Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Desade2378 blog

243 Posty
50 Użytkownicy
221 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
aghiri
Elite Grinder

Zgadzam się z Elzo, nie pakuj 3beczek w ciemno, bo to palenie kasy.
Ale:

Napisane przez Elzo2012
Może ten CBet na flopie się jakoś obroni (nieduże FoldEquity potrzebujesz)

No wg mnie w ogóle się nie obroni, co z tego, że nieduże FEQ mamy, tutaj nie ma co patrzec na FEQ bo jest mylące. Pokażcie mi kto tutaj folduje IP na cbet za 30% na takiej strukturze? Ludzie juz na Nl5 jak widac potrafią zagrać poprawny float :). Dlatego powtórze się, nie zrobisz błędu jak odpuscisz tego flopa i zagrasz check/fold, a jak chcesz bic to uderz za więcej.
To jest NL5, w dodatku zoom, masz całą masę innych spotów, by zarabiać na gościach. A tak wjebałeś 100bb i teraz weź odrabiaj. Przelicz sobie jakie masz bb/100 i zobacz ile teraz rąk musisz rozegrać by odrobić tego spota.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez aghiri
Zgadzam się z Elzo, nie pakuj 3beczek w ciemno, bo to palenie kasy.
Ale:

Napisane przez Elzo2012
Może ten CBet na flopie się jakoś obroni (nieduże FoldEquity potrzebujesz)

No wg mnie w ogóle się nie obroni, ...

Ja bym poddał na FLOP i zapomniał o rozdaniu.
Ale nawet na wyższych stawkach cały czas są goście (szczególnie takie meteory pojawiające się znikąd), którzy grają snap fold z automatu, po nie trafieniu FLOP, nawet nie patrząc na sizing CBetu.
Więc jeżeli ktoś ma linie 100% CB-30% po 3Becie, może na tych stawkach jest to profitowe - nie mam wiedzy.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Mam sprawę do szanownych forumowiczów. Czy ktoś by mógł mi zamówić czapeczkę ps w zamian za 15$. Oczywiście wysyłam pierwszy pieniądze a później chcę screen zamówinia. Może być 17$ jak ktoś chce to potraktować jako rakeback. Ktoś z większą ilością postów żeby lipy nie było.

Co do mojej gry w pokera to mam 170e na rio i 100$ na ps. Gram w pracy zooma nl5 na starsach w pracy i nl4e na rio jak jestem w domu ale dopiero ruszam z gierką bo ostanio nie grałem. Trochę poszło w górę później w dół na starsach zobaczymy jak bedzie bo na razie za mało rozdań żeby coś stwierdzić. Zacząłęmć grac bardziej tight jak mi tu ktoś poradził. Wyrzuciłem z utg i mp sc ATo i 22-55 i nie pakuje sie w poty bez pozycji co troche pomogło. Staty też w dół poszły na jakieś 20/17. Postaram się zagrać większa ilość rozdań żeby zobaczyć czy ja się jeszcze do tej gry nadaje bo ostatnio mam w sercu coraz bardziej to co mi tu ktoś napisał żebym to rzucił i zajął się czym innym. Może w tym było trochę racji. Robie inne rzeczy w celach zarobkowych a z pokera póki co nie wypłacam. Zobaczymy jak będzie.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Ja tam widze sporo pp które wyrzyca w turnie nie wiem jak wy. Elzo Ty byś grał Call z KQo sb vs CO?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Druga sprawa jeżeli ktoś tam calluje flop z AK albo AQ to bet turn jest tym bardziej dobry

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Mogli byście jeszcze wyjaśnić jakie to są te słynne spoty na których trzeba szukać value na nl5? Chodzi o valuebetowanie fishy?
Nie wiem może ja nie mam za dużej wiedzy na temat tej gry i może ona bardziej wymaga jej niż logiki. Może mam braki w teorii chętnie bym się poduczył albo przynajmniej na tyle żeby robić to 5bb/100 na nl5 bo kiedyś nie miałem problemu żeby robić 7 na nl16.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez DeSade2378
... Elzo Ty byś grał Call z KQo sb vs CO?

Nie znając gościa, grałbym 3Bet. A na FLOP: XF.
Bez levelowania się, bo to nie jest potrzebne.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Nie chcę się mądrzyć, bo uważam się za mocno przeciętnego gracza.
IHMO na Zoom PokerStars do NL100 włącznie nie ma kilerów - bo... szybko przeszli by na NL200 i NL500
I dlatego nie trzeba samemu stosować wyrafinowanych zagrań typu trzy beczki z AIR i do tego bez szansy na nutsowy układ, nawet w formie backdooru.
A już na pewno nie na gościa, o którym kompletnie nic nie wiem.
Niech Twoi przeciwnicy robią takie rzeczy.
Żeby wygrywać trzeba naprawdę ciężko się przyłożyć do pracy. Nie ma drogi na skróty i gotowych recept.
Musimy przede wszystkim rozumieć co robimy i dlaczego.
Np. dlaczego na tych pozycjach gramy 3B z KQ? Blokery - wycinamy z rangu przeciwnika mnóstwo topowych układów.
Czy chcemy dostać Call? Tylko jeżeli mamy info o przeciwniku i możemy to wykorzystać. W przeciwnym wypadku chcemy Fold.
W tym spocie masz same złe wiadomości:
- nie znasz gościa
- dostajesz Call
- nie trafiasz
- FLOP generuje niskie FoldEquity
- Nawet trafiając na TURN czy RIVER, może się okazać, że Twoje out-y dały lepszy układ przeciwnikowi.
A jednak decydujesz się na tak skrajnie agresywną linie.
Dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

