Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Impossible is nothing

43 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
1,836 Wyświetlenia
GoodFake

Siemanko! Witam Cię drogi czytelniku na moim blogu. Jest to już któreś podejście z rzędu do pisania, ale za każdym razem gdy przelewałem swoje myśli, osiągnięcia na "papier" motywowało mnie to do dalszej gry i rozwijania się.

Przez ostatni rok opierdalałem się ( nie chodziłem do szkoły, ani nie pracowałem ), w tym postanowiłem to zmienić i poszedłem do szkoły na kierunek Finanse i Rachunkowość. Znalazłem również pracę - jako, że jestem studentem bez żadnego doświadczenia ciężko znaleźć dobrze płatną robotę, po kilku przepracowanych dniach zobaczyłem co to znaczy zapierdalać w pracy po 13zł/h. i Właśnie dlatego siedzę tu teraz pisząc tego bloga z postanowieniem, iż będę ciężko pracował nad polepszeniem swojej gry. Mam nadzieję, że dzięki pokerowi uda mi się w jakimś stopniu zrealizować moje cele i marzenia.

To tyle tytułem wstępu teraz kilka konkretów.

Cele ogólne
- Nie ma co się oszukiwać moim głównym celem jest zarabianie pieniędzy na pokerze, dlatego też zawszę będę starał się robić jak najlepszy table selection, mając w miarę dobrą ofertę RB, na roomie gdzie jest niski poziom. (czyt. Everest)
-Stawać się z dnia na dzień coraz lepszym graczem (Więcej o tym w jakis sposób zamierzam tego dokonać poniżej w tabelce)
-Wejść na NL100, na którym nie miałem jeszcze okazji grać
-Nauczyć się dyscypliny - jeżeli gram to nie robię w tym czasie nic innego - nie przeglądam stron internetowych, nie oglądam wiadomości - skupiam się na A-Game

Jestem świadomy, że te cele będę musiał zweryfikować i pozmieniać, ale najpierw muszę poczytać o tym, albo obejrzeć filmy lechrumskiego w jaki sposób dokładnie je wyznaczać.

Co do odmiany pokera to próbowałem już na prawdę wielu od MTT, SnG, FR przez Razz'a i Omahę - po wielu zmianach w końcu zdecydowałem się na SH, chociaż lubię czasami pyknąć jakąś sesję MTT.

Aktualnie gram NL50 i dorzucam stoły nl25 z fishami gdy brakuje stolików na Evereście (niski poziom+przypisane konto do PS). Gram po 9 stołów w miarę przechodzenia na wyższe limity będę zmniejszał ilość, aby móc dobrze obserwować graczy - na niższych limitach wystarczy grać ABC TAG.

Ułożyłem sobie plan treningu - pomysł zaczerpnąłem z frisbee gdzie mam podobny trening kondycyjny od 25 października. Dużo łatwiej jest mi coś zrobić gdy mam to zapisane z dokładną datą.

Oprócz tego będę grał tyle na ile wystarczy mi czasu ( studia dzienne+praca będą mnie trochę ograniczać ). Jeżeli w ciągu dwóch pierwszych miesięcy zrobię duży progres to rzucę pracę.

Coś co będzie mnie motywowało

Kocham urodę japonek - mam nadzieję, że dane będzie mi odwiedzić Tokio.

See you on tables!

Odpowiedz
Cytat
42 odpowiedzi
erefkey

powodzenia :) będę oglądał postępy

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

13 zł/h? 3/4 studenciaków zabiło by za taka stawke :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

13 zł/h? 3/4 studenciaków zabiło by za taka stawke ayfkm

Ja zapierdalałem za 5zł/h na budowlance jako pomocnik, bo nie było żadnej roboty Heart

Rzeczywiście jak na studenta to nie jest mało, ale ja zawsze miałem takie nastawienie że od razu chciałbym zarabiać 'Bóg wie jakie pieniądze'. Szczególnie gdy gram w pokera i widzę jak niektórzy gracze zarabiają tutaj po 10$/h bez większych problemów. Dlatego właśnie mam zamiar dużo się uczyć.

