Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Journey of micro grinder

240 Posty
38 Użytkownicy
0 Reakcje
7,684 Wyświetlenia

Ja tam gram 4bet/call po prostu, bo dużo dead money, co AK świetnie zbiera, no i na tego kolesia z MP masz dobrą rękę, minimalnie gorzej czułbym się callując push tego CO, ale still 3% to są też damy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wkleje tam reke tutaj jeszcze raz, zeby nie trzeba bylo przerzucac stron.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.57)
BB ($5.55)
UTG ($10)
UTG+1 ($13.49)
CO ($10.14)
Hero ($13.20)

Dealt to Hero K♦ A♦

fold, UTG+1 raises to $0.40, CO raises to $1.35, Hero calls $1.35, fold, fold, UTG+1 calls $0.95

FLOP ($4.20) 9♦ J♠ 6♠

UTG+1 checks, CO checks, Hero checks

TURN ($4.20) 9♦ J♠ 6♠ A♣

UTG+1 bets $1.50, CO folds, Hero calls $1.50

RIVER ($7.20) 9♦ J♠ 6♠ A♣ A♥

UTG+1 bets $3, Hero raises to $10.35 (AI), UTG+1 calls $7.35

Spoiler

Hero shows K♦ A♦
(Pre 45%, Flop 4.3%, Turn 0.0%)

UTG+1 shows J♥ J♦
(Pre 55%, Flop 95.7%, Turn 100.0%)

UTG+1 wins $26.51

MP 34/19 47 overall AFq, ale probka tylko 67 rak
CO gral 17/12 3bet:3

W moim odczuciu na preflopie:

CO bedzie tutaj 3betowal wiekszy range niz normalnie, bo chce value od fisha ktorym jest MP.

Jezeli zagram call, to jestem w rozdaniu z dobrymi Ax/Kx od CO oraz z szerokim rangem od MP, ktory wyglada na takiego, ktory callnie 3beta preflop bardzo szeroko. Jezeli zagram 4bet dostane pewnie fold od Ax/Kx, zostawie tam AA/AK/KK/QQ - i zamiast na postflopie grac na range na ktory mam przewage, to na preflopie wrzucam stacka po to zeby miec flipa.

Jezeli widzicie blad w toku myslenia, to wskazcie.

A tutaj inna reka:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($9.32)
BB ($7.28)
UTG ($12.83)
Hero ($14.89)
CO ($11.30)
BTN ($10)

Dealt to Hero A♦ J♣

UTG calls $0.10, Hero raises to $0.50, CO calls $0.50, fold, fold, BB calls $0.40, UTG calls $0.40

FLOP ($2.05) J♠ 6♦ 3♣

BB checks, UTG checks, Hero bets $1.53, CO folds, BB calls $1.53, UTG calls $1.53

TURN ($6.64) J♠ 6♦ 3♣ 9♦

BB checks, UTG bets $3, Hero calls $3, BB raises to $5.25 (AI), UTG calls $2.25, Hero folds

RIVER ($20.14) J♠ 6♦ 3♣ 9♦ 7♥

Spoiler

BB shows 6♣ 6♠
(Pre 50%, Flop 92.6%, Turn 81.8%)

UTG shows T♣ Q♣
(Pre 50%, Flop 7.4%, Turn 18.2%)

BB wins $19.14

BB byl unkiem, gral chyba z 35/20, nie wiedzialem czego sie spodziewac.
UTG byl fishem 60/20, tez raczej po malej probce, ale widac bylo ze donk.

Wolalem sfoldowac, bo akcja od BB wydawala mi sie bardzo mocna, tylko pot oddsy... Mialem do dolozenia bardzo malo do duzej puli, a range'u UTG raczej sie nie balem, bo rownie dobrze mogl tak grac z gorsza TP. Co sadzicie? Mimo wszystko, czuje sie mocno behind na BB i chyba fold jest ok.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co niedziele mialem robic podsumowania.

Aktualnie wyglada caly wykres z NL10 Merge tak:

Up, down, up, down. Ale nie ma sie co przejmowac, trza grindowac dalej. Niestety w ostatnim swingu wtargnela slaba gra, z 2BI sa pewnie krypto-przetiltowane.

Dobre jest chociaz to, przynajmniej cos gram :f_thumbsup: Jak bede gral te 800-1000 rozdan codziennie to niedlugo musi byc dobrze :)

dobre swingi

Endurx
PokerStrategist

są fishe są swingi :f_confused: Supernite odezwij się na gg odnośnie tego study group, bardzo chętnie się dołączę _smile:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Supernite odezwij się na gg odnośnie tego study group, bardzo chętnie się dołączę

Just join #shpoland @IRC. Czasami siedze sam (tak jak teraz), czasami jest nas po 5-6. Ale ogolnie staram sie zawsze byc na kanale kiedy jestem na kompie. Jak ktos ma ochote pogadac to zapraszam :)

A teraz let's grind.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Koniec dnia, klade sie spac, to jeszcze sobie cosik napisze.

