Przejdź do forum
[̲̅$̲̅(̲̅ιοο̲̅)̲̅$̲...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[̲̅$̲̅(̲̅ιοο̲̅)̲̅$̲̅] - filipescu88 bloq

144 Posty
54 Użytkownicy
675 Reakcje
19 K Wyświetlenia
bikmak99
PokerStrategist

GRUBE kreski

Odpowiedz
Cytat
molekpl
Oldschool Grinder

Gratuluję wyników !!. Jak porównasz zoomy na starsach i GG ?

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez molekpl
Gratuluję wyników !!. Jak porównasz zoomy na starsach i GG ?

yyy , frustratow troche wiecej :coolface: . ciagle pisza jak przytiltuja jaki to chujowy jestem. ewidentnie wielu regow gra stricte pod rb a nawet sa fisze co graja pod rb co jest ciekawostką :transpire: Poziom nizszy to fakt .
czasem pojawi sie w pool'u miss oracle aka david yan , czasem hs turniejowcy, czasem olorion :truestory:.

Jak rozwazasz czy przejsc na GG to na pewno trzeba miec na poczatku wiekszego rolla zeby doczlapac sie do sensownego rb bo jak trafisz na gorszego runa to rake cie dobije.

Napisane przez bikmak99
GRUBE kreski

Nie, dziękuje. To juz za mną.:coolface:

Odpowiedz
Cytat
DanielWar
Legacy Member

BTC , ETH i tylko hoodl . To nie gambling i nigdzie nie masz tak duzego i pewnego zwrotu :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Z ciekawości, dlaczego wszedłeś w Harmony Gold Mining?

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez venatici
Z ciekawości, dlaczego wszedłeś w Harmony Gold Mining?

jak chcesz spekulowac na surowcach bez lewara a z dobra stopa zwrotu i praktycznie bezkosztowo to najlepiej inwestowac poprzez producentow, ze wzgledu na to ze koszty wydobycia sa stale, wiec jak cena surowca rosnie zwiekszaja sie automatycznie zyski tych firm. ja spekuluje ze zloto bedzie roslo, kilka spolek bralem pod uwage i akurat padlo na HGM, sa bezpieczniejsze spolki ktore wydobywaja zloto z bardzo dluga historia ale ja akceptuje ew. ryzyko.

Tak samo przymierzam sie do spółek uranowych, mozna przez etf'y ale ja bede kupowal akcje.

Podobne podejscie mozna miec do krypto, inwestowac w firmy ktore sa powiazane w jakims tam stopniu , np. banki ktore obsluguja gieldy kryptowalutowe. sytuacja byla taka ze btc + 300% a spolki po 1000% ;)

Odpowiedz
Cytat
Qskaa
Elite Grinder

Napisane przez filipescu88

Podobne podejscie mozna miec do krypto, inwestowac w firmy ktore sa powiazane w jakims tam stopniu , np. banki ktore obsluguja gieldy kryptowalutowe. sytuacja byla taka ze btc + 300% a spolki po 1000% ;)

A konkretniej co to za bank który zrobił 1000%?

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez Qskaa

Silvergate Capital Corp

Sa tez inne spoki jak Riot Blockchain czy bitcoin group, ktore jada na garbie btc.

Pisze to jako ciekawostki , wiec % nie musza sie zgadzac, glownie chodzi mi o to ze mozna inwestowac w cos pośrednio jadac na hype danego aktywa nie uzywajac dzwigni a osiągnąć ciut lepsze wyniki.

