Powodzenia w dazeniu do celu, tez sie jaram Tokio
i rowniez studiuje finanse i rachunkowosc, good choice
Napisane przez plusEVqba
wkoncu znalazlem tego co moje EV podpieprzyl ....Ja nie wiem co jest z tym everestem nie halo ale wpierdzielam wszystkie stacki gdy mam 70-90% na Flopie - ciekawe jak dlugo jeszcze ;/
GL
chyba szybko nie przejdzie bo poki co dalej mam dobry run!, czasami wydaje mi sie jakby moje konto bylo na jakichs cheatach od adminów everesta :D, a tak serio to zycze wytrwałości!
Napisane przez lorpio
Bardzo mi się podoba ten blogstawiam kropę.
Widzę że mamy podobne problemy dlatego będę tu zaglądał ♠_thumbsup:
Powodzenia w prowadzeniu bloga :nh
Napisane przez doncamilloskate
Powodzenia w dazeniu do celu, tez sie jaram Tokioi rowniez studiuje finanse i rachunkowosc, good choice
![]()
dzieny! co do Finansów to wybrałem ten kierunek bo nie wiedziałem na co iść, a wydaje się w miarę przyszłościowy. Jest to jako takie zabezpieczenie gdyby nie udało mi się założyć firmy w przyszłości ( nie mam zamiaru pracowac dla kogos
)
Napisane przez fidelloz
ile masz % RB na everku?
ciężko powiedzieć, bo to zależy od tego ile gram w danym miesiącu, które zajmę miejsce w rakerace itd. Średnio z każdego rakerace wychodzi +- 10% + 24% za VIP Level ( w tym miesiącu może będzie 27.2% ). Dodatkowo w tym miesiącu jest ten świąteczny bonus i dostałem jeszcze 20$ za jakieś rakehand races ( za 1. miejsce było 320 i dało rade być przynajmniej w TOP3, ale przez ostatnie 2 tyg nie grałem jakoś dużo ). Reasumując pewnie jakieś 40% +-, ale szczerze mówiąc jak wybierałem Everest to nastawiałem się, że będzie to room na którym będę miał bardzo słabą ofertę ze sporą ilością fishy. Jak się okazało nie jest tak źle
Napisane przez v31dt
yo kupiles/przeczytales ta ksiazke hogana?
Tak już kupiłem i doszła. Na razie tylko przejrzałem na szybko, ale wygląda ciekawie - jak przeczytam coś więcej to zdam relację.
Napisane przez Michasia
Nie wiem jak japonki, ale jakbym zobaczył takie polki to od razu bym pomyślał, że mają 13 lat.
a tam różnie to bywa. czasami trafisz na 13-kę, a czasami taka będzie miała 25 lat. wydaje mi się, że wszędzie tak jest i nie ma reguły ;).
Napisane przez lorpio
żyjesz????
żyję żyję i mam się dobrze ( mimo wczorajszej sesji, która była najgorsza w mojej "karierze pokerowej" ) - to właśnie spowodowało dzisiejszy wpis, chcę w końcu ruszyć dalej z pokerem.
Właśnie czytałem sobie starego bloga, którego prowadziłem kiedyś na innej stronie i zobaczyłem jak duży progres zrobiłem przez ten czas, nie tylko pod względem skill'a, ale także mindsetowym.
Pamiętam to jak dziś gdy 'płakałem' i strasznie narzekałem dlaczego to ja mam takiego pecha przegrywając 100$ w ciągu jednego dnia, była to dla mnie trauma i chodziłem wkurzony i smutny. Dzisiaj po wczorajszej sesji zauważyłem, że na prawdę zrobiłem ogromny krok mindsetowy przegrywając sporo $$$. Po pierwsze nie tiltuję w czasie gry ( co kiedyś się zdarzało bardzo często), a po drugie złe sesje pokerowe nie wpływają na mnie w życiu tak bardzo jak kiedyś. Wiadomo, że się wkurzę czy coś, ale po 30 min obejrzanego serialu ( np. Sherlocka - polecam każdemu MEGA serial ;)), złe emocje odpływają i nie myślę o nich tak bardzo.
Najdziwniejsze jest to, że tak na prawdę nie ćwiczyłem mindsetu, zastanawiam się czy samo to przyszło z czasem i wiekiem poprzez doświadczenie, czy też coś innego miało na to wpływ.
