Witam wszystkich !
Długo zabierałem się do rozpoczęcia bloga i pewnie jeszcze długo bym się nie zdecydował, gdyby nie kilka refleksji , które mnie ostatnio naszły.
Od początku. Nazywam się Piotrek, mam 22 lata i pochodzę z pięknej stolicy Śląska – Wrocławia. Pokerem zainteresował mnie mój przyjaciel(również użytkownik tego forum), pokazał mi również stronę PS jakieś 5 lat temu. Na początku zacząłem grać 9 i 18 osobowe SnG i oczywiście po jakiś 2 miesiącach już nie miałem kapitału startowego. Dałem sobie spokój i po jakiś 2 latach wpłaciłem 60 dolarów na Pokerstars. Zacząłem się dużo uczyć(filmiki mindsetowe i produkcje tmfingera). Po zjeździe BM do 18 dolarów wziąłem się za cashówki ponieważ SnG nie były w tamtym okresie na moje nerwy. Po jakiś 2 miesiącach zbudowałem 30 BI na NL10 bez żadnych programów trackujących, skończyłem szkołę i … pojechałem do Anglii. Od razu po przyjeździe zacząłem ostro grindować NL10 jednocześnie odpuszczając sobie naukę bo przecież byłem za dobry na NL 10 i nie chciałem tracić czasu na naukę. 160 dolarów , które zostały mi z rolla wypłaciłem i zainwestowałem w odżywki.
Jakiś czas temu natknąłem się na bloga G1wave, który swoim meeeega profesjonalnym podejściem zmotywował mnie do rozwoju pokerowego. Wpłaciłem kilkadziesiąt dolarów, kupiłem PT4, zacząłem od początku oglądać filmiki, czytać artykuły i sporadycznie wrzucać ręce do oceny.
Blog ma mi służyć do rozwoju pokerowego i wyuczenia w sobie konsekwencji i odpowiedzialności za to co robię w życiu(m.in. konsekwentne trzymanie się wcześniej założonych planów w dziedzinach poker, rozwój osobisty, sport).Po prostu codziennie chcę być lepszym człowiekiem. Plan, który na razie obmyślam w głowie, po dopracowaniu szczegółów (we wtorek) wrzucę na bloga.
Cele:
- rozwój pokerowy(filmiki pokerowe, filmiki mindsetowe, artykuły psychologiczne analiza sesji, wrzucanie rąk na forum) – co za tym idzie: wspinanie się po limitach ( pierwszy cel to zbudowanie 25 BI na NL 25 i rozpoczęcie gry na tym limicie,
-rozwój osobisty ( czytanie książek traktujących o rozwoju osobistym)- co za tym idzie: bycie lepszym człowiekiem, dobre zarządzanie czasem, bycie panem swojej życiowej sytuacji,
- dbanie o sylwetkę( zdrowe jedzenie, systematyczne ćwiczenie, bieganie – co za tym idzie: lepsze samopoczucie, lepszy wygląd, większa pewność siebie).
Ogólnie chcę wbić się na pierwszy poważny limit czyli NL 50 / NL 100 przy jednoczesnym rozwoju, co by ciągle się wspinać po limitach ponieważ nie mam w głowie żadnego Mount Everestu i wiem , że nie ma rzeczy niemożliwych. Od NL 25 zaczynam rozwój MTT bo ta odmiana również mnie jara. Pracuje w UK i odkładam pieniądze na biznes w Polsce, chce wrócić, być poker pro i rozwijać biznes, kupować aktywa. Ogólnie- Dobre Życie.
Na razie gram FR NL 5, stan rolla to 206,15 $.Na NL 10 wchodzę z 25 BI.
Jedziemy z tematem !