Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BLOG StrimeR`a

223 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Czas, na wpis.
Co się u mnie wydarzyło przez ostatnie parę dni? A no nic wielkiego.

Mianowicie:

Zrobiłem pierwszy porządny zakup za pieniądzę zarobione we Francji. Komputer, którego parametry możecie ogarnąć poniżej. Myślę, że maszyna ta popracuje ładnych parę lat. I podoła najnowszym grom w które znając zycie i tak nie będę miał czasu grać :P

Do kompa zakupiłem jeszcze Viste Bussiness z możliwością upu do Windowsa 7. Podobno ten system zmiażdzy pozostałe.

Kolejną nowością jest fakt, że pierwszy raz w życiu oddałem dzisiaj krew :) :heart: Miło czasami zrobić coś dla innych. Przez jakiś czas czułem się słabo, ale już mi lepiej. Pozatym w krwiodastwie spotkałem kumpla który oddaje krew już 3 lata i powiedział, że po jakimś czasie organizm się przyzwyczaja.

Od przyjazdu ciągle szukam stancji (2 pokoje) do 1100 zł, dla mnie i brata, lub pokoju do 450 zł w Koszalinie. Niestety z poszukiwań nici. Wczoraj byłęm oglądać pokój za 300 zł w domku. I to co tam zobaczyłęm mnie przeraziło :P Grzyb na ścianach, kuchnia w przedpokoju na butle gazową. Jak powiedziała właścicielka, jak lokatorzy chcą to sobie kupują butle a jak nie to nie. :P I najgorsze czyli brak Internetu. I dlatego zwracam się z prośbą do koszalińskich użytkowników Pokerstrategy. Jak macie jakieś namiary na dobrą stancję, lub pokój to dajcie znać.

I ostatnia wiadomość. Z serii newsy od Strimera :P Na mansion mam zysk wynoszący jakieś. 40 $, zaś na Poker Stars spadłem o 33 $. Na mansion gram same turnieje zaś na Pokerstars soliki FR BSS 10$ + turnieje. Na stolikach do przodu, zaś w turniejach kończę przed kasą. Wczoraj dałem ciała bo odpadłem 4ty przed kasą w turze za 5 $, kiedy wystarczyło poczekac z 20 sek i znalezc się w kasie. od 855 miejsca w dół, lokaty były płatne. Mały żal :P

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Downswing na maksa. Dzisiejszy dzień - 80 $ w turniejach z BI od 2 $ do 5 $. Tylko w jednym znalazłem się w kasie. Po prostu szkoda słów na to co się działo...

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder
W końcu jakiś większy sukces !!!!

Cały wczorajszy dzień grałem turnieje z BI od 1 $ do 11 $. Wiem, że to wbrew zasadom BMN, ale tak byłem w stanie grać 4-5 turniejów MTT na raz z obu roomów.

Jak wiecie miałem okropnego downswinga przez ostatnie parę dni. Ogólnie do wieczora przez cały dzień przegrałem jeszcze jakieś -250 $. Kompletnie ZERO miejsc płatnych. Już miałem się poddać kiedy przypomniałem sobie. że mam ligę forumową na BIG BET o 21:00. Także postanowiłem jeszcze równolegle odpalić parę turków.

Jeden z nich grałem na strasach. 2 R/B i 1 Add Onn za 5 $. Prawdę mówiąc nie przykładałem wagi do stylu gry przeciwników w tym turnieju a wiele za mnie wykonały coinflipy. Ten turniej grałem najdłużej i z racji zmęczenia zakończyłem go szybciej niż powinienem. Nieudana próba blefu, polegająca na przebicu all in cbeta przeciwnika przy flopie 678 z drawem do flusha. Nie wystraszyla gracza który dzierżył parę 44, co skończyło się jak się skończyło.

PokerStars Turniej nr 200030671,
No Limit Hold'em Wpisowe: $5.00/$0.50 USD 2726 graczy Całkowita Pula Nagród: $36485.00 USD
Turniej rozpoczął się o 05/10/2009 22:35:00 CET [05/10/2009 16:35:00 ET] Turniej zakończył się o 06/10/2009 7:15:29 CET [06/10/2009 1:15:29 ET]

Zakończyłeś udział na 104y miejscu.

Wygrałem tam +51,08 $.