Odnośnie Skill'a to ten progres mógł być dużo większy. Stanowczo za mało czasu poświęcam na naukę, po prostu nie chce mi się, ale mam zamiar to zmienić - sęk w tym, że bardzo ciężko mi to przychodzi. Prawda jest taka, że im więcej czasu będę poświęcał na pokera tym lepszym będę graczem ( i każdy o tym wie ), a chcę zostać jednym z najlepszych - dlaczego więc nie uczę się wiedząc, że moim celem jest stanie się HS player? Muszę w końcu coś zrobić . . . coś . . .Rzeczywiście może i przeszedłem w ostatnie 4 miesiące z NL25->NL200, ale wiem że ten progres mógł być dużo większy, bo nie zrobiłem jakiegoś dużego nakładu pracy aby stać się lepszym . . .
"Hej sam nic nie zmieniam generuję rozwój
To tylko zależy do jakich pieniądze trafia osób"
Zrozumiałem, że poker rzeczywiście jest furtką do "lepszego życia", trzeba tylko to dobrze wykorzystać - rozwój rozwój i jeszcze raz rozwój. Pozapisywałem się na różne dodatkowe zajęcia -
-siłownię - byłem już 4 razy MASA MASA MASA
-do dietetyka - mam rozpisaną dietę na masę, której trzymam się już tydzień, póki co brak efektów
-na dodatkowy angielski - ruszam w przyszłym semestrze ( w ciągu miesiąca ). Muszę podszkolić swój angielski i porobić certyfikaty - teraz na rynku pracy jest to bardzo wymagane. Na dodatek w przyszłości jeżeli chcę stać się lepszym graczem będę musiał brać także coachingi u innych trenerów niż u Ninjai'a ( który póki co pewnie przez długi czas wystarczy
)
-kurs księgowego ( we wtorek jadę się zapisać ) - teraz żeby znaleźć dobre stanowisko pracy liczą się kursy i rozwój osobisty (a taki kurs na pewno przyda się w przyszłości )
nie nie mam zamiaru pracować dla kogoś, ale od czegoś trzeba zacząć - mam nadzieję otworzyć własne biuro rachunkowe, a póki co ze znajomym może rozkręcimy biznes.
co do tego ' lepszego życia ' to dzięki pokerowi wyjadę teraz na ferie na SNOWBOARD <3, zastanawiam się tylko nad państwem Włochy czy Francja. Pewnie będzie to jakiś wyjazd studencki.
a na majówkę wybieram się do Bibione na turniej plażowy frisbee - strasznie się tym jaram. Już zamówiliśmy z drużyną bilety lotnicze, niestety taki wyjazd dla studentów nie jest tani i jedzie połowa drużyny, ale mimo to i tak już nie mogę się doczekać.
a już jutro mamy kolejną kolejkę ligi! (póki co trzecie miejsce ale walczymy o wyższe )
Ostatnio obejrzałem 20 porad - film Robmafa i bardzo mi się spodobał. Wypisałem sobie wszystkie 20 rad pokolorowałem ładnie i wywiesiłem nad monitorem. Codziennie będę patrzył na tą listę i starał się choć w małym stopniu wdrażać w życie któryś punkt, myślę, że jest to dobry sposób, żeby stać się lepszym graczem ;).
Mój dotychczasowy wykres od NL25->NL200
jak widać wariancja wciąż jest moją su** :*
obiecałem sobie, że będę wrzucał rzeczy których nie potrafię z pokera ( przy okazji może inni gracze skorzystają ), że będzie to blog bardziej pokerowy, że można będzie się czegoś nauczyć dlatego wrzucam tutaj staty przeciwnika i pytanie z jakim rangem się tu stackujemy
ręka 1.
Holdem Manager No-Limit Hold'em, $1.00 BB (5 handed) -
SB ($100)
BB ($30)
UTG ($117)
MP ($208)
Hero (Button) ($143)
Preflop: Hero is Button with 4
, 4
2 folds, Hero bets $2.50, 1 fold, BB raises to $30 (All-In)
Total pot: $5.50
Jaki dajecie mu range stackowania ? Czy coś takiego jest odpowiednie, czy może mniej Ax i więcej BW cards? Ja mu dałem coś takiego [22+, A2s+, KJs+, QJs, A9o+, KJo+, QJo] =>17,65% rąk oznacza to, że mam 45,545% na jego range a potrzebuję 45, czyli stackoff jest opłacalny - czy dobrze to wszystko wyliczyłem ?
Do końca stycznia mam zamiar nagrać i wrzucić tutaj filmik ze swojej gry.
Ogłoszenia parafialne: chce ktoś się zrzucić na TableScanner?
