Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BLOG StrimeR`a

223 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
damianpat
BlackMember

Dziękuje za pozdrowienia i również witam ;)
pozdro

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Dużo spraw na głowie ma się do załatwienia po 3 miesiącach nieobecności :) I jeszcze więcej znajomych do odwiedzenia :) Nie mówiąc już o rodzinie.

Przez 2 dni obejrzałem już najnowsze filmiki szkoleniowe MTT, odświeżyłem pamięć i jestem gotowy do gry. Wpłaciłem 300 $ na Poker Stars oraz 200 $ na Mansion Poker. Będę grał MTT 3 $, 2$ i 1 $. Trzymajcie kciuki. Dziś wieczór zaczynam :)

Wczoraj zagrałem na rozgrzewkę turniej na 11 osób na BigBet Poker zorganizowany przez pewne forumz BI 3 $. Gdzie zająłem 4 miejsce odpadając z AQs vs AJ i AJ. 3 miejsca płatne. Choć pechowe zakończenie jestem z siebie zadowlony :)

dzieki, ze pamioetales :D

dlaczego 2 roomy, a nie 1?

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Bo moim ulubionym jest Mansion, ale rano nie ma zbyt wielu MTT więc w tym czasie będę grywał na PS. Co więcej na PS turnieje MTT są oblegane przez masy ludzi a na Mansion, nie. To też w przypadku kiedy będę miał ochotę pograć dłużej i o większe pieniądze siądę na Poker Stars. Dodatkowo w razie awarii jednego z roomów drugi będzie alternatywą :) I jeszcze jeden atut. W razie braku wystarczającej ilości turniejów w danym czasie na danych stawkach na jednym roomie. Będę miał możliwość odpalenia drugiego i grania na dwóch roomach jednocześnie, bo oba są z innych sieci. Oba roomy mają różne promocje. Jeśli jeden z nich będzie miał lepszą dotyczącą MTT to będę grał tylko na tym jednym, żeby coś tam wygrać.

AltairZiom
PokerStrategist

A SH będziesz jeszcze grał ?

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

W tej chwili nie. Wielu elementów strategii nie pamiętam. Musiałbym się naczytać trochę artów. Może jak znajdę trochę czasu.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Nocka na +16,19 $, a to za sprawą turnieju z BI 5,5 $ na Mansion Poker. Z 7 rozegranych turniejów (4 na Poker Stars, oraz 3 na Mansion). W jednym udało mi się znaleźć w miejscach płatnych wygrywając 40 $ z groszami. Grałem BI od 1$-5$. Wbrew moim założeniom a to z powodu braku Frezzoutów. Nawet na 2 roomy nie ma tak dużej liczby Frezzoutów jednocześnie jak się spodziewałem. Wrzucam Screen z historii na Mansion.

Dzisiaj kolejna porcja załatwiania spraw po powrocie. Muszę zacząć się uczyć na studia, ponieważ mam 4 poprawki w październiku (Plus, już 1 warunek). Przyczyną czego był wyjazd i niemożność podejścia do egzaminu. Trzeba skołować materiały bo mam jakieś dwa tygodnie na naukę.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Niedawno wróciłem z miasta i z racji tego, że o 19:00 mam spotkanie przy browarze. Gram w tej chwili turniej za 3 $ na ok 650 osób na Mansion. Mam nadzieję że się wyrobię :P A jak nie to po prostu pójdzie sit out. Albo tata usiądzie hehe. Mam 3,5 h gry. Miejsce w kasie będzie dla mnie zadowalające :)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Nie miałem wczoraj czasu napisać, ale we wczorajszym frezzoucie znowu wpadła nagroda pocieszenia.

26 miejsce i +13$

Impreza w impulsie się udała. Było bardzo wesoło i wściekle. Nawet nie wiedziałem, że mieszanie wściekłych z piwem tak daje w banie. Wstałem tak wcześnie, bo u rodziców śpię na polówce, a zwalnia się łózko bo idą do pracy :P i muszę stwierdzić że jeszcze mną chybocze, chociaż czuję się trzeźwo :D

Na marginesie. 27-go września w Koszalinie będzie Allegro Truck na ratuszu. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale może warto przyjść.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Wczorajszy dzień spowodował uszczuplenie mojego banku o 5 $, -2$ na pokerstars oraz -3$ na Big Bet gdzie miałęm ok 7 $. Zagrałem tam turniej Bounty za 5 $ i wyeliminowałem po drodze jednego gracza. Jednak nic więcej.

Powoli zaczyna mnie korcić SHH. Jednak brak czasu w ogarnianiu strategii i zdrowy rozsądek jeszcze trzymają moją ambicję na wodzy.

