gra break even mnie nie bawi ciagle szukam swoich leakow do tej pory nie wyrucałem QQ vs utg 4 bet jednak chyba to powazny blad zwlaszcza na bardziej ogarnietych graczy
Wczoraj i przedwczoraj dla odmiany i urozmaicenia zagrałem turka za punkty. Efekt : przedwczoraj 9 wczoraj 3 miejsce. O ile przedwczoraj tylko raz trafiłem QQ i AKo to reszta rąk same śmieci. Przez co niepotrzebnie wrzuciłem KQs po 3becie goscia na pozniejszej pozycji i odpadlem. Spoko że wpadło coś dodatkowo, bo w cashówkach miesiąc pod kreską. W wolnej chwili mam zamiar przeanalizować ręce z którymi przegrywałem więkse pule. Zarazwyjazd do rodzinki na święta.
Wesołych Świąt wszystkim w rodzinnej atmosferze no i oczywiście sukcesów przy stołach
pojedzony barszczem i uszkami po paru głębszych łychy nocną porą uderzyłem dwie sesje lacznie jakies 2k rozdań. Jest profit no i nadzieja, że z gry cash wyjdę na + w tym miesiącu
ale nie zapeszam. Założone 60k rozdań pykło 5/100bb niestety nie
haha na tą chwilę wynik -0.31 ale spokojnie, w styczniu będzie lepiej...

PODSUMOWANIE MIESIĄCA
rozegrane 70k rąk
+0,65bb/100
Liźnięty NL100 na którym zrobiłem głowny winrate w tym miesiącu
3 i 9 miejsce w turniejach no i dziś odpadłem na ostatnim niepłatnym miejscu
Zauważyłem postęp w grze na koniec miesiąca.
Plan na następny miesiąc:
min 60k rozdań i poprawić wyniki
wyrobić bonus na *
a jak bankroll pozwoli to częściej grać NL100
jak ktoś to w ogóle czyta to Szczęśliwego Nowego Roku
i jedno rozdanko z dzisiejszej sesji na NL100
No to lecimy w 2014
Dzisiaj, no właściwie to wczoraj zacząłem cykl. Mam nadzieję, że forma wróci
Sylwester... hmm było fajnie dopóki nie sponiewierał mnie szampan, reszty nie pamiętam
Jeśli chodzi o pokera to początek roku całkiem przyzwoity, szkoda tylko że odpadłem w turnieju na jedno miejsce przed płatnymi, no ale wszystkiego mieć nie można
pomimo paru dość pechowych rozdań, było też kilka przyjemnych w tym jedno które było mega udane(dla mnie)
Spoiler
** Hand History for Game 1111111111 ** (PKR)
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Friday, January 03, 12:35:46 ET 2014
Table Big Pair (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: Player1 ( $0.00 USD ) - VPIP: 32, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,9, Hands: 68
Seat 2: Player2 ( $106.86 USD ) - VPIP: 37, PFR: 19, 3B: 0, AF: 3,3, Hands: 109
Seat 3: Player3 ( $59.00 USD ) - VPIP: 18, PFR: 13, 3B: 4, AF: 2,0, Hands: 32110
Seat 4: Hero ( $151.84 USD ) - VPIP: 20, PFR: 16, 3B: 9, AF: 2,7, Hands: 198200
Seat 5: Player5 ( $71.79 USD ) - VPIP: 51, PFR: 17, 3B: 9, AF: 1,8, Hands: 94
Seat 6: Player6 ( $50.85 USD ) - VPIP: 23, PFR: 16, 3B: 4, AF: 2,2, Hands: 3300
Player5 posts small blind [$0.25 USD].
Player6 posts big blind [$0.50 USD].
