czyli wystarczy, że "odkurzę" komputer?
tego nie mozna stwierdzic, chociaz komputer powinien bys czysty w srodku czyt. niezakurzony. Jak nie pomoze, sprobuj format+reinstal systemu, albo popytaj znajomych, ktorzy sie na tym troche znaja, moze maja podobny problem. Ewentualnie zostaje jeszcze google i szukanie po forach, tam tez mozna znalesc duzo ciekawych rzeczy:D
No troszkę mnie nie było, pora tu odkurzyć...
Po pierwsze chyba swing się skończył, po drugie nie zbankrutowałem - bo nawet nie miałem jak - ostatnio nie mam czasu w ogóle na granie
Po Świętach zalatany jestem na maksa, albo po pracy umówiony albo trening, albo inne sprawy. Poza tym mam taką masakrę w pracy ostatnio, nie wyrabiam się normalnie. Potem przychodzę zmęczony i dupa.
Poker jest taką łatwą grą, ale tylko wtedy, kiedy jest się w top formie, troche zmęczenia albo stresu i już łatwo polecieć.
Na weekend miałem seminarium z BJJ z Bagim - 2 dni trening po 3h - nawet fajnie, szkoda, że na co dzień nie można chodzić do niego na treningi, można się by było dużo nauczyć. Na sparingu koleś założył mi kimure - ja mam tak, że nie czuję od razu dźwigni, trochę za późno odklepałem i już 2 dzień mnie bark napier...
Co do pokera - to na weekend pograłem parę turniejów 6-max, jeden ITM reszta różnie, ale bez kasy, gram teraz satelitki do mini FTOPS i tak mnie stać na wpisowe - traktuję to raczej jako trening przed mainami - zobaczymy, które pogram, na 100% 6-max knockout w niedziele o 14:05 czasu serwera (nasza 20:05) może O/8 no sam nie wiem co jeszcze może HA...
Jest tyle rzeczy, które chciałbym napisać, ale po pierwsze nie mam czasu i po drugie też troszkę nie mam ochoty..
następnym razem ułożę to w jakąś spójną całość - powinienem sobie notować chyba to co chciałem tu zamieścić
Pozdrawiam!!!
Dzisiaj dla odmiany zagrałem 2xSH LAG.
Parę rzeczy natchnęło mnie do pewnych decyzji.
Po pierwsze fragment w Poker mind set na temat zarządzania bankrolem o 2 graczach, jeden grał O/8 po pracy w kasynie, drugi holdema w necie jako full time pro. To był przykład 2 skrajnych graczy i ich wymagań odnośnie BR. Jeden ma dobrą "dayjob" i gra mało swingującą gierkę, stać go nawet się spłukać bo dołoży z drugiej "kupki" więc nie potrzebuje tak dużo BI jak drugi, bo ten drugi jak ma miesiąc na minusie, to jest w dupie i musi podbierać ze swojego BR żeby meć na życie. Pomyślałem kurcze ja jestem takim gościem od tej "dayjob" mam fajną pracę wyciągam bez jakiś ogromnych stresów ponad średnią krajową, jak na moje miasto całkiem nieźle, jak na razie nie mam widoków ani na lepszą pracę ani na życie z pokera.
Po drugie oglądałem ostatnio sporo odcinków Poker after dark, tam co "tydzień" jest kolejny skład graczy, jeden briliant minds z "matematykami" był raczej tight ale np. w innym tygodniu byli gacze, którzy grali bardzo loose. Wtedy przypomniało mi się takie zdanie o pokerze, że jest tyle stylów gry ile ludzkich charakterów, ktoś będzie grał bardziej "mind" drugi bardziej "heart and muscle".
Po trzecie dzisiaj, grałem LAG na 2 stołach na FTP NL10 i gadałem na czacie z innym kolesiem, który też grał strasznie loose. Sprawdziłem, że gra "aż" na 6 stołach, zapytałem, jak daję radę grać LAG aż na 6 stołach, on odpowiedział, że to tylko NL10, ale później w rozmowie wyszło, że wprowadza w życie mój wcześniejszy plan "Mix it up" - gra 4xTAG i 2XLAG i zmienia w trakcie sesji, jak już ma maniac image, hmmm interesujące, koleś doszedł do tych samych wniosków co ja. Podczas dalszej rozmowy ten miły Kanadyjczyk powiedział, że prawdziwa kasa nie jest w multitablingu tylko w gierkach HU, że jak się gra dobrze LAG to można znaleźć fiszę i kosić niezłą kasę z tego, mówi, że szukał najgorszych graczy i grał na 6xHU NL 50, ale potem uwierzył, że jest "miszczem" i wszedł na wyższe stawki, żeby sobie udowodnić jaki jest super no i spadł teraz na NL10 :D, przestrzegał przed takim "czelendżem" Swoją drogą ciekawe czy rzeczywiście prawdziwa kasa jest w HU?
