siema skoro lepiej ci sie gra na większej ilości stołów to może pomyl o sng albo mtt. Grając cash ciężko jest w longrunie uzyskać duzy edge na przeciwnikiem multitablingując w przeciwieństwie do turniejów.
TehPlayer
A czemu nie cash ? Dlaczego nie bede miec edge nad graczami co oddaja mi stacka z TPTK gdy ja siedze z setem
TehGamer napisał
Dlaczego nie bede miec edge nad graczami co oddaja mi stacka z TPTK gdy ja siedze z setem
Ja nie mówie że nie będizesz miał edge nad innymi graczemi. Chodzi mi o to że cieżej ci bedzie uzyskać przewage niz w sng. Na nl10 to jeszcz ok bo tam rzeczywiście jest sporo fiszów jednak grając wyżej mogą już być problemy. W sng szczególnie turbo gra opiera się głównia na grze preflop czyli push/fold. I tutaj nie trzeba wiele analizować aby zdecydować się na jakieś zagrania. Natomaist w cash jest jeszcze gra post flop.
ale ja gram cashowki od 2/3 roku, nauka SnG mi zajmie sporo czasu zanim bede mogl grac multitabling
Wciaz grinduje NL10 i niedlugo {mam nadzieje} bede grindowal NL25. Mam zamiar zaczal grind NL25 przy sporym multitablingu (+/- 16 stolow) gdy dobije do $1000.
Grindowanie ma w sobie wiele zalet:
- wiecej slabszych graczy
- mniejszy zysk kosztem stabilniejszego zysk/dzien
- przy upswingu mozna nabic naprawde sporo hajsu
- gramy wiecej rak = wiecej raku (no moze nie na NL10 P*, ale od NL25 to calkiem ladnie idzie)
- regularnie powiekszamy bankroll by dobijac do wyzszych limitow
- nie nudzimy sie, gdyz mamy non-stop akcje : )
...ale tez wad:
- panika (timeouty, wiele grywalnych rak na raz)
- czestsze bledy (np. missclick fold AA pf, nieoplacalne sprawdzenia/pushe)
- podczas gry jestes uziemiony przy krzesle
- meczace, po 1-1.5h gry oczy troche bola, bo nie mozesz ich oderwac od ekranu
Mimo wszystko, chce dobic z powrotem do $1000 i probowac NL25.
Ciekawe co z tego bedzie...
Wrzuce jeden wykres z wczoraj i z dzis (jeszcze chyba bede gral):

BR: $899.90 ( tak! zabraklo mi 10c do pelnego $900
)
Malo pisze, bo jestem zajety gra. Grindowanie uzaleznia :f_pleased:.
I tak w sumie malo kto czyta tego bloga. Napisze tylko jak idzie.
Idzie stabilnie w gore. Sa male spadki, ale rzedu 1 BI. Przez grind zaczalem grac duzo bardziej tight. Chyba troche zbyt tight, bo wrocilem do openlimp z parami i folduje AXs z MP1 o_O.
Mimo to dziennie przez 2h jestem w stanie ubic ~$20.
Dzis mialem pierwszy dzien gdy przy grindzie jestem na minus. Cale $13 : (.
Masakra jezeli chodzi o moje szczescie. Mialem 8x AK i ani razu nic nie trafilem, a AK sie 3betuje i stad taki spadek.
No, ale to nie oznacza, ze od dzis bede limpowal AK ; )
$100 przelalem na PKRa, czyli 3D poker. Cienko tam jezeli chodzi o skilla, seryjnie tam jest na kazdym stole limpcity, dlatego granie tight ABC jest tam 100% dochodowe. Nawet na wyzszych stawkach jak widzialem, graja gracze na poziomie NL10-NL25 P*. Mimo to po pierwszych dwoch dniach odnotowalem spadek -$10 : /.
No i na ub mam juz... €68.49. Calkiem ladny wynik, jezeli sie popatrzy, ze zaczynalem od €20 i gram spontanicznie +/- 3x w tygodniu.
