Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Learn & Play by boxer --> NL FR / SH

205 Posty
56 Użytkownicy
0 Reakcje
22.4 K Wyświetlenia
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Dawno nic nie pisałem i dalej niewiele napisze bo nie mam czasu. Gra idzie kiepsko ale nie chodzi o wyniki tylko o brak czasu. Liczę że od piątku sie to zmieni) Narazie wolę wolny czas przeznaczyć na nauke + analizę. dzisiaj w końcu będę miał godzinkę na wystawienie rozdań

DFRT

W piatek postaram sie opisać

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Pozwoliłem sobie zacytowac ACE

Będę tęsknił. Wszyscy będziemy. Nie żegnamy randomów, unków, „martwych skrzydeł” czy sezonowych aktywistów. Żegnamy naszych przyjaciół, ludzi, stanowiących opokę i fundament polskiej społeczności, stojących na straży tego magnetyzmu, który wielu z Was skłonił nie tylko do gry i wyrabiania statusów, ale zaistnienia na forum, zaangażowania w życie pl/pokerstategy.com. Cokolwiek by się teraz nie stało i jak dobrze nie pracowałaby nadal ta maszyna, nic już nie będzie takie jak dawniej. Żadna zorganizowana akcja, żaden zlot. Smutno. Nie lubię, gdy coś się tak kończy, bo nie znam tego, co nadejdzie, choćby nie wiem jak miało być dobre.

Odpowiedz
Cytat
sqalu
PokerStrategist

Fajny pomysł z mapami, pozwolę sobie skopiować :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw
Oldschool Grinder

holy shit że mnie tu wcześniej nie było, keep going mate _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

o q**a ---> kawal niezlej roboty

Bede tu czesciej wpadal :D

pozdro

Ps. Pozwolisz ze uzyje czesci Twoich cytatów z uwzglednieniem zródła... gram nl SH i przynajmniej z polowa artykułów, postów przyda mi sie w moim blogu jako soldne podstawy do polepszania swojej gry

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez klaudia85
o q**a ---> kawal niezlej roboty

Bede tu czesciej wpadal :D

pozdro

Ps. Pozwolisz ze uzyje czesci Twoich cytatów z uwzglednieniem zródła... gram nl SH i przynajmniej z polowa artykułów, postów przyda mi sie w moim blogu jako soldne podstawy do polepszania swojej gry

|Dzieki za pochwaly _cool:

Już niedlugo będę pisał dalej - na razie nie mam czasu (i mam zjebaną klawiaturę a nie mam czasu kupić nowej ). Co do kopiowania możesz kopoiować wszystko co tu jest opisane.
Jeżelicoś znajdę ciekawego u Ciebie to też będe kopiował
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
ransoft500
PokerStrategist

Bardzo fajne Mindmapy ale polecił bym ci jednak w nich więcej kreatywności.
Kolorowe kredki w dłoń i działasz,pokoloruj słupki,ramki,strzałki i inne :)

Może to brzmi śmiesznie i wymaga czasu,ale takie połączenie daje tobie większe zrozumienie i zapamiętanie bo to co zrobiłeś jest zbyt "normalne".

Ale wielki plus dla ciebie za skany :]

Odpowiedz
Cytat

jak pomagasz to konkretnie ja coś robisz też na całego - tak trzymać ,do nasladowania
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Witam
Z racji tego że nie mam ostatnio motywacji do nauki postanowiłem urozmaicić ten proces gry poprzez dodanie do nich sweat session.

jeżeli jest ktoś zainteresowany współna grą na Nl 25 FR (starsy) lub na NL20 SH (ipoker -tytan) to walcie do mnie na Pw lub skype lub na google talk (przez fona)
Przy czy gry SH się uczę więc tu z chęcią wolałbym sam poobserwować
pozatym zastanawiam się nad zmianą platformy z Ipoker na inną gdzie bedę miał rakeback
czekam na wasze opinie nt platform ;)
THX

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez ransoft500
Bardzo fajne Mindmapy ale polecił bym ci jednak w nich więcej kreatywności.
Kolorowe kredki w dłoń i działasz,pokoloruj słupki,ramki,strzałki i inne :)

Może to brzmi śmiesznie i wymaga czasu,ale takie połączenie daje tobie większe zrozumienie i zapamiętanie bo to co zrobiłeś jest zbyt "normalne".

Ale wielki plus dla ciebie za skany :]

dzięki za uwagi. Zdaję sobie sprawę że lepiejby działały jakby były zrobione z większą fantazją. Jednak wiekszośc z nichg robie na ławce na placu zabaw więc ciezko mi uzywac kredek i pisaków (raz zabrałem mazaki to przyleciały dzieciaki że one też chcą kolorować. Skończyło sie tym że nie miałem kartek i pisaków za tomiałem 2 koniki , pieska i bena tena i robota :f_p: )
Od tego czasu biore max 2-3 kolory ale liczę że zimą "porysuje w domu"
P.S. Jak ktos jest zainteresowany to mam pdf z podstawami tworzenia map mysli.

