    Pozostało mi 70 $. Nie moge wpłacic własnych pieniędzy bo taką mam umowe z żoną, więc zostaje mi NL2. Z racji wieku komputera odpadają wszelkie rommy z ONGAME, odpada poker 24h, tak naprawdę pozostaje mi chyba Partypoker i Pokerstars.
    Party nie ma NL2 SH a nie chce ponownie grać na FR, więc zostają mi starsy, które nie mam podpiętych po PS więc od sierpnia będę miał brąz. Nie jest to duża przeszkoda bo oceny moge wrzucać do NL10 a do tego czasu albo się wyjaśni sprawa z FTP i odzyskam konto i pieniądze (choć nie wiem czy chcę tam grac - zobaczymy jak sie sprawa rozwinie) albo przejdę na party (przynajmniej na tyle aby wyrobić srebro a potem złoto)
  • Kapitał i zarządzanie
    Jak wspomniełem zaczynałem z 70 $. wczoraj po pierwszej sesji na starsach mam 76$. Na NL5 bęe szotował przy minimu 20 BI (100$) a schodze w dół przy 15 BI (75$). W przypadku niepowodzenia kolejny shot przy 21 BI a zejści niżej przy 16 Bi itd. liczę że uda się za pierwszym razem ale nie wszytko zależy ode mnie.
  • Konieczna jest większa systematyczność przy wystawianu rąk i mam nbadzieję że w końcu mi się to uda. Nie chodzi mie też o ilość ale o jakość. decydując się wystawić ręke będę się starał opisać mój tak myślenia najdokładniej jak się da. Umozliwi to oceniającym wskazać mi podstawowe błędy
  • Będę analizował statystyki co ok 10 tyś rąk , lub jeżeli okaże się to przy 20 tys wraz z wrzuceniem do oceny i włąsnymi przemysleniami
  • Przeczytam w końcyu poker mindset. Mysle że nie będę jużkontynuował poprzedniej książki
  • Zacznę w końcu robić coś od początku do końca. Mam na mysli mi in wpis dotyczący obsługio equilaba. zacząłem go tworzyć jakiś czas temu i jeszcze go nie skończyłem. Liczę na to że uda mi się to zrobic w lipcu po przeprowadzce

Myślę że najlepszym podsumowaniem sytacji będzie cytat:
Nieważne jak mocno uderzasz ale jak mocno możesz dostać i dalej iść do przodu

Odpowiedz
Cytat
kilnamanaght
Oldschool Grinder

Hej

Polecam ci spróbowac Unibet, sam od lipca (zmuszony zaistniałą sytuacja na FTP) walcze na nl4 poziom bardzo niski na SH, Full ring prawie nie istnieje wiec jak grasz FR to niestety nie pograsz =). Jest rackback (zbierasz pkt i wymieniasz kiedy chcesz + gwarantowany platynowy status ). Dobry soft , ogladalność flopa waha sie na poziomie 40%-50%.

Super blog keep going :O

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

@ kilnamanaght
dzieki za wpis
Unibet na razie odpada bo nie mam podpiętego ale czytałem że jest mozliwość podpięcia więc spróbuje.

Ostatnio (prawie) wogóle nie grałem. W międzyczasie dostałem jakies pieniądze od PS na titana + 770 i jeszcze znalazłem kasę oraz rakeback na poker 24 (ok 10 E) h i na WH

Jakbym to wszystko pozbierał to uzbiera się ok 250 $ więc nie jest tragedia
Problem jest tylko taki że mogę wypłacić to co mam na starsach (ok 80-90 $)
Dzisiaj dostanę komputer z pracy (mam nadzieję bo dostaję go od tygodnia) więc spróbuję pograć na I poker.

Czy ktos wie czy tam moge grać na NL10 z pieniezmi z "firs aid". Nie chcę na razie przelwac tam innej kasy. Jak zrobie większy roll to pomyślę o zmianie na UNIBET.

Liczę tez że będę mógł wrócić do nauki (filmy , arty , książka) bo ostatnio nie mam na to czasu. Udało mi się przeczytać jeden (pod?)rozdział dotyczący Ego w grze (POKER MINDSET). Postaram się go sytraścic w najbliższym czasie

Jak ktoś gra na Ipoker (TITAN lub WH ) to może sypnie jakimis radami dot gry, softu, na co zwrócic uwagę it, itp
Dzieki
Powodzenia przy stolikach

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder
kilnamanaght
Oldschool Grinder

Napisane przez boxer82

Czy ktos wie czy tam moge grać na NL10 z pieniezmi z "firs aid.