P*: $812.45
UB: €68.49
PKR: $89.96
Nie myślałeś nigdy, żeby grać na powiedzmy 3 stołach? Przecież gra na >6 to po prostu autopilot! Tacy gracze są mega profitable zresztą zaraz po loose-agressive. Nie rozwijasz się przez co normalną rzeczą będzie, że przy którymś przejściu wyżej okaże się, że po prostu za mały skill i utkniesz. To najprostsza droga do tiltowania.
Zaglądnij do mojego bloga, poczytaj sobie. Może Cię przekonam na mniejszą ilość stołów
Poker nie polega na tym, żeby nabijać rake, ale na tym żeby nabić jak najmniej rake'u przy jak największym winrate.
Fight against limits by FCDplayer.
Pozdrawiam, Kuba.
Jak slicznie...
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB ($5)
UTG ($25)
UTG+1 ($24.29)
MP1 ($25.48)
MP2 ($13.16)
Hero (CO) ($33.96)
Button ($4.65)
SB ($4.75)
Preflop: Hero is CO with A
, K
2 folds, MP1 bets $1, MP2 calls $1, Hero raises to $4, 4 folds, MP2 raises to $8, Hero raises to $15, MP2 calls $5.16 (All-In)
Flop: ($27.67) A
, 6
, 2
(2 players, 1 all-in)
Turn: ($27.67) 6
(2 players, 1 all-in)
River: ($27.67) J
(2 players, 1 all-in)
Total pot: $27.67 | Rake: $1.38
Results:
MP2 had 8
, Q
(one pair, sixes).
Hero had A
, K
(two pair, Aces and sixes).
Outcome: Hero won $26.29
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (5 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (SB) ($25.23)
BB ($45.50)
UTG ($4.50)
MP ($26.79)
Button ($11.92)
Preflop: Hero is SB with 9
, 7
3 folds, Hero bets $1, BB calls $0.75
Flop: ($2) 2
, J
, Q
(2 players)
Hero bets $1.50, BB calls $1.50
Turn: ($5) K
(2 players)
Hero bets $3.50, BB calls $3.50
River: ($12) 4
(2 players)
Hero bets $6, BB calls $6
Total pot: $24 | Rake: $1.20
Results:
Hero had 9
, 7
(flush, Queen high).
BB had K
, J
(two pair, Kings and Jacks).
Outcome: Hero won $22.80
... tym sposobem +1 BI!
Kilka minut pozniej
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG+1 ($5.35)
Hero (MP1) ($27.08)
MP2 ($19.78)
CO ($4.65)
Button ($54.40)
SB ($25)
BB ($5.05)
UTG ($6.10)
Preflop: Hero is MP1 with 10
, 10
2 folds, Hero bets $1, 3 folds, SB raises to $3.25, 1 fold, Hero calls $2.25
Flop: ($6.75) 4
, 9
, 10
(2 players)
SB bets $4.25, Hero raises to $23.83 (All-In), SB calls $17.50 (All-In)
Turn: ($50.25) Q
(2 players, 2 all-in)
River: ($50.25) 6
(2 players, 2 all-in)
Total pot: $50.25 | Rake: $2.51
Results:
SB had Q
, Q
(three of a kind, Queens).
Hero had 10
, 10
(three of a kind, tens).
Outcome: SB won $47.74
Raz
UTG ($19.82)
Hero (UTG+1) ($28.85)
MP1 ($18.80)
MP2 ($26.45)
CO ($25)
Button ($21.59)
SB ($25)
BB ($53.98)
Preflop: Hero is UTG+1 with J
, J
1 fold, Hero bets $1, MP1 calls $1, 5 folds
Flop: ($2.35) 3
, 7
, J
(2 players)
Hero bets $1.50, MP1 calls $1.50
Turn: ($5.35) 10
(2 players)
Hero bets $3.50, MP1 calls $3.50
River: ($12.35) K
(2 players)
Hero bets $6, MP1 raises to $12.80 (All-In), Hero calls $6.80
Total pot: $37.95 | Rake: $1.89
Results:
Hero had J
, J
(three of a kind, Jacks).
MP1 had Q
, A
(straight, Ace high).
Outcome: MP1 won $36.06
Dwa
I troche ponad 1 BI dzis na minus.