Czasami odwiedzam (może nawet często) scene warcrafta i to co mnie nie zdziwiło to fakt, że Warcraft III się sypie. Czytając relację z tegorocznego WCG, ucieszyłem się, że pożegnałem się z tą grą na dobre. To co reprezentuje w tym roku scena wszystko wyjaśnia. Chociażby zwycęstwo Terrora, który przed WCG zagrał tylko 15 gier z których wygrał 2, świadczy o dole w którym pogrzebany jest Wc3. Przechodząc do meritum. Uważam, że SC (poprzednic wc3), niedość, że przeżyje jeszcze swojego następce, to kiedy wyjdzie SC2 nikt nie będzie pamiętał czym była ta gra :P

Jednak najlepsze w tym wszystkim jest to, że POKER będzie trwał wiecznie hehe ;)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Miałem dziś rano trochę czasu więc w końcu uważnie przeczytałem parę artów. Jest mi o tyle łatwiej, że już kiedyś wiele razy studiowałem treści Poker Strategy, to też wszystko ładnie się odświeżyło i przyswoiło na nowo. _thumbsup:

# Wprowadzenie do strategii big stack
# Strategia big stack: gra przed flopem
# Strategia big stack: ocena układu kart na flopie
# Jak grasz po flopie?

Może dziś, a może jutro przeczytam kolejne i już w niedługim czasie ruszam na NL 10.

yuntian
PokerStrategist

Napisane przez Strimer

Czasami odwiedzam (może nawet często) scene warcrafta i to co mnie nie zdziwiło to fakt, że Warcraft III się sypie. Czytając relację z tegorocznego WCG, ucieszyłem się, że pożegnałem się z tą grą na dobre. To co reprezentuje w tym roku scena wszystko wyjaśnia. Chociażby zwycęstwo Terrora, który przed WCG zagrał tylko 15 gier z których wygrał 2, świadczy o dole w którym pogrzebany jest Wc3. Przechodząc do meritum. Uważam, że SC (poprzednic wc3), niedość, że przeżyje jeszcze swojego następce, to kiedy wyjdzie SC2 nikt nie będzie pamiętał czym była ta gra :P

Jednak najlepsze w tym wszystkim jest to, że POKER będzie trwał wiecznie hehe ;)

Niestety, taka jest naturalna kolej rzeczy. W WC3 namiętnie nie pykałem, w SC3 nieco więcej, ale oczywiście amatorsko, jednak wiem jaki to ból wrócić np. po roku do ulubionej gry, wbić się na serwer, a tam... brak słów. Niektóre gierki są bardziej żywotniejsze, niektóre mniej, szkoda. Dużo kartek z kalendarza wyrwało mi Neverwinter Nights - na początku świetny klimat, świetnie odgrywający gracze, profesjonalni MG, wiele nocek się zarwało aby dłużej brać udział w tym wirtualnym świecie. Kiedy po dłuższym czasie przerwy powróciłem wiedziony sentymentem, doznałem szoku. Totalny, że tak brzydko się wypowiem, gnój. Z pewnością przyczyniło się wydanie dwójki (totalny shit) i obniżenie ceny jedynki do 29 zł. Eh...

Tak jak mówisz, poker będzie trwał wiecznie, a co lepsze może przynosić "jakieś tam" profity finansowe. :)

Ale DotA jest nadal fajna :D A StarCraft nigdy nie umrze, to jest religia w Korei. Ale w SC2, który ma pewnie niedługo wyjść (tak od 2 lat już :D) to bym se zagrał. Koreańce to w ogóle będą mieli ogłoszone święto narodowe i wszyscy dostaną 2 dni wolnego, aby tylko ponaparzać w nowego SC2, hehe :)

Warcraft umarł już dawno temu : (

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Napisane przez MatiKosa
Ale DotA jest nadal fajna :D A StarCraft nigdy nie umrze, to jest religia w Korei. Ale w SC2, który ma pewnie niedługo wyjść (tak od 2 lat już :D) to bym se zagrał. Koreańce to w ogóle będą mieli ogłoszone święto narodowe i wszyscy dostaną 2 dni wolnego, aby tylko ponaparzać w nowego SC2, hehe :)

Buahahahah +1

AltairZiom
PokerStrategist

SC > ALL
<8

AltairZiom
PokerStrategist

Chociaż poziom tegorocznego WCG mnie nie zachwycił ;/

hellYeahEnT
Elite Grinder

A bo draczan gral w poksa zamiast w sc :D

AltairZiom
PokerStrategist

Napisane przez hellYeahEnT
A bo draczan gral w poksa zamiast w sc :D

Kiedy blog .. ? :D

warcraft jest bombowy i będzie, podobno chodzą słuchy, że zaczynają coś robić z warcraftem IV. A co do 3 TFT, jak się znudzi zwykły to wtedy z kumplami można pograć w mapki dodatkowe klik Never ending story...... ;)