Dziękuje za pozdrowienia i również witam
pozdro
Dużo spraw na głowie ma się do załatwienia po 3 miesiącach nieobecności
I jeszcze więcej znajomych do odwiedzenia
Nie mówiąc już o rodzinie.
Przez 2 dni obejrzałem już najnowsze filmiki szkoleniowe MTT, odświeżyłem pamięć i jestem gotowy do gry. Wpłaciłem 300 $ na Poker Stars oraz 200 $ na Mansion Poker. Będę grał MTT 3 $, 2$ i 1 $. Trzymajcie kciuki. Dziś wieczór zaczynam
Wczoraj zagrałem na rozgrzewkę turniej na 11 osób na BigBet Poker zorganizowany przez pewne forumz BI 3 $. Gdzie zająłem 4 miejsce odpadając z AQs vs AJ i AJ. 3 miejsca płatne. Choć pechowe zakończenie jestem z siebie zadowlony
Bo moim ulubionym jest Mansion, ale rano nie ma zbyt wielu MTT więc w tym czasie będę grywał na PS. Co więcej na PS turnieje MTT są oblegane przez masy ludzi a na Mansion, nie. To też w przypadku kiedy będę miał ochotę pograć dłużej i o większe pieniądze siądę na Poker Stars. Dodatkowo w razie awarii jednego z roomów drugi będzie alternatywą
I jeszcze jeden atut. W razie braku wystarczającej ilości turniejów w danym czasie na danych stawkach na jednym roomie. Będę miał możliwość odpalenia drugiego i grania na dwóch roomach jednocześnie, bo oba są z innych sieci. Oba roomy mają różne promocje. Jeśli jeden z nich będzie miał lepszą dotyczącą MTT to będę grał tylko na tym jednym, żeby coś tam wygrać.
W tej chwili nie. Wielu elementów strategii nie pamiętam. Musiałbym się naczytać trochę artów. Może jak znajdę trochę czasu.
Nocka na +16,19 $, a to za sprawą turnieju z BI 5,5 $ na Mansion Poker. Z 7 rozegranych turniejów (4 na Poker Stars, oraz 3 na Mansion). W jednym udało mi się znaleźć w miejscach płatnych wygrywając 40 $ z groszami. Grałem BI od 1$-5$. Wbrew moim założeniom a to z powodu braku Frezzoutów. Nawet na 2 roomy nie ma tak dużej liczby Frezzoutów jednocześnie jak się spodziewałem. Wrzucam Screen z historii na Mansion.
Dzisiaj kolejna porcja załatwiania spraw po powrocie. Muszę zacząć się uczyć na studia, ponieważ mam 4 poprawki w październiku (Plus, już 1 warunek). Przyczyną czego był wyjazd i niemożność podejścia do egzaminu. Trzeba skołować materiały bo mam jakieś dwa tygodnie na naukę.
Niedawno wróciłem z miasta i z racji tego, że o 19:00 mam spotkanie przy browarze. Gram w tej chwili turniej za 3 $ na ok 650 osób na Mansion. Mam nadzieję że się wyrobię
A jak nie to po prostu pójdzie sit out. Albo tata usiądzie hehe. Mam 3,5 h gry. Miejsce w kasie będzie dla mnie zadowalające
Nie miałem wczoraj czasu napisać, ale we wczorajszym frezzoucie znowu wpadła nagroda pocieszenia.
26 miejsce i +13$
Impreza w impulsie się udała. Było bardzo wesoło i wściekle. Nawet nie wiedziałem, że mieszanie wściekłych z piwem tak daje w banie. Wstałem tak wcześnie, bo u rodziców śpię na polówce, a zwalnia się łózko bo idą do pracy
i muszę stwierdzić że jeszcze mną chybocze, chociaż czuję się trzeźwo
Na marginesie. 27-go września w Koszalinie będzie Allegro Truck na ratuszu. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale może warto przyjść.
Wczorajszy dzień spowodował uszczuplenie mojego banku o 5 $, -2$ na pokerstars oraz -3$ na Big Bet gdzie miałęm ok 7 $. Zagrałem tam turniej Bounty za 5 $ i wyeliminowałem po drodze jednego gracza. Jednak nic więcej.
Powoli zaczyna mnie korcić SHH. Jednak brak czasu w ogarnianiu strategii i zdrowy rozsądek jeszcze trzymają moją ambicję na wodzy.