A jeszcze trzy
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
MP2 ($5.65)
MP3 ($30.50)
Hero (CO) ($25.35)
Button ($4.05)
SB ($28.56)
BB ($5)
UTG ($5)
UTG+1 ($5)
MP1 ($48.69)
Preflop: Hero is CO with K
, K
UTG bets $1, 4 folds, Hero raises to $3, 3 folds, UTG raises to $5 (All-In), Hero calls $2
Flop: ($10.35) 3
, 2
, 9
(2 players, 1 all-in)
Turn: ($10.35) 10
(2 players, 1 all-in)
River: ($10.35) Q
(2 players, 1 all-in)
Total pot: $10.35 | Rake: $0.51
Results:
UTG had J
, J
(flush, Queen high).
Hero had K
, K
(one pair, Kings).
Outcome: UTG won $9.84
Trzy

Szpilam na FTPie caly czas. Ogolnie w porzadku. Martwi mnie tylko jedno, a dokladniej hipokryci na tym forum.
W artach pisze: czasem grac 4bet bluff lub all-in bluff, wykorzystywac do tego odpowiednie sytuacje, maksymalizowac zysk, minimalizowac straty itd. itp. W blogach ludzie czesto pisza: "(...)bede dazyl do tego by grac przeciwnikiem, a nie kartami.".
No dobra, tak to wyglada teoretycznie, a w praktyce? W praktyce to wyglada mniej wiecej tak:
AKo NL25 - lol donkament
A jakze inaczej! Kto dopusci sie takiego czynu, jest skazany na spalenie na stosie i wytykanie palcem, oraz obrzucanie pomidorami. Pieknie, poprostu pieknie.
Wrzuc jakikolwiek blef na forum, odrazu Cie pobija najblizszymi narzedziami tortur. I powrzucaja na Ciebie emotki z rybkami.
Lapcie wykres od poczatku lipca:

Pozdrawiam
Idiota
Dla nich wszystko jest sick. Bo to nl25 i kazdy Cie sprwadzi, jakbys zrobil to na nl400 na deepie, to by Cie zjechali, ze prawie srednia krajowa przejebales, ze za to dzieci w armenii moga chodzic do szkoly przez pol roku itp. Jedynymi rekami, ktore wstawiam na polskie forum to sa mtt, bo wiem, ze Adam jest dobry. A holdem, czy omaha to uderzam na angielskie. Wiem, ze ocenia mi reke dobrze, zreszta widac po niektorych, ze stawki na ktorych graja to nie sa zapalki i musza sie cokolwiek znac na tym. Po za tym na ocene przez judge'a trzeba u nas czekac duzo za dlugo
Granie czasem niestandardowych zagrań jest zawsze dobre, byleby nie za często i nie maniakalnie. Wyczułeś leak, uderzyłeś w leak. Zaufałeś sobie w granicach rozsądku. Jaki sens gry skoro nie ufamy swoim przeczuciom pokerowym? W pewnym momencie trzeba moim zdaniem wyjść poza standard.
Dalej kontynuuje gre. Wczoraj probowalem pograc troche PLO25, poziom zalosny, ale donki mnie bija, bo jak moze przezyc moj top set przeciwko AAxx slowplayowanemu, tak zeby zlapac A na riverze ? Do tego jeszcze ludzie wciskaja stacki z OESD + FD + backdoor trips etc. etc. i poprostu ciezko jest utrzymac uklad od flopa do showdownu, przez to ze wiele ludzi myli przycisk fold z przyciskiem raise all-in. No ale trudno. Nabuduje sobie troche wiekszego rolla w HE i moze poprobuje PLO.
Obecnie BR $900, lekko spadl, ale transferuje z powrotem z innego rooma $100, ktore ugralem z NL10. Lepiej sie czuje jak widze $1k ; P. BR na UB dalej zostanie, calkiem milo tam jest.
PS: Nie wiem czemu, ale kazdy dzis sklada mi urodzinowe zyczenia...
