Zastanawiałem się czy jest sens prowadzić tego bloga. W związku z innymi rzeczami ktore mam na głowie nie mam czasu znaleźć żeby jeszcze opisywać ksiązki artykuły więc postanowiłem sobie odpuścić. I tak pewnie by się stało, blog spadałby coraz niżej a ja pisałbym w nim raz w miesiącu lub wczale.
Jednak oprócz tego że brakowało mi czasu w domu to coraz gorzej mi szło w pracy (nie mam zamiaru siedzieć w niej nie wiadomo jak długo ale pracę trzeba zrobić ). Inna sprawa to to że trochę rzecy mi się nałożyło ale brak czasu skłonił mnie do myślenia jak rozożyc prace zby było zrobione wszystko, szybko i co najwazniejsze dobrze?
i tu się pojawia dział mindset. W ieczorami przgladałem dział mindset gdzi w kilku wątkach pojawiałasie książka zjedz ta zabę. Ok nigdy nie czytałem tych pierdół ale treningi z mindsetu okazały sie rewelacyjne wiec czemu nie spróbować ?
Okazalo się że ksiązką nie jest ani troche odkrywcza. Nie ma w niej nic czego wcześniej bym nie wiedział. I chyba to sprawia że odniosła ona taki sukces. chyba jestem typem człowieka któremu rzeczy oczywiste trzeba przedstawić w sposób prosty.
Po przeczytaniu usiadłem z kartą papieru i zastanowiłem się nad sprawami słuzbowymi. Rozplanowałem co i kiedy maszę wykonać. Okazało się że można wszystko zronbic tak jak trzeba jak się człowiek gównami po drodze nie zajmuje.
Ok ale jak się to ma do pokera.? na cóż, skoro dało radę określic plan pracy to przecież można określić również plan pracy dla pokera. A skoro gdzieś te plany musze zapisywac to będę to robił na blogu.
Poniżej przedstawiam mójp pierwszy miesięczny plan na miesiąc listopad. Jest to na razie koncepcja, która moze w przyszłości ulec zmienie.
czekam na jakieś sugestie z waszej strony
PLAN MIESIECZNY
Cel nr 1 zagram ok 20 tyś w okresie 1-30 listopada na stołach 6- max oraz ok 10 tyś na stołach FR
1.1 Gram sesje trwajce 1-1,5 godziny.Obecnie optymalna czas sesji wynosi ok 80-90 minut i tyle będę grał bez przerwy Po takim czasie robię ok 20 min przerwy.
1.2 Przed rozpoczeciem sesji sprawdzam środowisko pracy oraz porządkuje inne sprawy (sprawdzam pocztę, sprawdzam forum i przygotowuje sobie cherbate , wodę, inne rzeczy które mogę mnie rozpraszać, )
1.2 W trakcie sesji koncentruję się tylko na grze
1.3 Od poniedziałku do piątku gram 2 sesje po 80 minut (ok) każda na max 6 stołach
1.4 W piatki nie gram wogóle
1.5 W w weekend gram sesje popłudniową i wieczorną ( gdy nie koliduję to z innymi planami). W przypadku braku "ciekawych gier popołudniu, czas ten poświęce na swój rozwój pokerowy (mindset lub strategia)
1.6 Pozostawiam sobie elastyczność zmiany planu w sytuacjach losowych typu choroba, gorsze samopoczucie, brak pradu albo netu ale również jeśli nadarzy się ku temu stosowna okazja będę gral wiecej (np. niespodziewane wolne)
Cel nr 2 rozwój Pokerowy w listopadzie
2.1 Poprawię swoja wiedzę i gre na na preflopie
2.1.1 Ponownie przeczytam swojego bloga + notatek dotyczących gry na preflopie (dla gier FR+ SH)
2.1.2 Ponowne przeczytam leakfinder - preflop
2.2 Przeanalizuje swoją bazę bazy po 30 k hands lub na koniec miesiąca pod kontem gry preflop i postflop
2.3.1 Wystawię min 15 rak w ciągu każdego tygodnia
2.3.2 Ocenie" przynajmnije 10 rąk tygodniowo z limitów NL 10 SH i NL20 FR/SH
2.4 Powtórzę temat range na blogu + dokończe tłumaczenie
2.5 W każdym tygodniu obejrzę 2 filmy (z każdego filmu zostanie stworzona mapa mysli z najwazniejszymi koncepcjami oraz problemami)
2.6 W trakcie gry zaznaczam problematyczne rozdania, i analizuje je po sesji
2.7 biorę udział w przynajmniej jedym treningu tygodniowo.
2.8 Wracam do systematycznego prowadzenia bloga
Cel nr 3 Planowanie
W kazda niedziele okresle plan na zblizajacy sie tydzien. Jednak przed przystapieniem do nastepnego planu, zweryfikuje co udalo mi sie osiagnac z zalozonych celow tygodniowych z konczacego sie okresu. W przypadku nie zrealizowania celow przechodza one na nastepny tydzien jako zadania priorytetowe. Plan ten bede umieszczal na blogu w celu zwiekszenia motywacji dzialania)
Plan tygodniowy umieszcze w kolejnym wpisie. Jescze go nie przygotowałem w całości więc pewnie pojawi sie wieczorem