Ostatnio gram mniej, raz ze wkurzaja mnie troche niepowodzenia, missplaye, przegrane spoty gdzie bylem mocno ahead, to do tego nauczyciele proboja mnie caly czas zmusic do tego, zebym chociaz kilka dni w roku sie pouczyl. W sumie mam nauczke za olanie polowy pazdziernika i listopada gdzie w szkole nie robilem totalnie nic, tylko chodzilem i ew. sluchalem na lekcjach ktore mnie ciekawily.

1/10 mnie nawet lubi zapierdal zwiazany ze szkola, moze dlatego ze nauka w sumie nie jest zla, ale zalezy tez czego. Gorzej ze znalezieniem czasu, bo dzisiaj/wczoraj wystarczylo tylko na krotkie sesje, silownie i wlasnie szkole.

Mam mnostwo rzeczy do zrobienia, dlatego CHOLERNIE cieszy mnie wolne od jutra. Przede wszystkim - chce przeczytac 'Potege Podswiadomosci'. Przeczytalem 50 stron i cholernie mnie koncepty przekazane przez J.Murphy'ego zainteresowaly, mam nadzieje ze wystarczy mi samozaparcia, zeby stosowac w zyciu podane przez jego rady, a przede wszystkim przeczytac jego ksiazke kilka razy. Po przeczytaniu jej napisze moze cos wiecej.

Kontynuujac watek zwiazany z zapierdolem, nauki stricte pokerowej ostatnio u mnie niestety bardzo malo, prawie nie ogladam filmow, analizuje mala liczbe rozdan.

Na szczescie ladnie ruszylo #shpoland przez co mozna sobie konkretnie pogadac na temat strategii/rozdan, bo jest co najmniej kilka osob ktorym sie chce. Niektore dyskusje irytuja, szczegolnie jezeli druga osoba jest uparta i nie bierze pod uwage innych rozwiazan niz swoich, ale to wszystko i tak prowadzi do jednego - rozwoju pokerowego. Nikt nie mowil, ze bedzie latwo :f_thumbsup:

Podoba mi sie jak cholera, ze pomimo ciaglych minusow chce mi sie. W swieta mam nadzieje, ze dopierdole chociaz te 10k handow. A teraz spac.

Tl;dr, ta.

ozi
ozi
PokerStrategist

Napisane przez Supernite
ble ble ble

Tl;dr, ta.

:f_biggrin:

Nie no - przeczytałem ;).

Endurx
PokerStrategist

:f_p: wcale nie jestem taki uparty, a nawet jeśli jestem to zmienię to, za duży ze mnie fish żeby się upierać :f_thumbsup: ale callowania z tymi 66 na tego gościa na rushu nikt mi nie przetłumaczy, jak można oceniać range danej akcji przy danym boardzie jedynie na podstawie vpip i pfr nie biorąc pod uwagę limp/fold, donk bet flop, popierając całą swoją teorię Equity liczonym na podstawie jego 15% VPIP jeśli na podstawie wszystkich danych weźmiemy jego range z którym gra donk bet flop to jesteśmy w dupie 20 do 80 albo i gorzej :facepalm: nie można leaków przeciwnika obracać przeciwko sobie

1 do 3 flop 1 do 6 turn 1 do 8 river, ło kurwa potrzeba mi 38% na river skąd ja tyle wezmę z moim 66 i tak jestem bluff catch happy że murek donkował mi 3 streety tak mało przecież mógł zajebać na turnie za 3/4 i było by po zawodach, super znowu się udało na river betuje tak mało, na pewno nic nie ma z czym callnie rise zatem zablefuję bo to jest evisrivi+ , ops fishe na NL5 nie myślą nie miał nawet TP ok teraz będę wiedział "albo i nie" że na NL5 się nie blefuje, mówią w filmach jak kobyle pacierz na niskich stawkach się nie blefuje ani nie wdaje w spoty gdzie jest guesing game nic nie dotrze, przycisk FOLD to zazwyczaj ten pierwszy od lewej :facepalm:

wybacz Supernite za spam ale jak możecie rzędem popierać ten idiotyzm calowania murka na 2 streetach z różańcem w ręku że nie spadnie trzecia karta do koloru i że nie uderzy mocniej na river jak misnie :f_p: może coś ze mną jest nie tak ale uważam że nie przegrywanie kasy w niepotrzebnych miejscach jest praktycznie tym samym co jej wygrywanie

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kusi mnie, zeby Ci odpisac na temat tego rozdania, ale jakbym napisal teraz posta, to musialbym pewnie napisac kolejne 3 na temat tej reki, a wszystko co bylo do powiedzenia to powiedzielismy na kanale z Etherem, robsonem. A wiekszosc czytajacych i tak by nie wiedziala o co chodzi.