Podoba mi się Twoje nastawienie, ta laska i utwór WWO. Jeśli nie odpuścisz swoich marzeń i będziesz ostro pracował na swój sukces to nie ma innej opcji, dasz rade

Dzięki, miło przeczytać takie słowa, na pewno motywują!

FUCK FUCK FUCK ORTEGA PRZYJEŻDŻA DO POLSKI! JARAM SIĘ STRASZNIE! OD LISTOPADA BILETY W SPRZEDAŻY!!! będę stał tam od rana w kolejce, żeby dostać mój TICKET!

" Dlatego właśnie mam zamiar dużo się uczyć." Ahh ile razy to już pisałem - jestem wku****** na siebie bo znowu miałem się szkolić, rozpisałem sobie ładnie plan treningowy, miałem wszystko 'ogarnięte' i znów się opierdalam ( przynajmniej w nauce - bo gram na prawdę dużo ). Przyszedł piątek i sobota odłożyłem to co miałem zrobić na niedzielę, a potem już mi się nie chciało. Oprócz tego nie robię notatek, oglądam sobie telewizję lub przeglądam jakieś strony - w skrócie GRAM JAK DEBIL.

Kilka razy już popełniłem ten błąd, gdy szło mi bardzo dobrze przestawałem się uczyć a zaczynałem najzwyczajniej grindować. Muszę spiąć poślady i znowu zacząć pracować nad swoją grą,

Jedynym plusem jest zajebisty table selection - ( oprócz profitu jest to jedyna rzecz, z której mogę być zadowolony ) na bieżąco zmieniam stoły, zawsze mam jakiegoś donka 50/10 lub coś w tym stylu i przykładam się do tego.

na szczęście dzisiaj miałem pierwszy trening z Ninjai'em i moją grupą v31dt i głowicą ( pozdro chłopaki ). Widać, że są zmotywowani do gry i progresu, mam nadzieję, że razem z nimi będę piął się w górę wspólnie pracując nad swoją grą. Zawsze to łatwiej z kimś niż samemu.

a tak czuję się po tej sesji

Wiedza, którą w ciągu jednej sesji przekazał nam Ninjai była na prawdę ogromna. Jest to chyba najlepszy trener od SH, który może mnie coachować! nie mogę się doczekać kolejnych treningów - moja najlepsza inwestycja w życiu :D

:heart: love my STUDY GROUP!!! :heart:

Od dzisiaj zaczynam trening ogólnorozwojowy na klatkę, nogi, wytrzymałość i buduję masę! Wish me luck - mam nadzieję, że nie wymięknę jak to było w wypadku planu pokerowego. Będę pisał jak mi idzie - dzisiaj był 1. dzien ćwiczeń na klatę, a jutro bieganie.

Co do tego jeszcze, że idzie mi zajebiście to wstawię wykres, który mówi sam za siebie ( jest to wykres z miesiąca, dokładnie jutro mija z 7 dniami bez pokera ). Powinienem grać już NL100, ale musiałem wypłacić 200$. Jak tylko będzie nowy miesiąc to wymienię summit punkciki na $$$, dostanę kasę z rakerace i zaczynam grać NL100. Mam nadzieję że kolejne limity będę pokonywał równie szybko.

Cel do końca miesiąca to przygrindować wbić Diament na PS, dostać się do TOP20 w rakerace i wbić CAMP IV na Evereście. Wszystko w zasięgu ręki, nie powinno być ciężko.

Thread Saver!

LOVE LOVE LOVE

i kawałek na dzisiaj (oczywiście ORTEGA!), pozdro dla tych którzy doczytali do końca!

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

dobra jest diament i Camp IV na Evereście. Niestety w rake race zająłem 21 miejsce i zabrakło trochę punktów, żeby dostać 50$ więcej :(. Czyli większość planu wykonana.

