Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Drugi monitor - z czym to się je ;p

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,024 Wyświetlenia
GoodFake

siema, potrzebuję drugiego monitora ( jeden będzie do wyszukiwania donków, a na drugim będę grał ). Póki co mam coś takiego http://alatest.co.uk/reviews/monitor-reviews/lg-flatron-1715s/po3-2168,29/ i mam zamiar na nim wyszukiwać słabszych graczy.

Nowy monitor nie musi być dużo większy. Mam na nim zamiar grać ale i tak max 9 stołów. Jako, że w ogóle się na tym nie znam to mam nadzieję, że moglibyście mi poradzić coś fajnego.

Jeszcze pytanie jak w ogóle podłączyć 2 monitory ? muszę mieć coś specjalnego ? Jak coś moja karta graficzna to NVIDIA GEFORCE 8600GT ( nie wiem czy potrzebne to komukolwiek ).

Dzięki za jakiekolwiek porady :) Piona!

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
queristo
GoodFake Autor wątku
GoodFake

który dokładnie ? I co wystarczy, że tylko zakupię ten monitor i już wszystko będzie śmigało na dwóch?

Odpowiedz
Cytat
radonis

z tyłu komputera masz dwa wyjścia do podpięcia monitora sprawdź sobie jakiego typu to są wyjścia VGA czy DVI, prawdopodobnie VGA, dlatego jak kupisz nowy monitor będziesz miał w nim końcówkę DVI, ale zwykle w takich zestawach jest też przejściówka (nawet jak nie to nie jest to żaden problem, w każdym sklepie komputerowym dostaniesz za grosze). Jak już ogarniesz przejściówki i połączysz monitory z wyjściem karty graf. to w panelu sterowania ustawiasz sobie rozszerzenie ekranu na oba pulpity, wybierasz który jest po lewej który po prawej no i jedziesz. Jest to proste i intuicyjne :)

Odpowiedz
Cytat
GoodFake Autor wątku
GoodFake

mógłby ktoś jeszcze polecić jakiś dobry monitor do gry ?

Odpowiedz
Cytat
PiriPara
nikujin

kupiłem iyama E2409HDS 24", tani, zajebisty jestem zadowolony.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez PiriPara
http://www.digicomp.pl/produkt/dell_ultrasharp_u3011.php?sID=2337&cID=1&cID=0

najwiecej grinderow chwali ten monitor...

taa... genialne kupta se pan monitor za 3 klocki do pokera -_-'

Wystarczy ci dowolny monitor z jak najwyzsza rozdzialka najlepiej 1920x1080 lub wyzej, ilosc cali to co tam lubisz 22+ jest ok, twoj 8600gt ma pewnie 2x DVI wiec spokojnie podepniesz 2 monitory.

Po taniosci jakies LG ew Samsungi, z wieksza kasa lepiej Della albo BenQ poszukac.

Nie polecam noname marek. I ostroznie z tymi wszystkimi 2w1 (TV+monitor) bo duzo z nich ma marne opcji kalibracji a na pewno bedziesz chcial sobie poprawic obraz zeby oczu nie zajechac po miesiacu.

Odpowiedz
Cytat