Dealt to Hero [ 2h 2c ]
Player2 folds
Player3 folds
Hero raises [$1.25 USD]
Player5 raises [$1.75 USD]
Player6 folds
Hero calls [$0.75 USD]
** Dealing Flop ** [ Qc, 2d, As ]
Player5 checks
Hero bets [$3.00 USD]
Player5 raises [$6.00 USD]
Hero calls [$3.00 USD]
** Dealing Turn ** [ Js ]
Player5 checks
Hero bets [$8.25 USD]
Player5 calls [$8.25 USD]
** Dealing River ** [ 2s ]
Player5 bets [$33.00 USD]
Hero raises [$132.00 USD]
Player5 calls [$22.54 USD]
Hero wins $76.46 USD
Hero shows [2h, 2c ]
Player5 shows [Ah, Ac ]
Hero wins $141.08 USD from main pot
Czułem że spadnie 2 na river
No i póki co czekam na przelew i przerzucam część rolla na starsy, w planie wyrobienie bonusu, chyba na Rushu ale jeszcze to przemyśle
za mną ciężka, bo monotonna sesja, mało ciekawych akcji i początkowo ciągle na minusie. Pod sam koniec udało się wyjść na ~ 0 po czym oddaje 40$ przy akcji JJ vs 66 ... Zniechęcony do dalszej gry oskubałem kolesia w najstępnej akcji - karma oddała dostałem QQ on nie wiem co ale oddał stacka i po odznaczeniu blindów niespodzianka wpadlo półtorej BI :happy:.
Ostatnio mało czasu poświęcałem na naukę więc jutro w planach jakieś szkoleniówki.
No i turniej z 50k guaranted fajnie by było dojść do płatnych
Ale będę potrzebował dużo szczęścia bo turnieji w swojej karierze rozegrałem garstkęi to dla zabawy. No i full ring mi nie leży
niestety marzenia o wygraniu turnieju prysły jak bańka mydlana
odpadłem parę miejsc przed płatnymi gdyż ponieważ bo wrzuiłem 99 na BB po minraisie i callu kolesia na SB, zostałem sprawdzony z TT i dziękuję dobranoc. Smutny runde wczesniej wygrałem A8o vs AT czy AJ nie pamiętam więc w sumie powinenem odpaść wczesniej.
Oczywiście pykałem też cashówki - + 1 BI po ok 2k hands. Leb mnie boli i nie chce mi sie grać dalej.
prawie 11k rozdań za mną czyli volume słaby - jakoś nie chce mi się grać
poza tym idzie dobrze, na tą chwile 5,61bb/100 a wg EV ponad 8 póki co się nie cieszę, na początku zeszłego miesiąca było podobnie przyszły 2 sesje i się zesrało
volume sie nadrobi na rushu ciekawe jaki będzie tego wynik
długo mnie tu nie było, po krótce:
-zaczałem grać na P* - wyrabiam bonus od pierwszej wpłaty
- zaczynam poważnie myśleć nad zrobieniem supernovy
- przyzwyczajam się do zooma podoba mi sie dynamika ilośc rozdań itd chociaż moj winning rate jest daremny, chociż nie miałem szczęscia w paru rozdaniach. póki co po 20k rozdan nieco ponad 1bb/100
ciekawe rozdanko
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]BU (Hero)$50.00:///////;SB$86.46:///////;BB$64.65:///////;MP2$50.00:///////;MP3$62.11:///////;CO$67.60:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with Q:h, T:h.
MP2 folds, MP3 raises to $1.50, CO folds, Hero raises to $4.50, SB folds, BB calls $4.00, MP3 calls $3.00.
Flop: ($13.75) 7:h, 2:h, 8:h (3 players)
BB checks, MP3 checks, Hero bets $8.75, BB folds, MP3 raises to $57.61(All-In), Hero calls $36.75(All-In).
Turn: ($116.86) 2:s (2 players)
River: ($116.86) 7:d (2 players)
Final Pot: $116.86.
Results follow:
MP3 shows a full-house, sevens full of twos(7:c 9:h).
Hero shows a flush, queen high(Q:h T:h).
MP3 wins with a full-house, sevens full of twos(7:c 9:h).
dobra czas golić
sytuacja jest prosta i wszystkim znana będziesz slowplayował to przerasz jak pizda
robię supernovę jak się ogarnę i BR pozwoli żeby wejśc na nl 100 na zoomie i będzie szła gra to kto wie może se jebne elite a co mi tam
31k rozdan za mna 1,7 bb/100
dzis rozegralem sesje z kumplem ktory gra juz ze 3 lata dluzej ode mnie i jest lepszy i bardziej doswiadczony ogladalem jak gra ianalizowalismy gre, mielismy juz 3 takie sesje w ostatnim czasie. Pojutrze kolej na mnie.