Swoja droga, to odebrales to personalnie, a nie mialem wcale ciebie konkretnie na mysli :P

Nie mam w sumie nic ciekawego do napisania, wykres ma teraz, zgodnie z trendem, swinga w gore, takze jest okejka :f_thumbsup: Po cashoucie wplacilem reszte z netellera na Merge. Aktualnie: $371.89, czyli gorzej niz w pierwszym poscie ( _rolleyes: ), ale musialem wyplacic nie 70, a 100$, zeby na wszystko starczylo. _cry: No, ale teraz kasy bede dopiero potrzebowal w lutym. I to pewnie nie za duzo, wiec nawet nie wiem czy bede musial wyplacac. Teraz juz tylko w gore :)

Napisane przez Endurx
:f_p: wcale nie jestem taki uparty, a nawet jeśli jestem to zmienię to, za duży ze mnie fish żeby się upierać :f_thumbsup: ale callowania z tymi 66 na tego gościa na rushu nikt mi nie przetłumaczy, jak można oceniać range danej akcji przy danym boardzie jedynie na podstawie vpip i pfr nie biorąc pod uwagę limp/fold, donk bet flop, popierając całą swoją teorię Equity liczonym na podstawie jego 15% VPIP jeśli na podstawie wszystkich danych weźmiemy jego range z którym gra donk bet flop to jesteśmy w dupie 20 do 80 albo i gorzej :facepalm: nie można leaków przeciwnika obracać przeciwko sobie

1 do 3 flop 1 do 6 turn 1 do 8 river, ło kurwa potrzeba mi 38% na river skąd ja tyle wezmę z moim 66 i tak jestem bluff catch happy że murek donkował mi 3 streety tak mało przecież mógł zajebać na turnie za 3/4 i było by po zawodach, super znowu się udało na river betuje tak mało, na pewno nic nie ma z czym callnie rise zatem zablefuję bo to jest evisrivi+ , ops fishe na NL5 nie myślą nie miał nawet TP ok teraz będę wiedział "albo i nie" że na NL5 się nie blefuje, mówią w filmach jak kobyle pacierz na niskich stawkach się nie blefuje ani nie wdaje w spoty gdzie jest guesing game nic nie dotrze, przycisk FOLD to zazwyczaj ten pierwszy od lewej :facepalm:

wybacz Supernite za spam ale jak możecie rzędem popierać ten idiotyzm calowania murka na 2 streetach z różańcem w ręku że nie spadnie trzecia karta do koloru i że nie uderzy mocniej na river jak misnie :f_p: może coś ze mną jest nie tak ale uważam że nie przegrywanie kasy w niepotrzebnych miejscach jest praktycznie tym samym co jej wygrywanie

.. a nie uwazasz ze dla kogos kto gra regularnie wyzej niz nl5 gra przwciwnikow i ocenianie ich range'u moze byc bardzo proste i moze dzieki temu zarobic kilka bb:)? Mial dokladnie to na co go obstawilem i to ze tego akurat teraz nie zrzucil to trudno, to ze powinien to inna sprawa:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez ozi:

Jak to mówi stare, polskie przysłowie - jebać, jebać i się nie bać. :f_thumbsup:

_cool:

upswing, lucktard ;d

0rdon
PokerStrategist
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ready na przecietnego 'regularsa' z tych stawek, ktorego w sumie spotykam dosc czesto:

call 3bet prf OOP wf A5s then stack off @flop wf FD
psb drawy, missed board
4bet prf wf 44 then c-bet/shove JTx board
thinks i am monkey (chat read)
instant shove preflop vs. my openraise @BU wf AA
passive play drawy board in 3way wf TPTK

I juz wszystko wiadomo o poziomie NL10 :D Chociaz tez od czasu do czasu zdarzy mi sie jakis sick missplay, to to co oni odpierdalaja, to masakra.

Aimer87
Oldschool Grinder

te wszystkie notki notecaddy zrobił?

raczej nie :D to on sie natrudzil

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No nie mowcie, ze ktos wymyslil program, ktory robi za ciebie notatki? :ayfkm:

siweq86
Oldschool Grinder

Napisane przez Supernite
No nie mowcie, ze ktos wymyslil program, ktory robi za ciebie notatki? :ayfkm:

Note cuddy :P ale oczywiście nie takie :)