Kolejne turnieje w których upswing pokazał swoje prężne muskuły rozgrywałem na Mansion Poker.

Był to pierwszy turniej jaki zakończyłem tej nocy w kasie inkasując +73.21 $ W którym zająłem 32 miejsce (patrz screen).

No i ostatni najważniejszy bo powiększył mój bankrool o porządną sumkę pięknych zieloniutkich +558,7 $ Mianowicie trzecie miejsce w turnieju z BI 5+0,5 $.

W trakcie tych turniejów zacząłem się zastanawiać, czemu dopiero teraz zaczęło mi tak dobrze iść. Ostatnio w wywiadzie jednego z naszych graczy przeczytałem, że nawet z 60 turniejów z rzędu potrafił on nie być w kasie. Przyznam, że to mnie trochę podbudowało po tych porażkach i nie pozwoliło się poddawać. Ale co ciekawsze zauważyłem, że praktyka naprawdę czyni mistrza. Po ok 75 turniejach rozegranych od czasu przyjazdu z Francji zaczynam dostrzegać jak ważne jest granie z pozycją w MTT i cierpliwe czekanie na okazję do podwojenia się, lub kradzieży blindów. Bowiem właśnie dzięki wielokrotnym kradzieżom blindów, tak naprawdę udało mi się tak długo wczoraj utrzymać, a przy odrobinie szczęścia podwoić. Zdaję sobie sprawę, że wczorajsze wygrane nie są jakimś olbrzymim sukcesem na miarę Poker Strategy. Jednak zmotywowały mnie i spowodowały, że chcę grać dalej.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Brak wczorajszego wpisu spowodowany był tym, że przedwczoraj po prostu nie grałem. Dziś akcja się powtórzy. Opatentowałem sobie system gry w pokera MTT, który polega na jednym dniu grania i jednym dniu odpoczynku, co jak na razie się sprawdza. Bowiem po takim dniu odpoczynku ciało jest wyspane i gotowe do podejmowania trafnych decyzji. Dziś wstałem ok 11:30, a wczoraj położyłem się spać o 4:30. Więc prawdopodobnie dzień odpoczynku nie jest mi potrzebny z tego powodu, że organizm przespał te 8 godzin, ale mimo to uważam, że takie przerwy od pokera dobrze robią. Nie mówiąc już o weekendzie, który spędzam z ukochaną , a co za tym idzie bez pokera (no prawie bez :P) oraz uczelni na którą muszę uczęszczać. A propo uczelni w weekend mam ostatnią szansę zaliczyć 1 z 4 przedmiotów które mi pozostały aby ukończyć semestr II Administracji !!! Więc dzisiaj wkuwanie, jutro wkuwanie + czas poświęcony dla mojego skarba ;) a w sobotę zaliczenie. Trzymać kciuki proszę :)

Jeżeli chodzi o pokera to wczoraj oczywiście był ten dzień pokerowy. Od rana (czyt ok 10:00) do 4:30 grałem masowo MTT jak zwykle na dwóch platformach. Mansion Poker i Poker Stars. Jak zwykle najefektowniej i najciekawiej było pod koniec dnia. Nie ukrywam niezadowolenia i rozczarowania z osiągniętych wyników, bowiem wszystkie 4 turnieje które grałem po północy były turniejami z wpisowym 5$ R/B, 5 $ Frezzout - 8 $ Freezout, co przekładało się na pule rzędu ok 35 k $ w turnieju na Pokerstarsie który ukończyłem na 47 miejscu: Strimer (Koszalin), +$58.26 (0.17%), tudzież 12 500 $ na Mansion poker ukończony na 51 miejscu, które premiowane było sumą +50,14 $

i w końcu turniej za 5 $ freezout gdzie kwota puli (4 105$) nie była bagatelna lecz top 5 zadowalało moją kieszeń. Niestety również z tym eventem pożegnałem się przed final table, bo na 42 miejscu dostając w zamian +16,42 $

Tak więc bilans dnia, wliczając w to marne wygrane miejsc płatnych poprzednich turniejów rozegranych tego samego dnia to ok +60 $ na czysto, co daje całkiem niezła dniówkę :) (zawsze coś :P)

Mój bankrool wciągu tak naprawdę dwóch dni grania podwaja się:

z 550 $ (250 $ na Mansion i 300 $ na Pokerstars) ------> 1040 $ (821,83 $ na Mansion i 229,71 $ na Pokerstars).