Jak ktoś gra na Ipoker (TITAN lub WH ) to może sypnie jakimis radami dot gry, softu, na co zwrócic uwagę it, itp

Ja z "first Aid" mogę grac nl10 więc pewnie u ciebie tez tak jest. Soft hm.... _frown:, trzeba sie przyzwyczaic _confused: . 6-8 stolików SH do ogarnięcia większa liczba nie wchodzi w grę przynajmniej w moim przypadku, często łapia mnie sit outy. Poziom średni kilku ogarniających graczy + dużo słabych zwłaszcza na niskich limitach SH. Pozdr

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Widze że niezła rewolucja u Ciebie się zrobiła, jak idzie Ci trzymanie się planu?

Powodzenia Maciej :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez Thorek
Widze że niezła rewolucja u Ciebie się zrobiła, jak idzie Ci trzymanie się planu?

Idzie mi powoli ale robię wszystko co sobie założyłem więc jakiś postę w nauce jest. Jedyne co to nie mam czasu skończyć mini artykułu dotyczącego equilaba, no i nie mam czasu grać :) ( W tym miesiącu zagrałem coś ok 2 tyś rąk i do końca tygodnia już pewnie nie zagram - chyba że usiądę na pół godziny jutro)
Staram się wypowiadać w rozdaniach innych, swoje wystawiłem wszystkie, które "nadawały się " do wystawienia. W tygodniu oglądam 2 filmy oraz staram się czytać 1 artykuł dziennie, ale najczęściej jeden artykuł czytam przez jeden lub dwa dni (czytam robie notki)
Jeśli chodzi o limity to wszedłem na NL5.
Komputer który dostałem woła o pomstę do nieba i nie wiem czy będę mógł grać na nim 4 stoliki z hudem. Jeżeli się okaże że nie, to będę tam grał bez huda, i ćwiczył notki + spostrzegawczość. Jak zrobię ok 200 $ na starsach to idę na Party (na starsach musze zrobić ok 1000 pkt. bazowych i dostanę 50 $ więc warto się "pomęczyć".

Powodzenia Maciej :f_thumbsup:

Nie dziekuję za powodzenia, ale przy okazji dziękuje za "zjebke" na poczatku mojej przygody z BSS, która mnie wyprostowała na samym początku _thumbsup:

Napisane przez Thorek
Pierwsza i najwazniejsza rada. Jesli nie chcesz stracic bankrolla w najblizszym czasie, to radze przeczytac artykuly i wklejac duzo rozdan, bo przed toba dluga droga. Twoje pojecie o strategii pokerowej musze ocenic w skali do 10 niestety na 1. Nie pisze tego, zeby cie krytykowac czy cos. Po prostu chce ci uswiadomic, ze nie tedy droga.

Po pierwsze zalozenia strategii BSS mowia, iz gramy staciem 100BB+. Jesli ktos nie czuje sie dobrze w grze postflop, to ewentualnie gra SSS, gdzie gra sie 1/5 stacka, ale nie ma strategii, ktora mowi o grze polowa stacka. To sa wymysly graczy, ktorzy zaczynaja przygode z pokerem i nie chca w rozdaniu od razu tracic duzych sum, a jednoczesnie tez nie chca, zeby gra na sie ograniczala do prostego push or fold. Jednak nie tedy droga.

Druga sprawa. Co ty robisz w rozdaniu z K3s po podbiciu z UTG? Wejscie w to rozdanie to skrajna, ale niestety glupota. Nie dosc, ze masz marginalna reke, ktora jest zdominowana przez zakres standardowego podbicia z UTG, to nie masz jeszcze do tego przewagi agresji po swojej stronie, wiec tak naprawde duzo zrobic nie mozesz. Z kolei na flopie pushujesz all in z bottom pair. Rozumiem, ze naogladales sie duzo pokera w telewizji, ale blefowac tez trzeba umiec. Najpierw sie naucz grac w pokera, pozniej bedziesz uczyl sie sztuki blefu, poniewaz blef nie polega na tym, zeby raisowac nie majac praktycznie nic, tylko zeby tak to zrobic, aby wyrzucic przeciwnika z rozdania.

Tak jak pisalem. Nie odbieraj tych wywodow, jako atak na siebie. Ma to po prostu tobie uswiadomic, ze duzo pracy przed toba.

źródło k,3 nl10

dzięki tej ręce otworzyłem oczy i - nie grałem i nadal nie gram dobrze ale cały czas się uczę a dziś mogę spokojnie powiedzieć że jestem o wiele dalej na pokerowej drodze niż byłem wtedy.