Szukam gracza/y do sweatów, study group. Potrzebuję osób ambitnych i takich które są wygrywającymi graczami na NL100-200. Sam jestem coachowany przez Ninjai'a ( aktualnie gdzieś zniknął i słuch po nim zaginął
). Mam zamiar teraz wziąć się za poksa na poważnie, mam nadzieję, że nie zabraknie motywacji.
a co do samej motywacji to mam zamiar zapisać się na taki kurs : http://grmg.pl/index.php/szkolenia/mateusz-grzesiak/nlp/strategiemotywacyjne
moglbys cos powiedziec , w skrocie , w jakis sposob , sie uczysz? analizujesz i czy duzo czasu spedzasz na nauke ,
btw fajny blog :nh
Napisane przez Demiurg12
moglbys cos powiedziec , w skrocie , w jakis sposob , sie uczysz? analizujesz i czy duzo czasu spedzasz na nauke ,btw fajny blog :nh
Dzięki :fdrink
ostatnimi czasy głównym i w sumie jedynym sposobem nauki były treningi z Ninjai-em. Najpierw odbyłem z nim seminarium, a teraz wziąłem pakiet private i to tyle (albo aż tyle :D). Mam sporo filmów z sesji z coachem, które powinienem przeanalizować, a jeszcze tego nie zrobiłem
( dobrze, że tego nie czyta!). Problem jest taki, że gdy idzie mi bardzo dobrze to nie uczę się wogóle bo mam mniemanie, że mogę niszczyć graczy na moich stawkach choć wcale tak nie jest. Podsumowując jakieś 1.5h w tygodniu, ale teraz to się zmieni ( OBY ).
hahahah this -> http://potreningu.pl/artykuly/370/guma-do-zucia-obniza-poziom-kortyzolu-i-wspomaga-koncentracje
od dzisiaj podczas każdej sesji będę żuł gumę
Daj znać jak tam po kursie motywacyjnym
Ciekawi mnie starsznie czy cos z niego pożytecznego wyniesiesz :sdrink
Napisane przez lorpio
Daj znać jak tam po kursie motywacyjnymCiekawi mnie starsznie czy cos z niego pożytecznego wyniesiesz :sdrink
jasna sprawa! to dopiero 14. lutego, ale już jestem zapisany
Co do rozwoju motywacji i książki Kevina Hogan'a to niestety nie udało mi się przez nią przebrnąć, a zdążyłem już kupić nową "Obudź w sobie olbrzyma" ( tytuł większości pewni znany ). Póki co przeczytałem pierwsze trzy rozdziały i teraz będę pracował na przekonaniach ( swoją drogą fajna sprawa ). We wcześniejszym rozdziale miałem do wypisania rzeczy, które odkładałem na później a następnie podanie przykładów jakie cierpienia/przyjemności pojawiają się w związku działaniem i jego brakiem. Powstały takie jakby kontra argumenty ( gdzie pozytywy przeważają za tym aby coś zrobić ) i już wczoraj byłem na siłowni, dzisiaj zrobiłem kilka kolejnych rzeczy a jutro zapisuję się na prawko i znów siłka ( to rzeczywiście działa, ciekawe tylko na jak długo
) - mimo, że jeszcze nie przeczytałem nawet 1/10 to POLECAM KSIĄŻKĘ.
Odbyłem dzisiaj drugie spotkanie z dietetyczką i ku mojemu zdziwieniu ( i jej też ) schudłem o 1kg zamiast przytyć, więc SŁABO. Zwiększyła mi ilość kalorii w posiłkach i zabroniła alkoholu oraz słodyczy
Za 2 tygodnie mam kolejne spotkanie mam nadzieję, że tym razem będzie progres bo jak nie to pierdolę to :fuckyeah
Ostatnio zauważyłem u siebie bardzo zła cechę, którą jest rozrzutność - przez to ile PLAY MONEY wpada do kieszeni non stop kupuje sobie coś fajnego - a tu jakaś nowa kurtka, a tu buty itd. Wydaje też dużo kasy na różnego typu duperele, zastanawiam się czy nie zrobić sobie jakiegoś limitu na karcie . . .
Co do poksa to idzie dobrze, żeby nie powiedzieć, że zajebiście - jak zwykle wrzucam wykres - prawie 200k handsów, niestety do tylu już nie dojadę na Evereście ponieważ zmieniam platformę na Wiliam Hill. Będę miał tam prawie dwukrotnie lepszą ofertę zwrotu. Mam nadzieję, że będzie również sporo fishy jak to dotychczas bywało.