Następnym razem liczę na trochę więcej szczęścia i Final Table w powyższych turniejach :)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Błogosławieństwo, czy przekleństwo ?

Zadaję sobie to pytanie po raz kolejny, zajmując drugie miejsce we frezzoucie za 5 $ od czasu ubiegłej nocy...

Final Table był kompletnie mój. Kiedy pozostąło pięciu graczy miażdzyłem wielkością staka, każdego stosunkiem conajmniej 3:1 ! Wszyscy mieli max po 10 BB. HEADS UP rozpocząłem przewagą 2,5 :1, ale nawet to nie wystarczyło, bo po pół godziny musiałem uledz gutshotowi przeciwnika do najwyższego streighta w pokerze z moją ręką A3s (top pair flush draw który się nie dopełnił). Jednak pomimo to, pomijając fakt że, ok 300 $ przeszło mi koło nosa czuję się świetnie :) Za drugie miejsce dostałem +366,75 $ W ciągu zaledwie 3-4 dni grania powiększyłem swój bankrool z 550 $ do 1361,78 $ co daje zysk równy +861,78 $ na czysto :).

Postanowiłem zrezygnować z gry na dwóch roomach. Zdecydowanie lepiej mi szło na Mansion, pewnie z powodu mniejszej ilości graczy w turniejach. Także przelałem tam wszystkie pieniądze z Pokerstars. Zgadzam się z tym, że Pokerstars to świetny soft i przyjemnie się na nim gra, jednak tu chodzi o zarabianie :P, a więcej profitów wyciągałęm z pokera grając właśnie na Mansion. Pozatym będę miał teraz większą kontrolę nad BMN.

P.S. W końcu mogę cisnąć turnieje ze 10 $ bez obawy o utratę kapitału :P

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

No nic, co tu dużo mówić. Powrót po weekendzie udany.

Zagrałem dziś parę turków (w tym 3 SnG za 10 $ z których w dwóch znalazłem się na 3 miejscu co dało +7$).

Pierwsze turnieje zakańczałem dość szybko były to poranne 1$ - 2 $ R/A, nie plasując się w żadnym konkretnym miejscu.

w południe odpaliłem natomiast frezzouty za 10 $ i 5 $ tudzież 3$ z którego odpłynąłem.

Turniej za 10 $ zakończyłem na ostatnim miejscu płatnym inkasując +23.94 $.

Natomiast lepiej poszło w turnieju za 5 $ lecz jednocześnie z mniejszą pulą gwarantowaną. Bowiem tu zająłem 4 miejsce co spowodowane było dość agresywną grą. Przegrałem dwoma parami 46s na dwie pary A6off. Mimo to cieszy mnie kwota w wysokości 1/12 mojego bankroola z przed wygranej czyli +116 $

Pomijając fakt że każdy dzionek na + cieszy :)

Btw niedługo będzie mnei stać na frezzoty za 15 $ :)

AltairZiom
PokerStrategist

Kosiara :D

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Za wczoraj jeszcze należy się podsumowanie.

Mianowicie zagrałem dwa frezzouty w których mi nie poszło ich (łączna wartość 16,5 $) oraz co ważniejsze masowałem SnG za 20 $. Choć ciężko to uznać masowaniem kiedy stoły są gotowe w takiej prędkości, że maksymalnie można otworzyć 6-7 sztuk. W każdym razie grałem tak sobie do 2:30 w nocy.

Z SnG leciałem na suckotach. Raz nawet przegrałęm AA vs AA. Typ dostał flusha. Naprawde dziwne rzeczy się tam działy. Na szczęście pod koniec zaczęło się wyrównywać. Zająłem prawie z rzędu 2 pierwsze miejsca i parę trzecich. Ani razu drugiego. HU-py wychodziły mi świetnie. Za każdym razem startowałem bez przewagi, a mimo to udawało mi się zmiażdżyć oponenta. Ostatecznie jednak na SnG przegrałem jakieś ~55 $. Mimo to mam zamiar kontynuować tą odmianę rozgrywki w czasie wolnym od MTT lub ich braku. Pomijając już fakt, że sporo za to punktów lojalnościowych, to myslę, że całkiem nieźle będę mógł na tym zarobić.

