Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL25 - lol donkament

17 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
976 Wyświetlenia
TehGamer
PokerStrategist

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (CO) ($25.35)
Button ($82.41)
SB ($24.50)
BB ($25)
UTG ($28.19)
UTG+1 ($50)
MP1 ($10.86)
MP2 ($25.45)

Preflop: Hero is CO with A, K
1 fold, UTG+1 calls $0.25, 2 folds, Hero bets $1.25, 3 folds, UTG+1 calls $1

Flop: ($2.85) 7, 7, 2 (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $1.75, UTG+1 raises to $5.25, Hero raises to $14, 1 fold

Total pot: $13.35 | Rake: $0.66

Standardowy TAG: 17/7/2.7/28
Troche pasywny. Jako ze gramy rowniez strategia TAG, nie uwierzylem mu, ze cokolwiek trafil na flopie. Zagralem bluff 3bet flop, gdyz obstawilem go na pare z reki i wiem, ze strategia zabrania mu stackowania sie z overpair. Wykorzystalem leak i przy okazji zagralem bluffa.
Pozdruufqa dla Andrzejqa! :**

16 odpowiedzi

Niemal na 100% przeciwnik miał tu 88+, a Ty ponownie szukasz dziury w całym. Kolejny raz Ci się udało, przeciwnik widocznie uwierzył Ci w {QQ+, 76, 87, 22}. Wstaw od czasu do czasu rozdanie, w którym będzie coś takiego:

Flop: ($2.85) 7:d, 7:s, 2:h
UTG+1 checks, Hero bets $1.75, UTG+1 raises to $5.25, Hero raises to $14, UTG+1 raises to $50 (All-in), Hero kozak call ?

Ofc Turn i River =/= {A, K} a Ty przegrywasz na overpair.

Sry za moje nieco brutalne podejście do sprawy, ale dla mnie to jest już niemal maniakowskie zagranie - kij że nic nie trafiłem, ale pulę muszę wygrać z any two! Do tego przeciwnik to TAG i robi Ci c/r - wiem, że trzeba trochę czasem dostosować się do przeciwnika, ale bez przesady, nie na tym limicie. Fold do przebicia.

budzior
Oldschool Grinder

Mysle, ze na NL25 nie ma co kombinowac.

TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

sry, ale jeszcze takiego nie mialem
serio
i ja juz poprostu taki jestem ; /

kamil90
PokerStrategist

Mati, a Ty nigdy w zyciu nie zablefowales? Jak zagrasz 2 barelle w air to tez jestes maniakiem. Na tym forum pisza wszedzie o szukaniu leakow i wykorzystywaniu ich i Teh ma racje. Jak zrobisz cos niestandardowego, moze troche glupiego to polowa Cie zjedzie. Zreszta co tu sie dziwic, wiele osob woli odwiedzic angielskie forum czy jeszcze inne i tam nie ma tego problemu.

btw. skad wnioskujesz ze mial na 100% 88+. Bo zlimpowal z utg co zawsze dodaje +10pkt do monster image? Zreszta taki flop jest dla niego idealny do tego, by ukrasc pule.

Zeinabel
PokerStrategist

"Kolejny raz Ci się udało", to mi się najbardziej rzuciło w oczy.

W którym momencie dziwne zagranie staje się zagraniem poprawnym? Oceniamy raczej skuteczność - kolejny raz? Więc chyba działa.

evog
Elite Grinder

W mniejszej puli czasami gram tak samo z overcards jeżeli wiem że raise tutaj oznacza słabość. Tutaj jednak 3bet to ponad połowa naszego stacka.

kamil90 jak grasz na nl5 to ten dzial omijaj szerokim łukiem

TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

evog napisał
W mniejszej puli czasami gram tak samo z overcards jeżeli wiem że raise tutaj oznacza słabość. Tutaj jednak 3bet to ponad połowa naszego stacka.

I tu wlasnie pojawia sie pytanie. Co bardziej byloby podejrzane, raise do $14 czy all-in za $24 ?
All-in moglby byc odebrany jaka kradziez puli, a raise do $14 moglby byc typu "scalluj, a ja i tak wjade ci all in na turnie, a ty bedziesz musial sprawdzic"

krejzlol napisał
kamil90 jak grasz na nl5 to ten dzial omijaj szerokim łukiem

+1

@kamil90 - 2nd barrel to co innego, raz że ludzie często sprawdzają c-beta "tak dla zasady", a dwa, może spaść jakaś fajna scare card, typu A/K/Q, a poza tym nie wrzucamy takim zagraniem połowy stacka. To taki zaawansowany c-bet, zagranie, które przy pomocy odpowiednich readów i statystyk może być skuteczne.