I jeszcze jedno.
Mnie poker nauczył pokory.
Ile razy próbowałem grać na zasadzie: "Pokaże wam kto ma większe jaja" dostawałem wcześnie czy później solidny wpierd....

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

Napisane przez Elzo2012
IHMO na Zoom PokerStars do NL100 włącznie nie ma kilerów - bo... szybko przeszli by na NL200 i NL500

przestalem czytac dalej

Odpowiedz
Cytat
dziob
Oldschool Grinder

Give up turn i wp

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Spoko się czyta to co piszecie. Szkoda że tak często się ląduje oop w 3bet pocie z dwoma over na niskich flopach. Może i x/f na flopie jest lepszy. Będę to zawsze rozważał.

Póki to testuje rio ale to oprogramowanie ma straszny błąd bo wywala stolik z akcją na wierzch i nie czeka na podjęcie decyzji tylko wywala następny. Jak by ktoś grał na lapku 14 cali to radze przemyśleć ten poker. Trafik też słaby bo na nl10 nie ma graczy a na nl4 czasem też brakuje. Tak to wszystko spoko. Popróbuje coś stoliki poustawiać żeby nie było takich akcji z przełączaniem i pogram trochę mnie 6 może 4 stoły żeby wiecej myśleć a nie grać jak automat na pokerstars

Elzo Ty jakie stawki pykasz?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Wypłąciłęm pieniądze z RIO nie polecam. Stronka chodzi strasznie. Nie wiadomo nawet jak z sitouta wrócić

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Dzisiaj dla testu pograłem chwilę na normalnych stołach nl5 nie zoom i jakoś chyba niższy poziom i zawsze jest opcja żeby tableselection robić. Chyba w to będę celował póki co. Na razie muszę dostać uczucie do gry bo dawno nie grałem i może pogadam z kims żeby zagrał ze mną jakąś sesje bo muszę popytać o parę rzeczy. Ja testowałem już tyle strategi że trochę zgłupiałem.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Padaka całkowita pokerowo. Nic nie gram bo pracuje i nie mam czasu. Może się ogarnę kiedyś. W robocie tyle samo zarobie co na nl10 pewnie z 3$/h wynikami. Bez sensu. Ktoś tu napisał kiedyś że może warto pomyśleć nacz czymś innym niż poker i troche mnie to zastanowiło. Ciekawe jaka jest prawda

Odpowiedz
Cytat
bikmak99
PokerStrategist

Prawda jest taka, ze nie wazne jaka droge obierzesz, wazne zebys doszedl tam gdzie zamierzales.

Pozdrawiam ze srodka lasu, wokol wilki jakies kurwa...

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez bikmak99
Prawda jest taka, ze nie wazne jaka droge obierzesz, wazne zebys doszedl tam gdzie zamierzales.

Pozdrawiam ze srodka lasu, wokol wilki jakies kurwa...

Mądre słowa.

Jak kartą skrilla płacicie w sklepie i macie opcję wybierz dolary albo złotói to co się opłaca lepeij wziąść. Ja mam skrilla w USD. Pytam sie bo w bankomacie zawsze lepiej bez przewalutowania brać.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez DeSade2378

Jak kartą skrilla płacicie w sklepie i macie opcję wybierz dolary albo złotói to co się opłaca lepeij wziąść. Ja mam skrilla w USD. Pytam sie bo w bankomacie zawsze lepiej bez przewalutowania brać.

Zasada jest dokładnie ta sama.
Zawsze złotówki - niech Skrill przelicza, a nie operator terminala.
A najlepiej używaj Skrill >> Revolut >> Sklep

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Co tu jest nie tak z tymi rangami? Gram tą strategią pre flop jakiś czas i było sporo do przody a pożniej w dół ale to dopiero 25k rozdań. Gra się łatwiej bo jest tight i raczej się jest na mocniejszym zakresie niż przeciwnik. Martwi tylko że fold to 3bet tu jest 70% a sam 3bet 3-4%.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Dołożę trochę 3b bb vs sb i wiecej callu bu vs sb bb i powinno byc dobrze.

Ktoś wie czy ten śmieszny cashout przy allinie to zabiera jakąś prowizję? Jeżeli nie to było by spoko.

Co do starsów to wk..ia mnie straszanie ze robie 2500 punktów na skrzynkę i wylatuje mi z niej 10 centów raz na dwa trzy dni.

Odpowiedz
Cytat