Chyba mam dzisiaj natchnienie do pisanie
Teraz wnioski:
po pierwsze nie można zaklinać rzeczywistości i nic nie uczy tego bardziej brutalnie niż poker i jego obchodzenie się z życzeniowym myśleniem w grze. Muszę zaakceptować pewne rzeczy. Po pierwsze jak już pisałem, nie rzucę przecież pracy dla grania, nie mam nawet takiego talentu by to było możliwe. Dlatego czas, który spędzam a graniu nie musi przypominać "pracy" i ciśnięcia 9xSH. Po drugie, ktoś napisał w tym blogu o mnie, że podejrzewa mnie o ADHD, ja mam takie "pokerowe ADHD", gra tight nie jest chyba dla mnie. Pamiętam jak jakiś LAG pokerzysta (to był Antonius) powiedział "aJM DAJIN FOR AKSZYN", że gra dla akcji i głównie to go w grze interesuje - a widząc go to on raczej "normalnego" ADHD nie ma - raczej siedzi jak posąg
Ja też nie lubię grać tight, pomyślałem nie ma co wchodzić w czyjejś buty, trzeba grać tak jak się kocha, grać to swoje pokerowe ADHD, jeżeli taka gra mi najbardziej "leży". No i po trzecie jak już będzie mieć nudzic granie 2 x SH LAGie, mogę zawsze dorzucić 2 następne TAG albo nawet 4!
Kocowy wniosek:
Wracam na LAG mam wtedy jakieś sensowe winrate, a nadrabianie grając 9xSH tego winrate rakebackiem - to granie jak maszyna. Granie tak dużej ilości stolików nie zagwarantuję Agame, a grając dzisiaj 2x SH LAG miałem czas na "obstawianie" na rękę, oraz na zastanawianie się nad wysokościami betów i w 240 rąk zrobiłem więcej niż w 1k TAGem.
Questions? Dyskusions?
Ciekawy post
A ja tam wole śmigac sobie nitem 12/8/3
NL5 12 stołów
daje mi to win rate średnio 12bb/100 (taki mam win rate po 33K handach rozegranych na tym limicie)
Sam będziesz musiał się o tym przekonać, jakie to jest lame
Nikt Ci tego nie wytłumaczy. Ja też nie słuchałem nikogo
blog gracza hu z niemieckiego ps nawet jak nie znasz niemieckiego wystarczy pooglądać wykresy
https://www.pokerstrategy.com/de/forum/thread.php?threadid=564521&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1
@Gomez224 thx
12 stołów to masakra dla mnie! FR czy SH?
@ Pyszu: co jest lame? nie za bardzo zrozumiałem, chodzi o to, że LAG jest lame?
@murkins dzięki za link! (znam niemiecki) OMG! rzeczywiście w tym jest kasa! teraz tylko rola na NL50 HU zbierać i próbować
, myślę, że teraz jak skończę Poker Mindset to plan wygląda nastepujaco: zabieram się 3 raz za Super System, a potem za jakieś szkoleniówki do HU, mam nadzieje, że jakoś rola zbuduję, może zacząć "ćwiczyć" na jakiś SNG HU z małym wpisowym?
FR
Na SH nie miałbym szans tak grac
bo na blindy bym nie zarobił. A ja wole tak grac taki stylem, żeby potem w kłopoty nie popadac z jakimis marginalnymi układami. Z tymi co gram nie raz mam problemy po mi co ich więcej
Wiesz jak ktoś umie dobrze grac LAGiem to fajnie bo ja rozumiem że przez to że grasz luźniej dostajesz potem akcje na silniejsze ręce. Na micro stawkach nie brakuje fishy co przeceniają siłę premium hands i wtedy do głosu dochodzę ja
ale dal nich jest juź za późno
Ja tam wole mniej wygrac/stracic mają TPTK/OP a stackowa się z silniejszymi układami. Wydaje mi się że win rate jaki osiągam jest przyzwoity. Nie popadam bynajmniej w samo zachwyt bo stale chce się rozwija i polepszac swoją grę. Czasem może gram zbyt bojaźliwie no ale już taki mam wyrobiony styl gry. Jak zobaczysz na moim blogu na ostatniej stronie wykres z gry, to praktycznie widac tylko jeden swing UP. Sam do końca nie umiem powiedziec czy gram poprawnie czy też nie. Czy podejmuje dobre czy złe decyzje. Wtedy może zarabiałbym więcej.