W chwili wolnej czytam sobie arty i postanowiłem przerobić ścieżkę naukową dla srebra: https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Nowo%C5%9B%C4%87:-%C5%9Bcie%C5%BCki-naukowe-NL-Hold-em-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-i-zaawansowanych_51922/
Wczoraj zacząłem od artykułu rodzaje zakładów
Dla mnie nie ma tam nic odkrywczego, jadnak powtarzanie wiedzy nikomu nie zaszkodzi:

Spoiler

mapa ponownie bezbarwna i normalna ;) od nastepnej postaram się robic je ciekawsze, chociaz samo zrobienie mapy juz pomaga mi utrwalic materiał

https://picasaweb.google.com/113451134209413353172/AtrtykuYSrebro?authkey=Gv1sRgCJP7rY6Ih57RGQ#5661805812671878530

Odpowiedz
Cytat

ja jestem zainteresowany :)

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez marszp81
ja jestem zainteresowany :)

No to czekam na info na skype (wyśli mi zapro po południu to się zgadamy na konkretny termin / godzinę)
zapomniałem dopisąc że mnie wchodzi w grę tylko wieczór

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

odezwij sie na skype - jak dla mnei nie ma najmniejszego problemu

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

dzieki
dziś się odezwę jak będę w domu :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Kolejny quiz powtórzony : https://polska.pokerstrategy.com/quiz/weekly/259/

Spoiler

Ocena
Otrzymałeś 10 z 11 możliwych punktów. Odpowiada to 91 %!

10 - 11 punktów
Znasz się na wysokości zakładu i potrafisz określić odpowiednie oddsy. Podstawy Twojej kariery pokerowej są zapewnione.

6 - 9 punktów
Od czasu do czasu masz jeszcze kłopoty w ustalaniu wysokości zakładu i wynikających z tego konsekwencji.

0 - 5 punktów
Nie jesteś pewien, czy Twoje zakłady mają odpowiednią wysokość. Ze względu na fakt, że jest to podstawowe zagadnienie, powinieneś jeszcze raz zająć się artykułem Wysokość zakładu - ile postawić?.

Jeżeli masz pytania lub chcesz podyskutować na temat quizu, to zamieść swoje pytanie na forum.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

box , odezwij sie na skypie lub GG 5400404 , mam prosbe zebys mi scrren huda wyslal z nl50 :D , i scrren winnings , i po dyskutujemy , :)

a dlaczego? bede za niedlugo grac nl50 znowu i chce zarys strategi sobie opracowac

Odpowiedz
Cytat

Super pomysł z tymi mapami myśli! Mam w domu ksiazke tonego buzzana o mind mappingu i wlasnie natchnales mnie zebym do niej zajrzal - sam zaczne robic w ten sposob notatki i sie uczyc :P

kropa. gl przy stolikach!

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Zastanawiałem się czy jest sens prowadzić tego bloga. W związku z innymi rzeczami ktore mam na głowie nie mam czasu znaleźć żeby jeszcze opisywać ksiązki artykuły więc postanowiłem sobie odpuścić. I tak pewnie by się stało, blog spadałby coraz niżej a ja pisałbym w nim raz w miesiącu lub wczale.
Jednak oprócz tego że brakowało mi czasu w domu to coraz gorzej mi szło w pracy (nie mam zamiaru siedzieć w niej nie wiadomo jak długo ale pracę trzeba zrobić ). Inna sprawa to to że trochę rzecy mi się nałożyło ale brak czasu skłonił mnie do myślenia jak rozożyc prace zby było zrobione wszystko, szybko i co najwazniejsze dobrze?
i tu się pojawia dział mindset. W ieczorami przgladałem dział mindset gdzi w kilku wątkach pojawiałasie książka zjedz ta zabę. Ok nigdy nie czytałem tych pierdół ale treningi z mindsetu okazały sie rewelacyjne wiec czemu nie spróbować ?
Okazalo się że ksiązką nie jest ani troche odkrywcza. Nie ma w niej nic czego wcześniej bym nie wiedział. I chyba to sprawia że odniosła ona taki sukces. chyba jestem typem człowieka któremu rzeczy oczywiste trzeba przedstawić w sposób prosty.

Po przeczytaniu usiadłem z kartą papieru i zastanowiłem się nad sprawami słuzbowymi. Rozplanowałem co i kiedy maszę wykonać. Okazało się że można wszystko zronbic tak jak trzeba jak się człowiek gównami po drodze nie zajmuje.

Ok ale jak się to ma do pokera.? na cóż, skoro dało radę określic plan pracy to przecież można określić również plan pracy dla pokera. A skoro gdzieś te plany musze zapisywac to będę to robił na blogu.