Już 2 razy shootowałem na NL100 i kończyło się to totalną porażką - nie wiem z czego to się bierze. Chyba nie potrzebnie próbuję grac bardziej tricki i się leveluje zamiast dalej grac swoje ABC. Na tym limicie jeszcze to powinno wystarczyć. Mimo wszystko wracam znów na NL50 i zaczynam odrabiać straty.

Aktualny Wykres

Jak widać jeszcze EV mnie trochę rozpieszcza, to chyba za te poprzednie 2 lata ;p

Od ostatniego wpisu nic się nie uczyłem jak zwykle grałem swoje, może teraz gdy już nie idzie mi tak dobrze wezmę się w końcu za naukę i zacznę pracować nad swoją grą bo jak na razie strasznie ciężko mi to przychodzi. Zamierzam znowu rozpisać plan nauki tak jak ten w 1. poście tylko tym razem trochę go zmienię i będę go bardziej respektował ( nie będę wychodził na żadne imprezy, czy wieczorne piwka dopóki nie zrobię tego co zaplanowałem ) Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć systematyczną pracę przez pierwszy tydzień, później już powinno pójść dużo łatwiej.

Cele na ten miesiąc:

:club:Rozpisać sobie plan treningowy na cały miesiąc
:club:Respektować ten plan i wywiązywać się z niego ( to pewnie będzie jedna z trudniejszych rzeczy )
:club:Utrzymać status diamentowy Base Camp IV i dostać się do TOP20 w rake race na Evereście
:club:Zacząć sypiać regularnie po 7-8h - nie więcej! ( w następnym wpisie napiszę coś więcej o śnie itd. )
:club:Regularnie grać NL100+

music and girls!

Odpowiedz
Cytat
erefkey

rezerwuje dwie pierwsze od prawej :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
v31dt

dopiero zauwazylem, ze prowadzisz bloga...
stawiam krope i pozniej poczytam :)

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

rezerwuje dwie pierwsze od prawej

nic z tego to mój harem, muszę tylko na nie uzbierać grube miliony $$$ :]

Kupiłem sobie w końcu fotel ( niestety taki po taniości ), te fajniejsze kosztowały po 500-600zł, ale i tak w porównaniu do mojego starego krzesła grinduje się teraz o wiele lepiej :rolleyes: i dupa tak nie boli.

Wiedzieliście, że żyrafa sypia po 2h/dobę? Tak jak obiecałem w tym wpisie będzie trochę o śnie, nie liczcie tu jednak na nic olśniewającego, bo to zwykłe porady, które można znaleźć wszędzie w internecie, ale nigdy się do nich nie stosowałem.

czyli co zrobić, by dobrze spać:

- Urządź sypialnię tak, by otoczenie sprzyjało wypoczynkowi, np. pomaluj ściany na spokojny kolor, zachowaj ład i porządek w pokoju ( na pewno nic nie będę malował, ale spróbuję zacząć utrzymywać czyste pomieszczenie).
- Nie ucinaj sobie drzemek w ciągu dnia. Najwyżej kwadrans po dużym wysiłku, by się zregenerować. ( do tego muszę się jak najbardziej dostosować, często bywa, że pośpię sobie w ciągu dnia )
- Weź ciepłą ( nie gorącą ) kąpiel, a w międzyczasie przewietrz dobrze pokój.
- Zadbaj o dobrą temperaturę - lepiej ciepła puchowa kołdra i szeroko uchylone okno.
- Kładź się do łóżka o tej samej porze (z tolerancją do pół godziny) i dopiero wtedy, gdy naprawdę chce ci się spać. ( tu będzie ciężko ale wyznaczyłem sobie już godzinę kiedy się kładę, a kiedy wstaję, może w końcu uda mi się utrzymać regularny sen po 7-8h).
- Podobnie z ćwiczeniami fizycznymi, jeśli ćwiczysz również wieczorem, to pamiętaj, że po wysiłku (tak fizycznym jak i psychicznym) trudniej jest zasnąć. Wskazana jest przynajmniej godzina na rozluźnienie, odprężenie, posłuchanie muzyki, poczytanie pogodnej książki, dobry film
- Gdy już się obudzisz rano, nawet jeśli jest zbyt wcześnie, by wziąć się do pracy, nie dosypiaj. Poleż chwilę i wstawaj bez pośpiechu.
- Sprawdź czy twoje łóżko, twój materac nie powinien już pójść na emeryturę. W ciągu 10 lat materace tracą ponad 25% ze swego komfortu. Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś fajnego materaca. (W przyszłym tygodniu wybiorę się do IKEI i może znajdę coś fajnego.)

