Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Desade2378 blog

243 Posty
50 Użytkownicy
221 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Q9, J9, K9 nie praży z pierwszych pozycji ep,mp. Widać za mało mojej szkoły albo rake za duży.

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

Ku motywacji, polecam kanał na Twitch :

https://www.twitch.tv/videos/297597657

Charlie Carrel (Epiphany77) robi br challenge 50$ to 10k$

Odpowiedz
Cytat
grisza1989
PokerStrategist

streamy carrela według mnie są obecnie jedne z lepszych na twiczu jeśli chodzi o pokera. oby mu tylko chęci starczyło na jak najdłużej. co do filtrów, jak masz hm to jest tam taka zakładka leak buster, full opcja jest oczywiście płatna ale nawet bez niej sporo możesz wyciągnąć i dostać informacje gdzie robisz błędy. trochę czasu można dzięki temu zaoszczędzić a jak wiadomo czas to piniądz!

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez 4greg4

Dzięki na pewno się przyda.

Takie rozdanko:
Moja koncepcja własna jest tu taka żeby grać over bet river albo za pule czy coś. Jest to typowa sytuacja np BTN na BB że spada jedna wysoka karta, dostajemy call na flopie i ten właśnie check river oznacza że albo sprawdziła nas jakaś pp na flopie albo druga para.
https://www.boomplayer.com/28526563_481026BD84

Odpowiedz
Cytat
grisza1989
PokerStrategist

według mnie czekając turn i grając overbet river wygląda to trochę biednie, repujemy nic. cbet flop 1/3 mi sie podoba, turn uderzam miedzy 2/3-3/4 co prawda wolałbym tam inna kartę zobaczyć, typu T,Q, jakikolwiek pik ale jeśli juz mamy plan blefowac i do konca opowiadac swoja historie to na pewno nie czekajac tego turna.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez DeSade2378

Moja koncepcja własna jest tu taka żeby grać over bet river albo za pule czy coś.

Pytanie po co? Z AJ czasami wygrasz tą pulę(spodziewasz się,że z każdą gorszą reką przeciwnik gra 100% stab na river?), nie mówiąc już o tym,ze twoja linia totalnie nie trzyma sie kupy - bo co Ty tam repujesz poza wyriverowanymi 22? Nic.

edit:
dla mnie to jest spokojny checkback turn. Betem na flopie realizujemy swoje całe equity + przeciwnik by nie dać autoprofitu jest zmuszony sprawdzać z wieloma łapami gorszymi od AJ. Na river w zależności od sytuacji rozważam potencjalnie bluffcatch. Zauważ poza tym,że masz bilion gorszych rąk które nie mają żadnego showdown value. Myślisz ,że on z tym A9s jak nie trafia rivera gra bet? Zazwyczaj nie bo A high będzie całkiem często z przodu na twoje give upy.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez 4greg4

Przejrzałem tego gościa dzisiaj. Patrzyłem cały dzień z przerwami i trochę zgłupialem. On wali praktycznie 100% cbet. Tylko się zastanawiam jak on gra oop na flop ach typu 764fd bo coś chyba czekał ale nie udało mi się spota znaleźć żeby potwierdzić to. A takie podejście by zmieniło moja grę. On gra bez huda tak ze widzi tylko swoje karty flop i random przeciwnika bo to zoom wiec cbet bardzo luźny. Może tak jest lepiej. Dzisiaj spróbuję to potestowac. Wiadomo że tam barelluje trochę raczej standardowo ale też ma i sporo dobrym zagrać których nie kumam nawet. Pomysłów na grę tez mu nie brakuje. No ale jak on mówił ze na zoomie nl500 zrobił deepa 10000$ to o czym gadka jest ;)

Odpowiedz
Cytat
Rasow
Poker Player

No ja pamietam jak na Tiltbooku wrzucal posty ze stolow NL5k ze stackami po 45k. :D

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

No dzisiaj to nl5 zoomy rozwalił :) Na jednym stole ma prawie 20 BI :) Pewnie będzie atak na nl10
Chociaż takiej ilości setów którą dostał.. nigdy w życiu nie widziałem