Osobisice nie sledze az tak krypto , bo jeszcze nie otarlem lez po tym jak wpierdzielilem tone hajsu.. :D Chciwosc mnie zgubila :fouet:, przez co musialem zamknac dzialalnosc i oglosic upadlosc :coolface: Teraz siedze na bezrobociu, 28 lutego musze sie stawic w urzedzie pracy zapytac czy w tym kraju maja cos dla ludzi z moim wyksztalceniem :coolface:

Odpowiedz
Cytat
DanielWar
Legacy Member

Gruba chciwosc :profit: a wystraczylo przyhoodlowac i mialbys teraz banke $ :happy: a za pol roku mial byc juz trzy :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez DanielWar
Gruba chciwosc :profit: a wystraczylo przyhoodlowac i mialbys teraz banke $ :happy: a za pol roku mial byc juz trzy :deadhappy:

Wystarczyło kupić jak były po 5 ziko, albo i mniej i trzymać do dzisiaj.

Odpowiedz
Cytat
Qskaa
Elite Grinder

Napisane przez Qskaa

Silvergate Capital Corp

Sa tez inne spoki jak Riot Blockchain czy bitcoin group, ktore jada na garbie btc.

Pisze to jako ciekawostki , wiec % nie musza sie zgadzac, glownie chodzi mi o to ze mozna inwestowac w cos pośrednio jadac na hype danego aktywa nie uzywajac dzwigni a osiągnąć ciut lepsze wyniki.

Osobisice nie sledze az tak krypto , bo jeszcze nie otarlem lez po tym jak wpierdzielilem tone hajsu.. :D Chciwosc mnie zgubila :fouet:, przez co musialem zamknac dzialalnosc i oglosic upadlosc :coolface: Teraz siedze na bezrobociu, 28 lutego musze sie stawic w urzedzie pracy zapytac czy w tym kraju maja cos dla ludzi z moim wyksztalceniem :coolface:

Akurat do krypto to się średnio odnosi. Tu bardziej chodzi o alty które mogą robić wielokrotnie wyższe zwroty niż btc.

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez Qskaa

Napisane przez Qskaa

Silvergate Capital Corp

Akurat do krypto to się średnio odnosi. Tu bardziej chodzi o alty które mogą robić wielokrotnie wyższe zwroty niż btc.

no moga, szczegolnie te ktore pompuja wloskie mafie :D

koniec gadania o inwestycjach, krypto. jutro zaczynam lutowy grind.

Cel 250k rozdan. update co tydzien.

cya

Odpowiedz
Cytat
Bejkker
PokerStrategist

Przyjmij zapro 🙂

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

jakies podsumowanko tygodnia?

Odpowiedz
Cytat
2cute4me2
Poker Player

Jak tam ci luty poszedł? Udało sie 250k rozdan zrobic?

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

ups nie tu xD

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Hej!

Dawno mnie tutaj nie było, postanowiłem to zmienić.

Chciałbym zacząć od krótkiego podsumowania ostatniego roku oraz od podzielenia się z Wami planami na najbliższą przyszłość – tą pokerową i nie tylko.

Rok zacząłem bdb. z profitem w styczniu w okolicach 24k$ następnie przysiadłem dosyć mocno z vol, co odbiło się znacząco na $. Największy krok zrobiłem mimo wszystko w kwestii mindsetowych. I dzięki temu zmieniam swoje podejście do pisania na tym blogasku. Od dzisiaj nie będzie to blog który ma mnie motywować do gry, a jedynie miejsce w którym będę starał się zapisywać moje przemyślenia nt. rozwoju pokerowego i nie tylko. Miejsce w którym pokaże wam ,że poker to nie tylko piękne wykresy, ale i bardzo ciężkie okresy ,które wydają się trwać w nieskończoność .

W listopadzie rozegrałem jedną skrzynkę w czasie około 83h. Pewnie dałoby rade rozegrać więcej rozdań ale nie ukrywam, że stawiam nie tylko na grę ale również na doskonalenie się w niej.

A teraz konkrety:
Plany na grudzień – rozegrać dwie skrzynki do 24go a potem cieszyć się świątecznym obżarstwem z rodziną.

Doczytać poniższą pokerowa książkę. Pobawić się w Pio\Gto+ około 20h

Teraz może pokrótce o planach na 2022.

