Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BLOG StrimeR`a

223 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
SamRadziwill
Elite Grinder

Ładnie idziesz w górę po limitach, graty :)

Jeśli chodzi o poziom na NL50 na bwinie (i w całym OnGame), to nie jest wysoki, nie masz się czego bać :) Z drugiej strony, nigdy nie grałem w tej sieci niżej, więc nie mam porównania.

GL w zdobywaniu nowego limitu!

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

SamRadziwill napisał
Ładnie idziesz w górę po limitach, graty :)

Jeśli chodzi o poziom na NL50 na bwinie (i w całym OnGame), to nie jest wysoki, nie masz się czego bać :) Z drugiej strony, nigdy nie grałem w tej sieci niżej, więc nie mam porównania.

GL w zdobywaniu nowego limitu!

Dzięki, to budujące :D

rafal123pl
PokerStrategist

Widać że ludzie z Koszalina maja parę do takich gier xD
PS. Jak bedziesz mial czas to wez napisz na gg 1726139
Mam kilku znajomych zrobimy sobie kiedys Koszalinski SnG xD
Pozdro i oby tak dalej!

AltairZiom
PokerStrategist

Następny z klina xD to już 5 osób xD

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Pierwsze spotkanie z NL 50 bardzo udane. Rozegrałem 865 rąk i szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tak niskiego poziomu :) Oczywiście różnica między NL 30 a NL 50 jest zauważalna, ale mimo to masa ludzi ma VP$P powyżej 50, a sprawdzenie ze środkową parą po cbecie na flopie oraz 3becie na turnie to nic trudnego :D (tak sprawdził mnie jeden typ na początku sesji :P). Jest zauważalnie mniej TAGów niż na niższym limicie co również mnie zakoczyło. Zdecydowanie nie ma się czego obawiać przed NL50 i piszę to z pełną odpowiedzialnością :) Mimo przegranego all in z top pair w postaci Q kicker T (wiem, idiotyczne to było tym bardziej, że 3betował na flopie i podbił na turnie jako pierwszy. Nie mam pojęcia co ja sobie myślałem :P) vs KK na ręku przeciwnika sesja na +. Cieszy mnie fakt że, z racji wyższego limitu punkty szybciej lecą i dzięki temu jestem kolejne 3 % do przodu :) Dziś już grać nie będę.

BANKROOL: 1296,22 $

Punkty do wyrobienia bonusu: 1050,2 (73% cleared)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Bleh :P, właśnie skończyłem bardzo brzydką sesję, bo straciłem, aż (albo tylko ) -86,1 $. Jedyne co mnie cieszy to fakt, że bonus mocno skoczył mi do góry podczas tej 5-ciogodzinnej sesji. Grałem NL 50 BSS SH 6 stołów 5 max. Zapewne dostanę też solidną dawkę punktów market, więc nie jest źle. Nie narzekamy i czekamy na upswing :)

BANKROOL: 1209,32 $

Punkty do wyrobienia bonusu: 705,3 (82% cleared)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Koniec sesji drugiej. Pomimo farciarskiego fisha który 2x zabrał mi stacka ze zdominowaną ręką wyszedłem na +48,94 $. Tym razem grałem 4 stoliczki.

Podsumowanie:

BANKROOL: 1258,26 $

Punkty do wyrobienia bonusu: 572,7 (85% cleared)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Ogólnie dzień na -37,16 $, mimo to jestem zadowolony, a to ze względu na ilości punktów jaką udało mi się dziś ugrać, bo stanowią one aż 12 % wymaganych. Poza tym 37,16 $ to nawet nie cały BI :P więc nie ma co się przejmować.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Bardzo fajny dzionek. Zagrałem 1 5-ciogodzinną sesję, po uprzednim obejrzeniu najnowszego filmu szkoleniowego NL 50 by abdul (świetny film, polecam wszystkim no-limitowcom SH). Między innymi dzięki temu poprawiłem swoją grę bo ostatnimi dni miała wiele do życzenia. Jednak trzeba regularnie oglądać dobrych graczy w akcji, bo wtedy następuje porównanie do naszej gry i można trafnie wywnioskować błędy jakie się popełnia. Grałem dziś bardzo zachowawczo, opierając się głównie na statystykach i uprzednich readach, co oczywiście opłaciło się. Na jednym ze stołów wyszedłem nawet ze stackiem ponad 250 $ (5BI). Ale do rzeczy. Sesja +272,6 $ (5,5 BI).

BANKROOL: 1531,86 $

Punkty do wyrobienia bonusu: 363,7 (90% cleared)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

No więc, to już dziś. Aż łezka się w oku kręci ;p Grałem jedną sesję od 15:30 do 19:00 i ugrałem 6 %, także pozostało już tylko 4 %. Sesja ujemna bo straciłem 1,5 BI. Zjem coś i siadam do drugiej rundy. Ja vs BONUS. :) Konto na bwin już potwierdzone i gotowe do wypłaty. Just Do It !

BANKROOL: 1450 $

Punkty do wyrobienia bonusu: 137,8 (96% cleared)

Grasz BSS według tabelki z artykułow?