Czasami odwiedzam (może nawet często) scene warcrafta i to co mnie nie zdziwiło to fakt, że Warcraft III się sypie. Czytając relację z tegorocznego WCG, ucieszyłem się, że pożegnałem się z tą grą na dobre. To co reprezentuje w tym roku scena wszystko wyjaśnia. Chociażby zwycęstwo Terrora, który przed WCG zagrał tylko 15 gier z których wygrał 2, świadczy o dole w którym pogrzebany jest Wc3. Przechodząc do meritum. Uważam, że SC (poprzednic wc3), niedość, że przeżyje jeszcze swojego następce, to kiedy wyjdzie SC2 nikt nie będzie pamiętał czym była ta gra
Jednak najlepsze w tym wszystkim jest to, że POKER będzie trwał wiecznie hehe
Miałem dziś rano trochę czasu więc w końcu uważnie przeczytałem parę artów. Jest mi o tyle łatwiej, że już kiedyś wiele razy studiowałem treści Poker Strategy, to też wszystko ładnie się odświeżyło i przyswoiło na nowo. ♠_thumbsup:
# Wprowadzenie do strategii big stack
# Strategia big stack: gra przed flopem
# Strategia big stack: ocena układu kart na flopie
# Jak grasz po flopie?
Może dziś, a może jutro przeczytam kolejne i już w niedługim czasie ruszam na NL 10.
Napisane przez Strimer
Czasami odwiedzam (może nawet często) scene warcrafta i to co mnie nie zdziwiło to fakt, że Warcraft III się sypie. Czytając relację z tegorocznego WCG, ucieszyłem się, że pożegnałem się z tą grą na dobre. To co reprezentuje w tym roku scena wszystko wyjaśnia. Chociażby zwycęstwo Terrora, który przed WCG zagrał tylko 15 gier z których wygrał 2, świadczy o dole w którym pogrzebany jest Wc3. Przechodząc do meritum. Uważam, że SC (poprzednic wc3), niedość, że przeżyje jeszcze swojego następce, to kiedy wyjdzie SC2 nikt nie będzie pamiętał czym była ta gra
![]()
Jednak najlepsze w tym wszystkim jest to, że POKER będzie trwał wiecznie hehe
![]()
Niestety, taka jest naturalna kolej rzeczy. W WC3 namiętnie nie pykałem, w SC3 nieco więcej, ale oczywiście amatorsko, jednak wiem jaki to ból wrócić np. po roku do ulubionej gry, wbić się na serwer, a tam... brak słów. Niektóre gierki są bardziej żywotniejsze, niektóre mniej, szkoda. Dużo kartek z kalendarza wyrwało mi Neverwinter Nights - na początku świetny klimat, świetnie odgrywający gracze, profesjonalni MG, wiele nocek się zarwało aby dłużej brać udział w tym wirtualnym świecie. Kiedy po dłuższym czasie przerwy powróciłem wiedziony sentymentem, doznałem szoku. Totalny, że tak brzydko się wypowiem, gnój. Z pewnością przyczyniło się wydanie dwójki (totalny shit) i obniżenie ceny jedynki do 29 zł. Eh...
Tak jak mówisz, poker będzie trwał wiecznie, a co lepsze może przynosić "jakieś tam" profity finansowe.
Ale DotA jest nadal fajna
A StarCraft nigdy nie umrze, to jest religia w Korei. Ale w SC2, który ma pewnie niedługo wyjść (tak od 2 lat już :D) to bym se zagrał. Koreańce to w ogóle będą mieli ogłoszone święto narodowe i wszyscy dostaną 2 dni wolnego, aby tylko ponaparzać w nowego SC2, hehe
Napisane przez MatiKosa
Ale DotA jest nadal fajnaA StarCraft nigdy nie umrze, to jest religia w Korei. Ale w SC2, który ma pewnie niedługo wyjść (tak od 2 lat już :D) to bym se zagrał. Koreańce to w ogóle będą mieli ogłoszone święto narodowe i wszyscy dostaną 2 dni wolnego, aby tylko ponaparzać w nowego SC2, hehe
![]()
Buahahahah +1
warcraft jest bombowy i będzie, podobno chodzą słuchy, że zaczynają coś robić z warcraftem IV. A co do 3 TFT, jak się znudzi zwykły to wtedy z kumplami można pograć w mapki dodatkowe klik Never ending story......