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

:f_love: uwielbiam jak moje "zjebki" są docenianie ;) świetnie że wyciągnałeś z niej odpowiednie wnioski. Trzymam kciuki za to żebyś znalazł troche wiecej czasu i motywacji do nauki :f_thumbsup:

GL

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

boxer bardzo podobaja mi sie twoje rozkiminy i wszystko co piszesz , ale moim zdaniem wlasnie przesadzasz z rozkimiami , chodzi mi o to ze ze mikro jest po to aby przez nie przejsc i tyle , tam nawet szkoda czasu na jakiekolwiek rozkiminy ,graj ABC to wystarczy nie wymyslaj niczego nowego dopiero na nl50 moze czasem nl25 oplaca sie jak kolwiek myslec , na nizszych limitach zbytnie myslenie jest dlatego bo przeciwnicy to idioci i nie zrozumieja co ty chcesz im powiedziec po prostu oni sa zbyt glupi zeby cie zrozumiec , sam mialem z tym problem kiedy to moja linia wygladala na jakiegos seta / smth a przeciwnik moron sparawdzal z TP -.-

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez Demiurg12
boxer bardzo podobaja mi sie twoje rozkiminy i wszystko co piszesz , ale moim zdaniem wlasnie przesadzasz z rozkimiami , chodzi mi o to ze ze mikro jest po to aby przez nie przejsc i tyle , tam nawet szkoda czasu na jakiekolwiek rozkiminy ,graj ABC to wystarczy nie wymyslaj niczego nowego dopiero na nl50 moze czasem nl25 oplaca sie jak kolwiek myslec , na nizszych limitach zbytnie myslenie jest dlatego bo przeciwnicy to idioci i nie zrozumieja co ty chcesz im powiedziec po prostu oni sa zbyt glupi zeby cie zrozumiec , sam mialem z tym problem kiedy to moja linia wygladala na jakiegos seta / smth a przeciwnik moron sparawdzal z TP -.-

Niestety myslę że masz w 100% racji jednak trochę cięzko jest mi się przestawić. Zreszta i tak się już spłukałem wieć przez jakiś czas chyba sobie nie pogram.
Chociaż spłukałem się to jest złe słowo Zostało mi 25 $ na strasach(100 $ musiałem wypłacić => na szczęśc ie poraz ostatni, więc teraz juz moge grać tylko po to aby budować rola), oraz mam ok 150$ w sieci I poker. Jednak tam mog grac na 2 - 4 stolikach bez huda na "sprzęcie" którym mam Mój komp sie spalił i nie mam sesnsu go naprawiać a teraz nie mam siana aby go zrobić. Na starsach mogę grać spokojnie 8 stolików ale nie chce mi się grać na NL2 tylko nie chce mi się
Poczekam aż mi odblokują rolla na FTP a do tego czasu odpuszcę grę. Chyba że mnie coś najdzie to pogambluję na NL10 z 2,5 BI.
Zastanawiam się też nad stackingiem pod NL10 lub NL25 na starsach ale nie mam kompletnie pojęcia jak to działa. Popatrze na inne oferty jak to wygląda
Chyba że tutaj znajdzie się ktoś chętny sypnąć groszem na starsy na SH i / lub FR ;) To wtedy otworzę oferte w dziale
Jak ktoś będzie zainteresowany to opiszę historię mijej gry (bazy nie mam bo poszła z dyskiem )
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco
PokerStrategist

Hej , nikt raczej nie daje stackingu na NL10 /25

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez JuelzWicco
Hej , nikt raczej nie daje stackingu na NL10 /25

No właśnie sam nie wiem co bym mógł zaoferować aby miało to sens bo zarobek na tych limitach jest niewiwielki więc chyba poczekam aż odblokuja mi FTP. W miedzyczasie popykam sobie na tym I poker o ile będę wstanie tam grać.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

boxer duzo juz rak rozergrales na nl50 ba pokerstarsie?

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

sorry na urlopie jestem więc nie zaglądałem na forum

ogólnie to ok 60 tys a od lipca coś ok 10 tys

Odpowiedz
Cytat

Jak tam idzie gra? Jaki limit?

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Jak tam idzie gra? Jaki limit?

obecnie gram na NL50 FR na Starsach . Jak idzie? Wydaje mie sie że gra się trochę zmieniła od czasu kiedy grałem tu poprzednio.
Teraz zagrałem prawie 9 tyś rak i przez ten czas "uczyłem" sie ponownie gry na tym limicie tj. szukałem tendencji i specyfiki tego limitu. Przez ostatnie kilka dni czytałem swoje staty, staty przeciwników i na podstawie tego wyciagnąłem kilka wniosków dotyczące mojej gry. Musze jednak zagrać conajmnije 10 tyś rak aby opisać moja opinię dotyczącą gry NL50 FR na starsach.
Dziś zagrałem prawie 500 rąk i udało mi się wyciagnąc 70 bb/100 ;) oczywiściw wiem że nie jest to wiarygodne jednak wązne jest to że mój plan gry który założyłem przed sesją (przy dopasowaniu do przeciwników )

Ostatnio też trochę sobie poczytałem więc pewnie coś niedługo " naskrobię" i jutro wrzucę jakieś ręce na blog z krótka analiza
PZDR

Odpowiedz
Cytat