Jest to kilka takich ogólnych porad. Wiadomo, że każdemu będzie pasowało co innego - jeden będzie wolał spać w taki sposób, a drugi w inny, ale na pewno będę próbował zastosować się do tych porad, zobaczymy co z tego wyniknie.

W końcu udał się shoot na NL100, szczerze mówiąc trochę mnie to przeraziło - miałem całkiem niezły upswing, boję się teraz pomyśleć, że tyle samo mogę stracić w ciągu 2-3 sesji! Muszę na pewno popracować nad swoim mindsetem. Jak to się mówi do 3. razy sztuka :fuckyeah. ( fajnie, że dodali nowe emotikony, są mega ;D )

Kasę z RakeRace i SummitPoints'ów będę wydawał na swoje zachcianki i opłatę studiów.

Zwróciła się w końcu również kasa za stackingi, Timo zaczął dobrze shipować, mam nadzieję, że utrzyma się taka forma i będę już z tego tylko na +, nie ma to jak dobra inwestycja :P.

Jutro po 3. sesji z Ninjai'em ułożę sobie w końcu plan treningowy, bo wciąż się za to nie zabrałem - mimo wszystko trochę nad swoją grą popracowałem. Nasz sensei zadaje nam prace domowe, nawet gdybym chciał się opierdalać to nie mogę!

nie wiem co ciekawego jeszcze mogę napisać dlatego wrzucam jak zwykle muzę i dziewczynki!

Chopin rapu dzi*** !!!
Niedługo najnowsza płyta Górala "Zaklinacz Deszczu" :heart: Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

Ostatnio nie pracowalem nad swoja grą oprocz treningow z Ninjai'em i jego pracami domowymi ( ktore same w sobie maja ogromną wartość ) po za tym gram na tyle ile starcza czasu, a że studia i praca zajmują sporo to różnie to bywa. Głównie nic nie robie ze swoja gra bo dobrze mi idzie _confused:, mialem juz BR na NL200, ale postanowilem ze zwieksze go do 20 BI i wtedy wejde wyżej.

Jak widać na wykresie jest dobrze - w ogóle po 1 sesji z Ninjai'em moja czerwona krecha zaczęła pikować w górę, z resztą te inne też :D

Jako, ze w newsie ukazalo sie cos o serii Shuffle and flow ( o ktorej wczesniej nie wiedzialem ) znanego trenera/gracza ktory napisal ksiazke "Peak Performance Poker" postanowilem obejrzec i zobaczyc co ciekawego tam opowiada. Mysle ze ta seria zmieni calkowicie moje podejscie do pokera. W 1. czesci bylo cos o przygotowaniu do gry i zrobieniu cwiczenia jak aktualnie sie przygotowywuje i co jeszcze moge robic. No więc oczywiscie nic nie robilem przed grą ale po glebszym zastanowieniu sie wypisalem sobie kilka rzeczy do ktorych bede sie od dzis stosował:

-Przygotuję sobie coś do picia i jedzenia
-Posprzątam pokój, ogarnę biurko, wyczyszczę monitor ( ogólnie porządki )
-Zadbam o komfort, przeniosę komputer z pod biurka, żebym miał więcej miejsca na nogi i będzie mi dużo wygodniej.
-Będę wyłączał skype/gg - często z kimś piszę podczas sesji
-Zablokuję strony internetowe - PS :(, Facebook etc.
-Zadbam o odpowiednią temperaturą i dobry dopływ świeżego powietrza
-Pójdę do łazienki przed sesją, żeby nie latać w trakcie :f_tongue:
-Wywieszę kartkę przed pokojem " nie przeszkadzać ", aby moja kochana siostra lub mama nie męczyły mnie gdy gram.

