No ostatnio chyba coopy i powerfesty byly.
Mam parę pytań.
Gdzie najlepiej steemować pokera i czy można np. na youtube czy tam akurat nie można z uwagi na to że jest on w polsce zakazany?
Napisane przez Rasow
Najlepiej na Twitchu, ze względu na regionalizację i kategoryzację.
dzieki
Wracam na starsy i mysle moze na natural8 sie przerzucić tylko ja mam tam konto w jakichś juanach nie wiem moze źle założyłem. Nie wiem jak to zmienić cos tam pisałęm do nich ale się nie dogadałem. Tam zoom chodzi z chińczykami to może się to bardziej opłąca grać niż zaregowane starsy.
Gdzie waszym zdaniem najlepiej teraz grać?
Macie jakieś filmy szkoleniowe jak tego gościa na Twichu bo jego juz nie ma z tego co patrzyłem?
No ok a ktoś wie o co chodzi z tym fishingiem na natural8? Starałem się coś skumać i raz grałęm w to ale nie do konca rozumiem.
Napisane przez DeSade2378
Ten ziomek z twicha ktso wie ile on bb/100 wycisnął z micro?
Cześć , bardzo ciekawy blog:f_drink:
Jeśli chodzi o Epiphany77 to szło mu bardzo fajnie ale nie dokończył challange'u. Oglądałem kilka jego streamów, Fuck GTO i do przodu
Napisane przez Kazann
Ten ziomek z twicha ktso wie ile on bb/100 wycisnął z micro?Cześć , bardzo ciekawy blog:f_drink:
Jeśli chodzi o Epiphany77 to szło mu bardzo fajnie ale nie dokończył challange'u. Oglądałem kilka jego streamów, Fuck GTO i do przodu![]()
A są jeszcze te filmy do obejżenia bo coś patrzyłem i nie mogłem znaleźć?
Napisane przez Kazann
Ten ziomek z twicha ktso wie ile on bb/100 wycisnął z micro?Cześć , bardzo ciekawy blog:f_drink:
Jeśli chodzi o Epiphany77 to szło mu bardzo fajnie ale nie dokończył challange'u. Oglądałem kilka jego streamów, Fuck GTO i do przodu![]()
A są jeszcze te filmy do obejżenia bo coś patrzyłem i nie mogłem znaleźć?
pokasowane. Jedynie fragmenty na yt: https://www.youtube.com/channel/UCEnNWJDequu-XrfKuwGIjnA/videos
i się muszę przyczepić
"do obejRZenia"
Na RIO poker jest wymagana jakaś weryfikacja konta jak wszedzie w sensie dowód i scan rachunku zeby móc wypłacać bo zamierzam sobie tam pograć? Działa tam w ogóle taka opcja że stóch na którym jest akcja wyskakuje na wierzch?
co sądzicie jak to prawidłowo rozegrac? Przeciwnik reg z rosji. Na zoomie pare rozdan na niego mialem
https://www.boomplayer.com/30366895_E86D161A66
no nie wiem mam dwie over chce wyrzucic pp bet turn spoko sie wydaje. Na moje oko ten bet riv nie potrzebny. Jak sprawdzil pp na turn to riv tez pewnie sprawdzi. Ja nie myśle coś dzisiaj chyba
Takie rozdanko też miałem
AK CO na mp 3bet i flop typu Txx i dwa blanki turn i riv. Podobne rozdanie ale ip poddalem na riv
Ogólnie jest jakaś strategia grania takich flopó niskich w 3bet potach typu 923 czy to zależy od wielu czynników jak przeważnie w pokerze?
Zależy od calling rangu Twojego przeciwnika i od Twojego 3bet rangu. Imo możesz spokojnie check foldowac tutaj KQo na flopie jak nic nie trafiłeś, a jeśli betuje to za 3/4 a nie za 1/3. Na tym turnie poddaję, zastanów się jaki range folduje na Twój bet na tej karcie, który callowal na flopie. Otwiera sie FD + ta karta nic nie zmienia, więc spodziewam się dalej szerokich calli. Biję na turnie na kartach dobrych dla mnie J,Q,K,A.
As played: Jak już spadł ten river, to absolutnie nie shovuje, w oczach przeciwnika parujacy sie board mocno zawęża Twój 3barrel shoving range do nutsów i częściej widzę hero calle
co sądzicie jak to prawidłowo rozegrac? Przeciwnik reg z rosji. Na zoomie pare rozdan na niego mialem
https://www.boomplayer.com/30366895_E86D161A66/blockquote >Nie rozumiem tej linii na gracza nieznanego ("Na zoomie pare rozdan na niego mialem")
Zawsze grasz na tych pozycjach linię: 3B i 3 beczki z AIR? Jeżeli tak, to respect.
Odpowiedz sobie za zajebiście ważne pytanie już PreFLOP: po co zagrywam tak z taką ręką i co będę robił dalej na poszczególnych kartach. Musisz to wiedzieć już preFLOP, a nie improwizować później. Zagram i zobaczę.
Przecież gość może grać call także z AK i AQ i callować taki mini CB na FLOP. Spada K lub Q na dalszych ulicach, a Ty dalej jesteś w D....
Grając 3B chcesz otrzymać fold (najbardziej) lub trafić i modlić się, żeby przeciwnik grał na dalszych ulicach call z parą. Bo jak się odwinie to przeważnie jesteś w ...
Może ten CBet na flopie się jakoś obroni (nieduże FoldEquity potrzebujesz) chociaż moim zdaniem na unka, na takim FLOP bym sobie odpuścił.
Ale dalej to już czysty spazz.