Hmmm może rzeczywiście warto pograc troche HU.
Tylko z tego co widze, a nie znam niemieckiego wiec nie wiem na pewno, gra NL HU cash game. Jesli sie mylę proszę o poprawienie mnie.
SnG HU jest opłacalne ale imo trzeba grac na 1 stoliku, nie na 4 jak w Durrr chalange, a zeby to bylo oplacalne trzeba dojsc do stawek >50$
na SnG HU 10$ jest słaby poziom i mozna miec wysoki winrate nawet jak sie bardzo nie zna na tej strukturze ( jak ja :D) a w miare umie sie czytac przeciwnika, kiedy warto zablefowac itd.
Sory LUKACH nie sprecyzowałem... to było do Gomeza. Brak optymalizacji stawek jest jak stanie w miejscu i przebieranie nogami. Nawet gdyby dobrze płacili za granie na NL2, to grając tam masz styczność z graczami, z którymi nie masz możliwości zainteresowania się grą. Nie mówiąc już o wyciąganiu jakichś wniosków z gry :/
Marnujesz się Panie inżynierze na tym NL5
Co nie zmienia faktu, że jeśli granie tego czegoś... sprawia Ci przyjemność... Przecież o to chodzi
@Shad0w69 HU cashówki na FTP zaczynają się od NL 50 i trzeba mieć rolla co najmniej 1k żeby tam siadać, niżej nie opłaca się grać HU, kiedyś na jednej ze stron próbowałem z ciekawości HUNL10, jedynym wygranym w takich gierkach jest pokerroom, tak zdzierają rakiem, że jak trafisz kolesia, który nie spłuczę się w 10 rękach to potem tylko rake rośnie
, dlatego pomysł na SNG HU, zawsze to trochę podobne. Koleś piszę, że gra około 3 stołów na raz co jest podobno dużą ilością jak na HU.
@Pyszu może 5$ to jakaś bariera psychiczna dla Gomeza, przelicza pewnie na PLNy wszystko
jestem ciekaw czy macie poustalane jakieś loss-limity?
Ja ustalam swój od dzisiaj na 3BI, jestem ciekaw czy to odpowiednia wartość sam nie wiem...
ach znowu gram VPIP >30 PFR >20 AF >3
miód na moją duszę normalnie
wczoraj taki cold streak z kartami najlepsze 2 ręce to AQs i JJ = masakra, ale dzisiaj "norma", dużo playable hands i dzień na plus, oczywiście jak to w piątek pije browarki dlatego już nie gram dziś więcej,
ilość browarków ograniczona - juto do pracy
Chodzi Ci o HU sng?
No tak, mam cos takiego jak limit przegranych BI.
Jak chcesz Luklach troche pogadac o SnG HU (też się ucze cały czas) to napisz na gg: 1129002
@Shadow -> to na 100% ten numer gg?
Limit straty 3 BI ustalam ogólnie - dziennie, obojętnie czy będą to cash games czy sng.
@Murkins - no ja chciałbym, ale nie mam rolla na HU NL 50, miałem straszny swing i odrabiam ostatnio, planuje dopiero zabrać się za grę HU, gram normalnie NL SH chcę dołożyć do tego SNG HU jako taki trening.
Mam parę pytań o podstawy gry HU, na przykład czy gra się tylko 1 stolik jako początkujący, ile w ogóle gra się stolików HU na raz? Czy ma ktoś namiary na jakieś fajne materiały do gry HU? Czy liczy się tu bardziej "czucie" gracza, czy solidne podstawy w teorii?
Swoją drogą mogliby zrobić HU Championschips jeszcze raz!
Pozdrawiam!
Tak, to ten nr gg, ale z ciekawości wkleiłem go do wyszukiwarki to mi jakies dwie laski wyskoczyly lol
Jak wpiszesz ręcznie to wszystko jest ok.
teoria teorią ale najważniejsze to określić typ przeciwnika i jego leaki i dopasować do niego swoją strategię
a co do nauki HU to ofkors DC
Do HU SnG to husng.com
ale to jak sie zamierza grac na high stakes (czyt. >100$) lub ma sie niezly BR zeby kupic abonament.