Jestem ciekaw czy Wy przygotowujecie się w jakiś sposób do sesji? Chyba wbrew pozorom jest to bardzo ważny element.

Jutro ( a raczej już dziś obejrzę kolejne części - niestety są na razie tylko 3 :( ). Dawno już nie oglądałem żadnych filmów na PS czas nadrobić zaległości i pracować nad skillsami przed NL200.

Jest promo dla diamentów, że można wylosować Ipoda - Wish me Luck - przydałby mi się taki prezent na gwiazdkę ;p

a tu piosenka, która zmotywowała mnie do tego aby w końcu wziąć się za siebie i ogarnąć trochę ;)

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

Wiem już jaki kierunek obiorę by się rozwijać. Jako iż jestem bardzo leniwy i ciężko mi przychodzi nauka to postanowiłem, że zainwestuję w private coachingi z Ninjai-em (definitywnie jest to najlepsza osoba na PS, dzięki której mogę się rozwijać). Została mi ostatnia godzina z seminarium we wtorek, a później wezmę prawdopodobnie 5-10h - jeszcze się zastanawiam.

Zacząłem już grać NL200, jako, że jest mało stolików to mixuję to z NL100. Niedługo będę musiał przenieść się na PP, gdzie poziom prawdopodobnie będzie 10x lepszy i możliwe, że ciężko będzie nawet na NL50, dlatego zrobię teraz trochę $$$ z rake'u wyścigów i donków, abym miał na coachingi.

Teraz do końca miesiąca trzeba trochę przygrindować, aby zająć dobre miejsce w rakerace ( celuje na top 8 ).

Jak widać na załączonym obrazku jest nieźle. Wariancja też jest ze mną, a powiadają, że to zimna suka.

Zacząłem wyznaczać cele i trzymać się tego co jest w serii Shuffle and Flow. Rzeczywiście te wszystkie porady działają, trzeba być tylko konsekwentnym w tym wszystkim. Zacząłem lepiej zarządzać swoim czasem, a zaraz obejrzę kolejny odcinek o diecie, ciekawe co tam wymyślił.

Koniec abstynencji! ale nie mówię tu o alkoholu. Postanowiłem sobie za cel, że nie będę palił, aby sprawdzić czy jointy uzależniają. Minął ponad miesiąc, a mnie ani trochę do tego nie ciągnęło, chociaż przez ten czas byłem dużo bardziej 'ogarnięty', więc nie wiem czy jest w ogóle sens do tego wracać.

Wczoraj zaczęła się nasza Warszawska Liga Ultimate, z roku na rok, jest więcej drużyn - teraz startuje 10. Jak na razie udało nam się wygrać 3 mecze bez żadnych porażek. Dla tych którzy nie wiedzą jak to wygląda wrzucam link.

To już trochę wyższa liga lepszych zawodników, ale mam nadzieję, że uda mi się prędzej, czy później dostać do reprezentacji Polski - lepiej wcześniej, ale jeszcze z dobry rok to minimum.

Ah te dupeczki!

Ostatnio wyszła długo przeze mnie oczekiwana płyta Górala, ale myslalem, ze bardziej rozjebie, trzyma poziom chociaż totem leśnych ludzi był dużo lepszy. Pojutrze jego koncert a ja mam pracę :/ ciężkie życie :(. Niedługo wychodzi płyta Wygi - jednego z afrontów, ciekawe co tam wykombinuje.

no i mam już bilety na Ortege! Pozdro, gl przy stolikach.

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

)($)_V(_)c(*C$_@!(C - dalej muszę chodzić do zjebanej pracy. Jeszcze ostatni miesiąc i w końcu to rzucam. Może wezmę się za pokera "bardziej poważnie", a może znajdę lepiej płatną pracę ( w co szczerze wątpię ).

mam bilet na RHCP, co prawda do koncertu jeszcze sporo czasu, ale wejściówki pewnie rozejdą się strasznie szybko. Nie mogę się doczekać! Nie jestem jakimś ogromnym fanem i nie znam ich dyskografii, ale mimo wszystko jest to tak kultowy zespół, że na pewno warto się wybrać.