Jak widać jestem ostatnio trochę BE ( mimo upswingu ) chyba coś zjebałem w swojej grze bo linia non SD też nie idzie w górę.
Jako, że ostatnio Ninjai zaginął postanowiłem wziąć 5h z Robmafem - z czystym sumieniem mogę polecić tego trenera - kolejna osoba, która znajduje się na odpowiednim stanowisku. Trener potrafi przekazać wiedzę i szybko wykryć leaki + zadaje prace domowe co jest fajne przy moim NIC nie robieniu w stronę rozwoju oprócz coachingów. W czwartek mam sesję z oboma coachami :fdrink.
Odnośnie filmiku, który miał się pojawić z mojej gry postaram się zrobić to jak najwcześniej - mam problemy z głosem i czasami tłumaczeniem zagrań ( gram jakoś tak z automatu wyuczonymi liniami i nie potrafię wyjaśnić dlaczego zagrałem tak, a nie inaczej ) - WEIRD!
Rąk żadnych nie wrzucam bo ostatnio nie było odzewu, więc dalej będę sobie pisał po prostu, aby widzieć jak się rozwijam i jaki jest progres od pierwszego wpisu.
Ogłoszenia parafialne: chce ktoś się zrzucić na TableScanner?Szukam gracza/y do sweatów, study group. Potrzebuję osób ambitnych i takich które są wygrywającymi graczami na NL100-200.
Standardowo -> Fajny projekt - przyszłość polskiego rapu. Zajebiście nawinął Bisz - to ten kiedy zmienia się bit.
made my day
od dzisiaj zaczynam trenować
Mam prośbę, jeżeli ktoś zna się na monitorach i mógłby polecić mi coś dobrego to proszę wypowiedzieć się w tym wątku Drugi monitor - z czym to się je ;p . PIONA!
co sądzicie o świadomych snach ? myślicie, że jest to możliwe ? Zastanawiałem się ostatnio nad wypróbowaniem kilku technik. . . Wydaje mi się, że gdyby można było świadomie "przeżywać sny" to byłoby to dosyć popularne i dużo ludzi by to praktykowało a jak na razie liczna osób, która to stosuje jest znikoma. High five!
Napisane przez GoodFake
co sądzicie o świadomych snach ? myślicie, że jest to możliwe ? Zastanawiałem się ostatnio nad wypróbowaniem kilku technik. . . Wydaje mi się, że gdyby można było świadomie "przeżywać sny" to byłoby to dosyć popularne i dużo ludzi by to praktykowało a jak na razie liczna osób, która to stosuje jest znikoma. High five!
Na poczatek poczytaj trylogie R. Monroe'a pozniej wejdz na www.oobe.pl i sie zarejestruj - znajdziej kilkaset technik do LD I OOBE a pozniej tylko trenuj....
1-2 lata i zaczniesz to kontrolowac......
Napisane przez mgrudzie
jak po szkoleniu motywacyjnym ? jest power do wszystkiego?
teraz już nie
same szkolenie było świetne i rzeczywiście zacząłem się troche po nim "ogarniac" ale pozniej znow zabraklo motywacji. byc moze przez to, ze nie stosowalem tych technik ktore byly tam podawane, a teraz w ogole wiekszosc z nich pozapominalem.
byc moze znow cos zaczne pisac. fajnie poczytac sobie jakies stare wpisy, szczegolnie z moich pierwszych blogow na innych forach gdy zaczynalem grac w poksa. wiele placzu o jakies bad beaty, mnostwo niespelnionych celow i innych fajnych rzeczy ;D
poki co szukam partnera ( ktory gra nl100+) do grania wspolnych sesji i analizowania rozdan ( przydaloby sie tak po 5/10 na dzien ).
narazie grinduje sobie na nl100 zoom poker i jestem BE po 70k rozdan ( wczesniej rozegralem 70k na nl50 z WR 4bb/100 ). Byc moze jesli zepne poslady uda mi sie wyrobic w tym roku SN na P*, ale bede musial przejsc w miare szybko na NL200.
Cel do końca roku: 72k VPP
wie ktos jak skonwertować plik nagrany w Camtasia Studio, aby mniej zajmował ? Wrzuciłbym filmik ze swojej gry na NL100 do analizy.
bah nie uda się wbić SN. Zrezygnowałem z challengu i przeniosłem się na room z lepszą ofertą bonusową.
Szukam kogoś kto chciałby się złożyć na klocki Leggo, póki co mam jedną osobę. Mamy zamiar zakupić taki model

Więcej informacji na skype goodfakee