Aktualny bankrool: 1384,32 $

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

W końcu dopadł mnie downswing. Niestety akurat jak robiłem shoty na SnG 20+2 $.

Szacowana strata ok. -455 $

Aktualny stan roola to : 1115 $

W planach mam jeszcze na tą chwilę turnieje freezout za 15 $ i 6$. Może tu coś skubne.

Jedno wiem na pewno. Granie wg. tabel Poker Strategy na tym limicie SnG się nie sprawdza. Przynajmniej nie sprawdziło się w moim wypadku.

hellYeahEnT
Elite Grinder

I tak nie jest zle.. niedawno miales przeciez w ch^j mniej _pleased: Nie tiltuj bedzie dobrze : )

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Dzięki za wsparcie ;]

Już się trochę uspokoiłem... Fakt, że przecież jestem ciągle ok 600 $ do przodu i tak trzeba myśleć a nie 455 w plecy.

Myślałem też nad przeniesieniem rolla na inter poker i spróbowania tam SH NL25 z turkami MTT. Miałbym tam bonus do wyrobienia + rakeback 30%. Oczywiście konto powiązane z Poker Strategy. Co o tym myślicie ?

Znacie ten soft/sieć ? Proszę o rady.

Aktualnie na Mansion nie mam nic, ani bonusu ani żadnego dobrego programu lojalnosciowego.

hellYeahEnT
Elite Grinder

Mysle ze jak sh chcesz pograc to najlepiej boss media (ten room jest praktycznie tytlko nastawiony na sh no i rb lepszy) zreszta chyba duzo grales nja paradise, wiec pamietasz jaka fisharnia byla.

kozak567
Oldschool Grinder

a inter poker to nie bossmedia :?

AltairZiom
PokerStrategist

Napisane przez kozak567

Nie. To microgameing tak jak Unibet

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Ent miał na myśli Inter poker mówiąc bossmedia.

Btw właśnie zupgradeowałem Netellera (w końcu !!!). Dzwonił facet. pogadaliśmy sobie i mam piękne konto w USD (precz Moneybookerowska prowizjo!!!!!!!). Czekam również na kartę Netellera którą również zamówiłem.

Teraz takie pytanie. Tą kartą mogę wybierać pieniądzę na terenie całego kraju z bankomatów czy jak ?

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Napisane przez AltairZiom

Napisane przez kozak567

Nie. To microgameing tak jak Unibet

na pewno ? Ja tez myślałem że to boss media.

InterPoker został założony w roku 2002, a w marcu 2009 przyłączył się do sieci Boss Media (IPN). Średnia ilość graczy przy stołach wynosi około 2,100 (w godzinach szczytu prawie 5,000), a sieć ta należy do dziesięciu największych sieci pokerowych na świecie.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

I wszystko jasne ;p daleko nie trzeba było szukać.

To jak z tą kartą netellera ?

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

No w końcu !!!!!!

Frezzout za 6+0,6 $. W końcu zająłęm pierwsze miejsce. final Table to totalna miazga z przeciwników. Kiedy zostało nas 5 graliśmy w tym składzie ok 30-40 minut kiedy nadeszło przełamanie. Wykosiłem 3 graczy rozdanie po rozdaniu pod rząd. Za każdym razem grając słabszą ręką:

1. Moje A2off vs A8 off dostałem parę 22. all in PRF
2. moje 43s vs AJ (perfidny shortstack) dostałem streighta A2345 all in PRF
3. I wkońcu raise PRF 2 x BB z 86 off i call od gracza z T7. Dostałem parę 88 na flopie i sprawdziłęm jego push. Nic się nie zmieniło i typ poleciał.

HU grałem z przewagą 4:1. Co rozdanie (3szt) raise i kradziez blindów kiedy zostało mu 2,5 BB zagrał all in:

4. Mój call z JJ jego AQs. Na flopie trafia parę AA, na co turn odpowiada mi setem JJJ.

Wynik: + 430.92 $

Miła rekompensata za te pieprzone SnG.

Mój bankrool powrócił na pierwotny tor czyli : 1 546,34 $

hellYeahEnT
Elite Grinder

No to nice _pleased:

Ta karta dziala w 90% bankomatach (w niektorych nie dziala :] )