Napisane przez preludiumm
♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love: ♠_love:

Godzinka gry, 387 rąk i 259bb do przodu
Ładnie żarło, rano na bossie było z 7-8 stołów, więc otworzyłem 6 gdzie widziałem jakieś nieznane mi nicki lub fishe żeby sprawdzić czy da się grać i tak się składa, że przez większość sesji miałem te 6 stołów otwarte, bo wszędzie był jeden lub nawet dwóch fishy i grało się przyjemnie. Pojawiały się takie kwiatki:
Spoiler
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($14.36)
BB ($7.92)
UTG ($4.06)
CO ($15.39)
Hero ($10)
Dealt to Hero 9♥ K♠
UTG calls $0.10, fold, Hero raises to $0.45, fold, fold, UTG calls $0.35
FLOP ($1.05) 2♦ 9♣ 5♠
UTG checks, Hero bets $0.78, UTG raises to $3.61 (AI), Hero calls $2.83
TURN ($8.27) 2♦ 9♣ 5♠ 5♣
RIVER ($8.27) 2♦ 9♣ 5♠ 5♣ J♠
Hero shows 9♥ K♠
(Pre 60%, Flop 80.7%, Turn 4.5%)
UTG shows 5♥ T♥
(Pre 40%, Flop 19.3%, Turn 95.5%)
UTG wins $7.84
Poza tym raczej nie ma o czym pisać, nie chcę std wygranych spotów wrzucać. Jak traciłem gdzieś kasę to głównie na cbetach w trochę złych spotach patrząc na staty rywali, gdzie z jakimś AK, AJ czy KJ mogłem spoko zagrać sobie ch/f lub jakąś inną linią, także wynik mógł być jeszcze lepszy, ale i tak jest spoko (niemal tak jak EURO
).
Dzisiaj będzie pewnie mniej grindu, w końcu dwa mecze są i pewnie oba będę oglądał, a z reguły wieczorem odpalałem sesję, więc jeśli nie znajdę czasu na nią wcześniej to skończę tak jak wczoraj na 2h gry.
BTW, UEFA już wszystko ustawiła, lećcie do buków, Polska wygra 3:1, gole strzelą Lewy, Błaszczykowski, Wasilewski i Samaras, 1:1 będzie do przerwy i Polska strzeli pierwsza ♠_biggrin: To jest info z solidnego źródła, nie macie się czego bać, stawiajcie kasę, zegarki, domy, rodziny... no dobra, może na 100 PLN się zatrzymajcie, ale i tak warto!
E: scottish foldów będę miał tysionc kiedyś
stwierdziliśmy z czaronsterem, że ożywimy Ci trochę tego nudnego bloga. Z naszą i kocią pomocą prosto do superblogów!

kotałke wannabe
Wczoraj dobrze szło, z 3 stacki ugrałem. Były ciekawe spoty, jak np. weak reg mający 15% call open zagrał mi minraise/4bet/fold za pół stacka na flopie 332
Wypłacali trochę quadów:
Spoiler
SB ($0.96)
BB ($5.34)
Hero ($10.87)
UTG+1 ($11.59)
CO ($9.81)
BTN ($12.20)
Dealt to Hero 3♥ 3♣
Hero raises to $0.35, fold, CO calls $0.35, fold, fold, BB calls $0.25
FLOP ($1.10) Q♦ 3♠ 2♠
BB checks, Hero bets $0.82, CO calls $0.82, BB calls $0.82
TURN ($3.56) Q♦ 3♠ 2♠ 3♦
BB checks, Hero bets $1.78, CO calls $1.78, BB folds
RIVER ($7.12) Q♦ 3♠ 2♠ 3♦ 2♥
Hero bets $3.56, CO calls $3.56
Hero shows 3♥ 3♣
(Pre 53%, Flop 96.8%, Turn 100.0%)
CO shows Q♥ A♣
(Pre 47%, Flop 3.2%, Turn 0.0%)
Hero wins $13.51
Liczyłem, że pokaże 22 i zgarniemy BBJ
Co do betowania 1/2 pot na T i R to przez tellsy, fishak ewidentnie zwracał uwagę na to ile się betuje. Mnóstwo foldował na jakieś 2/3-3/4 pota, ale jak ktoś betował 1/2 pota to na showdownie pokazywał słabe ręce, jakieś 2nd pair top kicker, tego typu sprawy. Anyway dobre value za quada dostałem
Co ciekawe nie był to jedyny quad tego dnia... i oba zostały ładnie opłacone
Spoiler
Hero ($10.34)
BB ($10.23)
UTG ($9.11)
CO ($18.66)
BTN ($19.44)
Dealt to Hero T♥ T♣
UTG raises to $0.35, fold, BTN calls $0.35, Hero calls $0.30, fold
FLOP ($1.15) A♦ T♠ J♦
Hero bets $0.86, UTG folds, BTN calls $0.86
TURN ($2.87) A♦ T♠ J♦ 4♠
Hero bets $2.60, BTN calls $2.60
RIVER ($8.07) A♦ T♠ J♦ 4♠ T♦
Hero bets $6.53 (AI), BTN calls $6.53
BTN shows 4♦ 9♦
(Pre 17%, Flop 26.9%, Turn 18.2%)
Hero shows T♥ T♣
(Pre 83%, Flop 73.1%, Turn 81.8%)
Hero wins $20.06
TT ogólnie ładnie siadało, trafiłem też z TT flopa T77 i zostałem spłacony przez 75
Z nowych rzeczy - przestaję zaglądać w zakładkę "sessions". Analizę będę przeprowadzał następnego dnia rano lub wieczorem po ostatniej sesji przez zakładkę "hands" z filtrem won/lost >10bb, wyłączonymi kolorami i wywalonymi kolumnami winningsów i innych takich rzeczy. Wprawdzie ciężko będzie osiągnąć to, co udawało się na Everku (gdzie przez ponad miesiąc nie miałem pojęcia jaki jest mój roll :P), bo tutaj mam w lobby cashiera i na każdym kroku wpadam na stan rolla, ale staram się nie patrzeć na to za bardzo. Szkoda że nikt nie postarał się o jakąś nakładkę na soft, która by zakrywała stan rolla
A Ty tam z 4chanem nie wyskakuj do przodu, bo teraz już wiem przy czym fapujesz i chyba nie chcesz by te informacje wyszły na światło dzienne
Napisane przez loosekiddie
A Ty tam z 4chanem nie wyskakuj do przodu, bo teraz już wiem przy czym fapujesz i chyba nie chcesz by te informacje wyszły na światło dzienne![]()
Już jakiś czas temu odkryłem, że w internecie NIE MA filmiku/ zdjęcia, do którego nie mógłbym się zmasturbować.
Spokojnej nocy życzę.

