Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Do dna...

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
494 Wyświetlenia

Witam,
Postanowiłem udokumentować mój upadek blogiem, bo gdy kiedyś ewentualnie wrócę do pokera to z chęcią to sobie odświeżę :D Właśnie, mój blog jest o tyle nietypowy że w odróżnieniu od reszty tutejszych blogowiczów, najprawdopodobniej będę się staczał :)

BR = 35$

i mam zamiar go do końca przehulać na NL10 (najniższa stawka na FTP). Jeżeli jednak utrzymam się na tyle długo żebym mógł napisać jeszcze kilka postów, to będę generalnie zadowolony :P Tyle dobrego, a teraz do dzieła...

12 odpowiedzi
Qsypal

Z takim podejściem to na pewno trudno jest cokolwiek wygrać. Skoro nie idzie Ci na no-limit, spróbuj przesiąść się na fix'a, ja takiej zmiany dokonałem i jestem zadowolony. Mam nadzieję, że się nie poddasz. 3mam kciuki

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Problem w tym, że najniższy FL na FTP to 0.25/0.50 :O

Co do NL10, wreszcie się szczęście uśmiechnęło a konkretnie w tym rozdaniu:

Known players:
[tg]SB$7,30:///////;BB$28,75:///////;UTG+2$11,25:///////;MP1$9,90:///////;MP2$12,60:///////;Hero$10,15:///////;CO$9,50:///////;BU$12,85:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.60 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with J♠, A♥
2 folds, MP2 calls $0,10, Hero raises to $0,50, 4 folds, MP2 calls $0,40.

Flop: ($1,15) J♥, 4♦, A♣ (2 players)
MP2 checks, Hero bets $0,60, MP2 raises to $2,80, Hero raises to $9,65 (All-In), MP2 calls $6,85.

Turn: ($20,45) 6♣
River: ($20,45) 2♣

Final Pot: $20,45

Results follow (highlight to see):
Hero shows two pairs, aces and jacks (Js Ah)
MP2 shows a pair of aces (As Tc)

Hero wins with two pairs, aces and jacks (Js Ah)

narazie mi wystarczy, robię sobie przerwę bo wiadomo boję się stracić. Wiem złe podejście ale cóż.

Poza takimi sytuacjami, generalnie mój wykres wygląda tak, że idzie w dół, powolutku ale regularnie. Nie mam doświadczenia co do kradzieży blindów także podbijam na late tylko z mocnymi rękoma, ale wiadomo częściej będzie trash więc wykres idzie w dół. Jeśli ktoś ma jakieś rady jak nie spadać powolutku i gdzie odrabiać te blindy i jak (steale itp) to będę wdzięczny za post :)

Co do mojego podejścia wiem że zakładanie przegranej nie jest ok, ale możesz mi uwierzyć że staram się grac jak najlepiej i nie szukam na chama okajzi żeby się odrobić. Staram się grac najlepiej jak potrafię

MoroP

Zdaje mi się, czy bloga założyłeś, żeby pokazać nowym użytkownikiem, że BM to ważna rzecz i nie uda Ci się zawojować NL10 z 4BI??? :)

tomex111

ja ostatnio po ostrych wtopach zdołowany z 1$ ostatniego gdzie grałem stawki1/2 centy wszedłem all in z A 5 typ A8 i na flopie A 2 8
turn 5 river 5 wygralem drugiego dolca i odbiłem się na 500 euro

miałem ostrą przeprawe przez limity :]

z bankrola 35$ spokojnie można zrobić sporo tylko powoli z głową, chyba, że przyjdzie dobry moment to leci nawet szybko

kaczuba

Nie ma jak pozytywne nastawienie, optymistyczny tytuł, ambitny plan i działanie pełne wiary w sukces. :D

Powodzenia :)

JacekPL

A czy Ty czasem nie grałeś SnG? ;)

Janosikgdy

Mój funfel, Macias, spadł do 9$, i się odbił do 160$ w ciągu krótkiego czasu, więc nie pękaj
graj zgodnie z brm i ucz się

gieremek

Z takim bankrolem chyba bezpieczniej jest grać shortstackiem, trzymając się ściśle strategii masz większą szansę na powiększenie BR, ale to tylko moje zdanie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

JacekPL napisał
A czy Ty czasem nie grałeś SnG? ;)

grałem grałem, ale ostatnio powierzyłem losy grze cashowej :) nie znaczy to, że SnG sobie odpuściłem, po prostu latam w te i we wte ^^ zawsze to wygląda tak, że SnG buduje BR a NL10 zjada :P postanowiłem to zmienić, gdyż mam zamiar grać i SnG i cash game

dziś rozegrałem tylko 300 handów bo nie dużo grałem, 2 stoły na raz. Jak widać dzisiaj poszło o dziwo dobrze, na początku niezła winda dająca zaplecze psychiczne przydatne przy takim BR :) Pod koniec gdy już miałem kończyć nagle na obu stołach akcja, i obaj przeciwnicy calling station, także fajnie się skończyło. Blogowanie to jakaś magiczna sprawa, albo po prostu podświadomie mnie motywuje do możliwie najlepszej z mojej stronie gry.

Starałem się wyłapywać leaki w mojej grze, jakichs konretnych się nie doszukałem, tylko cbety z chybionymi AK mnie zjadały. Jak ja tej ręki nie lubię :P

Obecny BR = 52$ + niemal wyrobione kolejne 5$ z bonusu ^^

Cele: utrzymać się na wodzie...

Marzenia: zbudować BR na aktualny limit :D

Nie daj się ;). Sam gram SSS i spadłem w pewnym momencie poniżej 30$, ale dalej grałem NL10, pare SnG za $0,1 i odbiłem się od dna :). Ale skoro masz już ponad 50$ to nie jest źle.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie ma się co właściwie rozpisywać, jakoś leci, wykres wstawię jak będzie dłuższy (fikuśny jest :D ). Trochę mnie dziwi że mi dość dobrze idzie, jak tak dalej pójdzie będę musiał zmienić nazwę bloga :( jednak czuję że nadejdzie jakiś downswing :P

BR = 78$ (+ rakeback którego jeszcze dzisiaj nie dostałem ?( )

rozegrałem 1k rąk, wstawię wykres jak będzie 2-3k może :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok

BR = 39$

jeszcze na dodatek rakebacku mi nie dali za ten tydzień a będzie ponad 10$ :/

łatwo przyszło, łatwo poszło. Jestem po tych kilku dniach obecnie na minus, tylko trochę bonusa uwolniłem.

Jedyne co z tego wyszło na dobre, to że dużo SP idzie na cashowych i otrzymałem srebrny status. yay!

To by było na razie na tyle z NL10, wracam do SnG :D ale fajnie było muszę przyznać