AltairZiom
PokerStrategist

GOOD LUCK :P

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Grasz BSS według tabelki z artykułow?

Nie, gram własne SCH, które wzorowałem na filmikach szkoleniowych. Podbijam różne ręce z różnych pozycji. Na stołach SH bardzo ważne jest zwodzenie, więc czasami należy grać bardzo agresywnie a czasami pasywnie. Miksować style oraz podbicia. Dezorientować przeciwników.

No i stało się. Po blisko miesiącu grania ze 117 $ udało mi się dojść do 1869,1 $, po drodze inkasując platynę na Poker Strategy ( to już jutro :) ) oraz ok 120 000 punktów market na b`inside (zbieram na Wii za 599 000 :P, chciałem kupić wypasione głośniki, ale już wyprzedane :()

Nadszedł dzień wypłaty a co za tym idzie dni tłustych :P (PIJEMY !!! :D)

Wypłacam ugrany bonus. Tj. 500 $ , choć nie wiem czy to dobry pomysł wypłacać teraz, bo kurs rośnie :P

Stan bankroola po wypłacie na dziś to 1369,1 $. Wniosek ? Nie licząc bonusu, dzień na minus 162,71 $ (3 BI). Ogólnie od początku nie szło dobrze. Niejednokrotnie padałem ofiarą suckoutów i gdyby nie jedno rozdanie byłbym dużo więcej do tyłu. Po wejściu na flopie all in z dwoma top pair sprawdziło mnie dwóch graczy jeden ze stakiem ~80 $ drugi ~60 $. Pierwsyz miał streighta a drugi overpair. Szcęśliwym trafem wyriverowałem ich łapiąc full house`a. Ze stołu wyszedłem ze stackiem bliskim 300 $ bowiem wszcześniej już udało mi się trochę tam wygrać.

W tej cchwili gram jeszcze turka za 5 $ dla odmiany. Oczywiście standardowa odmiana TH NL (żadnych turbo i innych pierdół :P). Turniej zaczął się o 22:00 i do tej chwili udało mi się podwić z AK vs QJ. Przeciwnik blefował kiedy miałem top pair a on mógł trafić tylko gutshota i runner runner flusha. Cóż, są na świecie ludzie, stołki, taborety i parapety.

Na pożegnanie z bonusikiem ostatnia jego fotka.

Oraz wykres tj. góry i pagórki po których musiałem się wspinać żeby dotrzeć do upragnionego celu.

Pewnie zapytacie o nowe cele na kwiecień ?

Pewnie, że takie mam !

-Zdobyć status Yellow na bwin (co da potrójny mnożnik punktów Market)
-Uzbierać na Wii w b`inside :) ewentualnie inną fajną zabawkę
-Na koniec miesiąca wypłacić kolejne 500 $

P.S. Przysłali mi dzisiaj koszulkę z Poker Stars :) Pasuje w sam raz ! :) Czekam jeszcze na te tajemnicze spinki od Bwin`a.

Pozdrawiam !

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Turniej ukończyłem w kasie wygrywając 9 $ z groszami (a raczej z centami). Majątek to nie jest hehe :P Dziś, ewentualnie jutro powinna mi wejść platyna.

Z racji wyrobionego bonusu, muszę obrać nowy kierunek gry. Tzn. skupić się na maksymalizacji zysków, bowiem wcześniej grałem tylko dla wyrobienia bonusu. Co więcej, przestać zarywać nocki i traktować to jako hobby, przyjemność która przy okazji daje mi profity. W związku z tym podjąłem pewne postanowienia:

1) Grać maksymalnie 2 sesje dziennie w dni robocze po maksymalnie 2 h. W dni wolne 3 sesje.
2) Nie zaniedbywać obowiązków, szkoły, pracy, znajomych z powodu pokera (niekoniecznie w tej kolejności :P)
3) Grać maksymalnie 4 stoły SH jednocześnie, chyba że konieczność ugrania punktów w krótkim czasie wymaga inaczej.

Myślę, że te 3 punkty na dobry początek starczą.

Już w tej chwili wiem, że poker będzie moim dodatkowym źródłem dochodu. Z pewnością nie jedynym. Za dużo w nim zależy od wariacji, cech osobowości tj. samodyscypliny, opanowania, niepodatności na tilt. Wg. mnie nie warto być pokerowym pro i uzależniać swoje życie od kart. Utwierdziła mnie w tym przekonaniu redaktorka xxxxxxx.pl w swoim najnowszym artykule. Rzuciła nowe światło, na realia jakie niesie ze sobą zawodostwo w tą grę. Przedewszystkim razi brak emerytury, zabezpieczenia na starość. Bo kto wie co nam się może przytrafić na stare lata. Warto mieć zabezpieczenie, które umożliwi nam dostatnie życie. Może nie w bogactwie i luksusach, ale na poziomie. Dlatego też cieszę się, że nie zdecydowałem pożegnać się z moją pracą pół miesiąca temu,a kłótnia z moją dziewczyną przyniosła taki a nie inny efekt. Serdecznie jej za to dziękuję i wiem, że jestem szczęśliwym człowiekiem, który pokera nie zostawi nigdy, ale i nigdy nie uzależni od niego swojego życia :) Pozdrawiam. Miłego dnia życzę.