Na PLO będą Ci wciskać stacki z monster drawem kiedy ma pół talii za sobą która mu pomaga
Standard
Ale i tak przeciwnicy lubią oddawać tam kase z AA xx na ręce co daje im tylko parkę (myślą że grają dalej w holdema ale tak śmieszniej bo z 4 kartami hihi ]:->) Chociaż ja tam wole HU PLO
OKEJ czas odswiezyc blogasqa!
No wiec tak otoz, nie chce mi sie myslec jak to ladnie ulozyc w sluFFqa, wiec pierdylne w punktach:
- Ucieklem z FTP
- Gralem przez caly sierpien na bwinie, wyrobilem tam 1 transze ($100)
- Wczoraj przenioslem sie na bossmedie na room nie nalezacy do partnerow PokerStrategy, dlatego niestety musze zataic @ll
- Mialem ladnego runa na bwinie, gralem tam NL30, zaczalem z $240, a skonczylem z $1100 (prawie), wiec imo niezle
- Caly BR skoncentrowalem w jednym roomie, wiec koniec z "sesja na unibet, bo na FTPie nie wchodzi dzis :~~( <cry>"
A teraz wykonane cele:
- Ponad $2k BR do konca wakacji - DING! wykonano, a jeszcze mam kilka sporych cashoutow za soba, w koncu wakacje to wakacje, no i mam jeszcze miecha do rozpoczecia studiow
- Pokonac NL25, dojsc przynajmniej do NL100 - No tu jest pol na pol. Teoretycznie - mam BR na NL100, ale gram teraz w ojro (€) i tym sposobem troche BR sie zmniejszyl, i w tym momencie gram tak naprawde NL$70 (NL€50), ale NL25 pokonalem!
- Zadomowilem sie na NL50SH! Tak, wlasnie rzucilem FR na rzecz SH.
- $250-$300 na miecha <-- easy!
BR: spory
Bossmedia jest fun
Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, €0.50 BB (5 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB (€49.50)
Hero (SB) (€81.20)
UTG (€56.53)
MP (€55.58)
Button (€25.45)
Preflop: Hero is SB with K
, Q
UTG bets €1, 2 folds, Hero calls €1, BB calls €1
Flop: (€3) Q
, K
, 9
(3 players)
Hero checks, BB checks, UTG checks
Turn: (€3) 6
(3 players)
Hero bets €2, 1 fold, UTG calls €2
River: (€7) Q
(2 players)
Hero bets €5, UTG raises to €22, Hero raises to €78.20 (All-In), UTG calls €31.53 (All-In)
Total pot: €114.06 | Rake: €3
Results:
Hero had K
, Q
(full house, Queens over Kings).
UTG had 6
, 6
(full house, sixes over Queens).
Outcome: Hero won €111.06
Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, €0.50 BB (4 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Button (€160.09)
SB (€48)
Hero (UTG) (€55.65)
BB (€30.95)
Preflop: Hero is UTG with A
, A
Hero bets €2, 2 folds, BB calls €2
Flop: (€4.25) 6
, 3
, 3
(2 players)
BB checks, Hero bets €3, BB raises to €28.95 (All-In), Hero calls €28.95
Turn: (€62.15) Q
(2 players, 1 all-in)
River: (€62.15) A
(2 players, 1 all-in)
Total pot: €62.15 | Rake: €3
Results:
BB had 8
, 8
(two pair, eights and threes).
Hero had A
, A
(full house, Aces over threes).
Outcome: Hero won €59.15
Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, €0.50 BB (5 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (SB) (€49.50)
BB (€122.46)
UTG (€54.42)
MP (€59.27)
Button (€71.23)
Preflop: Hero is SB with A
, Q
2 folds, Button calls €0.50, Hero bets €2.50, 1 fold, Button calls €2.50
Flop: (€5.50) 8
, 5
, A
(2 players)
Hero bets €4, Button calls €4
Turn: (€13.50) 3
(2 players)
Hero bets €8, Button calls €8
River: (€29.50) 7
(2 players)
Hero checks, Button raises to €56.73 (All-In), Hero calls €35 (All-In)
Total pot: €99.50 | Rake: €3
Results:
Button had 6
, 4
(straight, eight high).
Hero didn't show A
, Q
(nothing).
Outcome: Button won €96.50