Napisane przez preludiumm
Napisane przez loosekiddie
A Ty tam z 4chanem nie wyskakuj do przodu, bo teraz już wiem przy czym fapujesz i chyba nie chcesz by te informacje wyszły na światło dzienne![]()
Już jakiś czas temu odkryłem, że w internecie NIE MA filmiku/ zdjęcia, do którego nie mógłbym się zmasturbować.
Spokojnej nocy życzę.
Mało widziałeś widocznie
Znowu przez parę dni nie pisałem, no ale też nie bardzo jest o czym. Nie mam jakichś wybitnie ciekawych czy trudnych spotów. Gram sobie spokojnie (przez dwa poprzednie dni trochę za mało), nie patrzę na wyniki sesji jak mówiłem. Momentami gram super, momentami jak ostatni fish. Przeważa jednak dość niezła gra z momentami debilizmu, czyli tak jak było zawsze do tej pory u mnie niestety
Muszę trochę wziąć się do roboty, aczkolwiek czynniki zewnętrzne nie pomagają tutaj - głównie EURO mi burzy plan dnia, bo z reguły wieczorami grałem sesję lub nawet dwie
Rano często po prostu nie mam ochoty na grę, to samo w nocy. Wychodzi więc tak, że gram dużo mniej niż zakładałem, ale pracuję nad tym i staram się poprawić
Gram sobie powoli i jakoś to idzie, całkiem zgrabnie nawet ostatnio
Unikam ciężkich spotów - w końcu mi się to udaje, w odpowiednich momentach dopisuje szczęście (a w mniej odpowiednich robi mnie w uja, ale wtedy z reguły gram z jakimś shortem więc wychodzi na moje
) no i najważniejsze - fishe w końcu wypłacają :fuckyeah
Zwiększyłem liczbę stołów. Zauważyłem, że gra leci dość wolno z reguły i trochę się nudzę na 4 stołach, przez co kombinuję. Otwieram z reguły 6-7 stołów by zobaczyć czy nieznany z widzenia nick to fish. I z reguły te 6-7 zostaje, bo na każdym stole jest przynajmniej jedna rybka
Raz mi się zdarzyło mieć przez dużą część sesji 16 czy 17 fishy
Dalej nie patrzę w rolla, pousuwałem kolory i kolumny z dolarami i bb z zakładki "Hands" i analizuję na drugi dzień spoty z dnia poprzedniego gdzie wygrałem/wtopiłem >10bb.
btw ostatnio był temat wjeżdżający na Kiyosakiego. Nie jestem osobą kompetentną do wypowiadania się o treści książki, więc nie będę tam nic pisał, ale nie wiem czy autor tematu czytał w ogóle teksty w przytaczanych linkach?
Lektura ponad 200 stron „Bogatego Ojca…” jest bardzo trudna (a nawet irytująca).
Jeśli mam uznać Kiyosakiego za oszusta na podstawie opinii gościa, który ma problemy z przeczytaniem książki, która wchodzi jak masło (no chyba że jestem geniuszem, ale nie uznaję się za niego ani nie czytam rekordowo szybko) to chyba ktoś tutaj upadł na głowę. Peace.