Ofc 3-betowanie na flopie z air też może być zyskowne, ale spójrzmy: jak często przeciwnik zrobi nam bluff check/raise, aby to zagranie było opłacalne? Poza tym weź pod uwagę, że 3-betem wrzucasz właściwie 50% stacka, a nawet więcej i do ew. shove już nie wypada nie dołożyć 10$ do puli ok. 40$.

TehGamer napisał
I tu wlasnie pojawia sie pytanie. Co bardziej byloby podejrzane, raise do $14 czy all-in za $24 ?
All-in moglby byc odebrany jaka kradziez puli, a raise do $14 moglby byc typu "scalluj, a ja i tak wjade ci all in na turnie, a ty bedziesz musial sprawdzic"

Taki 3-bet za 50% stacka a nie insta AI świadczy o tym, że jesteś graczem, który ogarnia, a nie głupim fiszakiem. Ale mimo wszystko uważam, że szkoda tu kombinować ;)

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

TehGamer napisał
Standardowy TAG: 17/7/2.7/28
Troche pasywny.

Standardowy TAG nie jest pasywny, nie ma takiej przerwy między VPIP a PFR. VPIP też jest za wysokie. Takie statystyki bardziej pasują do rybki.

Jako ze gramy rowniez strategia TAG, nie uwierzylem mu, ze cokolwiek trafil na flopie.

Fajnie... Tylko że ten gracz może mieć 7 w swoim zakresie i bym się nie zdziwił. Druga sprawa że nawet standardowy TAG nie gra na takim boardziej check / raise bluff.

Odpuściłbym ponieważ rywal wygląda na rybę i dlatego może mieć jakąś 7 albo przecenić jakiś układ.

Zagralem bluff 3bet flop, gdyz obstawilem go na pare z reki i wiem, ze strategia zabrania mu stackowania sie z overpair. Wykorzystalem leak i przy okazji zagralem bluffa.

TehGamer napisał

Kocham czytać te posty kiedy w jednym hero próbuje udowodnić że rywal jest bezmyślny, a w drugim przypisuje mu pokerowy rozsądek i myślenie na poziomie regularsa z NL15100900.

To w końcu on jest bezmyślnym graczem który gra ABC, czy graczem który będzie myślał o tym co rywal "chce powiedzieć".

Według mnie masz lukę w rozumowaniu. Ani gracz nie jest TAGiem, ani nie jest myślący, trudno stwierdzić co zrobi z 88. Ale jak chcesz, to są Twoje pieniądze, więc możesz blefować. Ja w takich sytuacjach wolę odpuścić można się zdziwić z czym rywale pójdą na showdown.

O właśnie zapomniałem jeszcze dodać, że staty tego kolesia odbiegają od normy dla TAGa i zgadzam się z Andrzejem.

TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

@Andrzej: wszystko co napisales wynika z jednego - stwierdziles, ze on nie jest TAG. Wiadomo, ze przyczyna -> skutek.
Fakt faktem, TAGiem nie jest, ale fishem tez go nie nazwe. Najtrafniej byloby weak-tight.
A jak dobrze wiemy, weak-tight slabo gra post flop i mozna go zoverplayowac.

myślący TAG wie, że z overpara nie 3betujesz na takim boardzie :D

TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

czemu? ja 3betuje jak jest jakikolwiek draw
a sry, tu nie ma drawa
a to nie wiem, zagiales mnie

kozak567
Oldschool Grinder

nie widzisz tutaj drawa?? JA widze, pewnie ziomek trzymal 65s i liczyl na runner runner str8 albo runner runner flusha :D MOge sie zalozyc o browara z kazdym :f_biggrin:

rusher88
PokerStrategist

Pomyslalem sobie tutaj troche nad tym rozdaniem i uwazam, ze miales straszny fart ze gosc spasowal. Jesli by to byl jakis ogarniety gosc i mial jakas PP to by Ci tu wpychal stacka. Czemu? Przeciez nie robil bys 3betu z fullem/tripsem czy JJ+. Trafiles u niego na totalny bluff, mozliwe ze z jakimis SC gral. Gdybys trafil tutaj na 88-TT polecialby od niego stack i bylbys w glupiej sytuacji. Troszke przesadziles w tym rozdaniu. Prawda taka, ze lepiej sie tu dac wyblefowac niz oddac stack w glupi sposob.