Edited by SamRadziwill - konkurencja...

SamRadziwill
Elite Grinder

Emeryturę z pokera możesz odłożyć sam, w końcu w świecie ciężko pracujących na etacie i tak pochodzi ona z zarabianych przez nich pieniędzy... Zresztą w efekcie końcowym jeszcze te odprowadzane przez nich środki dziwnie się kurczą... Moim zdaniem, żeby mieć solidną emeryturę, trzeba w nią samemu zainwestować :)

A tak w ogóle, to świetne wyniki, w miesiąc przeszedłeś drogę, na którą duży procent graczy potrzebuje o wiele dłuższego czasu, gratulacje i oby tak dalej :)

A jeśli chodzi o nowy kierunek gry, możesz przenieść się na inną platformę i grać dalej dla bonusu :D

Pozdrawiam

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

A jeśli chodzi o nowy kierunek gry, możesz przenieść się na inną platformę i grać dalej dla bonusu

Niestety, na wszystkich innych platformach mam już założone konto pokerowe które z kolei nie są połączone z Poker Strategy. Apropo, platyna niestety dopiero jutro :P brakuje mi 89 punktów. Myślałem nad tym żeby, wrócić na mermaid poker bo mam tam 30 % rakeback na koniec każdego miesiąca. Jednak jeżeli chodzi o program lojalnościowy to jest do du**, chyba że ostatnio się coś zmieniło. Żadnego sklepu za punkty a turnieje organizowane raz na miesiąc. Poza tym nie jest połączone z Poker Strategy. Ten miesiąc jeszcze na pewno spędzę na Bwin, a później będę myślał.
Zauważyłem, że edytowano mi adres portalu. Tak więc czy można wklejać bezpośrednie linki do artykułów ?

Pozdrawiam.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Dziś już trchę lepiej niż wczoraj. Sesja trwała ok. półtorej godziny, bo odwiedziła mnie moja dziewczyna z koleżanką. Koleżanka wpadła na herbatkę a dziewczyna na nieco dłuzej :P Sesję grałem dawno temu więc ciekawszych rozdań nie zapamiętałem.

Dziś mam jeszcze w planach rekreacyjnie zagrać MTT z wpisowym 5-10 $.

BANKROOL: 1443 $

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Tak, jak mówiłem zagrałem wczoraj turniej MTT za 10 $. W ciągu pierwszej godziny rozegrałem tylko 3 rozdania w tym jedno z free play w którym zgarnąłem 150 chipsow z parą 66.

Kolejne rozdanie to TJs na middle position. Sprawdzam. Flop 46T dwa kier,m ktoś podbija, ja sprawdzam. TURN: T. Przeciwnik czeka podbijam prawie o pule, on sprawdza. River: jakiś Kier dający potencjalnego flusha. Przeciwnik pushuje all in. Ja pasuję ze stackiem 800 chipsów.

Kolejne rozdanie to QQ przy stacku 600 chipsow przy blindach 50/100. Oczywiście all in PF. Niestety pech chciał ze przy boardzie 99KK i jakaś blotka jeden przeciwnik trzymał 9.

Czy pierwsze rozdanie zagrałem poprawnie ? Bardzo prawdopodobne było że przeciwnik miał kolor. Co więcej, miał dużego stacka więc nie było problemem dla niego sprawdzić taki raise.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Kolejny dzień w pracy, minął. Dzień nie należał do tych lajtowych bo musiałem wysłać ok 400 listów i odwiedzić 4 lekarzy w Koszalinie, tj dentystę, okulistę, kardiologa oraz laryngologa w celu zostawienia akt. Na szczęście po powrocie do domku czekał na mnie pyszny obiad przygotowany przez moją ukochaną.

Zastanawiam się na poważnie nad kupnem nowego samochodu w przedziale od 5 - 10 tys. zł. Czy moglibyście mi doradzić jakiś model ? Nie chodzi mi konkretnie o aktualne oferty bo kupię dopiero w przyszłym miesiącu ewentualnie za dwa.

Mój typ to sportowy wygląd i tani w utrzymaniu.

Później na pewno jeszcze pogram na stolikach oraz tradycyjnie wieczorem zaliczę turniej za 10 $.

Pieniądze wypłącone z Mansion Poker (54 $ to te za poleconych) oraz z Bwin (500 $ to ten bonus). Dotarły właśnie na Moneybookers i wędrują już na konto w banku. Wyszło tego jakieś 1800 zł więc całkiem przyjemna miesięczna pensja przeciętnego Polaka :P. Jutro popołudniu powinienem cieszyć się jej obecnością na moim koncie.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Turniej na dziś:

PLATFORMA: Bwin
NAZWA:: "$20 000 Rebuy NL - $5 + 0,5 No Limit Texas Hold`em"
CZAS: 20:00
PULA NAGRÓD: 20 000 $ quaranteed

Jako, że turniej zaczyna się za 30 min mam czas na ogarnięcie nowych artykułów do których uzyskałem dostęp dzięki platynie :) Sweet. Do dzieła.