Z początkiem stycznia wyjeżdżam wraz z moją drugą połową na podróż po Azji Południowo - Wschodniej. Planujemy zostać miesiąc w Tajlandii a następnie miesiąc w Kambodży. Co potem? Jeszcze nie wiemy, zobaczymy na ile korona pozwoli. Plan jest dosyć luźny. Celem wyjazdu jest głównie chill i zwiedzanie chociaż nie ukrywam, że będę chciał grać dalej regularnie jedną skrzynkę w miesiącu. Ale to na spokojnie, bez narzucania sobie presji.

Kolejny wpis pojawi się pewnie w połowie grudnia – wrzucę updejt po pierwszej skrzynce. Ewentualnie w międzyczasie wyskrobie jakieś przemyślenia nt. obecnej gry na starsach.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat

:f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

... Miejsce w którym pokaże wam ,że poker to nie tylko piękne wykresy, ale i bardzo ciężkie okresy ,które wydają się trwać w nieskończoność...

Skads to znam, wiec, z checia popatrze, ze nie tylko mi sie zdarzyl ciezki okres <3 I co wiecej wyciagnac jakies sensowniejsze wnioski, niz "ale oszukujo!" :D Takze pisz szefie ;)

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

siema .

w zwiazku z tym ze koleżki zadaja sobie pytania po co te stejki, a wlasciwie co robie ze szmalcem , a przedeszystkim chec zgarniecia 150$ z loteri dla blogerow to leciem z blogiem na nowo.

wiec jezeli chodzi o stejki to sprawa jest dosc prosta , moj roll wynosi 0 $

oczywiscie moglbym cos tam odkladac na rolla , ale na chwile obecna moj sasiad wyprzedaje dzialki rolne , ktore lykam jak mlody pelikan. umowiony z nim jestem na jeszcze okolo 250k pln . oczywiście moze i kredyt wchodzilby w gre ale jestem bezrobotny a gg nie chce dawac w kredo... 😅

ze stejkiem czysta glowa + teoretycznie nieograniczony roll.

czytalem kiedys ksiazke treat poker like a business i jedno porownanie wyjatkowo dobrze do mnie trafilo , zeby traktowac rolla jak narzedzie. wiekszosc graczy sobie nawet nie zdaje sprawy jak latwo jest "przeżreć rolla" graja po 30 k rozdan zarobia 3-5 k $ wyplaca dwa , potem przychodzi swing na 50 bi i zdmuchniety z planszy. wiec imo nalezy traktowac rolla jak przyslowiowy mlotek i nie upierdolic trzonka w polowie roboty 😁

ja pozyczam mlotek wiec go nie moge przezrec 😅

w zeszlym roku zagralem moze 100k rozdan , a tak to lecialem w chuja, juz kiedys o tym pisalem w ktoryms stejku ze wiecej zarobie odajac 30% niz nie grajac wogole- moja luba nie chce
nawet slyszec zebym gral za swoje 😁a ze
gram w ta gre tak dlugo ze nie jest ona dla mnie specjalnie ekscytujaca,wiec lapie sie roznych trickow zeby grac .no ale przez vol ktore zagralem lajtime ,nigdy nie tiltuje , jak cos odjebalem to stala za tym jakas moja pokretna logika . i tak to sie kreci

kolego co sie pytales o ksiazke , nie pamietam , jak chcesz to podeslij 20 zl to Ci wysle inpostem na paczkomat, moze Ci siadzie.

potrzebuje jeszcze ok 50k $ wiec lecimy, a raczej : "dawac ,kurwa, napierdalamy sie z nimi ,kurwa "!

pokerstrategy give me one more time pls💸

pozdro

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

plan na nadchodzacy tydzień to 30 h giery , nie licze czasu gry dopoki nie siade do wszystkich stolow. jak beda grube rozkminy to bede zarzucac.

Odpowiedz
Cytat