Poniżej przedstawiam mójp pierwszy miesięczny plan na miesiąc listopad. Jest to na razie koncepcja, która moze w przyszłości ulec zmienie.
czekam na jakieś sugestie z waszej strony

PLAN MIESIECZNY

Cel nr 1 zagram ok 20 tyś w okresie 1-30 listopada na stołach 6- max oraz ok 10 tyś na stołach FR
1.1 Gram sesje trwajce 1-1,5 godziny.Obecnie optymalna czas sesji wynosi ok 80-90 minut i tyle będę grał bez przerwy Po takim czasie robię ok 20 min przerwy.
1.2 Przed rozpoczeciem sesji sprawdzam środowisko pracy oraz porządkuje inne sprawy (sprawdzam pocztę, sprawdzam forum i przygotowuje sobie cherbate , wodę, inne rzeczy które mogę mnie rozpraszać, )
1.2 W trakcie sesji koncentruję się tylko na grze
1.3 Od poniedziałku do piątku gram 2 sesje po 80 minut (ok) każda na max 6 stołach
1.4 W piatki nie gram wogóle
1.5 W w weekend gram sesje popłudniową i wieczorną ( gdy nie koliduję to z innymi planami). W przypadku braku "ciekawych gier popołudniu, czas ten poświęce na swój rozwój pokerowy (mindset lub strategia)
1.6 Pozostawiam sobie elastyczność zmiany planu w sytuacjach losowych typu choroba, gorsze samopoczucie, brak pradu albo netu ale również jeśli nadarzy się ku temu stosowna okazja będę gral wiecej (np. niespodziewane wolne)

Cel nr 2 rozwój Pokerowy w listopadzie
2.1 Poprawię swoja wiedzę i gre na na preflopie
2.1.1 Ponownie przeczytam swojego bloga + notatek dotyczących gry na preflopie (dla gier FR+ SH)
2.1.2 Ponowne przeczytam leakfinder - preflop

2.2 Przeanalizuje swoją bazę bazy po 30 k hands lub na koniec miesiąca pod kontem gry preflop i postflop
2.3.1 Wystawię min 15 rak w ciągu każdego tygodnia
2.3.2 Ocenie" przynajmnije 10 rąk tygodniowo z limitów NL 10 SH i NL20 FR/SH
2.4 Powtórzę temat range na blogu + dokończe tłumaczenie
2.5 W każdym tygodniu obejrzę 2 filmy (z każdego filmu zostanie stworzona mapa mysli z najwazniejszymi koncepcjami oraz problemami)
2.6 W trakcie gry zaznaczam problematyczne rozdania, i analizuje je po sesji
2.7 biorę udział w przynajmniej jedym treningu tygodniowo.
2.8 Wracam do systematycznego prowadzenia bloga

Cel nr 3 Planowanie
W kazda niedziele okresle plan na zblizajacy sie tydzien. Jednak przed przystapieniem do nastepnego planu, zweryfikuje co udalo mi sie osiagnac z zalozonych celow tygodniowych z konczacego sie okresu. W przypadku nie zrealizowania celow przechodza one na nastepny tydzien jako zadania priorytetowe. Plan ten bede umieszczal na blogu w celu zwiekszenia motywacji dzialania)

Plan tygodniowy umieszcze w kolejnym wpisie. Jescze go nie przygotowałem w całości więc pewnie pojawi sie wieczorem

Odpowiedz
Cytat
boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

jednak miałem w notatnku zapisany równiez plan tygodniowy więc

Plan Tygodniowy

GRA
1 rozegram ok 5 tysięcy rak na stołach FR i SH. Jest to wartosc którą powininem osiągnąc bez problemow a jednoczesnie umozliwi mi ona wykananie planu miesiecznego (ok 20 tys rąk).

ROZWÓJ

2 FIMY
2.1 W oparciu o sweeting the Rucher cześć 2 zapoznam sie z koncepcjami:
2.2.1 Koncepcja gry z PP na stołach krótkich
2.2.2. Koncepcja gry na monoboardach gdy mamy TP
2.3 obejrzę"sweeting the rusher cz 3 i 4 "
2.4 Obejrze film dotyczący obsługi camtasii
2.4.1 nagram fim z mojej gry

3 Wezme udział w poniedziałkowym treningu z teori pokera o 18:00 lub z akademia 6-max o 20:00 (lub jeżeli będzie mozliwosc w obu. Warunkiem "zaliczenia punktu jest udział w jednym z treningów "

4 Wystawię min 15 rak w ciągu każdego tygodnia

5 Ocenie" przynajmniej 10 rąk tygodniowo z limitów NL 10 SH i NL20 FR/SH

6 przeczytam artykuły ze srebra dotyczące gry preflop:
6.1 https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1569/
6.2 https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1671/
6.3 https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1571/
6.4 https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1572/

Odpowiedz
Cytat