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez 4greg4
No dzisiaj to nl5 zoomy rozwalił :) Na jednym stole ma prawie 20 BI :) Pewnie będzie atak na nl10
Chociaż takiej ilości setów którą dostał.. nigdy w życiu nie widziałem

Karta mu żre ewinentnie ale i gra bardzo dobrze. Pewnie trochę za luźno ale postflop ma ciekawe pomysły.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Ktoś kuma jego strategie cbetów bo nie mogę dojżeć jak on oop gra? Na pewno jego cbety są związane z grą na turnie i riverze i ma całe game plany ale jakieś ogólne zasady czy coś? Trochę np. dziwne że gra cbet na fisha oop z 44 na 67Jfd ale widać działa.
Sam też coś mówi że gra na czutkę i intuicyjnie. Czyli o co chodzi?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Właśnie powiedział że na micro można cbetować 90% i check back grać tylko z drugą parą bo tutaj za dużo foldują do cbetów.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Może i ja bym zaczął streamować bym pokazał jak się calluje na btn 99 do 3betu gra call na flopie Axx, 9 na turnie all in i przegrywa z AA :)

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

37k rozdań we wrześniu wyszedłam na zero znowu :( 25$ pod ev. Miejmy nadzieję że październik będzie lepszy. Póki co będę zmieniał troche strategie cbetowania może to pomoże plus jakaś agresywniejsza gra postfop. Z tight rangem będzie to łątwiej robić. Nie mogę na razie grać więcej rozdań z uwagi na pracę i inne obowiązki. Nowy film na yt:

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Na razie trosecke zawieszam działanie bloga bo jestem na dobrej ofercie stackingu i nie gram na starsach. Może będe wstawiał wiecej na temat rzeczy okołopokerowych Tajlandii, szachów itd.

Póki co na szachach zacząłem grać gierki na 1 minutę. Powiem wam jest sporo zabawy ale robię to tylko w wolnym czasie. Zawsze mi się wydawało że 3min to bardzo mało na partię. Jak zaczynałem to nie wiedziałem jak w ogóle można tak grać ale z czasem jakoś staje się to na tyle automatyczne i człowiek myśli już tak szybko że można. Są też gracze którzy grają na 30 sek na lichess ale to już ostatni poziom wtajemniczenia. Póki co ranking na bullecie bo tak to się nazywa poszedł po 1600 a kręciłem się na początku w okolicach 1500 tak że jest postęp.

Po za tym nic się nie dzieje. Chciałbym zrobić trochę filmów na yt takich bardziej artystycznych i kiedyś nakręcić taki dłuższy film o Tajlandii ale to musiał bym tam polecieć znowu żeby ponakręcać trochę materiałów.

Gra ktoś z forum w szachy albo grał np. w diablo 2 bo to też fajna gierka.

Jak bym w razie coś zarobił na stackingu to będę planował wpłacić coś na starsy i grać trochę wyżej czasami w celu szlifowania skilla bo tam poziom jest wysoki.

Odpowiedz
Cytat
dziob
Oldschool Grinder

A żeby tu pisać musisz grać na starsach?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez dziob
A żeby tu pisać musisz grać na starsach?

W sumie racja. Pisać mogę.

Chciałem się zapytać czy dostaliście cudowną pierwszą ofertę od ponad roku bonusu od wpłaty 200$ w postaci biletów do sit&go wartości 50$ bo to pierwsza taka oferta odkąd inna firma przejęła starsy. Kiedyś to było na porządku dziennym. Może dlatego że nie gram tam ostatnio to coś dali.

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

Ja tez dostałem tą ofertę, ale prawie nie gram na starsach.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

A jak idzie temu challengerowi 50-->10k bo widze ze na nl10 zakończył karierę. Epiphany77

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Na razie nic nie nagrywa. Coś ostatnio pisał że przerwę sobie zrobić ale niedługo wraca, tylko ciekawe kiedy

Odpowiedz
Cytat