Oprócz tego nic sie nie ucze, nic nie analizuje tylko gram i klikam jak glupi. Ogólnie nawet spoko ten zoom. jedna sesja za mna teraz czas na nastepna, bo jutro pauza dzien zarezerwowany przez dziewczyne, festiwal pizzy w pizzy hut czyli nawpierdalam sie jak zloto
albo nie jak diament haha
ps. niektóre akcje sa mega dziwne ale nie chce mi sie ich zapisywac
kierwa mac bo inaczej tego nie moge skomentowac...
tak podłego runa jeszcze nie miałem
2x sety na over sety, trafiam seta to na kolor, overpara z drawem na kolor , 2 x set na strita, Asy w najlepszym wypadku na asy 3bet poty na kolory chyba 3 no porazka... chyba doszedl tez tilt. Jak mi przejdzie przez mysl x/r to dostaje x/x i spada komus strit na rivie bo akurat mial parke na rece z gutshotem albo akurat mu dojdzie jego secik a jak ...
wkurwilem sie z leksza
to nl 50 ? cos za szybko ci to wszystko szlo w mojej opini i jakies dziwne przeczucia mialem ze tak to bedzie wygladac za jakis czas ...
Ale jesli to swing to sie nie boj , jeszcze oddadza. Chyba ze twoja gra tez nie jest najlepsza albo wystarczajaca .
Tak czy siak , trzymam kciuki i pozdrawiam
ta nl 50... nie wiem byc moze moja gra nie jest wystarczajaca generalnie po wczorajszym juz sie boje cokolwiek grac bo i tak maja lepiej zawsze. Właśnie siadam do analizy i zobacze czy faktycznie do dupy gra czy swing.
Czemu uważasz, że za szybko wszystko idzie ?
dzieki goDrut za trzymanie kciuków
hmmm spalonej kasy naliczylem jakies 300 $ niepotrzebne calle na river lub juz od turna poza tym uwazam ze nie bylo najgorzej.... wiekszosc 3b bylem z przodu pre i czesto na flopie... no nic zeby wygrac trzeba grac...
lecimy jak range rover nie jak romet !!!
he heeeeeeee na miły początek
Known players:
[tg]BU$91.38:///////;SB$50.00:///////;BB$120.39:///////;MP2$113.27:///////;MP3$107.03:///////;CO (Hero)$53.72:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with T:d, A:c.
MP2 folds, MP3 calls $0.50, Hero raises to $2.25, 3 folds, MP3 calls $1.75.
Flop: ($5.25) 5:h, A:h, T:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $3.50, MP3 calls $3.50.
Turn: ($12.25) 5:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $7.50, MP3 raises to $18.50, Hero calls $11.00.
River: ($49.25) J:s (2 players)
MP3 bets $8.00, Hero raises to $29.47(All-In), MP3 calls $21.47.
Final Pot: $108.19.
Results follow:
Hero shows two pairs, aces and tens(T:d A:c).
MP3 shows three of a kind, fives(5:d 2:d).
MP3 wins with three of a kind, fives(5:d 2:d).
chyba za bardzo chce wygrać ale widziałem tam value... no nic bawimy sie dalej (tak tylko chciałem się pożalić)
Known players:
[tg]BU$114.22:///////;SB$44.75:///////;BB (Hero)$58.60:///////;MP2$60.08:///////;MP3$51.30:///////;CO$241.83:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with A:d, K:c.
2 folds, CO raises to $1.50, 2 folds, Hero raises to $5.50, CO calls $4.00.
Flop: ($11.25) K:s, T:c, 9:c (2 players)
Hero bets $7.15, CO calls $7.15.
Turn: ($25.55) 6:s (2 players)
Hero bets $15.00, CO calls $15.00.
River: ($55.55) J:s (2 players)
Hero checks, CO checks.
Final Pot: $55.55.
Results follow:
CO shows two pairs, jacks and tens(T:h J:h).
Hero shows a pair of kings(A:d K:c).
CO wins with two pairs, jacks and tens(T:h J:h).
no coz....
pierodle robie przerwe od tego rusha, dostalem maila, ze bedzie promocja na innym roomie na ktorym gralem wroce tam i zobacze jak bedzie szlo. To jest jakas paranoja to na pewno wina tuska
ide na silke

pozniej cos pogram ale nie na rushu
bezsensu, co bym nie zrobil i tak jestem gorszy na river, flipy w dupe KKvs JJ i tego typu rece w dupe jakies dziwne sizingi wala, sprawdzaja mnie 3 pary po 2 barrelach na pozycji i na riverze jestem w dupie nie rozumiem chyba juz tej gry :/