Ostatnimi czasy zacząłem interesować się trochę rozwojem osobistym. Póki co dopiero ogarniam sobie jakieś książki do kupienia. Na 1. ogień trafiła pozycja 168-godzinny tydzień Kevina Hogan'a. Jest to lektura o planowaniu i organizacji czasu, a także wyznaczaniu i osiąganiu celów.

Może, nie jest to książka stricte o rozwoju osobistym, ale muszę się wziąć za siebie. Moim głównym celem będzie zrobienie prawa jazdy do końca stycznia, gdyż niedługo wchodzą nowe przepisy i będzie dużo ciężej je zrobić + co 6 lat będzie trzeba powtarzać kurs czy coś takiego. Nie wiem o co dokładnie chodzi i mam nadzieję, że się nie dowiem tylko uda mi się zdać.

Co do poksa to idzie zajebiście. Właśnie skończyliśmy seminarium z Ninjai-em. Była to najlepsza inwestycja jaką zrobiłem w życiu - nawet gdybym obejrzał wszystkie filmy z PS to nie pomogłoby mi tyle ile te sesje :D Jestem teraz na etapie przerabiania wszystkich 5. części. Od przyszłego wtorku ruszam z private coachingami, na razie wziąłem pakiet 10h. Jako, że jestem strasznie leniwy i nie chce mi się uczyć, to przynajmniej w ten sposób będę rozwijał moje skillsy.

Wariancja wciąż jest moją su**, bo jak na razie trzyma się ze mną bardzo dobrze, aż sam się dziwię, że można tak dobrze runnować. Dzisiaj po wygraniu coolera QQ vs AA naszła mnie myśl - "znowu ? ile można wygrywać". trochę dziwne bo powinienem się cieszyć z tego powodu.

Jeżeli ktoś ambitny ze stawek NL200+ szuka partnera do sweatów to pisać na priv.

Thread Saver!

co to sie będzie działo na tym koncercie!, a już w ten piątek koncert Ortegi :heart:

Lece obejrzeć przedostani odcinek Dextera. cu on tables.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

Licze, że kiedyś wspólnie wypijemy kieliszek sake w Tokio :) To także mój cel...

KAMPAI ! & hf mate :nh

Odpowiedz
Cytat

Hejo, czy to temat fetyszystow azjatek? _p:

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

Licze, że kiedyś wspólnie wypijemy kieliszek sake w Tokio To także mój cel... KAMPAI ! & hf mate :nh

Bardzo chętnie, w sumie nigdy nie miałem okazji pić sake, ciekawe jak to smakuje. Jakbys sie wybieral to Tokio to wal drzwiami i oknami, zawsze lepiej byloby poleciec w jakim towarzystwie. Gl u 2 ;).

Hejo, czy to temat fetyszystow azjatek? shark p

Dobrze trafiles!, ale kocham wszystkie dziewczyny, a szczególnie nasze polskie!

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

wkoncu znalazlem tego co moje EV podpieprzyl ....

Ja nie wiem co jest z tym everestem nie halo ale wpierdzielam wszystkie stacki gdy mam 70-90% na Flopie - ciekawe jak dlugo jeszcze ;/

GL

Odpowiedz
Cytat
lorpio

Bardzo mi się podoba ten blog :) stawiam kropę.
Widzę że mamy podobne problemy dlatego będę tu zaglądał _thumbsup:
Powodzenia w prowadzeniu bloga :nh

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

ile masz % RB na everku?

Odpowiedz
Cytat
v31dt

yo kupiles/przeczytales ta ksiazke hogana?

Odpowiedz
Cytat
DonCoralone

Napisane przez GoodFake

SNSD :heart: :heart: :heart:

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Nie wiem jak japonki, ale jakbym zobaczył takie polki to od razu bym pomyślał, że mają 13 lat.

Odpowiedz
Cytat